Şimdi Ara

TDA7377 kondansatör yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayın arkadaşlar bugün malzemelerimi aldım eve geldim kontrol ederken entegre sinyal ayaklarına giden yollara koyacağım 470 nf lerin olmadığını gördüm.

şimdi size sorum bu 470 nf ler yerine 47 nf ve 220 nf var 2 şer adet elimde onu kullansam entegreye bir zarar verir miyim?

birde ton kontrol katında tizz ayar potuna bağlı olan 2 tane 6,8 nf kondansatörden birisi eksik yani bir tane var.

eksik olanın yerine ne yapabilirim, geçici olarak atlama yapsam entegreye zarar verirmiyim acaba TL074 e gidiyor bağlandığı bacakta.

resimi ekliyorum sarı çembere aldığım kondansatörlerim eksik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu27 -- 16 Mayıs 2015; 19:28:02 >

• 470 nf yerine 2 adet 220 nf kullanın biri plaketin üstünde biri altında olmak kaydıyla paralel bağlayın 440 nF yeterli .
    ton kontrol yerine koyacağınız başka kondansatör frekans eğrisini değiştirir ,kimbilir belki kulağınıza hoş bile gelebilir ,tamamen kişsel tercihtir ,ama mutlaka yakın değerler denemelisiniz ,kondansatörsüz şönt leme yapmayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

470 nf yerine 2 adet 220 nf kullanın biri plaketin üstünde biri altında olmak kaydıyla paralel bağlayın 440 nF yeterli .
    ton kontrol yerine koyacağınız başka kondansatör frekans eğrisini değiştirir ,kimbilir belki kulağınıza hoş bile gelebilir ,tamamen kişsel tercihtir ,ama mutlaka yakın değerler denemelisiniz ,kondansatörsüz şönt leme yapmayınız.

yardımınız için teşekkür ederim.

eğer bulabilirsem eski bir televizyon kartında 470 nf direk sökeceğim.

ton kontrol katında atlama yapmayınız diyorsunuz sanırım. elimde fazladan 2 tane 47 nf kondansatör ver 6,8 nf ler yerine bunları kullansam maksat 2 side aynı olsun diye.

entegreden çıkan sesi direk etkiler mi acaba? tizz potunda oynama yapmasam bile

şimdi yeniden 3 tane parça için otobüsle çarşıya git gel yapmak istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcu27

quote:

470 nf yerine 2 adet 220 nf kullanın biri plaketin üstünde biri altında olmak kaydıyla paralel bağlayın 440 nF yeterli .

yardımınız için teşekkür ederim.

eğer bulabilirsem eski bir televizyon kartında 470 nf direk sökeceğim.

ton kontrol katında atlama yapmayınız diyorsunuz sanırım. elimde fazladan 2 tane 47 nf kondansatör ver 6,8 nf ler yerine bunları kullansam maksat 2 side aynı olsun diye.

entegreden çıkan sesi direk etkiler mi acaba? tizz potunda oynama yapmasam bile

şimdi yeniden 3 tane parça için otobüsle çarşıya git gel yapmak istemiyorum.

Alıntıları Göster
    Malesef bu dikkatsizliği çoğu yapıyor , size önerim devredeki orijinalliği bozmayın ,üşenmeyin tekrar gidin . asla ton katna şönt yapmayın , 6.8 nf ile 47 nf arasında dağ kadar fark vardır .
    Ahmet Yerli devreleri güzeldir , hepsi denenmiştir, zamanında RAS 100 mosfet li devresini yapmıştım ,arkadaşım hayran kaldı ,elimden aldı

• quote:

Malesef bu dikkatsizliği çoğu yapıyor , size önerim devredeki orijinalliği bozmayın ,üşenmeyin tekrar gidin . asla ton katna şönt yapmayın , 6.8 nf ile 47 nf arasında dağ kadar fark vardır .
    Ahmet Yerli devreleri güzeldir , hepsi denenmiştir, zamanında RAS 100 mosfet li devresini yapmıştım ,arkadaşım hayran kaldı ,elimden aldı

Hocam.merhaba bir sorun olacak ti
    devreyi çalıştırdım 6w hoparlör ile deniyorum sağ tarafa bağladığımda ses gayet güzel geliyor.

fakat sol tarafa bağlayınca ses çok az ve parazitli geliyor. sadece kulağa tutunca duyabiliyorum.

