Şimdi Ara

Taşıt kredimi 3 aydır ödeyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
4.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , geçen haziran ayında 23 bin tl kredi çekerek ( renault finans ) aldığım yeni clio aracımın taksitlerini ve diğer 4 bankaya olan toplam 30 bin tl lik kart borçlarımın asgarileri dahi ödeyemiyorum.Esnafım ve işlerim yaklaşık 3 aydır bıçak gibi kesildi , başka bir gelirim de yok şuan sadece karın tokluğuna ve zar zor ev kirasını ödeyecek kadar kazancım var. Acaba rehinli kredili aldığım araç için nasıl bir süreç bekliyor beni ve bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan ricam , eğer olurda icralık duruma düşersem bunun süreci ile de ilgili bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim. İzmirdeyim 1.5 yılıık evliyim evim dükkanım kira , üzerime birde eski 90 model kartal araba var başka bir mal varlığımda yok.

• Gidip bankayla konuş, onlar sana yardımcı olur. İcrada satılması yerine arabanı tanıdık birine sat, bildiğim ruhsatta rehin olduğu için direkt satamazsın. Alacak olan kişi önce arabanın kalan toplam borcunu bankaya yatıracak ve üzerindeki rehin kalkacak, sonrada kalan paranı alıp arabanın satışını yap. Mutlaka 3-5 zararın olur. çünkü kimse arabanın satışını almadan bankaya borcunu kapatmaya yanaşmaz, anca tanıdık veya bu işleri yapan kişiler uğraşır. Sonrada bankaya elindeki paranla git, borcunu yapılandır. Eğer yapılandırdığın borcu ödemezsen, hapis cezası varmış diye duydum. Doğru mu araştır.

2. seçenek İcra gelecek, borcun ne kadarsa faiz,avukat masrafları gibi cart curt masrafları da ekleyip 2 arabana da el konulacak, icrada alınacak başka malın yoksa kalan borcun için alacaklılar sıraya girecek. Hapis cezası yok diye biliyorum. Devlet memuru olsan maaşının bir kısmına el konulur ama özel sektörde işler nasıl bilmiyorum. Eğer dükkanda sattığın mal falan varsa el konulur.

İcraya kalmadan tüm mal varlığını satıp, akraba veya eş dosttan borç bulup borçlarını temizlemeni, dükkanı devredip hayata 0 dan başlamanı tavsiye ederim. Geçmiş olsun, umarım daha tecrübeli arkadaşlar yardım eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• uppermost U kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmen için teşekkür ederim , aslında ben arabanıns atışı için 2 ay evel biriyle anlaştım ve adam krediyi kapatıp almayı kabul etti. Noterden bir sorgulama yaptırdık ve sgk ya olan borcumdan üzerine haciz kondugunu öğrendik , e devlet ten bakıncada çıkmakta zaten. O yüzden aracın satışı malesef imkansız :( Sanırım araca el koyacaklar ve diğer bankalarda haciz uygulayacaklar , bundan kaçarım yok sanırım.Bu arada avukata danıştım hapis denen birşeyin olmadığını yanlızca ödeyemiyeceğim bir taaühhüdü kesinlikle imzalamamamı , aksi takdirde taahütü ihlalden hapis yatarsın dedi.
  • zor bir durum size kolay gelsin
  • Allah yardımcınız olsun umarım en kısa zamanda kurtulursunuz sıkıntıdan
  • Iyi dilekleriniz icin tesekkur eserim arkadaslar , durum duzelicek vaziyette degil malssed :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayağımızı yorganımıza göre uzatmayınca bu durumlara düşülebiliyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ALLAY YARDIMCIN OLSUN İNŞALLAH BİR UMUT KAPISI AÇILIR.
  • Bugün ihtarname geldi araç kredisi ile ilgili , 10 gün içinde tamamının kapanmasını isteyen bir noter ihtarı.Bakalım gelişmeler nasıl olucak , iyi dileklerini ileten herkese teşekür ederim , yorgan ayağımıza göreydi ama piyasa koşulları 15 yıllık işimi bozdu malesef.
  • Allah yar ve yardiimcin olsun cok zor bir durum. Can cikmadikca her zaman umut vardir bunu sakin unutmayin. Benim basima boyle zor durumlar geldiginde hastaneye giderim. Orada hasta parnanin bile geri getiremecegi kisilerle konusur rahatlardim. Sonra donup derdimki benim cektigim hic bir sey. Yerimde olmak isteyen biri suru insan var derdim. Saglik saglik saglik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok fantazi olacak ama arabanın kaskosu varsa arabanı çaldır. Kamera olmayan yolları kullanarak bir yere gizle. Hatta plakayı çamurla rahat okunmayacak seviyeye getir. Köyde falan 3-5 ay sakla, zamanla parça olarak satarsın, kaskodan gelecek parayı da banka alır. İcrada 40 binlik araç 30 a gider. Araç çalınırsa 36 kaskodan alırsın, parçada 15 alsan kar dasın yada boşver hersey olacağına varır.

