Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (643. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cengo42 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 26 Misafir (3 Mobil) - 24 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.445
Cevap
441
Favori
897.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 641642643644645
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bunu geçen ay 50C755 için görmüştüm amazonda altda belirtiliyordu 3 ayrı model için sonraki gün uçtu gitti niyeyse

• haydaa
    eARC
    120hz de kullanamayacak mıyım??

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selam beyler

Bugun TLC Müşteri hizmetlerini servis kurulum için aradım.

Bana 5 bin TL gibi bi fiyatla ölü piksel, panel arızası, kumanda değişimi ne biliyim gelecekte oluşucak panel veya tv arızaları için geniş kapsamlı bi garanti yaptırmamı önerdi. 2 yıl sonra bile olsa ekranda ölü piksel olursa değişim yaparız dedi.

Size de bunu önerdi mi yoksa siz yaptırdınız mı yaptırmadınız mı böyle bişi varmı gerçekten bilgi almak istiyorum.

65 C855 Bu arada televizyonum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uceelik -- 5 Kasım 2024; 12:45:52 >
  • uceelik kullanıcısına yanıt

Hayırlı Olsun. Benim eşimede anlatmışlar böyle bir durumuda ama garanti kapsamı dahilinde bunu yapmak zorundalar zaten. ekstran para alma taktikleri diye kabul etmedik. Aynısını Vatandan alırkende söylemişlerdi...

Zaten Kurulumu yapmaya gelen delikanlının çok çok acil bir işi varmış gibi eve girişi ve çıkışı bir oldu. ne yaptı ne yapmadı hızla çekti gitti.. bişiy olursa ararsınız yardımcı oluruz diyip :))

• ender E kullanıcısına yanıt

Aynısını bende zaten söyledim. (=

Garanti kapsamında değil mi? Neden ekstra bi daha garanti parası ödemeliyim. Beni ikna etmelisin diye söyledim. Cihazın garanti kapsamında olduğunu fakat ne biliyim daha sonra olucak ölü pikseliydi paneli arızsaydı efendim bişiydi. Bunlar için bi garanti yaptırmamı söyledi. Neyse bakalım hele bi servis gelsinde konusurum.

Bu arada servis için kurulum oluşturdum. Fakat hangi gün hangi saatte gelecek bunun bilgisi yok. Sizi gelmeden önce aradılar mı?

bana 4-5 gün geç geldiler. arıyorlar geliyoruz diyorlar ama gelen giden olmuyor. en son biraz sinirler gerildi hergün sizin gelmenizimi bekliycez diyince geldiler ama o gün bile cıktık geliyor dedikleri ile aradan 3-4 saat geçti :(

• ender E kullanıcısına yanıt

Eywallah hocam ilgin için (=

Hocam geldiklerinde o garanti işinde ne anlattıklarını, ne yaptıklarını buraya anlatabilir misiniz? Denilen şeyler zaten garanti kapsamında olması gerek kullanıcıdan kaynaklı bir arıza olmadığı sürece

• Krugby K kullanıcısına yanıt

Evde ben olursam içinden gecicem soruların da bakalım hele bi gelsinler yakalarsam sorucam ("

• Krugby K kullanıcısına yanıt

Genel kural olarak; ek garanti, sigorta vb. gibi beklenmedik yerlerde tarafınıza teklif edilen şeylerin alayı dolandırıcılık girişimidir.

Tüketici boş bulunur da kabul ederse diye sallanılan oltalardır. Bunu öneren kişi ikna ettiği müşteri bazında prim dahi alıyorsa şaşırmam...

İşiniz düşünce bir anlamı olmadığını anlarsınız zaten.

Bu TVlerin arıza yıl ve oranları da kabaca bilinir zaten üretici tarafından.

Matematiksel olarak düşünürsek bu ek-garanti vs. müessesesi tam olarak tüketicinin kazanamayacağı bir kumardır.

Kasa kazanır, yani garantiyi veren kazanır.

Örneğin 2 seneden sonra ek garanti süresinde en ufak arızada TV değişecek diyelim. Ve istatistiki olarak 100 tv den sadece 3 tanesinden sorun oluyor diyelim.

Satın alırken %5 prim ile tüketiciye 1 yıllık ek garanti satarsan, sıkıntı çıkan TV leri çöpe atıp yenisini versen bile %2 şirketin kasasına kalır, yani kasa kazanır...