devrede tizz potuna bağlı 2 tane 6,8nf var ben birini bağladım 1 tane var diye diğerini boş bıraktım. ama sağ tarafa bağlayınca tizz kontrolu yapabiliyorum.

ses gelmeyen tarafa bağlanan 470nf kondansatörün bacağına dokunduğumda tepki vermiyor. diğeri veriyor ama. Bugün yerlerini degistirdim yine aynı taraftan ses az ve parazitli geliyor

lehimlemem biraz kötü oldu ama ışığa tutup yollara baktım temas eden yer yok. pasta kalintisini tiner ile de temizledim.

sorun sizce nerede olabilir ne yapmamı önerirsiniz.

entegre yanmış olsa bildiğim kadarıyla hiç ses gelmez . parazitli ve az da olsa bir taraftan ses geliyor . diğer taraf gayet normal çalışıyor.

şimdiden teşekkür ederim

• Akşam datashett bakıp cevap yazarım.
    Koyduğunuz devre elemanlarının renk kodları veya sayısal kodlarını doğru okuyup montajını düzgün yaptıysanız. Çalışması gerekir. Entegre kötü replika olmadıktan sonra.
  • quote:

Akşam datashett bakıp cevap yazarım.
    Koyduğunuz devre elemanlarının renk kodları veya sayısal kodlarını doğru okuyup montajını düzgün yaptıysanız. Çalışması gerekir. Entegre kötü replika olmadıktan sonra.
    Şimdi 320 baktım , devreyi inceledim ,sanırım sizin sorunuzuda gördüm

öncelikle şunu yazayım , bu devre yeni başlayan için zor bir PCB , devre yolları birbirine çok yakın ve ince ,kesinlikle ölçü aleti ile açık devre kısa devre varmı dikkat edin .
    PCB üzerindedeki şöntleri es geçmeyin ,özellikle entegrenin altında olan !.
    her şey tamamsa devre elemanlarının doğruluğunu kontrol edin .
    ben 35 yıldır elektronikle uğraşırım ,0 aldığım yeni aldığım bir devre elemanını tabiki entegre hariç ölçüm yaparım , asla güvenmem ,neler gördüm ben bilirim ..
    mutlaka gözden kaçan bir ayrıntı ,kısa devre ,açık devre mevcut olabilir veya arızalı ,yanlış eleman .
    Ahmet Yerli ye güvenirim .

her şey tamam olduğundan eminseniz ,elektronik bilginiz yeterli görüyorsanız ,çalışmaması için neden yok , entegre arızalı olabilir. tek kanal çalışıyor öteki de çalışması lazım diye kaide yoktur . aslında 4 çıkışlı ses amplifikatör entegresidir ,oto sistemlerinde bolca kullanılır , 2 çıkışlı köprü bağlantı ile yapılmış devredir . besleme gerilimine ve çıkış hoparlör empedansına dikkat edin ..kısa devre olmasın ...

• quote:

Şimdi 320 baktım , devreyi inceledim ,sanırım sizin sorunuzuda gördüm

öncelikle şunu yazayım , bu devre yeni başlayan için zor bir PCB , devre yolları birbirine çok yakın ve ince ,kesinlikle ölçü aleti ile açık devre kısa devre varmı dikkat edin .
    PCB üzerindedeki şöntleri es geçmeyin ,özellikle entegrenin altında olan !.
    her şey tamamsa devre elemanlarının doğruluğunu kontrol edin .
    ben 35 yıldır elektronikle uğraşırım ,0 aldığım yeni aldığım bir devre elemanını tabiki entegre hariç ölçüm yaparım , asla güvenmem ,neler gördüm ben bilirim ..
    mutlaka gözden kaçan bir ayrıntı ,kısa devre ,açık devre mevcut olabilir veya arızalı ,yanlış eleman .
    Ahmet Yerli ye güvenirim .

her şey tamam olduğundan eminseniz ,elektronik bilginiz yeterli görüyorsanız ,çalışmaması için neden yok , entegre arızalı olabilir. tek kanal çalışıyor öteki de çalışması lazım diye kaide yoktur . aslında 4 çıkışlı ses amplifikatör entegresidir ,oto sistemlerinde bolca kullanılır , 2 çıkışlı köprü bağlantı ile yapılmış devredir . besleme gerilimine ve çıkış hoparlör empedansına dikkat edin ..kısa devre olmasın ...

