Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
205.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yarın kısmetse almanyadayım ve oradan bir galaxy s2 almayı planlıyorum. 1 gün kalıp isviçreye geçeceğim. Almanya gümrüğünde tax free alabilibilir miyim. Yoksa illaki almanyadan çıkış olarak TR'Mi göstermem gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

eğer dönüşte gümrükte damgalatılmışsa türkiyeden alma şansı var sanırım.. ama damga yoksa işe yaramaz malesef

quote:

Orijinalden alıntı: pisco

bir arkadasimiz istanbul da ki tax free ofisini aramis ve parayi oradan alabilecegi soylenmisti kendisine.

az yukari baksaniz gorebilirdiniz yazılanları üstadim.

Teşekkürler arkadaşlar...
    Selamlar...
  • Arkadaslar ben cift Vatandasim,alman ve turk...isvicreden 2 adet iphone ve tax iade kagidi aldim,turkiyeye donmeden isvicre taxfree ofisine ugradim...bakti alman pasaportuna dedi nerde oturuorsun dedim istanbul,dedi yalan soyluyorsun alman pasaportunda yasadigin yet almanya gozukuyor,dedim tabiki cunku cift vatandasim al bida turk kimligim(turk passim yok)..
    Bakti busefer siz 30 yasinda hala nasil cift vatandassiniz,ayrica alman pas da oturma yeri almanya gozuktugu icin busefer 2 iphone un vergisini bize odeyeceksiniz cunku ithal etmis oluyorsunuz cihazi almanyaya vs vs ...dedim sacmalamayin istanbula ucuyorum biletim burda,yasadigim yer istanbul...sesler yukseldi felan baktim is kotuye gidio benden vergi isticekler cihazlar icin aldim pasaportumu adamin elinden dedim sizi sikayet edicem boyle kalmicak felan kactim gittim resmen...

Aslinda alman pass da oturdugum yer istanbul yazsa sorun olmayacak evet fakat alman konsolosluguna gitsem desem ben cift vatandasim ist de oturuorm direk dicek cift vatandaslik yasak teslim et bi vatandasligini...oda ayri sknti...

Kisacasi yasadigim bu olayda gumrkcu haklimiydi haksizmiydi?yada ben neyapabilirdim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: csungu

Arkadaslar ben cift Vatandasim,alman ve turk...isvicreden 2 adet iphone ve tax iade kagidi aldim,turkiyeye donmeden isvicre taxfree ofisine ugradim...bakti alman pasaportuna dedi nerde oturuorsun dedim istanbul,dedi yalan soyluyorsun alman pasaportunda yasadigin yet almanya gozukuyor,dedim tabiki cunku cift vatandasim al bida turk kimligim(turk passim yok)..
    Bakti busefer siz 30 yasinda hala nasil cift vatandassiniz,ayrica alman pas da oturma yeri almanya gozuktugu icin busefer 2 iphone un vergisini bize odeyeceksiniz cunku ithal etmis oluyorsunuz cihazi almanyaya vs vs ...dedim sacmalamayin istanbula ucuyorum biletim burda,yasadigim yer istanbul...sesler yukseldi felan baktim is kotuye gidio benden vergi isticekler cihazlar icin aldim pasaportumu adamin elinden dedim sizi sikayet edicem boyle kalmicak felan kactim gittim resmen...

Aslinda alman pass da oturdugum yer istanbul yazsa sorun olmayacak evet fakat alman konsolosluguna gitsem desem ben cift vatandasim ist de oturuorm direk dicek cift vatandaslik yasak teslim et bi vatandasligini...oda ayri sknti...

Kisacasi yasadigim bu olayda gumrkcu haklimiydi haksizmiydi?yada ben neyapabilirdim?

valla bu olayı bende merak ettim, nasıl oluyor? isviçre AB üyesi değil o yüzden AB vatandaşı biri isviçreden ürün alsa vergisini geri alabiliyor mu??

