Şimdi Ara

Tauren Death Knight Lore (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Elemriel

Yav arkadaş lore'a sadık kalınarak ırk-class eşleşmesi ayarlansaydı nasıl pis bir kısırdöngüye düşerdi oyun. Bir de arkadaş bu oyunun senaryosu genişleyemez/değişemez mi ? Kaç yıl olmuş çağ değişti, ırklar aydınlandı :) Öyle 20 yıl önceki kitaplara, senaryolara hapis olunmaz artık bırakalım şu ezberleri.

hmm demek öyle.bazı ince çizgiler vardır aşılması saçmalıktır.mesela; manaya ihtiyaç duymayan belf... bu adamlar büyü gücü olmayınca telef olmuyorlar mı? arthas sunwellin ağzına sıçradığında en az scourgeün öldürdüğü kadar belf öldü büyüsüzlükten.birden ne olduda bu adamlar manaya ihtiyaç duymayan savaşçılara dönüştüler, ilginç.

yada, büyü yüzünden başlarına gelmeyen kalmamış, kendi akrabalarını sürgün etmiş, blizzard kurbanı bir kahramanlarının adını haine çıkartmış nelfler şimdi neden büyüyle haşır neşirler? hemde tüm bunları anti arcane malfurionun gözü önünde yapıyorlar.ulan malfurion uyanık adammışsın, çıkart aradan kraliçe azharayı tahta geç, kov kardeşini kalimdordan, al yanına kadınını, oh ne ala memleket.

yada, earth motherı dillerinden düşürmeyen taurenlerin paladin olması saçma değil mi? şimdi demeyin sunwalkers falan filan.oyunun loreu elbette genişleyecek ama bu şekilde değil.

yada, ateist olmalarına rağmen priest olan gnomelar saçma değil mi? koca ırktan kim ne isterse ona tapar demeyin sakın.ırkların özellikleri vardır.sen bu tarz bir serbestlik getirirsen orc paladine kadar gidersin.bazı orclar ışığa tapmayı seçip paladin olabilirler elbette.

bu liste uzar gider daha ama neyse.cataclysm lore anlamında oyunun dip noktasıdır.sadece worgen-undead ilişkisi ve troll druid olumludur.eskilerden sadece undead priest saçmalıktı ve human hunter, dwarf shaman olmaması saçmalıktı o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Büyüsüz bir şey yapamayan Belf derken; manası olmadığında ölüyorlar, yaşam kaynakları büyü mü demek istiyorsun yoksa büyüsüz varlık gösteremiyorlar çünkü büyü dışında bir şey bilmediklerinden yakın dövüş tekniklerinde çok zayıf o yüzden herkes bunları tokatlıyor mu demek istiyorsun ? Her ikisine de bence mantıklı bir açıklama getirilebilir. Büyüsüz yaşayamıyorlar ise Belf Warr ve Rogue ya da Hunter da ucundan da olsa bir büyü olayı var. En basitinden racial arcane torrent cart curt. He yok sadece büyü ile uğraştıklarından diğer işlerde çok kötüler diyorsan, zaman gelişti onlar da öğrenmişlerdir yakın dövüşü ne var bunda ?

Elf dediğin adamlar büyü kullanamaz; çünkü kullandıklarında patlarlar, yok olurlar gibi bir şey mi var ? Benim bildiğim bu elemancılar büyüyü zaten biliyorlardı ama yasaktı kullanmaları. E baktılar olacak gibi değil biz de özümüze dönelim, artık kullanalım, at gözlüğünü çıkaralım diyemezler mi ?

Earthmother dediğimiz varlığın okullarından ya da felsefelerinden biri de ışık, güneş değil mi ? E Earthmother'a tapan bir ırk zamanla bu inancın farklı boyutlarını keşfetmiş, öğrenmiş olamaz mı ?

