Şimdi Ara

TCL TV fiyat politikasını Doğru buluyor musunuz? Yurtdışı fiyatları ile neden bukadar uçurum var ?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
4
Favori
11.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 65Q7C 'de 50 bin TL üstü fazlalık. Daha iyisi olan c855 gecen hafta 59 bine düşmüş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 3qzotix

65Q7C 'de 50 bin TL üstü fazlalık. Daha iyisi olan c855 gecen hafta 59 bine düşmüş.
    69.999 olmasin o hocam, o fiyatin altina hic düşmedi yakin zamanda ve neredeyse 15-20 gündür o fiyatta duruyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tabi bu fiyata alabilen oldu mu onu bilmiyorum. Öncesi 64.848 TL ymiş .

TCL TV fiyat politikasını Doğru buluyor musunuz? Yurtdışı fiyatları ile neden bukadar uçurum var  ??

Tabi bu fiyata alabilen oldu mu onu bilmiyorum. Öncesi 64.848 TL ymiş .

Valla hocam bir cok yerde stoklari bitti, stogu az olanlarda cok daha yuksek fiyatlardan koyuyor. 15-20 gündür tek hepsiburada 69.999
    O fiyati simdi hatirladim hocam vatan da outlet kismindaki islem görmüş, iade edilmis c855 in fiyatiydi sanrım.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

Yurtdışı fiyatları ile oranlarsak 40-45 arasına satılması lazım. Ama burada çok örtülü maliyetleri(!) var.

İş tüketicide bitiyor, almazsa fiyatlar seve seve düşer. Geçen yıl c755 alacaktım, Black friday fiyatının üzerine döviz kuru üzerine %30 falan eklemişlerdi acalem olmadığından almadım. Bu sene 50 bin civarına 65q7c, 56 bin civarına 65c855 gelirse alırım birini gelmezse kendileri bilir.

(65c855 in İngiltere fiyatı 900 pound.)

TCL TV fiyat politikasını Doğru buluyor musunuz? Yurtdışı fiyatları ile neden bukadar uçurum var  ??

İş tüketicide bitiyor, almazsa fiyatlar seve seve düşer. Geçen yıl c755 alacaktım, Black friday fiyatının üzerine döviz kuru üzerine %30 falan eklemişlerdi acalem olmadığından almadım. Bu sene 50 bin civarına 65q7c, 56 bin civarına 65c855 gelirse alırım birini gelmezse kendileri bilir.

(65c855 in İngiltere fiyatı 900 pound.)

İngiltere de 900 pound ise yaklasik 50 k yapıyor, üzerine buradaki ektsra verigileri koyarsan ( bandrol, ÖTV ve digerleri ) fiyatl 70 k yi geciyor, suan 70 k yine iyi fiyat gibi geliyor.
    Ben mi yanlis hesaplıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frekans76 -- 26 Ekim 2025; 11:0:41 >
  • ya sen ne utanmaz bir adamsın, ingiltere de son kullanıcıya satılan bir ürün üzerinden nasıl türkiye de vergi hesaplarsın?

TCL Türkiye'de ticari ahlak olsa bunları beslemek yerine fiyatları makul seviyelerine getirir.

ingilterede 2300 pound (126.500TL) olan TVnin neden burada 88bine nasıl satıldığını sorgulamıyor da ingilterede 900pound olan tvnin buradaki satış fiyatını hesaplarken sırf tcl nin kazık fiyat poltikası ortaya çıkmasın diye vergi ekliyor. :)

Koç Pazarlama LG, SAMSUNG, SİEMENS yetkili bayisi
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt

Peki şuna cevap verebilir misiniz, İngilterede 2300 pounda satılan televizyon artı vergiler olduğu halde Türkiyede nasıl 88 bine satılıyor ? İngilizleri öyle böyle kazıklamıyor LG o zaman... Ben ingiliz olsam LG almazdım kazıklanıyoruz diye. 88 bine satılan TV'den vergiler düşüldükten sonra 40-50 bin TL çıplak satış fiyatıdır. Ama aynı TV ingilterede 2300 pounda satılınca bunun çıplak fiyatı 1700-1800 pounda gelir. Bunun izahı nerede ? Kara kaşımıza, kara gözümüze mi aşıklar da daha ucuza satıyorlar ? Hayır, sadece rekabet yapıyorlar, ingilterede daha çok kar ediyorlar. İngilizler de bu fiyatları beğenmeseler almazlar. Kalkıp Türkiyede bu televizyon yarı fiyatına satılıyor, LG bizi kazıklıyor diye düşünmüyorlar. Gidip başka ülkede 4000 euroya satsalar o televizyon 4000 euroluk TV'mi olacak ? Gerçek maliyet istiyorsanız ABD fiyatlarınıa (vergisiz) bakın).

Bir de Türkiyede bu fiyat içinde yok kamu indirimi, yok internet sitesinden kupon indirimi, yok bilmem ne wallet indirimi, yok soundbar indirimi kıl tüy bir sürü yan etken dikkate alınıp bulunuyor. Ben sonuçta Türk tüketicisiyim. AB üyesi olsam ispanyadaki bir internet sitesinden TV sipariş edip kargosunu da ödeyerek avrupa ile aynı fiyata satın alabileceğim. Ama şu an Türkiyede bana sunulan seçeneklerden tercih yapmak zorundayım. Bu seçenekler de ya 135 K verip 65 LG G5 veya Samsung 65 S95F almak, ya da 83 K verip TCL 65C8K almak. OLED bana uymayacağı için de TCL daha makul geliyor, bütün bakış çerçevem bu. Bu TV ingilterede 1200 pound, Almanyada 1250 euro, Türkiyede 83.000 TL diye almamazlık etmiyorum. Keşke devlet vergileri düşürse de 65 C8K 62.000 TL'ye düşse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 26 Ekim 2025; 13:10:6 >

