< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
![]() Samsung Galaxy 24 Plus 256 GB Sedef Siyah MSI Z97 MPOWER MAX AC | INTEL i7 4790K 4.8 Ghz | Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 DRAM 2666MHz C11 Memory | EVGA GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | Corsair H100 | SAMSUNG 23" SyncMaster XL2370 LED Monitör | SAMSUNG 256 GB 840 Pro SSD | SAMSUNG Spinpoint 750GB ve 200GB HDD | WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb | Cooler Master 1000W 14 cm Fan 80 Plus Modüler PSU | CM HAF-X 942 | Logitech X-530 5.1 |
65 C8K Türkiyede 80-85 altına düşmez, Avrupada 1250 eur. Bunu üstüne bandrol, ötv, gümrük vergisi gelecek. % 30-35 de bunlar farkettirse 80-85 arası bir rakam dip olur bence. |
![]() Samsung Galaxy 24 Plus 256 GB Sedef Siyah MSI Z97 MPOWER MAX AC | INTEL i7 4790K 4.8 Ghz | Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 DRAM 2666MHz C11 Memory | EVGA GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | Corsair H100 | SAMSUNG 23" SyncMaster XL2370 LED Monitör | SAMSUNG 256 GB 840 Pro SSD | SAMSUNG Spinpoint 750GB ve 200GB HDD | WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb | Cooler Master 1000W 14 cm Fan 80 Plus Modüler PSU | CM HAF-X 942 | Logitech X-530 5.1 |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Neden 70-75 K ? Yurtdışı fiyatı belli. Türkiye'nin baz alındığı bölge Avrupa, burada da TV satış bedeli 1250 eur. Bunun üstüne % 16 trt bandrolü, % 6.7 ÖTV, % 15-20 Gümrük Vergisi farkı (türkiye montaj veya bitmiş ürün ithaline göre farkediyor) koyunca 75.000 TL'yi aşıyor. Rtings'de 8.5 puan alan bir TV olan 65 C8K 8.0 puan alıp 80.000 TL'den satılan 65 QN90F'ten neden ucuz olmalı ? |
Türkiyeye lansmanı Avrupadan 3 ay sonra yapıyor TCL. Nedendir bilmem, ama böyle yapınca 3 ay liste fiyatı kalıyor ve indirimleri uygulamıyor. Türkiyede satışa çıktıktan 3 ay sonra Avrupa ile karşılaştırılırsa daha sağlıklı karşılaştırma yapılabilir. Bir de oled ve miniled mukayesesi ters. Oledler kendi aralarında, miniledler de kendi aralarında değerlendirilmeli bence. Çok zorlanırsa X serisi oledlerle mukayese edilebilir, ama bence bu bile hata olur. Kaldı ki oled TV'lerde LG ile sert bir rekabeti var Samsung'un. Tıpkı miniledlerde Avrupada TCL'nin Hisense ile kıyasıya rekabeti olduğu gibi. Hele ABD'de bu rekabete Visio da katılıyor, bu nedenle fiyatlar Avrupadan % 10-15 daha ucuz. Sonuçta kapitalist sistem, karın maksimizasyonuna uğraşır. Bir ürünü satabileceği fiyatı kendi belirler, maliyeti dikkate almaz. Satamazsa zarar eder, piyasa payını kaybeder. |
yunanistandan aldığım 55c6k yı bugün kurdum arkadaşlar ilk izlenimim görüntü kalitesi güzel ama malzeme kalitesi olarak beğenmedim eski sony xf 9005 ile kıyas kabul etmez onvo axen vs kullanıyor gibi hissettim güç bağlantısı ayrı bir kablo ve normalde hdmi vs bağlantılarının olduğu tarafa koymuşlar yani solda sadece güç girişi var sağda da bağlantılar var bu açıdan kullanışsız buldum |
|
C ler arasında kasa farkı varmı ki benim bildiğim local dimming bölge sayısı ve parlaklık farkı var ama tabi diğerlerini de incelemiş bir arkadaş daha doğru bilgi verebilir Gümrük konusunda da bandrolunu vergisini verdikten sonra neden yasak olsun < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kasalar da farklı diye biliyorum. Bandrol % 16, Gümrük Vergisi % 30, ÖTV % 6.7... Bunlarla bitmez. Tekli ithalat için sertifikasyonlar için gerekli test ve incelemelerin yapıldığını gösterir belgeler, AB sertifikaları için belgeler vb vb astarı yüzünden pahalıya gelir. Yolcu beraberinde getirilen TV'lerden bahsediyorsanız o TV'ler 55 cm ekran büyüklüğü ile sınırlıdır. |
|
Onu Samsung'a sorun. Belki Avrupada kazandığı ile Türkiyedeki satışlarını finanse etmek gibi bir politikaları vardır. Veya tersi olarak bir avrupalı gözüyle bakın, bana sattığı TV'lerin üstüne TC Devleti % 35 vergi alıyor, ve buna rağmen bana sattığı ile aynı rakama türkiyede satıyorsa ben niye alayım beni kazıklayan firmayı ? |
|
Sizin bakış açınızla benimki farklı o zaman. Ben gidip türkiyede bir tv alacağım zaman avrupada kaça satıldığından ziyade türkiyede diğer tvlerle olan fiyatlarına ve bu bu tv'lerin rtings, hdvtest gibi sitelerde kaç puan aldıklarına bakıyorum. Zira beni direkt etkileyen bu kıstaslar. Yurtdışında şu fiyata satılıyormuşun benim için bir anlamı yok ki... Ben bana kaça mal olacak, diğer tvden iyi mi, bunlara bakıyorum daha çok. Dışarda diğer markanın yarısıymışın bana faydası ne ? |