Gnome'ların ateist olduklarını bilmiyorum. Daha çok inançlarını dünyevi varlıklara adadıklarını biliyorum bunun da nedeninin gnomeların ilk nesillerinin titanlar tarafından mekanik formda yaratılmaları daha sonra organikleşmeleri diye biliyorum. Gnomelar da buna kuvvetle ihtimal veriyorlar. Hatta bazısının ışığın izinden gittikleri de söyleniyor.

Undead dediğin elemancılardan da kral Shadow Priest olmaz mı ? E şimdi oyun mekaniklerini de göz önünde bulundurursak, bir classın sadece bir talentını kullandırmak biraz abes olmuyor mu ? Bunu da göz ardı etmemek lazım. Burada insiyatif kullanılmış olabilir.

Orc Paladin, Undead Paladin gibi örnekler biraz uç örnekler oluyor. Diğer bütün kombinasyonlara bir açıklama getirebilirsin ama bu örnek biraz zorlama. Eğer böyle bir şey olursa tamam saçmalık deriz, o kadar da değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elemriel -- 5 Ocak 2013; 11:34:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crazed Wookie

quote:

Orijinalden alıntı: OIS

quote:

Orijinalden alıntı: Crazed Wookie

quote:

Orijinalden alıntı: süt oğlan

quote:

Orijinalden alıntı: OIS

quote:

bence dk olması gereken ırklar human ve blood elftir.geri kalanları tamamen zorlama olarak lorea monte edilmiş ırklardır.belki humanlar nereye biz oraya modunda olan dwarflar da olabilir ama geri kalanları çok zorlama kalıyor.

Her şey lore'a göre olsaydı female Nelf Druid ya da male Nelf Warrior felan da olmaması lazımdı.

female melee karakterlere, nelf magee, goblin shamana, tauren palaya, undead priye, belf warriora ve gnome ırkına karşıyım.

Tauren palalar loreda sunwalkers olarak var.

Ya sen dalga mı geçiyosun anlamadım. Söylesene, Cataclysm'den önce WoW'da bir tane Sunwalker Tauren var mıydı?

Bu, catadan önce sunwalkerların olmadığı anlamına gelmiyor.Ben sadece loreda olduğunu söyledim başka hiç bir yorum yapmadım sen de sanki küfür etmişim gibi çıkıştın.Nedir yani şimdi?

Sunwalkerlar hakkında bilgi

http://www.wowwiki.com/Sunwalkers

Tamam, Sunwalker'lar lore'da var da bunlar ne zaman konmuşlar? Thunder Bluff'taki Paladin Trainer'lara bak, ya yeni eklenmişler ya da WotLK'daki warrior'lardan Paladin'liğe terfi etmişler. Bi ırka Paladin olabilme özelliğini vermek "yaptık oldu" şeklinde olmaz, çünkü Paladin'lik lore'da olan bişey, elbette kitabına uyduracaklar. Ama bu zorlama olduğu gerçeğini değiştirmez. Eskiden Pandaria'dan da kimsenin haberi yoktu, yeni expansion'la geldi, şimdi biz "Pandaria ne yaa" diyene "lore'da var" mı diyeceğiz?

• Açıkçası ben bu kadar keskin sınırların single player oyunda olması gerektiğini düşünüyorum. MMORPG tarzında bir platformda gelişme, yenileme sürecinin olması gerektiği kanısındayım. Hele ki bu kadar uzun yıllardır süre gelen bir projede bazı esneklikler ve değişimler kaçınılmazdır ki "Panda için ek paket çıkarmak" dışında pek de abuk işler yapıldığını düşünmüyorum.

Pandaria ne yaa diyene loreda var mı diyeceğiz sorusuna gelirsek; evet loreda var denilcek :) Başka ne denebilir ? Tutup da yeni bir sınıf ekliyoruz ninjalık derlerse senin dediğin kapıya açılır işler. Lore'da var olan bir şey getirildiğinde bunu eleştirmek biraz manasız. Geliş şekli ya da ufak bir yere sahipken çok daha büyük bir rol verilmesi gibi detaylar sorgulanabilir ama Tauren Paladin de neymiş demek biraz dayanaksız oluyor.

