Şimdi Ara

TDA-2030 Amplifikatör devresi sorun :P

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bütün elemanları belirtilen yere doğru bir şekilde taktım.Ama bitek şu şase sorunu çözemedim.bir yardımcı olurmusunuz? şase çıkışlarını nereye takmam lazım? Fotoğrafları ekliyorum
    http://d1211.hizliresim.com/13/x/gddqf.jpg

http://d1211.hizliresim.com/13/x/gdds9.jpg

• Topraklama işareti olan bütün uçları birleştireceksin panpa.
    3 pot ne işe yarıyor

Ayrıca mümkünse simetrik besle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 29 Kasım 2012; 17:24:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anteachor35

Bütün elemanları belirtilen yere doğru bir şekilde taktım.Ama bitek şu şase sorunu çözemedim.bir yardımcı olurmusunuz? şase çıkışlarını nereye takmam lazım? Fotoğrafları ekliyorum
    http://d1211.hizliresim.com/13/x/gddqf.jpg

http://d1211.hizliresim.com/13/x/gdds9.jpg

tüm şaseler tek bir noktada birleştirilecek.ayrıca girişteki 1000 uf lık besleme rezervuar kondansatörü zayıf kalır imkan dahilinde ne kadar büyütürsen okadar iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 pot bas-tiz- volume(ses) ayarı için. Şaseleri - ye verdim ama bir sonuç alamadım.Devre elemanlarında 1uF 16v lık kondansatör yerine 1uF 50v lık kondansatör taktım paket içeriğinden o çıktı.Acaba sorun ondan mı?
  • quote:

3 pot bas-tiz- volume(ses) ayarı için. Şaseleri - ye verdim ama bir sonuç alamadım.Devre elemanlarında 1uF 16v lık kondansatör yerine 1uF 50v lık kondansatör taktım paket içeriğinden o çıktı.Acaba sorun ondan mı?
    hayır o sorun olmaz.
    çıkıştan çıtırtı filan hiç birşey duyamıyormusun. beslemede eksik bağlantı olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem3457 -- 29 Kasım 2012; 18:10:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çıtırtı falan gelmiyor.Besleme 12v veriyorum attıgım fotoda 12-15 yazan yerlere +/- veriyorum ac 0 i nereye bağlayayım?
  • Selamlar.
    Verdiğiniz resimdeki tüm şaseleri birleştridiyseniz ve 3 numaralı , yani entegrenin ortasında bulunan bacağa bağladıysanız şase işlemi tamamdır. Şayet trafo yerine 12 Voltluk bir adaptör kullanıyorsanız , şasesini şaseye , yani C5 in eksi ucuna , + ucunu da yine C5 in artı ucuna bağlamanız yeterlidir. Ya da 12-15V yazan uçlardan birine artıyı , 0 yazan yere de eksi ucunu yani şaseyi girmelisiniz.
    Trafo varsa elinizde ( şemaya uygun olan 2x12VAC veya 2x15VAC çıkışlı ! ) , bu trafonun orta ucu 0 yazan yere , iki baştaki uçları ise 12-15V yazan yerlere girilmeli.
    Son olarak , voltajı olması gerektiği gibi verdiğinizde , entegrenin ses giriş ucu olan 1 numaralı bacağında , C5 in 2 ucunun arasında ölçtüğünüz voltajın yarısını ölçebilmelisiniz.
    Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elinizde harici 12V güç kaynağı varsa C5 kondansatörünün + ucuna 12V - ucunada beslemenin şasesini bağlayın.

Baskı devrenizde bir atlama yapılmış fakat bu atlamaya siz kablo bağlamışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

Birde kırmızı ile yuvarlak içine aldığım yerde jumper atılacağına kablo bağlanmış.

TDA-2030 Amplifikatör devresi sorun :P

st/by bacağı ile + arası olabilirmi ? devreyi on off yapmak için o iki kablo arasına swiç takılmıştır ...
  • jumper i gözden kaçırmışım orayı düzeltiyim. on off yok devrede. trafo var(güç kaynagı var bende gerekli enerjiyi onunla sağlıyorum trafo güç kaynagında).
  • quote:

jumper i gözden kaçırmışım orayı düzeltiyim. on off yok devrede. trafo var(güç kaynagı var bende gerekli enerjiyi onunla sağlıyorum trafo güç kaynagında).

Arkadaş sen şu güç kaynağının bir resmini koyda bakalım ne imiş.
    Simetrikmi değilmi,regülelimi,üzerinde doğrultma varmı yokmu,ona göre konuşalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

quote:

jumper i gözden kaçırmışım orayı düzeltiyim. on off yok devrede. trafo var(güç kaynagı var bende gerekli enerjiyi onunla sağlıyorum trafo güç kaynagında).

