Şimdi Ara

TCL, küresel TV pazarında zirveye yaklaşıyor: Büyük ekran ve mini led modeller rekor kırdı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TCL, küresel TV pazarında zirveye yaklaşıyor: Büyük ekran ve mini led modeller rekor kırdı!

TCL Electronics, 2024 yılında küresel TV sevkiyatlarını %14,8 artırarak 29 milyon adede ulaştı. Şirketin bu başarısında, çift markalı stratejisiyle (TCL ve Thunderbird), orta ve üst segment modellere odaklanması ve büyük ekranlı televizyonlara olan ilginin artması önemli rol oynadı. Özellikle yılın son çeyreğinde sevkiyatlar bir önceki yıla göre %19,3, çeyrek bazında ise %20 yükseldi.

Büyük ekran televizyonlara yönelik talep TCL’nin büyümesini hızlandırdı. 65 inç ve üzeri modellerin sevkiyatları %21,3 artarken, 75 inç ve üzerindeki televizyonlarda bu oran %39,8’e çıktı. Bu trendle birlikte, şirketin sattığı televizyonların ortalama ekran boyutu 52,4 inçe ulaştı. Üst segment modeller de büyük ilgi gördü; Quantum Dot TV satışları %69,5, Mini LED TV sevkiyatları ise %194,5 yükseldi.

Ayrıca Bkz.OnePlus, Ace 5 serisine önemli bir ismi daha eklemeye hazırlanıyor

TCL, uluslararası pazarlarda da önemli bir ivme yakaladı. Büyük spor organizasyonlarının etkisiyle Çin dışındaki sevkiyatlar %17,6 arttı. Avrupa'da, özellikle 75 inç ve üzeri televizyonlara olan talep sayesinde %33,8’lik bir büyüme kaydedildi. Kuzey Amerika’da marka, pazar payında ilk iki arasında kalmayı başardı ve sevkiyatlarını %6,4 artırdı. Latin Amerika ile Orta Doğu-Afrika pazarları da güçlü bir yükseliş yaşarken, bu bölgelerde toplam büyüme %12,7 seviyesinde gerçekleşti.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/02/03/tcl-achieves-record-14-8-percent-growth-global-tv-shipments-2024/

• Lcd mini led aydınlatmalı tv’ler maliyet noktasında TCL özellikle 75 inch ve üzeri lcd tv’lerde çok iyi işlere imza attı.

• Oyun icin mini led TV ler mi yoksa oled mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 85 inç C855 aradığım gibi bir şey aramıamıştım. Sonuç: 0

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Samsung neo g9 49 ve 55 inç modellerini kullandım, evvelden de oled 2 3 sene oynamıştım. Oled tabi ki çok iyi fakat hala çok pahalılar. Miniledler ise çok daha parlak olabiliyor üstelik yandı gitti kayboldu korkusu olmadan. Çok yüksek sıcaklıklarlarda da oynadım bu arada, bana mısın demedi en azından samsung. Miniled bence iyi olmuş.

Tabii ki OLED. Ama uzun ömür için miniled.

• Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Hocam oyun ve media için tv alacağım bu ara o zaman oled ler için o kadar para vermeye gerek yok dediğinize göre. Benim bakmam gereken VRR özellikli mini led Android tv

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bende aynı kullanım amacıyla epey bir araştırma yapıp 65c755 aldım son dakikaya kadar acaba pişman olur muyum derken kullanınca kendimce iyi bir karar verdiğimi görüp artan parayla bilgisayarımı upgrade ettim 🙂

• Tcl nin en alt seviyesi olan p serileri bile cok iyi. P serisi direct led. Sansung ve lg gibi hala edge led tv leri insanlara satmaya calismiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SonForum kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şekilde 55c755 olan modele bakıyorum hocam tam alacaktım baktım Kasım ayında insanlar 25 bine almış şu an 40 bin fiyatı o yüzden vazgeçtim çok artmış fiyatı bilmiyorum 40 bine değer mi

Modeller çıktıktan sonra c755 i baya kovaladim o fiyata hiç denk gelmedim. Kasım ayında 3 taksit 42 ye almıştım. 55 olanı 32k, 75 olanı 52k civarındaydı bu kadar fiyat değişeceğini bilsem 75" olanını alırdım. Ülkemizde kör tuttuğunu götürdüğü için haftalık inip çıkıyor fiyat. Alarm ekle pusuya yat 34-35 bandına iner yine dolar kurunu hesaplarsak bu fiyattan zararın olmaz.

C755 ile kiyaslanabilecek tek tv samsung qn90. Tabi c755 onu da ezer geçer. Onun fiyati ila kiyaslayin. Tv ler segmentine gore fiyatlandırma. Tam olarak tv den beklentiniz nedir. Ona gore tavsiyede bulunalım

• escudo76 E kullanıcısına yanıt
    Hocam benim ana amacım kasayı bağlayıp oyun oynamak veya harici hhd den film izlemek gerçek 4k mkv filmler Netflix filan değil büyük boyutlu filmleri takılmadan oynatmalı.
    VRR olması gerekiyor oyunlar için ve siyahların çok parlak görünmemesi gerekiyor ses çıkışı tatminkar olmalı. Ve filmler için görüntü kalitesinin güzel olması. Beklentim bunlar hocam bir çok kişi tcl 55c755 önerdi ilk ona bakıyorum şu an.

• SonForum kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler şu an n11 de medimarkt satıcı 39 bin. Bi bakacağım artık ona bu hafta alabilirim.

Tcl c755 bakmalısıniz. Oyun için üretilmiş bir tv. Oyuncu monitorlerinden daha iyi performans verir. butceniz el verdiği süre buyuk boyutlu alin. Minimum 65 inc

• escudo76 E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam teşekkürler yorumlar için artık kararımı verdim gibi c755 üzerine. Ama odam küçük o yüzden 65 olmaz 55 bakacağım.

• Tcl c755 kumandası ışıklı mı normal mi acaba

Hocam bende bakınıyorum bu aralar.
    55q80d baktiniz mı hiç c755 le arasındayım.

• Chadaturk kullanıcısına yanıt
    Hocam baktım evet ama işletim sisteminin Android olması daha işime geliyor o yüzden tcl bana daha mantıklı

• Chadaturk kullanıcısına yanıt

C755 ile kıyaslanabilecek tv qn90 dir. C755 , qn90 dan daha iyi bir tv dir. Polo ile passat karşılaştırması gibi olmuş sizinki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escudo76 -- 4 Şubat 2025; 17:25:39 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.