Şimdi Ara

TBL Hakkında(90 lardan sonra en iyi 5)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hep nba tüm zamanlar en iyi oyuncuları deniyor da TBL de hiç göremedim ve tüm arkadaşların daha iyi bilebilmesi için şöyle yapalım;

90'lardan Sonra Türkiye Liginde oynayan en iyi 5 oyuncuları sayar mısınız ? Mesela ben Türkiye den en iyi 5 değil
    çok az adam bilirim Türkiye Liglerinden bu konuda TBL yi biraz daha milletimiz insana tanıtsak aslında fena olmaz.
    Mesela 90 lardan sonra sizin sevdiğiniz adamın en büyük basketbol yeteneği ne idi ?

• güzel konu olmuş.. şimdi hafızam yeterli olmayabilir, bi arşivleri karıştırmam lazım.. ama aklımda kalanlardan bir beş çıkarıyım:

PG Petar Naumoski
    SG Harun Erdenay
    SF Saulius Sombergas (türkiyede pek iyi performans vermedi ama kariyeri açısından aklıma gelen en iyi isim buydu)
    PF Conrad McRae
    C Charles Shackleford

sadrazzam söz sende
  • ben yerli ve yabancı diye ayırmak zorundayım kusura bakmazsanız

yerli beş:

1. Orhun Ene
    2. Harun Erdenay
    3. Hidayet Türkoğlu
    4. Mirsad Türkcan
    5. Mehmet Okur veya Tamer Oyguç (Biliyorum bazılarınız buna gülecek)

yabancı beş:

1. David Rivers
    2. Petar Naumoski
    3. Steven Rogers
    4. Conrad McRae
    5. Rashard Griffith

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 13 Temmuz 2007; 12:39:51 >
  • ben şu tabancılardan bi noumoski bir de Griffith'i biliyom Griffith'i ise eskilerden değil KSK li olduğum için bu sene bizde di hiç bir şey yapamadı ama abilere sordum eskiden baya iyimiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cordelia1912

ben şu yabancılardan bi noumoski bir de Griffith'i biliyom Griffith'i ise eskilerden değil KSK li olduğum için bu sene bizde di hiç bir şey yapamadı ama abilere sordum eskiden baya iyimiş.
  • fenerde 2 tane yabancı vardı bir ara ligin tozunu attırmışlardı.biri mcRae idi öbürünü hatırlamayamadım.
    aklımda kalanlardan
    orhun ene
    harun erdenay
    levent topsakal
    mirsad türkcan
    tamer oyguç

aklımda kaldığı kadarıyla tamer oyguç iyi oyuncuydu avrupa da önemli başarıları filan var diye hatırlıyorum ama stili günümüz basketboluna uygun olmadığından şimdi izledik mi komik oluyor.
    yabancı hatırlamıyorum pek.naumoski türk olmadı mı ben sanki onu milli takımda izlemiştim
  • Khalid El-Amin bence Türkiye 'ye gelmiş en iyi yabancı basketbolcu... Şerefsiz BJK nasıl olduysa kelepire oynattı adamı... İnsan hakkını verir de kendini başarıdan ,bizi de güzel basketbolundan mahrum bırakmaz... BJK ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: quaking

fenerde 2 tane yabancı vardı bir ara ligin tozunu attırmışlardı.biri mcRae idi öbürünü hatırlamayamadım.
    aklımda kalanlardan
    orhun ene
    harun erdenay
    levent topsakal
    mirsad türkcan
    tamer oyguç

aklımda kaldığı kadarıyla tamer oyguç iyi oyuncuydu avrupa da önemli başarıları filan var diye hatırlıyorum ama stili günümüz basketboluna uygun olmadığından şimdi izledik mi komik oluyor.
    yabancı hatırlamıyorum pek.naumoski türk olmadı mı ben sanki onu milli takımda izlemiştim

sanırım McRae'nin yanındaki bahsettiğin yabancı Hırvat Zan Tabak'tı
    veya o sezonun başında takımda bulunan sonra "Padişah İbrahim Efendi" çekemediği için takımdan gönderilen Mahmud Abdul Rauf'tur
    Tamer Oyguç hücumda çok etkili olmasada Efes savunmasının temeliydi
    Petsi Türk Milli Takımında oynamadı,zaten kendi ülkesinin milli takımında oynadığı için Türk vatandaşı olmasına rağmen oynama hakkı yoktu(diye hatırlıyorum)

• quote:

Orjinalden alıntı: mvasik

Khalid El-Amin bence Türkiye 'ye gelmiş en iyi yabancı basketbolcu... Şerefsiz BJK nasıl olduysa kelepire oynattı adamı... İnsan hakkını verir de kendini başarıdan ,bizi de güzel basketbolundan mahrum bırakmaz... BJK ya