Alıntıları Göster
    7377 pinlerine bağlı olan 474'lerin entegreye gitmeyen uçlarını çıkartıp harici bir ses kaynağı bağlayın. Eğer ki ses geliyorsa hatayı ton kontrol katında arayacağız.6,8nf birinin bağlanmaması devrede sağ veya sol kanaldaki ton ayarını yapamayacağınız anlamına gelir.Hatta ses sinyal bu kondansatörden geçiriliyorsa ses almanız mümkün değil.Elinizde varsa 4,7nf , 10nf gibi bir kondansatör bağlayarak , ( 6.8 elimde bulunmadığını söylemiştiniz.İkisinide aynı takarak deneme yapabilirsiniz.Frekans az da olsa kısıtlanacaktır.)
    Arkadaşın dediği gibi full projeli devreye başlamak yerine önce datasheete bağlı kalarak sadece çıkış katını yapmak daha mantıklı olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 21 Mayıs 2015; 22:01:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rkx

7377 pinlerine bağlı olan 474'lerin entegreye gitmeyen uçlarını çıkartıp harici bir ses kaynağı bağlayın. Eğer ki ses geliyorsa hatayı ton kontrol katında arayacağız.6,8nf birinin bağlanmaması devrede sağ veya sol kanaldaki ton ayarını yapamayacağınız anlamına gelir.Hatta ses sinyal bu kondansatörden geçiriliyorsa ses almanız mümkün değil.Elinizde varsa 4,7nf , 10nf gibi bir kondansatör bağlayarak , ( 6.8 elimde bulunmadığını söylemiştiniz.İkisinide aynı takarak deneme yapabilirsiniz.Frekans az da olsa kısıtlanacaktır.)
    Arkadaşın dediği gibi full projeli devreye başlamak yerine önce datasheete bağlı kalarak sadece çıkış katını yapmak daha mantıklı olurdu.

Alıntıları Göster
    Evet RKeles93 hocamın dediği gibi (( 7377 pinlerine bağlı olan 474'lerin entegreye gitmeyen uçlarını çıkartıp harici bir ses kaynağı bağlayın. Eğer ki ses geliyorsa hatayı ton kontrol katında arayacağız ))
    kesinlikle bunu deneyin . aslında amplifikatör devresi çok basit yalındır.

• Bahsettiğiniz gibi 474 lerin alt uçlarını çıkardım ve sinyal verdim teker teker denedim birinden ses geçmiyor yada amfi katında çıkmıyor sesin az geldiği tarafa bağlı 474 ten tepki gelmiyor( baska bir devreden sökmüştüm acaba zarar görmüş olabilir mi). Sabah yeniden entegrenin besleme ve sinyal giriş çıkış bacaklarını lehimleyeceğim ses gelmeyen tarafa bağlı olan bacakları.

ses gelen taraftada artık parazitli olarak geliyor sanırım kullandığım kablodan kaynaklanıyor . eski tüplü televizyonun içinden söktüğüm kabloları takmıştım içi biraz değişik.

yolları ölçeçek aletim yok ama teker teker kontrol ediyorum gözümle tersten ışığa tutunca belli oluyor temas eden yol yok.

daha önce pcb baskı çıkararar ses ile röle kontrol devresi ve vumetre devresi yapmıştım. dedim biraz kendimi geliştireyim ton kontrollü bir devre yapayım.

kondansatör sinyali iletmiyor olabilir mi acaba?

sorunlu olan kısıma başka bir kondansatör bağlasam sinyalin geldiğini duyarsam sorun kondansatör dedir derim.

izleyeceğim yolu anlatayım sizlere

1- sorunlu taraftaki tepki vermeyen kondansatörün yerine başka bir kondansatör takip bacagına sinyal vereceğim. eğer ki ses geliyorsa 474 ü değiştireceğim. ses gelmiyorsa entegrenin bahsettiğim bacaklarını yeniden lehimleyeceğim.

