Şimdi Ara

TAVŞANIM HALSİZ YATIYOR:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • tavşanım mavi gözlü ve yaklaşık 5 aylık. sabah uyandığından beri çok halsiz hiç kımıldamadan yatıyor en sevdiği şeyleri verdim yemedi kafesinden çıkmıyor kakası ishal gibi cıvık değil ama üzerine yapışıyor biraz balkona çıkardım sıcaktan bunalmıştır diye düzelir gibi oldu ama hala aynı ayrıca gözünde siyah leke gibi bir şey olmuş bi bilgisi olan varsa yardım edebilir mi pazar olduğu için veterinere götüremedim yarın ilk götürücem :(

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tavşanların Halsizlik ve Hareketsizlik Nedenleri

Tavşanların halsiz yatması veya hareketsiz durması çeşitli sağlık sorunlarının bir göstergesi olabilir. Bu durumda, tavşanını veterinere götürmek önemlidir.

Tavşanların Halsiz Olmalarına Neden Olan Yaygın Sorunlar:

• Gastrointestinal sorunlar: İshal, kabızlık veya gaz sıkışması gibi sindirim sorunları tavşanlarda halsizliğe neden olabilir.
    • Solunum yolu enfeksiyonları: Zatürre veya bronşit gibi solunum yolu enfeksiyonları, tavşanların nefes almasını zorlaştırarak halsizliğe yol açabilir.
    • Parazitler: Bağırsak kurtları veya kulak akarları gibi parazitler, tavşanlarda halsizliğe neden olan anemiye veya rahatsızlığa neden olabilir.
    • Diş sorunları: Uzun dişler veya apseler, tavşanların yemek yemesini veya rahatlamasını zorlaştırarak halsizliğe neden olabilir.
    • Yaralanmalar: Ciddi yaralanmalar, tavşanlarda şok veya ağrıya neden olarak halsizliğe yol açabilir.

Tavşanların Halsiz Yatmasının veya Hareketsiz Durmasının Ölüm Belirtileri Olabilir:

• Yemek yememe: Tavşanlar iki günden fazla yemek yemezse, bu ciddi bir sağlık sorununun işareti olabilir.
    • İçmeme: Tavşanlar bir gün boyunca su içmezse, bu dehidrasyonun ve ciddi sağlık sorunlarının bir işareti olabilir.
    • Baygınlık: Tavşanlar baygınlık geçiriyorsa, bu acil tıbbi müdahale gerektiren ciddi bir sağlık sorununun işareti olabilir.
    • Soğukluk: Tavşanların vücut sıcaklığı normalden düşükse, bu şokun bir işareti olabilir.
    • Nefes darlığı: Tavşanlar nefes darlığı çekiyorsa, bu solunum yolu enfeksiyonu veya diğer ciddi sağlık sorunlarının bir işareti olabilir.

Tavşanında halsizlik veya hareketsizlik belirtileri görürsen, derhal veterinere götürmek önemlidir. Erken teşhis ve tedavi, tavşanının iyileşme şansını artırır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ishal olmuş olabilir çok marul yedirdiysen
  • Gerçek ishal çok sulu ve şekilsizdir ve bu durum tavşanlarda çok nadir görülür. Sık görüleni AYD`dir. Kaka puding kıvamı ile sıvı bir damla arasındadır, kötü kokuludur ve yapışkandır. Bunun nedeni aşırı karbonhidratlı diyet ( çoğunlukla ödül yiyeceklerinden kaynaklanır.) ve / veya düşük miktarda sindirilemeyen lif (saman) içeren diyettir. Çözümü; kuruot diyeti ve bol miktarda yeşilliktir. Geçmezse veterinere götürün.

Eğer bu tür bir belirti varsa ;

Aralıklı yumuşak dışkılama olmuş tavşanımız bol bol yeşillik ver ayrıca saman veya sucuk benzeri şeyleri asla verme.

tavşanı getir bakem,şu resme tut

• evet su vermeyi ihmal etmemelisin onlara kemirecekleri ne varsa yerler sonra şişerler... her zaman önünde yiyecekler olmasın arada sırada önünden alıp yerine su koy... ben öyle yapıyordum ama yinede bir veterinere götür benden daha iyi bileceği kesindir veterinerin
  • yan yattımı
    Daha Fazla Göster
  • cenaze hazırlıklarına başla sen.İmam lazımsa burdayım

Orijinalden alıntı: baris195

dişi tanşan göster bak nasıl koşuşturur

tavşanı getir bakem,şu resme tut

Arda Turan | 10 ●
  • Veterinere götürsene arkadaşım biz napabiliriz ki.

bang! bang!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.