Sayısalcıyım ama sözel derslerim hep daha iyiydi. Özellikle de tarihte çok iyiydim. Önceki yıllarda beni kurtaran derslerden biriydi. Fakat denemelerde bilgi değil yorum soruyorlar. Benim de boşum olmuyor fakat yarısı doğru yarısı yanlış oluyor. Bunu nasıl geliştirebilirim? Kitaplarda da genellikle bilgi ağırlıklı oluyor onları yapıyorum zaten hani lisede tarihte bilmediğim hiçbir şey yok denilebilir. Belki de bundan mıdır kafam karışıyor sınavlarda. I. II. III. veriyorlar ben tekinden emin olamıyor düşünüyorum ona göre işaretliyorum yanlış çıkıyor. Hani atıyor da değilim karşıma birini koysalar oturup tartışacağım nasıl öyle falan diye yalnız işte gelin görün ki netlerim kötü geliyor. Nasıl çalışmalıyım da düzeltmeliyim bu dersi?
Tm'ci olduğum halde I,II,III'lü sorularda hatam oldukça fazla. Mesajım bulunsun.
Yanlış yapa yapa doğruyu öğrenirsin.Konuları en azından bir kere okuduysan kendine kitap şeklinde olan denemelerden al.Tekniğini öğrendikten sonra ne ölçüde yorum yapman gerektiğini anlayacaksın.Mesela 1-2-3 durumlarında 1.şık yanlış ama şöyle düşünürsek doğru demek yerine;abi 1.şık aslında doğru ama soruda istenilen bu olmadığından geçersiz kabul edilir diyeceksin.
Tarih hocası geçenler de şöyle demişti sizin tarih bilgi-birikiminiz daha fazla olduğu için 1.2.3 lü yoruma dayalı sorularda sürekli bilgilerinizi içine sokuyorsunuz ve bu şekilde sayısalcılardan daha çok yanlış yapıyorsunuz çünkü onlar sadece paragrafı okuyup paragrafla alakalı olan şıkları işaretliyorlar.