Şimdi Ara

Taşındı Silinebilir....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -piyanist- -- 25 Mart 2018; 12:38:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 45.saniyeden itibaren crack müziğine dönüyor oraya kadar ben gayet sevdim. fakat bir de duraksamaları biraz uzatırsan veya kısaltırsan daha güzel olur. çalarken sanki duraksamışsın gibi olmuş.

edit: ayrıca müziğin geçişlere elverişli, şöyle baharımsı; dalgalı, heyecanlı bir müziğe geçiş yapabilirsin. bir de yaptığın müzik dediğim gibi güzel olmuş olsa da baharatı eksik gibi. uyumluluğunu beğendim ama hani her bestenin insana dokunan özel bir vuruşu olur ya bir yerinde, ara ara tekrar eder. o eksik işte. yine de gayet akıcı olduğu için olmasa da olur aslında.

edit: valse isimli parçana da baktım da genel olarak yavaş çalıyorsun biraz. hem ne denir bilmiyorum sürekli arka planda veya ön planda çalan müzik de yavaş, arada hızlansan da yine de yavaş. hep böyle kötü eleştirdim kusura bakma ama hissettiklerim sadece yazdıklarım değil. güzeller yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 24 Mart 2018; 22:23:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fun Lovin Criminal

45.saniyeden itibaren crack müziğine dönüyor oraya kadar ben gayet sevdim. fakat bir de duraksamaları biraz uzatırsan veya kısaltırsan daha güzel olur. çalarken sanki duraksamışsın gibi olmuş.

edit: ayrıca müziğin geçişlere elverişli, şöyle baharımsı; dalgalı, heyecanlı bir müziğe geçiş yapabilirsin. bir de yaptığın müzik dediğim gibi güzel olmuş olsa da baharatı eksik gibi. uyumluluğunu beğendim ama hani her bestenin insana dokunan özel bir vuruşu olur ya bir yerinde, ara ara tekrar eder. o eksik işte. yine de gayet akıcı olduğu için olmasa da olur aslında.

edit: valse isimli parçana da baktım da genel olarak yavaş çalıyorsun biraz. hem ne denir bilmiyorum sürekli arka planda veya ön planda çalan müzik de yavaş, arada hızlansan da yine de yavaş. hep böyle kötü eleştirdim kusura bakma ama hissettiklerim sadece yazdıklarım değil. güzeller yani.

Çok teşekkür ederim epey detaylı incelemişsiniz. Evet aslında ilk başta ana melodiyi aralara serpiştirerek birkaç kere tekrar etme niyetindeydim ama son anda bir farklılık yapayım dedim ve tekrarsız nakaratsız düz bir beste oldu.

• Nedense bana eski sega oyunlarının müziklerini hatırlattı gerçekten beğendim. Kaydı siz mi aldınız hocam yoksa programda otomatik mi çalıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaladdune

Nedense bana eski sega oyunlarının müziklerini hatırlattı gerçekten beğendim. Kaydı siz mi aldınız hocam yoksa programda otomatik mi çalıyor?

Kaydı FL Studio programı ile yaptım. Elde çalsam bestenin yorumu daha güzel oluyor bu kadar robotik bir his vermiyor ama kayıt yapacak bir cihazım olmayınca notaları ve sürelerini programa yazıp kaydettim.

• Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -piyanist- kullanıcısına yanıt
    yani bu senin çalışın değil programın her nota için ayırdığı seslerin senin yazdığın besteye göre seslendirilmiş hali mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klakson Çalan Adam

yani bu senin çalışın değil programın her nota için ayırdığı seslerin senin yazdığın besteye göre seslendirilmiş hali mi?

Evet. O sebeple mekanik biraz. Bazı studio programlarında "humanize" diye bir özellik varmış notaları biraz el calimina benzetiyormuş ama bu da fena drgil ayni notalar sonucta.

• sana gıcık oluyorum ama puanım 9 devam et tüm youtube hesaplarımdan like atıyom şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. eneox

sana gıcık oluyorum ama puanım 9 devam et tüm youtube hesaplarımdan like atıyom şimdi

Teşekkür ederim bana neden gıcıksınız ama

• Aşırı robotik olması bestenin güzelliğinin üzerine set çekiyor. Telefonla bile kaydetsen çok daha doğal ve hoş olur. Resmen notaları tek tek hiç zorlanmadan duyuyorum kağıda yazabilirim o derece doğallıktan uzak. Bunun haricinde valse'e göre daha güzel bir beste olmuş. Besteyi yaparken de aslında gelip burada fikir alman ne kadar doğru bilemiyorum. Hissettiklerini yansıtman lazım bestelerine. Ben beğenmedim diye notalarını değiştirmen açıkçası doğru değil. Hissettiklerin onun bunun hoşuna gitmiyor diye hislerinden vazgeçecek değilsin. Böyle yaparak günümüz popçuları gibi sanatı ticarileştirmiş oluyorsun. Takipçileri, hitap ettiği popülasyon neyi çok dinliyorsa ona yöneliyorlar. Bu yanlış. Son zamanlarda da sırf bu yüzden beş para etmez şarkılar türedi. Beste bile denmez onlara. 3-5 tıngırtı. Besteni birde doğal haliyle dinlemek isterim.

• Bence temel sorun nota vuruslarinin neredeyse hep ayni olmasi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cladeusx

Aşırı robotik olması bestenin güzelliğinin üzerine set çekiyor. Telefonla bile kaydetsen çok daha doğal ve hoş olur. Resmen notaları tek tek hiç zorlanmadan duyuyorum kağıda yazabilirim o derece doğallıktan uzak. Bunun haricinde valse'e göre daha güzel bir beste olmuş. Besteyi yaparken de aslında gelip burada fikir alman ne kadar doğru bilemiyorum. Hissettiklerini yansıtman lazım bestelerine. Ben beğenmedim diye notalarını değiştirmen açıkçası doğru değil. Hissettiklerin onun bunun hoşuna gitmiyor diye hislerinden vazgeçecek değilsin. Böyle yaparak günümüz popçuları gibi sanatı ticarileştirmiş oluyorsun. Takipçileri, hitap ettiği popülasyon neyi çok dinliyorsa ona yöneliyorlar. Bu yanlış. Son zamanlarda da sırf bu yüzden beş para etmez şarkılar türedi. Beste bile denmez onlara. 3-5 tıngırtı. Besteni birde doğal haliyle dinlemek isterim.

Merhabalar evet biraz mekaniklik var ama o kadar büyük bir fark yok aksine ses kalitesi olarak elimle calip kaydettigimden daha güzel. Cızırtılı ve ses kaydi olduğu belli olan bir kayıt değil en azından.

Yorum konusuna gelince, hissettiklerimi ya da notaları değiştirmiyorum ama süre şiddet gibi komponentler üzerinde ufak değişiklikler yapabiliyorum. Bunun sebebi ise insan bir parçayı birden fazla calıp dinlediğinde kulağı ona alışıyor ve bazı eksiklerini göremeyebiliyor. Bu durumdan kurtulmak için genel bir yorum almakta fayda var. O yorumu da üye olduğum profesyönel müzik forumlarından almak istemedim orada besemi çalabilecek çok fazla insan var hepsi müzisyen olunca. Korktum telif almadan paylaşmaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Bence temel sorun nota vuruslarinin neredeyse hep ayni olmasi.

Nota vuruşları aynı değil ki? Hatta notayı geçtim susların vuruş süreleri bile farklı. 3 ayrı sürede sus kullandım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.