Arkadaş sen şu güç kaynağının bir resmini koyda bakalım ne imiş.
    Simetrikmi değilmi,regülelimi,üzerinde doğrultma varmı yokmu,ona göre konuşalım.

Devreyi çalıştırdım nihayet ama ses çıkışı yüksek olmadı 30Watt a göre az çıkıyor.Güç kaynagım bundanhttp://www.modulteknik.com/images/detailed/1/g%C3%BC%C3%A7_kayna%C4%9F%C4%B102.jpg

• Selamlar.
    TDA2030 un 30 Watt olduğunu kim iddia etmişse sallamış:
    http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/stmicroelectronics/1458.pdf
    Datasheet te 14 Watt diyor. 3/12 sayfasındaki tabloda , +-14VDC yani 28Volt toplam voltaj ile çalışırsa , %0.5 THD ( toplam harmonik distorsiyon verirken ! ) , 4 Ohm luk yüke tipik 14Watt verir deniyor. Ayrıca 4/12 numaralı sayfadaki ilk 2 grafik , bu entegrenin kaç voltta kaç W verebileceğini gösteriyor. Bu tablolara göre zaten 2x6 volta tekabül eden 12VDC tek besleme için güç bile verilmemiş. Zaten bir önceki sayfada çalışma voltajı olarak min. 12 max. 36Volt deniliyordu. Yine bu 2 grafiğe göre , siz bu entegreyi 16VDC tek besleme ile besleseniz dahi alabileceğiniz güç 4Watt ( 0.5THD ve 4Ohm da !!! ). Bu durumda , yani 12VDC de sanıyorum 1-2 Watt güç ancak alabilirsiniz.
    Gelelim neler yapabileceğinize... 30W alma şansınız yok. Şayet bu ampliden 2 adet yapıp köprü bağlayabilirseniz bu ancak mümkün olur. Tabi besleme olarak da 36VDC ile çalıştırırsanız , bu durumda 28Watt RMS alırsınız ancak. Önerimiz de şu olabilir , 2x12VAC bir trafonun iki baş sargısını kullanıp , yani 24VAC yi dıoğrultarak elde edeceğiniz voltajla beslerseniz , bir ev içerisinde size yetecek bir 10-15W ses alabilirsiniz yaptığınız devre ile. Bu durumda devrede tek yapmanız gereken şey , C5 kondansatörünü en az 30Volt olarak kullanmanız. Başka değişikliğe ihtiyaç kalmaz , soğutucunuzu da biraz büyütmelisiniz. Devre resimlerinde soğutucu görünmüyor , soğutucu takmadan çalıştırmamanız da ısrarla tavsiye olunur.
    Saygılar.

• soğutucu sonradan ekledim. untayk bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Selamlar.
    TDA2030 un 30 Watt olduğunu kim iddia etmişse sallamış:
    http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/stmicroelectronics/1458.pdf
    Datasheet te 14 Watt diyor. 3/12 sayfasındaki tabloda , +-14VDC yani 28Volt toplam voltaj ile çalışırsa , %0.5 THD ( toplam harmonik distorsiyon verirken ! ) , 4 Ohm luk yüke tipik 14Watt verir deniyor. Ayrıca 4/12 numaralı sayfadaki ilk 2 grafik , bu entegrenin kaç voltta kaç W verebileceğini gösteriyor. Bu tablolara göre zaten 2x6 volta tekabül eden 12VDC tek besleme için güç bile verilmemiş. Zaten bir önceki sayfada çalışma voltajı olarak min. 12 max. 36Volt deniliyordu. Yine bu 2 grafiğe göre , siz bu entegreyi 16VDC tek besleme ile besleseniz dahi alabileceğiniz güç 4Watt ( 0.5THD ve 4Ohm da !!! ). Bu durumda , yani 12VDC de sanıyorum 1-2 Watt güç ancak alabilirsiniz.
    Gelelim neler yapabileceğinize... 30W alma şansınız yok. Şayet bu ampliden 2 adet yapıp köprü bağlayabilirseniz bu ancak mümkün olur. Tabi besleme olarak da 36VDC ile çalıştırırsanız , bu durumda 28Watt RMS alırsınız ancak. Önerimiz de şu olabilir , 2x12VAC bir trafonun iki baş sargısını kullanıp , yani 24VAC yi dıoğrultarak elde edeceğiniz voltajla beslerseniz , bir ev içerisinde size yetecek bir 10-15W ses alabilirsiniz yaptığınız devre ile. Bu durumda devrede tek yapmanız gereken şey , C5 kondansatörünü en az 30Volt olarak kullanmanız. Başka değişikliğe ihtiyaç kalmaz , soğutucunuzu da biraz büyütmelisiniz. Devre resimlerinde soğutucu görünmüyor , soğutucu takmadan çalıştırmamanız da ısrarla tavsiye olunur.
    Saygılar.

Hocam sen 10 numara bir insansın ya.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.