El Amin gerçekten iyi bi oyuncu ancak Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı diyemem
    El Amin'den önce gerçekten çok çok daha iyi oyuncular geldi gitti,David Rivers,Petar Naumoski,Vladan Alanovic,Michael Anderson aklıma ilk gelen guard mevkisindeki oyuncular

• bu arada efes pilsen hangi kadroyla final foura çıkmıştı ???
  • quote:

Khalid El-Amin bence Türkiye 'ye gelmiş en iyi yabancı basketbolcu... Şerefsiz BJK nasıl olduysa kelepire oynattı adamı... İnsan hakkını verir de kendini başarıdan ,bizi de güzel basketbolundan mahrum bırakmaz... BJK ya

Rivers'ı Naumoski'yi Griffith'i izlemeyen biri için bu doğru olabilir ama 90 lar sonrası için düşünürsek bu imkansız
    epey isim yazılmış hepsini okudum bende bir iki ekleme yapmak istiyorum sadece.

David Rivers
    Petar Naumoski
    Conrad McRae (ruhu şad olsun)
    Rashard Griffith
    Mahmud Abdul Rauf
    Marko Miliç

• quote:

haddini bil sen kime şerefsiz diyosun

@ quaking
    naumoski TC vatandaşlığına geçip namık polat ismini almıştı.. hatta italya'da oynarken ab statüsünde oynayıp yabancı sayılmıyordu.. ama türk milli takımında oynamadı.. keşke oynabilseydi..

fenerbahçenin 1998-99 sezonundaki abdulrauf-ibo-marko milic-mcrae-zan tabak'tan oluşan "dream team" kadrosu kalite açısından türk basketbol tarihinin en iyisiydi.. hatta o senenin avrupadaki en iyi kadrosuydu.. ama takımın başında halil üner gibi meyhaneci kılıklı bir herif olunca ve takım içi liderlik sorunları (ibo'nun bastırılamayan ego'su) o takımın harcanmasına sebep olmuştu.. sene içinde önce abdulrauf takımdan ayrıldı, sonrada milic lokavt sona erdiği için nba'e geri dönmüştü..

• orhun
    harun ve ibo (hakkını vermek lazım)
    Hido
    Mirsad
    Memo
    yerli beş olarak tbl bu 6 oyuncunun hakimiyetindeydi...
  • 90'ların önemli isimleri bence bunlardı;

Naumoski (1.Numara )
    Levent Topsakal
    McRae
    Rashard
    Tamer Oyguç
    Harun
    Orhun
    Karasev
    Ufuk Sarıca
    Murat Evliyaoğlu
    Kutluay
    Alper

Unuttuklarım olmuştur arada...
  • Türklerden;

Orhun Ene
    Levent Topsakal
    Harun Erdenay
    Volkan Aydın
    Hüsnü Çakırgil

Yabancılardan;

David Rivers
    Namık Polat(Naumoski)
    Michael Ansley
    Conrad Mcrae
    lloyd Daniels

Nba patentli yabancılardan

Anthony''mace'' Mason
    Antonie Bonner
    Randolph Childress
    Chris Jackson(Mahmoud Abdoul Rauf yani)
    Chris Corchiani

düzeltme:Harf hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrazzam -- 14 Temmuz 2007; 19:33:04 >
  • Naumoski
    Harun
    Abdoul-Rauf
    Mirsad
    Miliç ve NBA'deki gururlarımız
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam
    Nba patentli yabancılardan

Anthony''mace'' Mason
    Antonie Bonner

anthony mason 1988-89 sezonunda efes'te oynadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

Evet doğru.Başlığı açan 90 lar demiş dikkat etmemişim.Ben 80 lerle karışık 90 ların basketçilerini yazmışım.

Gerçi mason ı portland draft etmişti 88'de hem de bayağı gerilerden seçmişti.Daha sonra Efes devreye girdi aldı Portland ın elinden.
  • Arkadaşlar bence KSK de oynayan Marcus Slughter 2 sene daha Türkiye de oynasaydı bence oda en iyiler arasına girebilirdi ama adama cok daha iyi fırsat geldi Miami nin yaz kampına gitti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam

quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

Evet doğru.Başlığı açan 90 lar demiş dikkat etmemişim.Ben 80 lerle karışık 90 ların basketçilerini yazmışım.

Gerçi mason ı portland draft etmişti 88'de hem de bayağı gerilerden seçmişti.Daha sonra Efes devreye girdi aldı Portland ın elinden.

portland'ın ziyan ettiği bir draft seçimi daha.. mason daha sonra en iyi 6. adam ve allstar seçilmişti.. portland'la benzeşen tek tarafı ise kendisinin biraz arıza bir adam olmasıydı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.