< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 29 Aralık 2024; 2:13:38 > |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (798. sayfa)
-
-
-
Media Mark'ta TCL 55 C 755 38.879 TL aynı zamanda maximum karta peşin fiyatına 9 taksit.Hala alamayanlar için fırsat sayılır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Karşılaştırma inceleme teknoloji merakı geçmişten gelen bir durum zaten Ama bu arada bu baykuştaki yanıp sönme hareketine ilk ben görmedim.
Müzik amaçlı görüntü açmış bırakmıştım öyle TV'de.Benim ufaklık gördü, 7,5 yaş.
Bu arada açmış bırakmıştım derken İşte bizim TV 20 saat sürekli açık o sırada ekranda sabit görüntün var falan diye kimse uğraşmaz
Ve bana söyledi ekran yanıp sönüyor oralarda dedi kıpraşıyor dedi
Çektiğim videoda biraz az belli oluyor Gerçekte o videodakine göre biraz daha fazla
Bu arada geç cevap verdim çünkü Alice'in borderland son bölümünü izleyip bitirdik 😁 Bu arada son bölümündeki sahnelere bayıldım Imax moduna almadım movi modunda ama parlaklığı da otomatiğin bir iki tık üstüne aldım ve evdeki tüm ışıkları kapatarak izledik müthiş performans verdi TV.
bu aralar zaman bol teknoloji inceleyip duruyoruz böyle şeyler işte işsizim Çünkü Bayağıdır 😬😬
Hocam bütçe yetersizliği nedeniyle geçen sene i3 işlemcili dokunmatik ekran ama IPS değil TN panelli 14 inch aldım eşime.
Onun yapacağı Tüm işlemleri zaten rahatlıkla karşılayacaktı fiyatı uygun olduğu için Hadi bir dokunmatik deneyelim dedik dokunmatik Tabii ki bir tablet gibi asla olamaz TN panel dokunmatik olarak eline aldığında ve tam karşısında durduğunda bile görüntüde açısal bozulmalar oluyor yani ekranın 30 santim karşısından bakarken bile ekranın kenarlarına açısal bakıldığından görüntüde bozulma oluyor neredeyse 😬😁😁
Ama iş gören bir laptop ve dokunmatiği de arada bir tıklamak için keyif veriyor ama tablet gibi eline almak mümkün değil.
Oledinde ömrünün kısa olduğunu düşünürsek aslında IPS dokunmatikli Modeller daha iyi olabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bunun ne olduğunu anlamakta bile zorlandım hocam
Fotosunu sonra atarım ben de pikap var 1960lardan kalma, hemi de stereo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 29 Aralık 2024; 3:42:7 >
"TV 20 saat sürekli açık" ile devam eden bir gönderme var sanki
Bizde nöbetleşe Tv başında bekleriz, sabit görüntü varsa klonometreyi çalıştır 3 dakika doldumu kanal değiştiririz
-
4K yapmak kolay 8k 16k da yaparlar sonuçta o analog çekimler müthiş kaliteli istediğin kadar pixele böl sırıtmaz.
Piyasadaki yeni HDR filmlerini HDR yapısı sonradan mı oluşturuluyor Yoksa direkt çekimler mi HDR kameralarla yapılıyor Onu bilmiyorum.
Ama geçen gün paylaştığım Friends dizisinin sterimo da HDR versiyonları vardı ve karşılaştırma fotoğrafı atmıştım monica'nın yanyana forumda, çöp gereksiz bir zorlama vardı görüntüde HDR olarak.
Onu yapmadığını biliyorum hocam O yüzden 2 yıl sonra soracağım sana durumunu aha yazıyom buraya
hoş 2 yıla miniledlerin ömrü nece olur bilinmez.
paneline bişiy olmaz da.
3-4 yıl sonra minnetlerin değişmesi lazımdı panele yapışık olduğundan tek parça Hep para değiştiriyoruz deyip fahiş fiyat çıkarmasalar bari.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 29 Aralık 2024; 3:46:59 >
Ölmez sağ kalırsak bana yetişşş yazman yeter
2 yılda bitecekse panel işimiz var desene, ekstra 3 yıl garantiyi aktif etmem gerekecek
-
Bu arada ailemin evindeki 55 inç LG 6 yıllık televizyon 4k hdr klasik led lcd
Memnunum genel olarak ondan da.
Ama 4.yılında eve gittiğimde bir fark ettim ki görüntü mavimtırak.
Bizimkiler fark etmemişler bile biraz ayar yapıp tonlamalarla düzeltmeye çalıştım Neyse sonra tatil bitti Döndüm 6 ay sonra tekrar tatile gittiğimde televizyona tekrar baktım mavi tonu iyice artmıştı artık rezil durumdaydı ekranın sıcaklığı hiç yoktu..
Hemen internete model adını yazıp araştırmaya başladım Bir de ne göreyim inanamayacaksın.
LG'nin şu model numarasının Şuşu seri numaralarında kronik sorunmuş,
LED aydınlatması kısa bir süre sonra bozuluyormuş ve mavi tonuna kayıyormuş.
