Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (592. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18.164
Cevap
502
Favori
1.024.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 590591592593594
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dts 12

ürün gelince degilmi arayalım

Evet hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elendil1903 E kullanıcısına yanıt
    Hocam daha tv gelmesine çok var da. Nedir testler? Youtube üstünden ölü pixel videosu mu açıyorsunuz?
    Diper riskler nedir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tcl c855 satisa acildi ama sadece vatanda var nedense.magazada degilde int te satilsa daha ucuza alinabilir gibi geliyor bana almak istiyorum ama fiyatin dusmesini bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris007 -- 24 Eylül 2024; 14:28:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _EUA_ kullanıcısına yanıt

Bazi sertifikalarin eksik olmasi o yuzden tcl biras daha pahali dolb vision ve imax ve gibi..bunlarin hepsi maliyet demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris007 -- 24 Eylül 2024; 14:28:44 >
  • baris007 B kullanıcısına yanıt

Sertifika mı? Aferdersiniz de bir TV üzerindeki sertifikaların 20-30 bin ₺ ettiğini falan mı düşünüyorsunuz?

Benim bildiğim, serfitika/patent ücretleri adet başına düşünüldüğünde komik kalan ücretlerdir.

Hepsi bir araya geldiğinde belirli bir yekün tuttuğundan üreticiler de maliyetleri dibine kadar kısmaya kalktığından kırparlar.

Yani cihaz başı ek 10$ olsa) adam 100k adet cihaz satıyorsa anlamlı bir tutar gibi gözükür. Ama değildir.

Bu durumda üretici diyor ki; Oooo ben o $1M ile hanıma yeni araba alırım. Gerek yok çıkarın...

Yani adet başında bir anlam ifade etmeyen rakamlar olarak biliyorum ben o sertifika ücretlerini.

O alanda serbest piyasa da işlemez ayrıca. Tahkime giderler. Tekelcilikle, rekabeti engellemekle suçlarlar şirketleri. Anlamsız fiyatlar çekemezsiniz o yüzden.

Yoksa ben gideyim bir patent alayım (yada ithal edeyim...) o özelliği kullanmak isteyenlerden de cihaz başı 20-30k₺ isteyeyim gibi bir dünya yok yani.

Ama elinizde bilgi, belge var ise, "Bolby Viziyon" sertifikası için adamlar ek $1000 ödüyor ise mesela sertifikaya, paylaşın biz de öğrenelim, bilginizden faydalanalım.

• frantic035 F kullanıcısına yanıt

sağol

• 2023 c845te ekran soldaki gibi mi siyah ekranda?
    Çok bulutlanma var gibi enteresan?

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

• tiestoly kullanıcısına yanıt
    c845 kullanıcısı olarak hiç öyle bir bulutlanma görmedim kirlilik görmedim dah dün avatar 2 yi izledim sinemadan sonra bir de TV'den deneyimleyim dedim sonuç mükemmel başka filmlerde olsun TV yayınlarında olsun hiçbir siyah sahnede bulutlanma görmedim.

• rusberk R kullanıcısına yanıt
    Valla hocam dün sipariş ettim. Bide forumdan bir arkadaşla uzun uzun sohbet ettik video da attı. Çok iyi görüntüsü vardı herkes de çok iyi diyor. Bu bulutlanma saçmalık. Acaba arızalı mı tvsi? Böyle bir tv gelse değişim istenir dimi?

tabi ki istenir yoksa diğer düşük fiyatlı markalardan farkı nerede kaldı inşallah temiz bir cihaz gelir. mutlaka açık renk resimde ozellile beyaz arka planda resim açarak kirliliğe bakın varmı yokmu diye yukarıdan aşağı doğru golgelenme tarzı kirlilik oluyor çok yoğun olursa da değiştirin forumda bazı arkadaşlar kendi tvlerinden görüntü paylaşmıştı bakarsınız oranlarina

• TCL 55C635 var ve daha önce Samsung A52 telefonumla bluetooth bağlantısı kurmuştum ancak nedense şimdi bağlantı kuramıyorum. A52'de Smart Tv Pro şeklinde bulunuyor ve 6 haneli kod vererek eşleştirme istiyor. Eşleştirme dediğimde ise maalesef gerçekleşmiyor. Tvden eşleştirme aksesuarları olarak arattığımda telefon tespit edilemiyor. Sanırım tv yazılım güncellemesi sonrası bu durum oldu. Sizde durum nedir? Tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler.

Hocam videoda yerel karartma açık yüksek Parlaklıkta iken gösterdi sanırım. Yerel karartma kapalıyken düzeldi. Yerel karartma miniledin en güzel özelliği değil mi? Böyle bi durum var mı sizlerde?

ben yaşamadım benim canımı sıkan tek şey maç izlerken ekranda yeşil zemin üzerinde hafif kirlilik olması onun dışında gayet başarılı 5+1 ses sistemini bile söktüm başka TV de kullanmak için sesi bile çok başarılı benim gözümde

Teşekkürler hocam

• Dostlar ps5 hdmi ile hdmi 1e bağlı ps5te dolby atmos açık ama ses sisteminde dolby audio yazıyor dolby atmos film filan açsamda... Tvde de dolby atmos ayarını açtım. Sizde durum nasıl? Ps5te netflix, disney vs film izlerken dolby atmos ses veriyor mu? İşin ilginç yanı TV deki uygulamadan dolby atmos ses veriyor ses sisteminde..

• Beyler bir süredir ara ara televizyonum kapalıyken ne kumandayla ne arka tuşuna basarak açamıyorum. Fişi çıkar-tak yapınca sorun düzeliyor. Bu sorunu yaşayıp çözebilen var mı?

Model: 55c715

3 senedir kullanıyorum.

• Zikuvikuzi kullanıcısına yanıt
    Ayarlar >Sistem> Güç ayarlarından hızlı başlatma ayarını değiştirerek bir deneyin.

• Arkadaşlar bu akım korumalı priz falan almalı mıyız?
    Benim eski 7 senelik tv ve aynı zamanda aldığım xiaomi 6lı akım korumalı prizim var. Ama tv bozuldu bu sene. Priz de sağlam mı görevini yapıyor mu bilmiyorum. Şuanki evde topraklama da yok sanki hep makinalardan statik yiyoruz.
    Acaba yeni tvden önce buna çözüm bulmalı mıyım?

• _EUA_ kullanıcısına yanıt

Dolby vision ve imax enhanced sertifikalari ucreti ne kadarmis bi bak bakalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris007 -- 24 Eylül 2024; 21:39:6 >
    Akım korumalı priz, kısaca söylemek gerekir ise dolandırıcılıktır ya. Bilg.Yük.Müh. olarak söylüyorum. Daha önce detaylıca da anlatmıştım. Bulaşmayınız... Ben bir cihazın bu prizlerden faydangörebileceğini değerlendirmiyorum, evde kullanmıyorum, sevdiklerine kullandırtmıyorum.

TV lerin de toprağa bağlantısı yoktur zaten. En azından Samsunglarda yok.

• 
Sayfa: önceki 590591592593594
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.