Şimdi Ara

Team Fortress 2'nin ve CS:GO'nun dev 'Source' sızıntısı ve Half Life 3

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dün 4chan'den sızan bir linke göre Valve'ın oyun motoru olan Source'a ait kaynak kodları sızdı.
    Team Fortress 2'nin ve CS:GO'nun dev "Source" sızıntısı ve Half Life 3

    [4chan konusu:https://boards.4channel.org/v/thread/504555958]

    sızan bilgilere ve dosyalara göre, dün 1'den itibaren TF2 vs CS:GO oynayanaların [CS:GO için daha az risk içeriyor denilidi Tyler McVicker aka VNN tarafından]

    steamdb'nin sızıntıyı onayladığına dair bilgi:
    https://twitter.com/SteamDB/status/1252961862058205184

    bir twitter kullanıcısının olayın boyutunun ciddiyetine dair yaptığı bilgi:
    https://twitter.com/nikkehtine/status/1253008470657335296

    reddit'deki bilgilendirme konusu:
    https://www.reddit.com/r/tf2/comments/g610dc/source_code_to_csgo_and_tf2_torrent_is_now_on/

    olayı sızdırmasıyla suçlanan kişi Tylver McVicker adında VNN yani Valve News Network adıyla tanınan abimiz. kendisinin çıkmadan 6 ay önce Alyx'i oynadığı, çıkış videosu tepkisinin ve Alyx'i bitirirken ağlamasının sahte olduğu söyleniyor.

    olay ile ilgili bir video:https://www.youtube.com/watch?v=1xcq-vxaFSk&feature=youtu.be

    Tyler'ın açıklama yaptığı video:https://www.youtube.com/watch?v=WPybJ5Up6ys


    kendisinin bir Valve çalışanı ile olan konuşması ise HL3 için önemli bilgiler barındırıyor. bir tt kullanıcısından aldığım bilgilere göre;

    2012'de Half-Life 3'ün yapımına başlanmış. Ep2'nin 10 yıl sonrasında geçecekmiş. Gordon kolunu kaybetmiş ve yerine ateş-buz kullanma özelliğine sahip mekanik kol koymuşlar. Oyunun sonu Portal 2'nin sonuna bağlanacakmış. Yazar Laidlaw ile Valve ekibi anlaşamamış, oyun iptal olmuş.

    Team Fortress 2'nin ve CS:GO'nun dev "Source" sızıntısı ve Half Life 3

    tüm konuşmaya şuradan ulaşabilirsiniz:
    https://csspy.com/wp-content/uploads/2020/04/Valve-News-Network-and-Cephalon-Chat-Log.txt

    ayırca Valve Kojima ile çalışmak istemiş. Ama Sony ortaya çok daha fazla para dökmüş ve Kojima'yı almışlar.
    Team Fortress 2'nin ve CS:GO'nun dev "Source" sızıntısı ve Half Life 3

    az önce CS:GO'nun kendi twitter hesabından ise şunlar söylendi:
    https://twitter.com/CSGO/status/1253075594901774336



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altyazar -- 23 Nisan 2020; 1:18:22 >







  • Ortalık fena karışacak. Zamanında Half-Life 2'in çıkışı arefesinde kaynak kodları yine çalınmış, oyun ertelenmişti.
  • Ortalık fena karışmayacak, valve zaten 2013 yılında source motorunun tüm kaynak kodlarını herkese açmıştı. Açmasının amacı da mod geliştiricilerin motor hakkında daha fazla değişiklik yapabilmesi idi.

    https://github.com/ValveSoftware/source-sdk-2013

    Buradaki kodlar aktif olarak HL2, EP1, EP2, LOST COAST, PORTAL, HLS, TF2, CSS, HL2DM, DODS, GMOD, BM gibi oyunlarda doğrudan kullanılıyor.

    L4D, L4D2, PORTAL 2, CSGO ise buradaki motorun biraz daha geliştirilmiş halini kullanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Yani?

    Dediğim gibi source engine 1 şuan zaten açık kaynak kodlu. CS:GO, source engine 1'in geliştirilmiş halini kullanıyor. 2020 deki kaynak kodu sızsa bile ise yaramaz.

    Ayrıca zaten CS:GO'nun kütüphane dosyalarinda, paket dosyalarında vs herhangi bir koruma katmanı yok. Eğer oyunda bir açık varsa bunu bulmak için kaynak kodlarına ihtiyaç yok, tersine mühendislik ile kolaylıkla istediğin şeyi görür ve değiştirirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bgrn7 kullanıcısına yanıt
    Yanisi 2013 de yayınlanan dosya ile şuanda sızmış 2017 dosyalarını aynı diyorsunuz. Haber siteleri herhalde laf olsun diye geçici olarak oyuna girmeyin diyorlar veya topluluklar serverlarını kapatıyorlar. Açık kaynaklı olup olması önemli değil, zamanında adamların HL2 çıkışını bile erteledi böyle bir durum. Ki Source 2 gibi yeni motor da mevcut motorun üzerine yapıldı.
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Evet laf olsun diye diyorlar veya bilgisiz olmalarından. Ayrıca source 2013 motorun ismi, 2013 yılında steampipe sistemine geçildiği için ismi öyle kaldı yoksa sürekli güncelleniyor zaten. Half-Life 2'nin ertelenmesinin nedeni sızan sürümün hikaye öğeleri içermesi sızmasında kaynaklı yani ertelenmesinin nedeni hikayeyi değiştirmeleri ki sızan sürüm ile piyasaya sürülen sürümün kaynak kodlarında bir farklılık yoktu hatta CS Source, Half-Life 2 çıkmadan önce yine sızan sürümün motoru ile yayınlandı.