Ama yine de -var mı yok mu bilmemekle beraber- şu garip karşılanan ırk-class eşleşmeleriyle ilgili küçük sinematiklerle birlikte hikayeyi anlatan quest zincirleri konabilirdi.

• Bak, "Pandaria ne yaa" sorusu ile "Deathwing ne yaa" sorusu arasında fark var. Birisi hakkında önceden hiçbir bilgimiz yok, diğeri ise bir Dragon Aspect, Titan'ların Azeroth'a gözkulak olma görevini verdiği bi ejderha, yani oyunun lore'sinde var. Sen şimdi adamın teki "Deathwing ne yaa" diye sorsa "lore'da var" diyebilirsin, ama Pandaria için durum değişir. Pandaria bi Northrend, bi Outland değil, oyunda şimdiye kadar bir tane Pandaren NPC yokken birden "bu kıta yüzyıllardır vardı" denilip önümüze kondu Pandaria. Yine aynı şekilde Tauren Paladin nedir diye soran adama bunun lore'de olduğunu söylemek doğru olur mu bilmiyorum. Tamam, hikayesini yapmışlar, güçlerini Holy Light'ten değil güneşten alıyolar da, bununla ilgili önceden bi bilgimiz var mıydı? Yok, olsaydı zaten Tauren Paladin için bu kadar yaygara kopmazdı. Beni yanlış anlamışsın, ben Tauren Paladin olmaz demedim, Pandaria'ya da karşı değilim. Elbette oyun ilerledikçe lore de durağan kalmayacak, ama kalkıp da daha yeni farkedilen kıtayı, class'ı "lore'de var" diye benimsememizi de bekleme.

• belfler büyü olmadan yaşayamazlar.yani rage, focus, energy falan filan uymaz belflere.hunter mana kullanıyor muydu tbcde hatırlamıyorum ama rogue başlı başına saçmalıktı zaten.arcane torrent demişsinde oradan gelen büyü gücünü bu classlar nerede kullanıyor? elbette ırk class kombinasyonları çeşitlenecek ama mantık çerçevesinde olmak şartıyla.

nelflere kesinlikle ve kesinlikle mage vermek mallıktır.yahu bu adamlar bildiğin nefret ediyorlar magelerden ne at gözlüğünden bahsediyorsun? illidan büyü tutkusundan dolayı hapis yattı, highbornler bu yüzden sürgün edildiler, adamlar illidanın büyülü su akıttığı kuyuya ağaç diktiler büyü kullanamasın kimse diye, hangi at gözlüğünden bahsediyorsun? gayet basit, adamlar magelerden ve büyüden nefret ediyorlar, hangi at gözlüğü bu?

gelelim earth mothera... bu ışıkla insanların ışığı aynı mı sence? ki cata zamanında lorea zorla monte edilmiş bir disiplindir earth motherın ışık disiplini.hadi diyelim daha önce keşfedemediler ışığı, diyelim ki taurenler dilde earth mothercı, hiç işin özüne inmemişler.o zaman ışıkla gayet içli dışlı olan insanlar earth motherla bağlantı kurup shaman olsunlar.saçma değil o zaman, taurenler earth motherdan yola çıkıp ışık disiplinine ulaştılarsa insanlarda bu yolla earth mothera ulaşıp shaman olurlar.

shadow priest undeadlere çok yakışıyor kabul, zaten adamların inancı shadow ama holy nedir? holy priest olanın holy paladin olmasında sakınca görmüyorum ben.arada ne fark var? biri daha askeri, diğeri daha tıbbi o kadar.bu undeadler insan değil miydiler eskiden? hatırlayıversinler paladinliği tamamdır.

