Şimdi Ara

Tatlı bir fizik sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
2
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevap 2 ve 3. İkinciyi anladım ivmeli hareket, üçüncü de sabit hızla çıkıyorsa uzama olmayacak diye yorumladım. Nerede hatam var?

Tatlı bir fizik sorusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yokuş yukarı sabit hızla da çıksa cisim arka tarafa doğru gitmek ister,yokuş yukarı degil de yatay düzlemde sabit hızla gitseydi dediğin olurdu hareket etmezdi

Tatlı bir fizik sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-52BC9CD9A -- 27 Mart 2023; 22:35:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aga kafanda canlandırmayı dene. Cevap e

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yayı unutsak da olur bence
    Arabanın arka koltuğuna pastayı koymuşsun. Bir anda hızlanırsan arkaya yapışır. Yokuş çıkmaya başlarsan aynı şekil

Doğru?

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Bilimsel çözüm lazım hocam...

• Uzama olur çünkü mgsina oluşacak aşağı doğru.

Kafada canlandırmayla olmaz bu işler bu arada patlarsınız.

• Hah, bunu kastediyorum. Her şeyi bilimsel yapmak zorundayız. Ben her soruyu formül yazarak çözmeye çalışıyorum ki garanti olsun ve yorum yeteneğim gelişsin.

Hocam anlamadığım sabit hızla gidiyor dediği için yukarı yönde de bir mg.sina olmuyor mu? Bu sayede sabit hızla gidiyor, e haliyle cisim üzerinde net kuvvet yok.

• Tatlı bir fizik sorusu 

Cisim de sabit hızla gider. Bunun için aşağı doğru olan mgsina sına karşılık tersi yönde bir kuvvet olması gerek. Onu da yay sağlıyor.

İnsanlara bilmediğin konular hakkında bilgi vermeye çalışma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1EE13D639 -- 27 Mart 2023; 23:41:0 >
  • Soruyu yanlış yorumlayıp yanlış bilgi veriyorsun köyüne git hadi

• aynen kanka su ppdegis

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tatlı bir fizik sorusu

Biliyorsun tırmanmayı sağlayan şey sürtünme kuvveti , o olmasaydı yukarı dogru tırmanamazdık o yüzden fs şeklinde yazdım. Bizim kamyonumuzun hızı sadece eylemsizliği alakadar eder. Sabit hızla gittiği için eylemsizlik oluşmaz. Eğer sabit hızla gitmeseydi , yukarı doğru ivmesi olsaydı yayın uzama miktarı artardı. Sabir hızla gittiği için yay daha az uzayacak o kadar ama uzayacak.

• Hocam hâla net kuvvet 0 ise yayda neden uzama oluyor bilimsel olarak gözümde canlanmıyor.

Net kuvvet 0 sa niye uzama olsun ki

• Sehoka kullanıcısına yanıt

Hocam özellikle belirtmiş kamyonun kasasında sürtünme yok diye. Eğer uzama olmazsa cismi ileri doğru ilerleten ne olacak fikriniz var mı ?

Ayrıca uzama olmazsa net kuvvet 0 olmaz. Cisim aşağı doğru mgsina ya sahip. Net kuvvetinin 0 olması için yukarı doğru bir kuvvet lazım bunu da yayın gerilmesi sağlıyor.

Kamyonun üzerindeki net kuvvet 0 olur cismin değil

• Vallahi anlamıyorum, yarın sakın kafayla tekrar bakacağım.

Cisim diyagramları kafamı karıştırıyor sanırım.

• Nphexy N kullanıcısına yanıt
    üstteki incel gözlüklü cocuk cok sey biliyor bosver, aynısını diyoruz ama illa bk atacak yazık tabii hayatı bunla geçmiş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam bir yayı ya da düz bir lastiği hayal edin. Bir ucunu sabitledikten sonra yayı biraz çekince yaya sizin elinizden gelen bir kuvvet var ve sabitlediğiniz yerden gelen bir kuvvet var. Bu iki kuvvet birbirini dengeleyerek yayın üzerindeki net kuvveti yine 0 yapıyor yay uzamış olmasına rağmen. İki ucundan gerdiğiniz lastik gibi de hayal edebilirsiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.