Cevap 2 ve 3. İkinciyi anladım ivmeli hareket, üçüncü de sabit hızla çıkıyorsa uzama olmayacak diye yorumladım. Nerede hatam var? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tatlı bir fizik sorusu
-
-
-
Aga kafanda canlandırmayı dene. Cevap e
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yayı unutsak da olur bence
Arabanın arka koltuğuna pastayı koymuşsun. Bir anda hızlanırsan arkaya yapışır. Yokuş çıkmaya başlarsan aynı şekil
Doğru?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilimsel çözüm lazım hocam...
-
Uzama olur çünkü mgsina oluşacak aşağı doğru.
Kafada canlandırmayla olmaz bu işler bu arada patlarsınız.
-
Hah, bunu kastediyorum. Her şeyi bilimsel yapmak zorundayız. Ben her soruyu formül yazarak çözmeye çalışıyorum ki garanti olsun ve yorum yeteneğim gelişsin.
Hocam anlamadığım sabit hızla gidiyor dediği için yukarı yönde de bir mg.sina olmuyor mu? Bu sayede sabit hızla gidiyor, e haliyle cisim üzerinde net kuvvet yok.
-
Cisim de sabit hızla gider. Bunun için aşağı doğru olan mgsina sına karşılık tersi yönde bir kuvvet olması gerek. Onu da yay sağlıyor.
İnsanlara bilmediğin konular hakkında bilgi vermeye çalışma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1EE13D639 -- 27 Mart 2023; 23:41:0 > -
Soruyu yanlış yorumlayıp yanlış bilgi veriyorsun köyüne git hadi
-
aynen kanka su ppdegis
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Hocam hâla net kuvvet 0 ise yayda neden uzama oluyor bilimsel olarak gözümde canlanmıyor.
Net kuvvet 0 sa niye uzama olsun ki
Hocam özellikle belirtmiş kamyonun kasasında sürtünme yok diye. Eğer uzama olmazsa cismi ileri doğru ilerleten ne olacak fikriniz var mı ?
-
Ayrıca uzama olmazsa net kuvvet 0 olmaz. Cisim aşağı doğru mgsina ya sahip. Net kuvvetinin 0 olması için yukarı doğru bir kuvvet lazım bunu da yayın gerilmesi sağlıyor.
-
Kamyonun üzerindeki net kuvvet 0 olur cismin değil
-
Vallahi anlamıyorum, yarın sakın kafayla tekrar bakacağım.
Cisim diyagramları kafamı karıştırıyor sanırım.
üstteki incel gözlüklü cocuk cok sey biliyor bosver, aynısını diyoruz ama illa bk atacak yazık tabii hayatı bunla geçmiş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bir yayı ya da düz bir lastiği hayal edin. Bir ucunu sabitledikten sonra yayı biraz çekince yaya sizin elinizden gelen bir kuvvet var ve sabitlediğiniz yerden gelen bir kuvvet var. Bu iki kuvvet birbirini dengeleyerek yayın üzerindeki net kuvveti yine 0 yapıyor yay uzamış olmasına rağmen. İki ucundan gerdiğiniz lastik gibi de hayal edebilirsiniz
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yayı unutsak da olur bence
Arabanın arka koltuğuna pastayı koymuşsun. Bir anda hızlanırsan arkaya yapışır. Yokuş çıkmaya başlarsan aynı şekil Doğru? |
Benzer içerikler
- aselsan hangi mühendisleri alıyor
- ders çalışırken dikkat dağınıklığı için ilaç reçetesiz
- deneme kulübü fiyatları
- yatay geçişte sene kaybı olur mu
- kendi kliniği olan diş hekimi ne kadar kazanır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X