2- çalışan taraftaki paraziti yok etmek için kullandığım kabloları değiştireceğim, hala devam ediyorsa sizlere sorarım yeniden :)

3- hala bir taraf çalışmaz ise diğer tarafa paralel uygun 2 hoparlör bağlarım böyle kullanırım yada hediye ederim(eğerki parazit sorununu aşabilirsem)

yardımlarınız açıklamalarınız için teşekkür ederim görüşmek üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu27 -- 22 Mayıs 2015; 1:08:40 >

• quote:

Bahsettiğiniz gibi 474 lerin alt uçlarını çıkardım ve sinyal verdim teker teker denedim birinden ses geçmiyor yada amfi katında çıkmıyor sesin az geldiği tarafa bağlı 474 ten tepki gelmiyor( baska bir devreden sökmüştüm acaba zarar görmüş olabilir mi). Sabah yeniden entegrenin besleme ve sinyal giriş çıkış bacaklarını lehimleyeceğim ses gelmeyen tarafa bağlı olan bacakları.

ses gelen taraftada artık parazitli olarak geliyor sanırım kullandığım kablodan kaynaklanıyor . eski tüplü televizyonun içinden söktüğüm kabloları takmıştım içi biraz değişik.

yolları ölçeçek aletim yok ama teker teker kontrol ediyorum gözümle tersten ışığa tutunca belli oluyor temas eden yol yok.

daha önce pcb baskı çıkararar ses ile röle kontrol devresi ve vumetre devresi yapmıştım. dedim biraz kendimi geliştireyim ton kontrollü bir devre yapayım.

kondansatör sinyali iletmiyor olabilir mi acaba?

sorunlu olan kısıma başka bir kondansatör bağlasam sinyalin geldiğini duyarsam sorun kondansatör dedir derim.

izleyeceğim yolu anlatayım sizlere

1- sorunlu taraftaki tepki vermeyen kondansatörün yerine başka bir kondansatör takip bacagına sinyal vereceğim. eğer ki ses geliyorsa 474 ü değiştireceğim. ses gelmiyorsa entegrenin bahsettiğim bacaklarını yeniden lehimleyeceğim.

2- çalışan taraftaki paraziti yok etmek için kullandığım kabloları değiştireceğim, hala devam ediyorsa sizlere sorarım yeniden :)

3- hala bir taraf çalışmaz ise diğer tarafa paralel uygun 2 hoparlör bağlarım böyle kullanırım yada hediye ederim(eğerki parazit sorununu aşabilirsem)

yardımlarınız açıklamalarınız için teşekkür ederim görüşmek üzere.
    Audio devreler biraz dikkat ,biraz özveri ister ,aksi takdirde istenilen sesi alamazsın , hoparlör çıkış kabloları hariç tüm ses sinyalinin geçtiği kablolar 1.sınıf blendajlı kablo olması lazım . potansiyometreleri metallerin birbirne lehimleyerek şaselemen gerekir , kablolar çok uzun olmamalı .
    7377 entegresinin arızalı olma ihtimalinide düşünün .
    bu kadar merak var ama en basit bir multimetreniz yok !.
    20-40 Tl iş görür ,idare eder multimetre almanız şart.
    gözle devre yolu muayenesi olmaz ,olurda sağlıklı olmaz . herşeyden önce multimtre elektronikçinin eli ayağıdır.
    taktığınız devre elemanlarının sağlam olup olmamasını multimetre ile ölçebilirdiniz.

Yinede kolay gelsin ,umarım emeğin boşa gitmez.

• yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    474 arızalanması biraz zordur pasif elemanlar kolay kolay bozulmazlar.Yerine 220nf , 330nf , 1uf , 10uf ne varsa takıp deneme yapabilirsiniz.
    Multimetre olmazsa olmazdır.PCB çıkarıldıktan sonra multimetre ile KISA DEVRE kontrolü yapılmalıydı , varsa kısa devre maket bıçağı vb. araçlarla kısa devreyi önlemek gerekirdi.Bunların hepsi malzemeleri takmadan yapılmalıdır.