Hocam TCL elemanları konuyu düşer şimdi

frekans76 nın örnek gösterdiği video ingiltere fiyatlarını referans gösterdiği için o fiyatlar üzerinden karşılaştırma yaptım. yani adamın gol diyor. :)

üstelik TCL nin yurtdışında diğer markalara nazaran bu kadar ucuzken ülkemizde pahalı olduğunu tartışırken o zaman lg neden ingilterede niye pahalıyı mı tartışıyoruz şimdi. ingiliz olduk da haberimiz mi yok :)

lgnin ingilizi kazıklayıp kazıklamadığı bizi ilgilendirmez eğer ingiliz değilsek. eğer ingiliz lg 2300 pound, tcl 900 poundken lg tv de almasına devam ediyorsa biz aradaki fiyat farkı bu denli azken neden tcl tavsiye edelim? veya lg 1100 pound tcl 900 pound olsaydı, örnek gösterdiğiniz video incelemelerinde hala TCL önerirler miydi? tabi ki hayır. o zaman fiyat farkı bu kadar azken bizim tcl severler neden bu kadar canhıraş tcl öneriyorlar.

sizin verdiğiniz örneklerle çürütüyoruz tezlerinizi. kendi verdiklerimiz ile değil.

not: geçmiş mesajlarınıza baktım, siz de karşılıksız(!) tcl seversiniz.

tcl forumdaki pazarlamacılarına verdiği parayı tv fiyatlarını indirmekte kullansa daha çok satar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 26 Ekim 2025; 13:19:42 >

Bakın ikinci paragrafta belirtmiştim, ülkemde seçeneğim ya 135 K verip iyi bir 65 oled almak, ya da 83 K verip 65 C8K almak.

Bunun ötesi beni ilgilendirmiyor. İsterse TCL başka ülkelerde bedava versin. Ben kendi bütçeme, kendi alabileceğım tv özelliklerine bakıyorum.

65" iyi bir oled 135bin değil 88bin. (C5)

diğer ülkelerde oled tcl nin iki katı fiyatta olmasına rağmen tercih ediliyorken, ülkemizde aynı fiyata tcl tercih ediyor olmak bir tcl sever olarak sizin yapabileceğiniz bir iş olabilir ancak normal bir kullanıcı için mantıksız. ne zamanki tcl fiyat rekabetini yakalar ancak o zaman. bu fiyatlar ile tcl tercih etmek başlıktaki anlamı ifade eder.

Rtings puanlarına bakmanızı tavsiye ederim, G5 9.0, S95F 8.9 , C5 8.6, C8K 8.5.

C serisi hem orta seviye, hem de 5 yıl garanti de yok.

Ayrıca oled bana uymuyor, yanma riski var, kısa ömürlü, leke kalıyor, çok ısınıyor, çok tüketiyor, beyazı tam beyaz değil v.s. v.s.

Neden oled ile mini led karşılaştırılıyor ve illa oled alınması tavsiye ediliyor, anlayamıyorum. İkisi ayrı kategöri. Elma ve armut mukayesesi gibi.

Elbette oledin siyahları daha iyi, renk derinliği, keskinliği, oyun tepki süresi v.s. miniledden iyi, ancak dezavantajları ile birlikte dikkate alınmalı. 4 yıl önce C1 birkaç aylik çıkmıştı almaya niyetlendim, ama bu kısa sürede bile yanan C1'ler oldu. Vazgeçtim. Yoksa benim C1'de de sağ üst köşede at nalı gibi EUROSPORT yazısı yanığı olurdu. Çünkü saatleri bırakın, günlerce açık duruyor Eurosport kanalı. Veye G5 aldınız, çocuğunuz her sabah 6'da kalkıp 10'a kadar parlak logosu olan aynı çocuk kanalını izledi. Yanık olur mu olmaz mı ?

• hibo H kullanıcısına yanıt

En yakın arkadaşlarımdan birinde B1 oled var. sürekli açık tv. ekran yanığı olmadı.

biz oled ile miniledi karşılaştırmıyoruz, biz tcl nin miniled fiyatlarının yurtdışına oranla pahalı olduğunu o nedenle tercih edilmemesi gerektiğini söylüyoruz.

sizin ekip sürekli oled ile tcl karşılaştırma videosu gönderiyor. biz de karşılaştırma videolarında ürünlerin amazon linkleri var. linklerde tcl olan 800pound diğeri 2300 pound, yorum yapan da fiyatları baz alarak yorum yapıyor ancak ülkemizdeki fiyatlar onlardan farkı diyoruz.

karşılaştırmayı sizin ekip başlattı, baktınız ki fiyattan patladı, ikisi birbirinin muadili değil diyorsunuz.

miniled tv yi de ahım şahım bir şey gibi anlatıyorsunuz, 20 yıllık lcd teknolojisinin küçük alanda aydınlatma yapanı. edgeled, dled, miniled görüntü işleme olarak aynı modeller (led). sadece aydınlatma farkı var. ama ne hikmetse ülkemizde fiyatları devasa maliyetli oled ile aynı. yurtdışında böyle değil işte. çünkü oradaki kullanıcı biliyor miniledin bu kadar pahalı olmaması gerektiğini. aynı para olursa gider oled alır. ama bizde ne hikmetse aynı fiyatın olması için inanılmaz bir meşrulaştırma çabası var. her şey duygusal (!) tabi.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.