Rica ederim, tv güzel. |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (131. sayfa)

-
-
merhaba arkadaşlar. bende lg 50nano866pa modelini incelerken vatan indirminden önce 13174e 55c728 denk düştü lg den vazgeçip bunu aldım, mağazaya teslim almaya gittiğimde almamış gibi önce pazarlık yapıp sonra da bu fiyata aldım deyince mağazadaki eleman 13000'e (12960'a geldi puanla) verebilirim dedi. daha da aşağı alabilir miydim düşünmedim değil sonrasında:)
öncelikle sizce bu 50nano866pa almadığıma pişman olur muyum, (onun fiyatı da 12400'dü) genelde dijital platformlar ı kullanıyorum, bir de mağazadaki arkadaş android tv olan modelini 2000 TL uygun fiyata söyledi, acaba android tv alsam daha mı iyi olurdu, cihazların sadece yazılımsal farkı var diye biliyorum. gtv ye güncelleme yapılması sıkıntı yaratır mı ilerki süreçte?
-
Biri 50, diğeri 55 inç. O 5 inç çok farkettirir seyrederken. İkisi de 100 hz, va panel. LG'nin panel daha iyi. Ama TCL de android, direkt led, harici apk yüklenebiliyor, dts çözebiliyor, ram/rom daha yüksek v.b. avantajları var.
C728 olmak kaydıyla android veya gtv farketmez, yazılım ile değiştirilebiliyor bu özellik. Birinden diğerine geçiş yapılabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 5 Ekim 2022; 13:7:18 > -
satıcı arkadaş özellikle bastıra bastıra android e gtv yüklenemeyeceğini yüklense de garanti dışı kalacağını söylediği için android tv yerine gtv yi aldım. yoksa fiyatı daha da uygundu.
-
Bilmiyordur. TV güzel tv, hayırlı olsun. Google tv zaten habire reklam yayınlıyor, android daha kullanışlı.
-
hocam peki bu iki cihazın da tüm teknik özellikleri aynı mı (gtv-android tv)
-
C728 zaten tek cihaz. Sadece yazılım değişince GTV oluyor. Donanım tamamen aynı. Ama belki garantinin geçersiz olması durumu doğrudur, neticede TCL size android diye satıyor ve siz bu tv'ye TCL aracılığı ile GTV yazılımı yükleyemiyorsunuz. İnternetten bulup yüklediğiniz durumlarda durumu kabul etmemek TCL'nin keyfine kalmış.
-
O zaman Android TV kullanmak daha mantıklı olacak zırt pırt reklam da cıkacak sa. Ayrıca fiyat olarak da aralarında 1500-2000 TL var Android daha uygundu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yalnız o zaman 55 C 728 11.000 - 11.500 gibi bir rakama geliyor ki şu an internet sitelerinde 15.000 TL'nin biraz altında satılmakta. 11.000 TL'ye satılan teşhir-iade vs olabilir.
-
Arkadaşlar tcl c728 de v 096 sürüm android kullaniyorum bu güncelleme sen sonra android home çalışmaz oldu çözüm olarak android home güncellemesini kaldırarak normale dönüyor bu durumla karsilan oldumu
o zaman ben bu cihazın dediğiniz gibi teşhir ya da iade olup olmadığını teyit edip cihazı değiştireyim. boşu boşuna o farkı vermeye ne gerek var. sitesinde gtv 15500 - android tv 16500 görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanrianubis -- 5 Ekim 2022; 13:39:58 > -
Arkadaşlar aksam normal TV izlerken birden sinyal yok dedi. Normal sitenin uydusu var. Kanal yaratıyorum kanal çıkmıyor. 55 c728 modeli noldu birden anlamadım. Kanalların ismi yazıyor ama sinyal yok açık mı diyor. Başına gelen oldu mu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur989 -- 6 Ekim 2022; 11:42:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen de dediğiniz gibi teşhir ürünüymüş cihaz, tüm vatan bilgisayarlarda teşhir stoklarını eritmek için bu fiyatı veriyorlarmş.
TCL Servisi ile konustum. Servis bana Türksat güncelleme yaptığı için 4k yayınlar için böyle bir sorun olduğunu söyledi. TV'nizin bozuk olmadığı bir uyducu çağırmam gerektiğini. TV'ye gelen kablonun 4k yayın ile uyumlu olmadığı için şuan görüntü alamadığını söyledi. Kablom 4k ile uyumlu olması gerekiyormuş. Sitenin merkez uydusunu kullanıyorum. Bilgisi olan var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur989 -- 6 Ekim 2022; 11:45:19 > -
TV'nin dahili uygusu ile kullanıyorsunuz sanırım. Eğer hiçbir kanal bulamıyorsa büyük ihtimalle gelen kabloda sinyal yoktur. Emin olmak için bir harici uydu cihazı ile deneyebilirsiniz. Eğer harici uydu da kanal bulamazsa sorun kesin olarak uydu sistemindedir. Ama harici uydu kanal buluyorsa tvniz arızalı demektir.
Bu arada kablo cinsi ile uydu yayını alamamak diye birşey olamaz, elektrik kablosu bile kullansanız sinyal varsa kanalları bulur cihaz.
-
Arkadaşlar merhaba. TCL 55c728GTV'yi 12960 TL'ye aldım cumartesi kurulumunu yaptırıcam da, bu cihazı ilk kurulum sırasında neye dikkat etmem, neyi kontrol etmem gerekiyor acaba, ürün ilk açıldığında hiç değilse servis yanımdayken gerekliyse sorun tespit edersem tutanak altına falan aldırayım derdindeyim, ışık sızmasıdır, ölü pikseldir vb. bu konuda bilgilerini paylaşan olursa minettar olurum.
-
Hayırlı olsun tvniz. Direkt led olduğu için bu tv'de ışık sızması (köşelerde beyazlaşma) olmaz. Sıfır ölü piksel poltikaları da varmış. Ama DSE (Dirty Screen Effect) veya Clouding denilen bulut şeklinde lekeler bütün VA panellerin ortak sorunu ve en çok yaşanan problem bu tv'lerde. Youtube üzerinde ölü piksel ve clouding - dirty screen diye arayıp bulabilirsiniz. Bu videoları oynatıp ekranda problem var mı yok mu dikkat edin. Problem görürseniz de servise tutanak tutturmaya çalışın diyeceğim ama TCL servisleri kendi servisleri değil, taşeron servisler. İnşallah problemsizdir TV'niz.
-
İnşallah hocam. Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.
Merhabalar
58PUS8507 almıştım (15 bine geldi ) yerel kanallarda ve platformlarda sahnelerde ufak takılmalar yaşıyorum bi kaç ayar denedim ama düzelmedi güncellemeleri de yaptım.Tek sorunum bu , görüntüden hızdan vs memnunum ama bu sebepten ötürü mide bulandırıyo ve iade etmeyi düşünüyorum.Sizce iade edip C728-C735 mantıklımı yoksa farklı bi yol mı izlemeliyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
20 bin civarina tv ariyoruz 65 inc. C728 dikkatimi cekti nasildir f/p urunu mudur :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X