Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (926. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dukeler , deppechemode45 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.555
Cevap
512
Favori
1.068.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 924925926927928
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TCL 55T8C nasıldır bu fiyatlara alınır mı? Oyun ve dizi film için almayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Samsung 65QN90F
    TCL 65 C855
    TCL 65 Q7 ( Bunun hakkında çok fikrim yok c855 mi bu mu daha iyi tam emin değilim)

Bu TV lerden hangisini almalıyım sizce, Samsung doğal hızı 165 mi tcl 144 diyor, birde nit değeri Samsung da yazmıyor, bit derinliğini zaten bulamıyoruz TV lerde, panel konusunda hangisi daha avantajlıdır ve dayanıklılık, Samsung 65QN90F için çok bilgi yok yeni diye herhalde

Orijinalden alıntı: musa54savas

Merhaba arkadaşlar çok ikilemde kaldım sizce

Samsung 65QN90F
    TCL 65 C855
    TCL 65 Q7 ( Bunun hakkında çok fikrim yok c855 mi bu mu daha iyi tam emin değilim)

Bu TV lerden hangisini almalıyım sizce, Samsung doğal hızı 165 mi tcl 144 diyor, birde nit değeri Samsung da yazmıyor, bit derinliğini zaten bulamıyoruz TV lerde, panel konusunda hangisi daha avantajlıdır ve dayanıklılık, Samsung 65QN90F için çok bilgi yok yeni diye herhalde
    Hocam c855 in denginde Tv yok orada, c855 uygun fiyatli denk getirirseniz alin derim, digerleri onunla kiyas olmaz, c855 daha ustun özelliklerde bi Tv.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

MSI Z97 MPOWER MAX AC | INTEL i7 4790K 4.8 Ghz | Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 DRAM 2666MHz C11 Memory | EVGA GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | Corsair H100 | SAMSUNG 23" SyncMaster XL2370 LED Monitör | SAMSUNG 256 GB 840 Pro SSD | SAMSUNG Spinpoint 750GB ve 200GB HDD | WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb | Cooler Master 1000W 14 cm Fan 80 Plus Modüler PSU | CM HAF-X 942 | Logitech X-530 5.1
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt

65 C8K Türkiyede 80-85 altına düşmez, Avrupada 1250 eur. Bunu üstüne bandrol, ötv, gümrük vergisi gelecek. % 30-35 de bunlar farkettirse 80-85 arası bir rakam dip olur bence.

Olacağı rakamlar zaten dediğiniz şekilde hatta 1 tık fazla bile olabilir ülkemizde. Ama vergisi ve kar marjı ile en fazla olması gereken 70-75K dır hak edişi. Yurt dışı fiyatları belli.

Demek istediğim oydu.

MSI Z97 MPOWER MAX AC | INTEL i7 4790K 4.8 Ghz | Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 DRAM 2666MHz C11 Memory | EVGA GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | Corsair H100 | SAMSUNG 23" SyncMaster XL2370 LED Monitör | SAMSUNG 256 GB 840 Pro SSD | SAMSUNG Spinpoint 750GB ve 200GB HDD | WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb | Cooler Master 1000W 14 cm Fan 80 Plus Modüler PSU | CM HAF-X 942 | Logitech X-530 5.1
  • quote:

Orijinalden alıntı: hibo

65 C8K Türkiyede 80-85 altına düşmez, Avrupada 1250 eur. Bunu üstüne bandrol, ötv, gümrük vergisi gelecek. % 30-35 de bunlar farkettirse 80-85 arası bir rakam dip olur bence.

Hocam Lg 65oled c54 in 92-100 arasinda satıldığı yerde 65c7k nin c54 den daha iyi görüntüsü varken c8k nin da 85 civarında olmasi normal yani

Neden 70-75 K ? Yurtdışı fiyatı belli. Türkiye'nin baz alındığı bölge Avrupa, burada da TV satış bedeli 1250 eur. Bunun üstüne % 16 trt bandrolü, % 6.7 ÖTV, % 15-20 Gümrük Vergisi farkı (türkiye montaj veya bitmiş ürün ithaline göre farkediyor) koyunca 75.000 TL'yi aşıyor. Rtings'de 8.5 puan alan bir TV olan 65 C8K 8.0 puan alıp 80.000 TL'den satılan 65 QN90F'ten neden ucuz olmalı ?

Tv lerin ederi o kadar etmiyor. Anlatmak istediğim bu. Tıpkı düne kadar 127K fiyata satmaya çalıştıkları gibi.

Yurt dışında TCL fiyatları Samsung modellerine göre daha uygun ama burada değil. Ben o kötü bu iyi fiyatta öyle olmalı söylemi yapmadım

Dememden şunu çıkarmayın. QN90F iyi/kötü şu fiyat ama C8K ondan iyi/kötü şu fiyat olmalı demiyorum.

Samsung OLED S90F Almanya'da 24 ay taksitle 1.759€ mesela. TL cinsinden 86K falan yapıyor.

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

Burada 90k civarına, hatta gece indirimleri ile dahada uyguna satılırken, 1.250€ dediğiniz C8K neden uzun süredir 127K dan listeleniyor? Şuan indirimli haliyle hala C5 ve S90F den pahalı.

