Akpli vekiller bu yasayı daha önce hiç fizibilitesi yapılmadan komisyona sunmuştur.
örnekle açıklayayım;
Binali Yıldırımda açıkladı bakaya ve asker kaçağı sayısı 5.5milyon
bütçe ve planlama komisyonu bunu nasıl olduysa 1.1milyon olarak görüyor ve bunun 3/1'e düşürüp 370bin kişi yararlanabilir diyor.
askeriyenin yapısı itibariyle bile bu sayısı 1 yıldan daha uzun sürede eritemiyor.
seçim vaadi olarak askerliğe ve bedelliye çalışma yapıp kökten çözücez diyorlar ama yüzeysel çözüm sunuyorlar.
bakın bu konuyu arşivleyin bundan 3 sene sonra tekrar yığılma problemi ile karşılaşılcak.
rakkamlara güvenmiyorsak, bilimden yararlanmıyorsak o ayrı :)
ayrıca daha oylaması yapılmamış tasarıyı cumhurbaşkanı çıkıp kesinlikle 21 gün olucak diyor ::)
yine akpli vekillere soruyorlar ülkenin eksik doktor sayısı kaç? cevap geliyor 100bin eksiğimiz var diyip bedellide 17bin doktor askere gidecek diyorlar.
hadi diğer meslekleri geçtim bari doktorları alma :)
trt3'ü 2 saattir seyrediyorum ellerinde kağıtlar olmadan konuşamıyorlar, bırak kağıda bakıpta okuyamayan vekil var.
hdp'den nefret ediyorum ki ülküyümdür akpyede üyeliği olan biriyim. sadece bir kaç hdpli vekil için konuşuyorum;
inanılmaz mantıklı konuşuyorlar.
akp gurup başkan vekili diyorki biz komisyonda tek tek anlattık.
hdplide anlattında ikna etmedinki. mesnetsiz konuştun. anlatıyor olman onu doğru kılmazki dedi.
akpli vekiller resmen birileri ellerine notlar verilmiş okuyorlar.
mhpliler hiç etliye sütlüye karışmıyor.
chplilerden de bir kaçı mantıklı konuştu ama akp ne derse karşılar. chp ne derse akp karşı.
bak yemin ediyorum chpliler desinki seçimi kaldıralım RTE hep başkan kalsın akpliler bunada karşı gelir :D
vallada billada akpliyim üyeliğim var dıyorum daha ne dıyım ben TBMM için şunu diyim hiç bir mantıklı işin yapıldığı yer olarak görmüyorum.
bana 10bintl ver bide aylık akbil allah çarpsın daha çok vatandaşa yarayan kanun çıkartırım.
10binde ıyı para borclarımı öderim :) bide bisiklet alırım.
neyse valla soğudum ülkemden :)
bakın butun partili kardeşlere seslenıyorum önyargılarınız yıkmak ıcın oturun objektif tbmm tvyı seyredın.