Şimdi Ara

Tasarruflu ampulle tasarruf yapalım derken zarar mı ediyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BURAKMANN

quote:

Orijinalden alıntı: bowers wilkins

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgunduzbey

yıl olmus 2011 millet artık led lamba kullanıyor sen daha florasandan bahsediyorsun.

Kim led kullanıyor Allahını seversen. Herkes tasarruflu ampul diye tabir ettiğimiz florasan ile aynı mantıkta olan ampulleri kullanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ylpc

ben elektronik mühendisiyim yok öyle 1 saatte çekeceğini çekme durumu

Ben bilmem var mı yok mu? Adamlar öyle demiş

http://www.nedeni.com/s_floresan_lambalar_neden_daha_ekonomiktir_113.htm

ben led kullanıyorum

Tasarruflu ampulle tasarruf yapalım derken zarar mı ediyoruz?

Hey Allahım ya. Adam ss almış. Kardeşim 50 ev tasarruflu ampullerden kullanıyorsa 2 ev led kullanıyor. Kendi yaptığınızı tüm topluma mal etmeyin.

ne celalleniyorsun hocam başka bi konudan alıntı yaptım şimdimi resim çektim sen kim led kullanıyor diyince koyduk artislik yapma

• quote:

Tasarruflu ampullerde, ilk yaktığınızda ateşleme sırasında 1 saatte yakacağı enerjiyi yakıyormuş. O yüzden odadan 1 saatten az bir süre için ayrılacaksanız ampulü kapatmayınız diyorlar. Bu ne derece doğrudur?

bu konuyu discovery channalde mythbuster ta ele alınmıştı.... bu miti çürüttüler.. lamba sadece ilk açıldığındaki 3 saniye boyunca nomal tükettiği elektriğin 2-3 katı civarını tüketiyordu, sonnra normal değerlere geliyordu
  • quote:

ne celalleniyorsun hocam başka bi konudan alıntı yaptım şimdimi resim çektim sen kim led kullanıyor diyince koyduk artislik yapma

Birşey yazıyoruz hemen konuyu dağıtıyorsunuz. Biri oradan yazıyor yıl 2011 olmuş herkes led kullanıyor diye biri ordan yazıyor bende led kullanıyorum diye. Ben burada halkın geneli için konuşmuşum. Anlayan arkadaşlarada soru sormuşum doğrumu değil mi diye. Bilmiyorsanız konuyu dağıtmayın bari.
  • quote:

quote:

Birşey yazıyoruz hemen konuyu dağıtıyorsunuz. Biri oradan yazıyor yıl 2011 olmuş herkes led kullanıyor diye biri ordan yazıyor bende led kullanıyorum diye. Ben burada halkın geneli için konuşmuşum. Anlayan arkadaşlarada soru sormuşum doğrumu değil mi diye. Bilmiyorsanız konuyu dağıtmayın bari.

biliyorum rahat ol tasaruf ampüllerin flamanları ilk açılışta modele göre değişiyor 3 -5 7 sn süre sonra tam gücüne kavuşur o zaman üzerindeki değerde güç çekmeye başlar ilk çalıştırmada biraz daha fazla çeker çok kısa süreli ama

• yanlız o ledli ss de oda karanlık çıkmış sanki aydınlatma pek tatmin edici değil
    bu konuyu neden bu kadar taktın bilmem ama şöyle söyleyim teknik detayı işin içinden çıkarırsak eski tip florasanla kompak (tasarruflu ampul) arasında büyük fark var
    bırak ilk açılma anını sürekli açık kalsa bile tasarruflu ampul çok daha az yakar ama konu başlığı çok yanlış eski tip florasanlar bile normal lambalara göre tasarruflu bu eski tip florasanlarda 1 saat olayının gerçeklik payı var ama duruma göre değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylpc -- 23 Eylül 2011; 2:52:02 >
  • burda heralde simit yada uzun florasanlardan bahsediliyor.Onlar için doğru olabilir ancak diğer tasrruflu ampuller için doğru olma ihtimali yok
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgunduzbey

yıl olmus 2011 millet artık led lamba kullanıyor sen daha florasandan bahsediyorsun.

Kim led kullanıyor Allahını seversen. Herkes tasarruflu ampul diye tabir ettiğimiz florasan ile aynı mantıkta olan ampulleri kullanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ylpc

ben elektronik mühendisiyim yok öyle 1 saatte çekeceğini çekme durumu

Ben bilmem var mı yok mu? Adamlar öyle demiş

http://www.nedeni.com/s_floresan_lambalar_neden_daha_ekonomiktir_113.htm

ben led kullanıyorum

Tasarruflu ampulle tasarruf yapalım derken zarar mı ediyoruz?

Bu bana hiç led gibi gelmedi. Bildiğin konvansiyonel ampule benziyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.