Neden sadece belli serilerinde deyip yabancı forumları seçtim ve bir elemanın inanılmaz bir yazısını gördüm
"LG purchased leds for series xxxxx of that model, from a company called Vestel and faced that problem"
Gözlerime inanamadım Burada da mı buldun beni Vestel..
Anlayacağın Vestel LED aydınlatma üretiyormuş ve lg'ye de satıyormuş LG'nin yetişemediği yerler var herhalde ki bazı serilerde bunu kullanmış,ve o serilerin hepsinin ledi kronik sorun çıkarmış kısa süreli kullanımda.
Neyse 2 yıl önce 2000 lira karşılığında ledleri LG servisi değiştirdi televizyon Pırıl pırıl oldu.
Buruk bir gurur duydum Vestel ile LGye bile aydınlatma Sattın ya diyerek.. Bu arada anakart filan diziyorduk Zaten o işi yapıyorduk panel ve işlemci hariç her şeyi yapıyorduk ama bunu da öğrenmiş oldum,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 29 Aralık 2024; 3:57:36 >
-
Sen ekstra Garanti aldın ama onu canın istediği zaman mı aktif ediyorsun öyle değildir herhalde ya çok avantajlı olur o zaman
Bu arada LG filan inanılmaz kar oranları ile çalışıyorlar.. işte basit ispatı :
10 yılı geçti ,
Vestel Rusya'da LCD TV üretiyoruz ve satıyoruz Rusya'da.
Tabii orada adetlerimiz düşük,
yoksa Vestel Manisa'da ayda 600 bin LCD TV üretiyorduk.
Panel üretmiyoruz Tabii ona hazır alıyoruz Ve servis olarak Samsung'a panel talebi yaptık adetlerimiz duyunca bize cevap bile vermediler Neyse araya Vestel Manisa'yı sokarak lg'ye ikna ettik LG Polonya'dan panel satın aldık ve lcd üretmeye başladık ve Eser Rusya'da Tabii rakiplerimiz Samsun ve LG çok güçlü idi.
O zamanlar panel bir televizyonun maliyetinin yaklaşık %70 idi., CCFL aydınlatması ile beraber alıyorduk.
Ve biz lg'den paneli satın alıp üstüne kar oranımızı koyup son kullanıcı marketteki fiyatı 15.000 rubleye LCD TV satıyorduk
LG yine o kendi aynı panelini kullanıp ürettiği TV'yi 20.000 rubleye satıyordu.
Yahu LG !
maliyetin büyük çoğunluğunu oluşturan paneli zaten kendi üretmişsin üstüne bize kar koyarak satmışsın paneli, biz onun üzerine kendi karımızı falan koymuşuz ve tv yi 15.000 rubleye Karlı şekilde satıyoruz.
Senin için maliyeti çok daha düşük Sen 20.000 rubleye nasıl bir kar marjı ile satıyorsun onu inanılmaz..
Satıyoruz derken yani satmaya çalışıyoruz Tabii ki Vestel markası yerine lg'yi tercih ediyorlar Onlar kadar bile satamıyoruz yine😁
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 29 Aralık 2024; 4:4:33 >
-
Bu arada konuşarak Google yazıya döküyor bazen inanılmaz anlamsız cümleler çıkabiliyor😬😬😬
Benim C835 ile iki yıla yaklaştık hocam sıkıntı yok şuan 😆
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Millet led miydi hocam orada kaç
adet lokaldimmimg vardı , kaç inch.
2 yıl çok da erken tabi 🥶sonuçta LCD panellerinin ömrü 10 yıl zaten ona daha yakın bir miniled ömür performansı olur umarım, 6 yıla razıyım.
Bir de normal LED'ler gibi led yedek parça alıp Çat diye evin içinde montaj yapabiliyorlar mı acaba Yoksa Mini netlerde olay çok daha detaylı mı O da ayrı bir soru😬
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 29 Aralık 2024; 4:7:54 >
Akıllı Çerçeve.
İçine hanımla beraber çektiğimiz fotoğraflardan bir tane seçip anımızı ölümsüzleştireceğiz.
Arka plandanda da biyografimizi seslendiren bir kayıt hazırlarız "Mutlu iyi bir insandı, eşini çok severdi ama teknoloji onu esir aldı, Oleed diye diye saatlerce Oled izlemekten kör oldu" gibi
Aklıma Interstellar filmi geldi
-
Evet Miniled hocam 300 bölge dimming olması lazım. 65 inç.
C825den beri her sene dimming zone 2ye katlaya katlaya geliyor TCL 😆 C865e de 2 bin bölge koymaları lazım bu mantıkla ama bakalım 🤣
Bir videoda mini ledleri görmüştüm sanki komple bir şerit olarak değişiyordu galiba öyle hatırlıyorum. 10 sene ömür yeni TVlerde zor gibi hocam ya ortalama 5 sene diyorum ben 😁 Bizim bir tane Sony trinitron tüplü tv vardı 15 sene falan çalıştı o alet sonra birine verdik gitti 🤣
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakBilgin -- 29 Aralık 2024; 4:22:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Panel olduki Burn in oldu, o zaman garanti aktifleşir.
"bu sabah panelin görüntüsü hoş gelmedi garantiyi başlatın" demeyiz heralde
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X