Firma yurt dışında rekabet edebilmek adına neredeyse 1K civarında TV leri uyguna satıyor. Bizde ise tam tersi oluyor. Bu TCL'in tercih edeceği bir fiyat politikası değildir diye düşünüyorum. Tedarikçi firmanın aç gözlü davranışı. Her sene aynısı.

C855 de 84K fiyatla listelendi, en son 52K dan bir sürü alanlar oldu. Şuan da C7K 97 binden listelendi ama dünden beri 55" ile 65" 59K fiyatla alıcı bekliyor.

Birşeyler yanlış ve olması gerektiği gibi değil. Bunu sizde, herkeste iyi biliyor. Gereksiz yere uzun uzun açıklama yaptırdınız.

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt

Türkiyeye lansmanı Avrupadan 3 ay sonra yapıyor TCL. Nedendir bilmem, ama böyle yapınca 3 ay liste fiyatı kalıyor ve indirimleri uygulamıyor. Türkiyede satışa çıktıktan 3 ay sonra Avrupa ile karşılaştırılırsa daha sağlıklı karşılaştırma yapılabilir.

Bir de oled ve miniled mukayesesi ters. Oledler kendi aralarında, miniledler de kendi aralarında değerlendirilmeli bence. Çok zorlanırsa X serisi oledlerle mukayese edilebilir, ama bence bu bile hata olur. Kaldı ki oled TV'lerde LG ile sert bir rekabeti var Samsung'un. Tıpkı miniledlerde Avrupada TCL'nin Hisense ile kıyasıya rekabeti olduğu gibi. Hele ABD'de bu rekabete Visio da katılıyor, bu nedenle fiyatlar Avrupadan % 10-15 daha ucuz.

Sonuçta kapitalist sistem, karın maksimizasyonuna uğraşır. Bir ürünü satabileceği fiyatı kendi belirler, maliyeti dikkate almaz. Satamazsa zarar eder, piyasa payını kaybeder.

• yunanistandan aldığım 55c6k yı bugün kurdum arkadaşlar ilk izlenimim görüntü kalitesi güzel ama malzeme kalitesi olarak beğenmedim eski sony xf 9005 ile kıyas kabul etmez onvo axen vs kullanıyor gibi hissettim güç bağlantısı ayrı bir kablo ve normalde hdmi vs bağlantılarının olduğu tarafa koymuşlar yani solda sadece güç girişi var sağda da bağlantılar var bu açıdan kullanışsız buldum

Sony XF9005 in malzeme kalitesi ancak C8 veya C9 serisi ile kıyaslanabilir. C6 2025 C serisinin en alt versiyonu.

Gümrükten nasıl geçirdiniz 55 inç TV'yi? Yasak değil mi ?

C ler arasında kasa farkı varmı ki benim bildiğim local dimming bölge sayısı ve parlaklık farkı var ama tabi diğerlerini de incelemiş bir arkadaş daha doğru bilgi verebilir

Gümrük konusunda da bandrolunu vergisini verdikten sonra neden yasak olsun

Kasalar da farklı diye biliyorum.

Bandrol % 16, Gümrük Vergisi % 30, ÖTV % 6.7... Bunlarla bitmez. Tekli ithalat için sertifikasyonlar için gerekli test ve incelemelerin yapıldığını gösterir belgeler, AB sertifikaları için belgeler vb vb astarı yüzünden pahalıya gelir. Yolcu beraberinde getirilen TV'lerden bahsediyorsanız o TV'ler 55 cm ekran büyüklüğü ile sınırlıdır.

Edit;

Vatanda da 90K ya düştü diye mail geldi.
    TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 2 Ekim 2025; 22:3:43 >

• hibo H kullanıcısına yanıt
    Aynı vergiler samsunga yok mu ? Ne kadar saçma bir düşünce

Onu Samsung'a sorun. Belki Avrupada kazandığı ile Türkiyedeki satışlarını finanse etmek gibi bir politikaları vardır.

Veya tersi olarak bir avrupalı gözüyle bakın, bana sattığı TV'lerin üstüne TC Devleti % 35 vergi alıyor, ve buna rağmen bana sattığı ile aynı rakama türkiyede satıyorsa ben niye alayım beni kazıklayan firmayı ?

Hocam ne alaka zaten Avrupa’da indirim vs ile zaten tr den ucuza geliyor her televizyon ama 1750 euroluk televizyon ile 1000 euroluk televizyon bizim ülkemizde aynı fiyata satılıyorsa burda firmayı savunmaya çalışmayın lütfen vergi vs diyerek

Sizin bakış açınızla benimki farklı o zaman. Ben gidip türkiyede bir tv alacağım zaman avrupada kaça satıldığından ziyade türkiyede diğer tvlerle olan fiyatlarına ve bu bu tv'lerin rtings, hdvtest gibi sitelerde kaç puan aldıklarına bakıyorum. Zira beni direkt etkileyen bu kıstaslar. Yurtdışında şu fiyata satılıyormuşun benim için bir anlamı yok ki... Ben bana kaça mal olacak, diğer tvden iyi mi, bunlara bakıyorum daha çok. Dışarda diğer markanın yarısıymışın bana faydası ne ?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.