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: csungu

Arkadaslar ben cift Vatandasim,alman ve turk...isvicreden 2 adet iphone ve tax iade kagidi aldim,turkiyeye donmeden isvicre taxfree ofisine ugradim...bakti alman pasaportuna dedi nerde oturuorsun dedim istanbul,dedi yalan soyluyorsun alman pasaportunda yasadigin yet almanya gozukuyor,dedim tabiki cunku cift vatandasim al bida turk kimligim(turk passim yok)..

valla bu olayı bende merak ettim, nasıl oluyor? isviçre AB üyesi değil o yüzden AB vatandaşı biri isviçreden ürün alsa vergisini geri alabiliyor mu??

avrupa vatandaşı isviçreden vergisini alamıyor..tam tersi üstüne vergi ödüyor...ama gel gelelim,isviçreliler almanyadan hertürlü gıda,giysi,elektronik mamüllerin vergilerini alabiliyorlar...

ben almanyada Konstanz da doğtum..direk isviçreye sınırız...almanya gıdada daha ucuz olduğundan isviçreliler almanyaya gelip alışveriş yapıp dönüşte veriglerini geri alıyor...ama aynı şey almanlar için geçerli değil...
    almanlar isviçreden bişey aldığında aynı prosedür yok hatta telefon vs alırsanız direk gümrüğe tabi tutuluyor...ters işliyor anlıcanız durum ...benim bu vakamda eğer alman pasaportumda yaşadığım yer türkiye görünseydi sorun olmayacaktı zaten,ama yaşadığım yer almanya görününce arıza çıktı,ama orda türk kimliğimi gösterdiğimde felan ona göre işlem yapmalarını beklerdim...ama oda olmadı...

acaba ben türkiyeye geldiğimde tax free den faydalanabiliyormuyum,yani bakın ben türkiyeye geldim,pasaport damgası burda,ödeyin bana isviçreden aldıım telin tax ini diyebiliyormuyum?

• arkadaşlar merhabalar , yazılarınızı dikkatlice okudum fakat Bükreş / Romanya tax free hakkında bir bilgi göremedim o yüzden yazıyorum. Dün burada bir elektronik markete gittim tax free oranının %24 olduğunu söyledi ve tax free faturası kesebileceğini belirtti fakat ben globalblue sitesinde Romanya ile ilgili hiç bir yazı göremedim. Daha önce yararlanan oldu mu Romanya tax free uygulamasından bilmek isterim?
  • arkadaşlar merhaba, konu çok faydalı olmuş çok teşekkürler öncelikle fakat benim sormak istediğim birkaç şey var yardımcı olursanız çok sevinirim. ben yazın avrupa turu yapacağım interrail ile, ispanya-fransa-italya-almanya-çek cumhuriyeti-hollanda-fransa ve vizede sorun olmazsa ingiltereye gideceğim.ipad,ps vita, dslr makine ve çıkarsa yeni iphone alacağım.

1- Bu saydığım ülkerlerden tax free yide işin içine kattığımızda hangisi daha uygun fiyat açısından?
    2- Tax free tam olarak nasıl yapılıyor?? Yani daha doğrusu tax free fatırasını aldık, gümrükte onaylattık sonra peşin alabiliyormuyuz parayı? yoksa bir zarfa koyup biyere atıp hesap bilgilerimizi yazıp oraya yatmasını mı bekliyoruz? Yoksa gümrükte tax free ofisinde işlemi yapıp evraklarımızı verip paramızı alınca iş bitiyormu?
    3- Satın aldığımız yere birşey göndermemize gerek var mı?

Teşekkürler şimdiden...
  • Peki Almanya'da Apple Store'dan aldım iphone'u. Fakat ben Global Blue Ofislerinin kesintisini istemiyorum. Nasıl tam olarak yüzde 19 geri alabileceğim?

Yoksa el mahkum global blue mu? Yukarıda arkadaş yazmış gerçi gümrüğe damgalatıp geri götürme falan ama deneyip uygulayan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: syphonfilter

arkadaşlar merhaba, konu çok faydalı olmuş çok teşekkürler öncelikle fakat benim sormak istediğim birkaç şey var yardımcı olursanız çok sevinirim. ben yazın avrupa turu yapacağım interrail ile, ispanya-fransa-italya-almanya-çek cumhuriyeti-hollanda-fransa ve vizede sorun olmazsa ingiltereye gideceğim.ipad,ps vita, dslr makine ve çıkarsa yeni iphone alacağım.

