Şimdi Ara

Tda 1554 Bağlantı Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.Bugün gitdim bir tane hazır devre Tda 1554 aldım ama ne hikmetse bi türlü 12v besleme ve diğer bağlantıları yapamadım. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.aşağıda resim bulunuyor.Bu arada devrenin en üstünde HP R,HP L var onunda anlamını bilrn varsa açıklarsa sevinirim.

http://img231.imageshack.us/img231/8816/20111010225136.th.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: cemilakgun

S.a arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.Bugün gitdim bir tane hazır devre Tda 1554 aldım ama ne hikmetse bi türlü 12v besleme ve diğer bağlantıları yapamadım. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.aşağıda resim bulunuyor.Bu arada devrenin en üstünde HP R,HP L var onunda anlamını bilrn varsa açıklarsa sevinirim.

http://img231.imageshack.us/img231/8816/20111010225136.th.jpg

Çalışma gerilimi için inceleme yapmadım fakat bunula ilgili bir ibare vardır mutlaka tahminimce 12v kullanıyor + - kısmına dc12 volt uygulayacaksınız.
    INL ve INR = ses girişleri ( sağ - sol)
    HPR ve HPL = Hoparölr baglayacagınız yer ( sağ-sol)
    Bu arada bu entegreler ısınırlar bu yüzden sogutucu kullanmanızı tavsiye ederim.

• yardımlarınız için gerçekden çok tşk edrim.olurda sorun çıkarsa size dönmemde sıkıntı olmaz..
  • quote:

yardımlarınız için gerçekden çok tşk edrim.olurda sorun çıkarsa size dönmemde sıkıntı olmaz..

yok sorun olmaz. gördüğüm zaman sorularını cevaplarım. bir sıkıntı olacagını sanmıyorum zaten.
  • 12v beslemede illa şu olacak diye birşey warmı.mesela 1+1 speaker içindeki 12v beseleme olurmu.Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsmsk

quote:

yardımlarınız için gerçekden çok tşk edrim.olurda sorun çıkarsa size dönmemde sıkıntı olmaz..

yok sorun olmaz. gördüğüm zaman sorularını cevaplarım. bir sıkıntı olacagını sanmıyorum zaten.

tsmsk kardeş kolay gelsin şunu dicem dün 2 gün önce bi devre resmi eklemişdim ve yapamıyorum demişdim şimdi ben o devreyi senin dediğin gibi bağladım ama olan şu 12V besleme bobini ısınıyor ama hiç entegrede ısı yok sonra bağlantıyı yaptım ama resim üzerindede gösterdim galiba bi yanlış yapıyorum ya 12V besleme yetmiyor.bi arada resimdeki bağlandı şekliyle hoparlör bağlantısını tek noktada değilde farklı farklı yerlerde denedim çok ince bi cızıltı geliyordu bunun içinde yardım edersen sevinirim sanada zahmet veriyoruz ama kusura bakmayın yoksa ben bu devreyi parçalicam :D Bide IN R,IN L kısmını pcye bağladım HP R,HP L kısmınada hoparlör bağladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesavarona -- 11 Ekim 2011; 20:34:51 >

• @thesavarona ;

Bu gidişle devreyi kullanamadan bozacaksın, transformatörden çıkan ac gerilimi dogrudan anfiye vermişsin böyle olmaz!! Transformatör çıkışını uygun diyot ve kapasitör kullanarak dc gerilime çevirecek + /- polariteyi elde ettikten sonra anfiye uygulayacaksın

Ayrıca o trafo watt gücü olarak yetersiz kalacagından ısı durumu kaçınılmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 11 Ekim 2011; 21:02:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    220v ile ldr li devre yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

@thesavarona ;

Bu gidişle devreyi kullanamadan bozacaksın, transformatörden çıkan ac gerilimi dogrudan anfiye vermişsin böyle olmaz!! Transformatör çıkışını uygun diyot ve kapasitör kullanarak dc gerilime çevirecek + /- polariteyi elde ettikten sonra anfiye uygulayacaksın

Ayrıca o trafo watt gücü olarak yetersiz kalacagından ısı durumu kaçınılmaz..

Cevap için çok teşekkürler ama şunu benim anlayabileceğim dilden anlatabilirsen çok makbule geçer senin yazdığını ben yapana kadar baya bi zaman geçer. Bundan öncede bi oto teyp bağlamaya çalışdım aracıma ışık var yazı yokdu gitdim ses sistemi kurulumcusuna dediki sigortayı yakmışsın anlican help me

• doğrultmadan vermişsin gerilim ve tda serileri hassasdır yakmıs olma ihtimalinde var. bu yüzden regulatörlü bir devre kullanmalısın. onun yerine 12v 3-4 amperlik bir adaptör alabilirsin elektronikcilerden.ç ama dikkat et + - uyumuna.

bu arada yeni dikkat ettim baglantıların yanlıs. sen her bir ses girişi ve ses cıkısından birer uc cıkarmıssın hpl yazan traraftaki iki pine hoparlörü baglayacaksın. hpr yede baska hoparlör. devre stereo o yuzden girişleride ona göre düzenlemen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsmsk -- 12 Ekim 2011; 0:16:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thesavarona

Cevap için çok teşekkürler ama şunu benim anlayabileceğim dilden anlatabilirsen çok makbule geçer senin yazdığını ben yapana kadar baya bi zaman geçer. Bundan öncede bi oto teyp bağlamaya çalışdım aracıma ışık var yazı yokdu gitdim ses sistemi kurulumcusuna dediki sigortayı yakmışsın anlican help me

Senin anlıyacagın dilden anlatacak olursak hazır bir regüleli 12v dc çıkış gerilimine sahip(kesene göre 2-3-4A ) adaptör alıp devrenin +/- uçlarına dikkat ederek bağlayacaksın

*alacagın adaptörün gücü,kullanacagın hoparlöre( watt ve sayısına ) göre degişebilir

• teşekkür ederim şimdiden :D denicem artık olursa olur olmazsada olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.