oyunda keşfedilmeyi bekleyen tomarla class varken bu tarz saçmalıklara başvurmak olmaz.koy demon hunter, koy berserker, koy witch doctor, koy shadow hunter... daha tonla var böyle oyuna koyulabilecek class.keskin hatların sadece rpglerde olmasına karşı değilim ama wowun da bir rpg serisinden doğduğunu unutmamak lazım.madem bu tarz değişiklikler getirilecek oyuna, o zaman nelfler arcane büyüye tahammül edemez, belfler büyü olmadan ölür, horde paladin, ally shaman olamaz tarzı sivri uçlar koymayacaksın lorea, sonra tükürdüğünü yalamak zorunda kalıyor insan.

• peşinen cevap vereyim, taurenler güneşi kullanıyorlar falan demeyin sakın.paladin olmak için holy light lazım sun light değil.güneş ışığını kullanarak paladin olamazsın.paladin dediğin adam holy light kullanır.belf paladin de tauren paladin kadar saçmadır bu nedenle.

• @ OIS

Dostum ben zaten Panda olayının abesliğini kabul ediyorum. Pandaları ırk olarak getirmek, onlara itafen bir ek paket yapmak sadece uzak-doğu ekonomisinin ağızları sulandırmasından başka bir şey değildir. Bence panda dediğin şey geniş kapsamlı bir patch olmalıydı. Getirirdin 2 tane 5m instance, 1-2 tane progress raid tamam. Demek istediğim Pandaların oluşumuna eleştri getirmek ya da Panda da neymiş öyle bir şey yok ki demekten ziyade; bir paragraflık lorea sahip bir ırkı tutup ana karakter yapmak neymiş demek daha makul.

Getirilen yeniliklerin bir anda şak diye önümüze konması konusunda, evet planlama stratejisinde hata olmuş denilebilir; fakat bir de şu açıdan bakmak gerekir belki de gelişen senaryoyu oyunla aktarmak istemişlerdir. Yani önceden önem verilmeyen, yer etmeyen bu tarz ırk / ırk-class işlerini "senaryo gelişti" diyerekten oyun içinde anlatıyorlardır. Yoksa yeni bir kitap ya da single player oyun yapmak lazım insanlara tanıtmak için. Bir tane panda NPC yoktu oyunda bir anda geldiler demeni anlıyorum, hak veriyorum da. Zaten bir önceki paragrafta demek istediğim de oydu. Böylesine geride kalmış bir parçayı ana unsur haline getirmek mantıksız.

@ süt oğlan

Belfler ile ilgili demek istediğim adamlar warrior veya rogue olduğu zaman bar olarak mana yerine rage/energy geliyor tamam ama kanında, oluşumunda zaten büyünün etkisi vardır sadece o classlar için oyun mekanikleri doğrultusunda aşırı dengesizlik yaratmamak adına pure melee şekilde işlenmiştir. Yoksa ırkın class üzerine etki etmesi durumunda işin içinden çıkılmayacak parametreler oluşur.

Nelf ve büyü konusunda net bilgiye sahip olmamakla birlikte bu büyüye olan nefretin nedenini; Highborn adı verilen elemancının artist hareketleri ve büyücülük denemeleri yüzünden Burning Legion mühridlerinin Azeroth'a geliş yolunu bulması olarak biliyorum. Ayrıca bu kesin tavrın komple Elf familyası tarafından mı benimsendiği; yoksa sadece High elflerce mi benimsendiği hakkında bilgim yok. Yani Nelflerin bu kesin tavrın yanında olduklarını anımsayamadım, detaylı bilgi varsa paylaşın lütfen. Her koşulda, bu nefretin bir sonuç getirmediği; Burning Legion ve yandaşlarının güzelim Azeroth'a gelmesine neden olan ve bu nedenden ötürü büyük nefret duydukları büyünün belki de bu felaketi ve kaosu durdurmak için kendi doğrularınca kullanılması, eskisi gibi düşüncesizce kullanılmaması gerektiği noktasında ikna olmuş olabilirler.