• quote:

Orijinalden alıntı: uppermost

Çok fantazi olacak ama arabanın kaskosu varsa arabanı çaldır. Kamera olmayan yolları kullanarak bir yere gizle. Hatta plakayı çamurla rahat okunmayacak seviyeye getir. Köyde falan 3-5 ay sakla, zamanla parça olarak satarsın, kaskodan gelecek parayı da banka alır. İcrada 40 binlik araç 30 a gider. Araç çalınırsa 36 kaskodan alırsın, parçada 15 alsan kar dasın yada boşver hersey olacağına varır.

Merhaba , inanın bu söylediklerinizi çevremden çok kişi de söyledi . Ama benim yapıma uygun birşey değil maalesef , eğer ödeyemiyorsam bunun sorumlusu benden başkası değil.Bende olacağına bıraktım artık bakalım ne olacak , bu arada arda kalan diğer banka kart ve kredilerimden de ihtarlar sırayla gelmeye başladı , umarım sonumuz iyi olur teşekkürler

• quote:

Çok fantazi olacak ama arabanın kaskosu varsa arabanı çaldır. Kamera olmayan yolları kullanarak bir yere gizle. Hatta plakayı çamurla rahat okunmayacak seviyeye getir. Köyde falan 3-5 ay sakla, zamanla parça olarak satarsın, kaskodan gelecek parayı da banka alır. İcrada 40 binlik araç 30 a gider. Araç çalınırsa 36 kaskodan alırsın, parçada 15 alsan kar dasın yada boşver hersey olacağına varır.

böyle düşünen sivri zekalı arkadaşlar sayesinde kasko firmaları her sene ücretleri arttırarak biz dürüst sürücülere ek maliyet yüklüyor
    araçlarımıza her sene fazla para ödeyip kaskolamak zorunda kalıyoruz öbür tarafı da düşünen yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

quote:

böyle düşünen sivri zekalı arkadaşlar sayesinde kasko firmaları her sene ücretleri arttırarak biz dürüst sürücülere ek maliyet yüklüyor
    araçlarımıza her sene fazla para ödeyip kaskolamak zorunda kalıyoruz öbür tarafı da düşünen yok.

Bazı sivrizekalar da hasarsızlık indirimi nedir bilmiyorlar galiba. Araba kullanmayı iyi bilmeyende kasko yaptırıp yola çıkmasın, kaza yaparsa seneye bizim primler artar. Sen git kasko şirketine hesap sor, böyle dolandırıcı yada acemilerin cezasını biz mi çekmek zorundayız diye. 10 senedir kazası olmayan adamın niye hasarsızlık indirimini %65. Kasko şirketlerine asıl geçirenler 1 TL lik masraf için 10 TL lik fatura kesen servislere savaş aç yada hasarsızlık indirimini %65 le sınırlayan kasko şirketlerine. Şunu da unutma kasko şirketi parayı anında alır ama haklı olsan da vermemek için yada eksik vermek için 40 takla atar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

quote:

Bazı sivrizekalar da hasarsızlık indirimi nedir bilmiyorlar galiba. Araba kullanmayı iyi bilmeyende kasko yaptırıp yola çıkmasın, kaza yaparsa seneye bizim primler artar. Sen git kasko şirketine hesap sor, böyle dolandırıcı yada acemilerin cezasını biz mi çekmek zorundayız diye. 10 senedir kazası olmayan adamın niye hasarsızlık indirimini %65. Kasko şirketlerine asıl geçirenler 1 TL lik masraf için 10 TL lik fatura kesen servislere savaş aç yada hasarsızlık indirimini %65 le sınırlayan kasko şirketlerine. Şunu da unutma kasko şirketi parayı anında alır ama haklı olsan da vermemek için yada eksik vermek için 40 takla atar.

hasarsızlık indirimi nedir çok iyi biliyoruz ayrıca kaskoya 460 küsür para ödüyorum.
    bu tarz sivri zekalı arkadaşlar olmasa demekkli ki 300-400 falan ödeyeceğiz kasko firmamdan memnunun.
    24 senedir araç kullanırım. ben kimseye çarpmadım.
    ama illaki aceminin biri gelir yolda bi taraftan çarpar sağdan soldan sürter bilmemne bilmemne yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 10 Nisan 2014; 14:31:30 >

• İyi git yılda fazladan ödediğin 60 Tl nin hesabını kasko şirketine sor. Millet arabasını çarpar veya çaldırır, yetkili servislerin kabarık faturaların cezasını ben mi cekecem diye. Ayrıca şunu da sor; Niye 25 yıl boyunca kasko yaptırıp, kazası olmayan birine sadece %65 hasarsızlık indirimi uyguluyorsunuz. 8 - 10 yıldan sonra %70 yada 75 e çıkarmıyorsunuz ? Niye benim gibi dürüst vatandaşları ödüllendirmiyorsunuz.

Kafası çalışan adam önce şunu düşünür; 5 yıl boyunca kazası olmayan kaskolu adamda %65 indirim alıyor, 10-20 yıl boyunca kazası bulunmayan kaskolu adam da %65 indirim alıyor. Nerede adalet ? Böyle dürüst olmayan vatandaşlara karşı beni korumak, kollamak görevi kime ait ? Niye bunun cezasını ben ödüyorum ? Sigorta şirketi için ; Senin çalışanların eşşek başı mı ? İşlerini doğru düzgün yapsınlar, hata yapanı yakalasınlar. Git otomobil bölümüne bak. Adamlar 1.000 - 2.000 Tl lik masraf için 10.000 TL lik fatura kesmişler. Sanayide çalışsan 14-15 yaşında ki çocuk bile bu yolsuzluğu anlar. Senin eksperlerin ne işe yarar.

Millet kaçak elektrik kullanır, cezasını biz çekeriz. Arabasını çarpar, cezasını biz öderiz. Ne güzel sosyal devlet !

• borclarını odeyebıldın mı 1 yıl gecmıs merak ettım durumun nasıl su an
  • quote:

Orijinalden alıntı: fym2005

borclarını odeyebıldın mı 1 yıl gecmıs merak ettım durumun nasıl su an

Malesef ödeyemedim , işyerimi kapattım aracımıda rehinli diye el koyup icradan sattılar. Sıkıntılı günler yaşadım ama şuan daha iyiyim şükür , bir şekilde toplanıp kalan borçları ödeme peşindeyim allahın izni ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarGoS

quote:

Orijinalden alıntı: fym2005

borclarını odeyebıldın mı 1 yıl gecmıs merak ettım durumun nasıl su an

Malesef ödeyemedim , işyerimi kapattım aracımıda rehinli diye el koyup icradan sattılar. Sıkıntılı günler yaşadım ama şuan daha iyiyim şükür , bir şekilde toplanıp kalan borçları ödeme peşindeyim allahın izni ile

ıste mı calısıyorsun su an halen ızmırde mısın Allah kolaylık versın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.