Tabi 3 sene sonra o TV nin fiyatı da düşeceğinden, maliyeti ucuzlayacağından, arıza durumunda şirketin cebinden çıkacak para da o %3 den de düşük olur.

Tabi ucuz bir tamiratlarla yada çamura yatarak, yokuş yaparak şirketin cebinden çıkması beklenen o %3 lük maliyet itina ile %0.5 in altına düşürülür bu ülkede emin olun...

Bu yüzden, ek garanti ister misiniz demek, aslında "bize biraz hava parası verin" demektir.

Verdiğiniz para, karşı karşıya olduğunuz riskten her zaman kat be kat büyük olacaktır.

Olmasa size böyle bir şey sormazlar zaten size emin olun.

Benim bakış açıma göre bu tip tekliflerin tamamı dolandırıcılık girişmidir...

• quote:

Orijinalden alıntı: ender

selamlar,

bunu tv nize yükleyin

play.google.com
    Dosya Yöneticisi - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alphainventor.filemanager&hl=tr

sonrasında şu kısmını düzenleyince erişiyor olmalısınız.

google tv ye
    dışarıdan apk yükleyrmiyor muyuz?

APK dosyasını görmüyor ki üstüne tıklayıp yüklemeyi deneyeyim

• gimmeluck kullanıcısına yanıt

eARC yi ne için kullanıyordunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

google tv ye
    dışarıdan apk yükleyrmiyor muyuz?

APK dosyasını görmüyor ki üstüne tıklayıp yüklemeyi deneyeyim

Alıntıları Göster
    Yükleyebilirsiniz hocam

• yüklemede sıkıntı yok. ben pc de bir yere apk ları depoladım . oraya erişip hep ordan kuruyorum.

• TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

Bu soruyu yukarılarda da sormuştum.
    Malum TV de E Arc hdmi portu 60 Hz.

E Arc I niçin kullanıyoruz? Panele bağlı bir ekipmanı açtığımızda herşey açılsın istiyoruz. Aynı zamanda bir şeyi kapattığımızsa herşey kapansın istiyoruz. Earc ın mantığı budur zaten.

Sorumu tekrar edeyim (panel arka plana erişim vs uğraşmak istemediğimi için deneyemedim hala).
    Nvidia Shield pro earc mantığı çalışsın diye Soundbar hdmi portuna bağlı. Soundbar earc portu da TV nin earcı na bağlı.
    Ee TV nin earc protokolü 60 Hz (ne saçma). Dolayısı ile ben Nvidia yı direkt TV nin 120Hz lik portuna bağlasam yayın durumu nasıl olur acaba.
    + / - Çok ekstrem bir albenisi olur mu sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O paranın yarısına evinizdeki tüm elektronik eşyaları sigorta ettirirsiniz. Eylül ayında yaptırdım AXA dan 500k teminatlı konut eşya sigortası 2900 TL.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frantic035 F kullanıcısına yanıt
    Usb'nin formatı ile filan mı alakalı USB İçinde fotoğraf video ve apk'lar var fotoğraf ve videoları görüyor klasörleri görüyor ama APK dosyalarını görmüyor haliyle üstüne tıklayamıyorum ki

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

Usb'nin formatı ile filan mı alakalı USB İçinde fotoğraf video ve apk'lar var fotoğraf ve videoları görüyor klasörleri görüyor ama APK dosyalarını görmüyor haliyle üstüne tıklayamıyorum ki
    Hocam bı dosya yöneticisi uygulaması kurmanız gerekiyor

• samtual kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de amfi var yeni aldım sayılır 5 tane HDMI in slotu var Bir tane de HDMI out var amfiyi satın alırken özellikle 4K 120 Hertz destekleyen HDMI 2.1 olan amfi satın aldım.

Bilgisayarı harici uydu alıcıya PlayStation 5'i falan HDMI yeniden bağlayıp tek bir outla işi bitirecektim

Ama şimdi hdmi 2.1 kabloyu ben nereye takacağım anfi'den gelen?

eARC ye takmazsam , televizyonun dahili uydu alıcısından Gelen sesi anfi'ye geriye nasıl göndereceğim?

• 
Sayfa: önceki 641642643644645
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.