Tauren Paladin konusunda evet paladinlik Holy Light'tır, Sun Light değildir; ancak yine oyun mekanikleri açısından Tauren Paladinleri "Sunwalker" özeline indirmek ne derece doğru olacağından böyle bir insiyatif kullanılmış olabilir.
    Yoksa Humanlardaki Paladinlik inancı ile Taurenlerdeki inanç aynı olmayabilir. Olsa bile, o zaman Humanlar da bundan yola çıkarak Earthmother'a ulaşıp shamanlığı ve hatta druidliği öğrenemezler mi tezine gelecek olursak; olmaması için bir neden yok. Belki de diğer ek pakette bu şekilde olacak. Dediğim gibi değişen senaryo oyun içinde anlatılıyor. Humanlar da bu dediğin yola girebilir. Eskiden ilgilenmediler belki ama ileride öğrenecekler.

UD Holy priest konusunda açıkçası benim de diyecek bir şeyim yok. Sadece oyun mekaniklerini bahane edebiliyorum.

Eklenmesi gereken classlar hakkında dediklerine söyleyecek bir şey yok. Keşke olsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elemriel -- 5 Ocak 2013; 18:31:49 >

• @Elemriel

Post çok uzun, o yüzden alıntılamadım. Sen de haklısın, senin yaptığın gibi farklı bi açıdan bakınca tamamen mantıksız gelmiyor. Benim rahatsızlık duyduğum konu, bu yeni race-class kombinasyonlarının nasıl ortaya çıktığını oyunda görememek. Mesela DK quest zinciri muhteşemdi, aynısı olmasa da en azından trainerlardan alınan 3-5 quest'le olayı anlatabilirlerdi. Böylece oyunun zaten can çekişen role-play kısmına biraz eğilmiş olurlardı. Yani ilerde belki Pandaren DK koyacaklar oyuna, onu da bu şekil yaparlarsa da helal olsun. En azından nası öldüğümüzü gösteren bi kısım koysunlar DK görev zincirine.

• Aynen. Keşke ufak sinematiklerle süslenmiş quest zincirleri olsaydı...
  • @elemriel: nelflerin büyüye olan nefretleri highbornlerin tavırlarından çok büyünün demonları azerotha çekmesinden kaynaklanıyor.benim ırk-class kombinasyonlarına itiraz etmem bir şeyi değiştirmez elbette, en azından ben nelf mage, undead holy pri, tauren paladin, belf warrior falan açmıyorum.paladinlik anlayışına gelirsek, biraz tuhaf oldu paladinlik anlayışı.adı üstünde paladin bunun anlayışı falan olmaz ki.paladin dediğin holy light kullanan bir adam sonuçta.benim söylediğim classlar keşke gelse, şahane olabilirdi.tbc zamanında ciddi ciddi demon hunter classını bekledim ama beni yanılttı blizzard, lk döneminde necromancer bekledim, en azından dklarda biraz var necromancerlık.cata dönemi batırdı zaten oyunun loreunu.bu kadar lore lore diye ötmemiz rahatsız ediyor bazılarını ama ben warcraft 1den bu yana warcraft hikayesini inceliyorum, bilmediğim yerler elbette var ama bu şekilde uç ırk-class kombinasyonlarının sunulması beni rahatsız ediyor o kadar.

• quote:

peşinen cevap vereyim, taurenler güneşi kullanıyorlar falan demeyin sakın.paladin olmak için holy light lazım sun light değil.güneş ışığını kullanarak paladin olamazsın.paladin dediğin adam holy light kullanır.belf paladin de tauren paladin kadar saçmadır bu nedenle.

Dostum tauren paladin bencede saçma fakat Belfs normalde paladin değildi zaten, ışığı çaldılar. O yüzden pek düzensizlik göremiyorum belf paladin'de
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.