1- Bu saydığım ülkerlerden tax free yide işin içine kattığımızda hangisi daha uygun fiyat açısından?
    2- Tax free tam olarak nasıl yapılıyor?? Yani daha doğrusu tax free fatırasını aldık, gümrükte onaylattık sonra peşin alabiliyormuyuz parayı? yoksa bir zarfa koyup biyere atıp hesap bilgilerimizi yazıp oraya yatmasını mı bekliyoruz? Yoksa gümrükte tax free ofisinde işlemi yapıp evraklarımızı verip paramızı alınca iş bitiyormu?

Teşekkürler şimdiden...

1-tax free avrupa ülkeleri arasında çok fark yok diye biliyorum.o yüzden hangi ülke ucuzsa oradan alın.zira bazı avrupa ülkeleri arasında da fiyat olarak bayağı fark olabiliyor.
    2-ürünü aldığınız dükkanda tax-free faturasının verilip verilmediğini sorun.veriliyorsa türkiyeye geri dönüş yapacağınız havaalanının gümrük ofisine gidip onaylatıyorsunuz.buraya dikkat.onaylattığınız faturayı tax-free ofisi açıksa gidip paranızı peşin alıyorsunuz.ama bu ofis 24 saat açık değil.bu durumda oradan size bir zarf veriyorlar.bu zarfa kredi kartı bilgilerinizi ya da hesap bilgilerinizi yazıp bırakıyorsunuz.ya da tam emin olmamakla birlikte türkiyeye giriş yapıp havaalanından bu zarfı zarfın üstündeki adrese gönderiyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Peki Almanya'da Apple Store'dan aldım iphone'u. Fakat ben Global Blue Ofislerinin kesintisini istemiyorum. Nasıl tam olarak yüzde 19 geri alabileceğim?

Yoksa el mahkum global blue mu? Yukarıda arkadaş yazmış gerçi gümrüğe damgalatıp geri götürme falan ama deneyip uygulayan var mı?

ben arkadaşıma fotoğraf makinesi aldırdığım zaman bu gümrüğe damgalatıp geri götürme olayını denemiştim ama kabul edilmemişti.bir de şunu belirtmeliyim ki hiçbir şekilde %19 geri alamıyorsunuz.
  • quote:

Peki Almanya'da Apple Store'dan aldım iphone'u. Fakat ben Global Blue Ofislerinin kesintisini istemiyorum. Nasıl tam olarak yüzde 19 geri alabileceğim?

ya dostum alabiliyoken al işte %12yi sende buldunda buldun yani

ha geri dönme şansın olacaksa almadan önce apple store da elemana sor böyle yapsam verginin tamamını sizden geri alabilirmiyim diye.. oluyosa ne ala, olmuyosada %12 ile yetin artık yapcak bişey yok..
  • quote:

quote:

ya dostum alabiliyoken al işte %12yi sende buldunda buldun yani

ha geri dönme şansın olacaksa almadan önce apple store da elemana sor böyle yapsam verginin tamamını sizden geri alabilirmiyim diye.. oluyosa ne ala, olmuyosada %12 ile yetin artık yapcak bişey yok..

Hocam merak o kadar kötü bişey ki anlatamam aklıma gelen soruyu sormam lazım:))

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

quote:

arkadaşlar merhaba, konu çok faydalı olmuş çok teşekkürler öncelikle fakat benim sormak istediğim birkaç şey var yardımcı olursanız çok sevinirim. ben yazın avrupa turu yapacağım interrail ile, ispanya-fransa-italya-almanya-çek cumhuriyeti-hollanda-fransa ve vizede sorun olmazsa ingiltereye gideceğim.ipad,ps vita, dslr makine ve çıkarsa yeni iphone alacağım.

Teşekkürler şimdiden...

1-tax free avrupa ülkeleri arasında çok fark yok diye biliyorum.o yüzden hangi ülke ucuzsa oradan alın.zira bazı avrupa ülkeleri arasında da fiyat olarak bayağı fark olabiliyor.
    2-ürünü aldığınız dükkanda tax-free faturasının verilip verilmediğini sorun.veriliyorsa türkiyeye geri dönüş yapacağınız havaalanının gümrük ofisine gidip onaylatıyorsunuz.buraya dikkat.onaylattığınız faturayı tax-free ofisi açıksa gidip paranızı peşin alıyorsunuz.ama bu ofis 24 saat açık değil.bu durumda oradan size bir zarf veriyorlar.bu zarfa kredi kartı bilgilerinizi ya da hesap bilgilerinizi yazıp bırakıyorsunuz.ya da tam emin olmamakla birlikte türkiyeye giriş yapıp havaalanından bu zarfı zarfın üstündeki adrese gönderiyorsunuz.