    Basit bir kaç decompiler ile source motorunun kodlarına, kaynak kodlarına ihtiyaç duymadan da erişebilir ve okuyup, düzenleyebilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bgrn7 kullanıcısına yanıt
    siz olayı yanlış anlamışsınız, sızan kaynak kodları oyun 2017/2018'e ait ve özellikle TF2 oyuncularını ilgilendiriyor, ki hali hazırda attığım videoda da olsa gerek TF2 üzerinden steam hesabı ele geçirilen bir çok kişi olmuş. sizin dediğiniz gibi olsa bir çok büyük TF2 sunucusu güvenlik açığı geçene kadar ne serverlarını kapatırdı, ne de csgo kendi twitter hesabından açıklama yapmak durumunda kalırdı ki valve'ın bu tür olaylar [sızıntılar] karşısında ne vurdum duymaz olduğunu herkes bilir. sızan kodları oyunda mod yapılması için sızan kodları içermiyor sadece, kaynak kodları üzerinden sizin bilgisayarınızı uzaktan kontrol edebilme açığını sunuyor, ki reddit'de hali hazırda bunu bir kaç kişinin başabildiği söylendi. hatta o kişilerden birisi yaptığını kanıtıyla birlikte ortaya koymuştu sanırım. sızan konuşmalar bile insanın kanını dondurur nitelikte
  • ayrıca şu an TF2 cephesinden atılan tweet'de şunlar söylenmiş, "2017 bazlı, 2018'de sızdırılan bu kodun TF2 yönünden bakacak olursak zaten bu kodun ortaklarımızla [sanırım geliştiriciler ve yayıncılar] paylaştığımız kodların olduğunu söylemek durumundayız. bizim açımızdan oyuncuların güncel sürüm TF2 oynamamasını gerektirecek bir durum söz konusu değildir."
  • Altyazar kullanıcısına yanıt
    Insanlar saçma sapan duyduğu şeylere dalmış. Oyunda steam hesabını çalıştıracak bir açık olsa bu açığı kullanacak, bulacak kişinin tek satır bir kaynak koda ihtiyacı yok. Basit bir reverse aracı ile (decompiler) oyunun bütün kodlarına erisebilir, istediğin seye bakar ve düzenleyebilirsin.

    Gönderdiğim github linki doğrudan source oyun motoruna ait. Insanlar github üzerinden kodlardaki hataları, düzenlenmesi gereken kısımları bildiriyor sonrasında valve source grafik motorunu kullanan oyunlara güncelleme yayınlıyor.

    Verdiğim github linkindeki master branch'ı indirip sp klasörünün içeriğini derle sonrasinda içerisine half life 2 'nin kod içermeyen kisimlarini at (maps, materials, models, sound) çalıştırdığın zaman half life 2nin sorunsuz bir şekilde oynana bildiğini göreceksin çünkü indirdiğin şey source grafik motorunun ta kendisi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bgrn7 kullanıcısına yanıt
    hocam siz benden çok daha anlıyorsunuz eminim ki, fakat benim gördüklerim/anladıklarım bu şekilde idi
  • Ben görebildiğim kadarıyla olayı özetleyeyim:
    Lever Softworks adında bir oyun yazılım grubu var, ana amaçları Valve'ın yarım bıraktığı projeleri kendi bakış açılarıyla tamamlamak. Yaptıkları şey tamamen yasal. Bu grup tamamen Half-Life ve Valve'ın yakın takipçilerinden oluşuyor. Yönetici ise Valve News Network (Tyler McVicker)https://twitter.com/valvenewsnetwor. Bu arkadaşı uzun zamandan beri takip ediyorum. Zararsız bir eleman. Diğer bir ekip üyesi ise Jaycie isimli bir eleman.https://twitter.com/JaycieErysdren Kendisi trans. Gruptaki bir üye (John diyelim, ismini vermiyorlar) sürekli bu trans elemanı rahatsız ediyor, hakaretlerde bulunuyor vesaire. Genel olarak John homofobik ve ırkçı söylemlerde bulunuyormuş. Bu davranışlardan rahatsız olan ekip bu John'u gruptan atıyorlar ve John da misilleme amacıyla kaynak kodu internete yayıyor.

    Yukarda yazdıklarım'ın kaynağı Twitter hesabını verdiğim elemanlar. VNN denen elemanın Valve'da çalışan kişilerle iyi ilişkileri var. Önceden birçok bilgiyi bu elemana "sızdırıyorlar." Aslında daha çok bir PR olayı.
    Half-Life Alyx'i 6 ay önceden oynadığı konusunda ise emin değilim. Elinde, Eylül ayına ait oyunun bir sürümü var, ki bu sürümde Alyx'in orijinal seslendirme karakteri kullanılıyor ve oyunun sonu biraz daha farklı, ama bu sürümü oyun çıkmadan önce mi ele geçirdi yoksa sonra mı bir şey söyleyemeyiz.

    Diğer bir konuda dün sızdırılan kaynak kodu daha önce sızdırılmış. Bambaşka bir olay yani.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.