Cızırtı sorunu besleme kaynağı , kablonun kalitesi vede en önemlisi ŞASELEME yapılmaması sonucunda kaçınılmazdır.474 boş ucuna 1k ile şaseye(toprağa) bağlantı verin.Tıss , parazit duymamanız gerekecek.Ayrıca ayrı sinyal verirken mutlaka stereo pot ile sinyal verilmelidir. Çünkü amplifikatörlerin giriş kazançları çok yüksektir en ufak paraziti bile kapabilir. Bunu engellemenin yolu da pot ile ses vermektir. Potun da dış metalinide şaseyle irtibatlandırın.

http://forum.donanimhaber.com/m_100492590/tm.htm buda daha önce yaptığım devre ve 1,5 haftada hatayı çözebilmiştim. Multimetre şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 22 Mayıs 2015; 7:18:59 >

• 474 te sorun yok muhtemelen dün yerlerini değiştirp denemiştim yine tepki yoktu. Potların metal kısımları bronz renkliydi biraz zor lehim tuttu ama şaseye bağladım hepsini, parazit biraz olsada azaldı daha kabloları değiştirme zamanım olmadı sınıf öğretmeniyim okuldayım akşam gidince de kablo ve entegre ilgili bacaklarının lehimleyecegim, multimetre hakkında dediklerinize hak veriyorum bir is yapılacaksa alet edevat olacak gerekli olanlar en kısa zamanda edineceğim. Dediğim gibi bu benim tecrübe edindiğim çalışma olacak sanırım.
  • yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    Zamanında başımızda öğretmen olmasına rağmen ne devreler yaktık ,gerekirse çöpe bile attık .
    Tecrübe ve bilgi bu işin anahtarı.
  • Entegre yi soktum sadece amfi katını başka bir plaket te kurdum sağ sol kanal ikiside çalışıyor 220nf ile denedim. Yeniden soktum lehimlerini temizleyip yeniden lehimledim. Yine aynı şekilde bir kanalda ses çok az. Acaba amfinin o kanalı çalıştıran besleme yolların damı sıkıntı var diye düşünüyorum akşam besleme yollarını sokup tazeleyeceğim

Bu gidişle tüm plaketi tazeleyeceğim sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu27 -- 23 Mayıs 2015; 14:35:16 >
  • quote:

Entegre yi soktum sadece amfi katını başka bir plaket te kurdum sağ sol kanal ikiside çalışıyor 220nf ile denedim. Yeniden soktum lehimlerini temizleyip yeniden lehimledim. Yine aynı şekilde bir kanalda ses çok az. Acaba amfinin o kanalı çalıştıran besleme yolların damı sıkıntı var diye düşünüyorum akşam besleme yollarını sokup tazeleyeceğim

Bu gidişle tüm plaketi tazeleyeceğim sanırım
    TL074 op amp entegresini kontrol etmişmiydiniz .
  • quote:

cahilliğime verin daha önce bahsettiğim gibi fazla bir bilgim yok yeni şeyler öğreniyorum sizlerden .

ölçüm aletimin olmadığını daha önce söyemiştim.

Nasıl kontrol etmeliyim TL074 ü.

TDA7377 i başka bir devrede denedim de bu entegreyi nasıl kontrol etmeliyim onu bilmiyorum.

Daha önce 474 kondansatörlerinin alt bacaklarını boşa cıkartıp sinyal vermiştim bir taraftan tepki gelmiyordu. sanırım amfi katında sıkıntım var.
  • quote:

quote:

cahilliğime verin daha önce bahsettiğim gibi fazla bir bilgim yok yeni şeyler öğreniyorum sizlerden .

ölçüm aletimin olmadığını daha önce söyemiştim.

Nasıl kontrol etmeliyim TL074 ü.

TDA7377 i başka bir devrede denedim de bu entegreyi nasıl kontrol etmeliyim onu bilmiyorum.

Daha önce 474 kondansatörlerinin alt bacaklarını boşa cıkartıp sinyal vermiştim bir taraftan tepki gelmiyordu. sanırım amfi katında sıkıntım var.

Alıntıları Göster
    Estağfurullah ,kimse doğuştan öğrenmiyor .
    Acemilikte dikkatli olmak lazım .
    7377 sağlam demiştiniz , başka yerde denemiştiniz , Ampli katı sağlam ton kontrol devresi problemli . TL074 arızalı veya arızalanmış olabilir , bu kadar çok bacaklı ampli entegresine göre daha hassas bir op ampli entegredir , bu entegreleri lehimlerken acemiler ve sök tak kolaylığı açısından soket kullanmak daha mantıklı . yüksek ısı ve ,havyanızdaki topraksızsa kaçak elektrik bozar .
    çıkış amplisi sağlamsa ,diğer pasif elemamları doğru taktım diyorsanız ,devre yollarında kısa devre ,açık devre yoksa TL074 değiştirin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 23 Mayıs 2015; 17:40:44 >

• quote:

7377 sağlam demiştiniz , başka yerde denemiştiniz , Ampli katı sağlam ton kontrol devresi problemli . TL074 arızalı veya arızalanmış olabilir , bu kadar çok bacaklı ampli entegresine göre daha hassas bir op ampli entegredir , bu entegreleri lehimlerken acemiler ve sök tak kolaylığı açısından soket kullanmak daha mantıklı . yüksek ısı ve ,havyanızdaki topraksızsa kaçak elektrik bozar .
    çıkış amplisi sağlamsa ,diğer pasif elemamları doğru taktım diyorsanız ,devre yollarında kısa devre ,açık devre yoksa TL074 değiştirin .

Hocam biraz önce tl074 un bacak numaralarını inceledim ne ise yarıyorlarmış diye. Sonra hoparlörümü çalışmayan tarafa bağladım 474 lerden başlayarak tl074 un bacaklarına kadar takip.ettim.bazı bacaklara dokununca sesi az çıkan hoparlörümüm yuksek sesle pat pat diye ses çıkardığını farkettim. Bacaklara dokunmaya devam ederken( daha sonra resim ekleyeceğim orada gösteririm) 2 bacağın birbirine temas etmesiyle şarkının normal şekilde ama yine biraz ses kaybıyla çıktığını farkettim bacakların devamını izledim normalde.devrede.temas etmemesi gereken 2 yolu temas ettirince ses gayet güzel çıkmaya başladı. Dedim acaba diğer taraf.sağlamdı.o mu ses çıkarmayacak diye.yok ordan da ses güzel geliyor. Sorunu ses girişinden tl074 e giden yollarda yada potlarda arayacağım. Hiç bulamazsam o iki yolu lehimlerim.artık boşa gitmesin diye. Eksik olan 6.3 nf nin yerine 10nf koydum.
    Dediginiz gibi bu tarz entegreler hassastır diye soket taktim.once
    Aklıma takılan su kaldı ben 2 hoparlör takip ta deneyemedim şimdilik bir hoparlörüm var denemek için.

Sağ ve sol çıkışları ayrı ayrı denedim.çalıştı acaba 2 sını birden hoparlör bağlayınca çalışır mi .

Bu arada yardımlarınızdan dolayı gerçekten teşekkür ederim bir dahaki projede yine sorularım olacaktır aynı ilgiyi beklerim ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu27 -- 23 Mayıs 2015; 19:41:54 >

• quote:

quote:

Hocam biraz önce tl074 un bacak numaralarını inceledim ne ise yarıyorlarmış diye. Sonra hoparlörümü çalışmayan tarafa bağladım 474 lerden başlayarak tl074 un bacaklarına kadar takip.ettim.bazı bacaklara dokununca sesi az çıkan hoparlörümüm yuksek sesle pat pat diye ses çıkardığını farkettim. Bacaklara dokunmaya devam ederken( daha sonra resim ekleyeceğim orada gösteririm) 2 bacağın birbirine temas etmesiyle şarkının normal şekilde ama yine biraz ses kaybıyla çıktığını farkettim bacakların devamını izledim normalde.devrede.temas etmemesi gereken 2 yolu temas ettirince ses gayet güzel çıkmaya başladı. Dedim acaba diğer taraf.sağlamdı.o mu ses çıkarmayacak diye.yok ordan da ses güzel geliyor. Sorunu ses girişinden tl074 e giden yollarda yada potlarda arayacağım. Hiç bulamazsam o iki yolu lehimlerim.artık boşa gitmesin diye. Eksik olan 6.3 nf nin yerine 10nf koydum.
    Dediginiz gibi bu tarz entegreler hassastır diye soket taktim.once
    Aklıma takılan su kaldı ben 2 hoparlör takip ta deneyemedim şimdilik bir hoparlörüm var denemek için.

Sağ ve sol çıkışları ayrı ayrı denedim.çalıştı acaba 2 sını birden hoparlör bağlayınca çalışır mi .

Bu arada yardımlarınızdan dolayı gerçekten teşekkür ederim bir dahaki projede yine sorularım olacaktır aynı ilgiyi beklerim ama
    Geçmiş olsun
    2 hoparlör bağlarsanız ,çalışır ,sorun çıkmaz ,yeterki onu besleyebilecek güç kaynağınız olsun .

hayırlı olsun ,güle güle kullanın .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.