çok teşekkürler, peki hangi avrupa ülkesini tavsiye edersiniz elektronik için? ben birçoğuna baktım gideceğim yerler arasında en uygunu sterlin yüksek olsa bile ingiltedre gibi duruyor

• quote:

Simdi benim duydugum su sekilde ;
    yine aliyorsunuz faturayi damgalatiyorsunuz ulke disina cikiyorsunuz
    simdi yüzde 19 u almak icin tekrar aldiginiz yere gitmeniz faturayi vermeniz yüzde 19 u almak istediginizi soylemeniz gerekiyor onlar finans mudurlugune veriyor kendilerine ait finans ofisi bu.sonra 2-3 ay icinde sonuclaniyor sonra paranizi aliyorsunuz alisveris yaptiginiz yerde de tavsiye etmiyorum uzun is =)
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler şimdiden...

çok teşekkürler, peki hangi avrupa ülkesini tavsiye edersiniz elektronik için? ben birçoğuna baktım gideceğim yerler arasında en uygunu sterlin yüksek olsa bile ingiltedre gibi duruyor

hocam ne tür bir ürün aldığınızı bilmiyorum ama markanın o ülkedeki satış politikasına göre değişiyor fiyatlar.araştırmak lazım.ben genellikle amazonun sonuna o ülkenin uzantısını ekleyip bakıyorum fiyatlara.ya da o ülkenin akakace gibi sitelerine bakıyorum.mesela almanya içinhttp://www.idealo.de/ sitesinde arama yapabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: pisco

quote:

Simdi benim duydugum su sekilde ;
    yine aliyorsunuz faturayi damgalatiyorsunuz ulke disina cikiyorsunuz
    simdi yüzde 19 u almak icin tekrar aldiginiz yere gitmeniz faturayi vermeniz yüzde 19 u almak istediginizi soylemeniz gerekiyor onlar finans mudurlugune veriyor kendilerine ait finans ofisi bu.sonra 2-3 ay icinde sonuclaniyor sonra paranizi aliyorsunuz alisveris yaptiginiz yerde de tavsiye etmiyorum uzun is =)

Hocam ben zaten öğrenci olarak gidicem geri alamam. Anca 4 yıl geçerli ise 2. yada 3. sınıftan sonra aldığım tax refund belgelerini saklar dönüşte alırım hepsini. Yada bir misafir gelcek onun adına alcaz alacağımız şeyleri. Dönerken havalimanından vergileri nakit geri alıp bana geri vericek anca öyle olur:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler şimdiden...

hocam ne tür bir ürün aldığınızı bilmiyorum ama markanın o ülkedeki satış politikasına göre değişiyor fiyatlar.araştırmak lazım.ben genellikle amazonun sonuna o ülkenin uzantısını ekleyip bakıyorum fiyatlara.ya da o ülkenin akakace gibi sitelerine bakıyorum.mesela almanya içinhttp://www.idealo.de/ sitesinde arama yapabilirsiniz

eğer çıkarsa yeni iphone, ipad ve ps vita alacağım şimdilik bunlar var. dediğiniz gibi araştırayim o zaman hangisi daha uygunsa oradan alırım. teşekkürler tekrar

• Arkadaslar selam. Avusturyadan Bir arkadasim icon telefon aldim. Faturayi tax free olarak duzenlettim ama havaalaninda gumruk ofisine gitmeyi unuttum. Turkiyeden herhangi bir sekilde tax refund yapmam mumkun mu bu durumda yoksa bir bardak soguk su mu?
    Tesekkurler simdiden.
  • faydalı bilgi için çok teşekkürler
  • arkadaşlar, gri pasaportla yani hizmet pasaportu ile vizesiz olarak gidilen bir yerde (macaristan) tax free den faydalanabiliyormuyuz? bilen yada faydalanan varmıdır? birde macaristanda uygun fiyatla simfree iphone satan yer bilen varmıdır, bir ümit sorayım?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.