Şimdi Ara

Tarihle alakali film onerileri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İslam oncesi turk tarihi olur. Osmanli donemi olur. Ataturk ile ilgili. Canakkale savasi. Soguk savas. Dunya savaslari.

Kisacasi kpss tarihte isime yarayacak film onerileri istiyorum.

Tarih konulu pek cok film var ama iclerinden azi basarili. Mesela canakkale ile ilgili 1-2 film izlemistim adini unuttum simdi. Hic begenmedim.

Hem film guzel olsun hem de bilgiler dogru olsun.

Guveniyorum size.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum tarih yorumdur. Tarihle ilgili yazılan kitaplardaki bilgiler birbirini tutmaz iken,
    nasıl olurda bir film izleyip bunun doğru olduğuna şartlandırabilirsin kendini?

Tarih ile ilgili filmlerin belki de çoğunu izlemişimdir ama doğru olduklarını bilemem,
    çünkü tarih yorumdur. Sinema ise bir kurgudur. Bir senaryodur. Kim üretmiş, neden üretmiş?
    Hangi amaca hizmet eder? Vermek istediği mesaj nedir?

Bence tarihi, bize açıklananlar arasında, belgelere dayalı, güvenilir yazarlardan okumak faydalı.
    Sinema ise ayrı bir dünya ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: electronica

Dostum tarih yorumdur. Tarihle ilgili yazılan kitaplardaki bilgiler birbirini tutmaz iken,
    nasıl olurda bir film izleyip bunun doğru olduğuna şartlandırabilirsin kendini?

Tarih ile ilgili filmlerin belki de çoğunu izlemişimdir ama doğru olduklarını bilemem,
    çünkü tarih yorumdur. Sinema ise bir kurgudur. Bir senaryodur. Kim üretmiş, neden üretmiş?
    Hangi amaca hizmet eder? Vermek istediği mesaj nedir?

Bence tarihi, bize açıklananlar arasında, belgelere dayalı, güvenilir yazarlardan okumak faydalı.
    Sinema ise ayrı bir dünya ...

Peki.
  • electronica kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam doğru olması önemli değil.

Sen aklına gelen güzel filmlerden önerebilirsen çok sevinirim.

Mesela çanakkale ile ilgili şunu şunu izle. Dünya savası için sunu sunu izle şeklinde. Film güzel olsun yeter diyim o halde.
  • K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Zafer Yolları Paths Of Glory (Yeri geldiğinde itaat ettiklerin seni bozuk para gibi harcarlar, verdiği mesajlar anlamlı ...)

Hayat Güzeldir La vita è bella (Her şeye rağmen hayata gülümseyerek bakabilmek, hayatı ciddiye almamak ...)

Çöküş Der Untergang (Bruno Ganz, Hitler rolünü çok iyi canlandırmış,aklıma geldikçe izlerim)

Das Boot (Bu film de anlamlı, sonunda bir sürpriz mesaj var ...)

İnce Kırmızı Hat The Thin Red Line (Bu filmin verdiği güzel mesajları var, filmin felsefesi var, anlayana ....)

Gel Ve Gör Idi I Simotri ( Savaşın acımasız yönünü, saçmalığını ortaya koyan bir yapım.)

Stalingrad ( Askerlerin psikolojisi filme çok güzel işlanmiş, savaşın acımasız yönü, saçmalığı ...)

Valkyrie 2008 ( Hitlere düzenlenen suikastin ve Walküre operasyonunun başarısız olması)

Çanakkale ile ilgili dünya çapında ses getirecek bir film çekilmedi. Bizim tarihimiz ABD de olsa milyon tane tarih filmi çekmişti ...

• Apocalypse:the Second world war.Belgesel,tamamı gerçek görüntülerden hazırlanmış tavsiye ederim.Ama biraz taraflı ne yazık ki sonuçta national geographic

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Er Ryan'ı Kurtarmak. Çağdaş Dünya tarihini anlamanda kesinlikle yardımcı olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Film onerisi
    3 yıl önce açıldı
    Bir film ariyorum
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kingdom of Heaven
  • operation valkyre böyleydi galiba hitlere düzenlenen sonuncu suikast girişimini anlatıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.