Şimdi Ara

Tarihe geçen hazır cevaplar ... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
36
Favori
6.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan?

Bunu cevabı hala hazır değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Challengermert

Cumhuriyet'in ilânindan sonra, istanbul'da bir resepsiyon verilir. tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ataşeleri de davet edilir. davet güzel bir şekilde devam etmektedir, fakat ingiliz ataşesi olan binbaşı'nın bakışları mustafa kemal'in gözünden kaçmaz. bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir. ne olduğunu ögrenmek için yaverini gonderir.
    yaver mustafa kemal'e şöyle der:
    - paşam; kendisine neden ters bir tavir takındığını sordum, o da bana mustafa kemal'in çanakkale'de babasını öldürdügünü soyledi.
    bunun uzerine mustafa kemal soyle der:
    - git sor bakalım babasının çanakkale'de ne işi varmış..

doğru sözdür fakat öyle kapak tarzında olabilecek seviyede değil bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cesare Prandelli

Yavuz Sultan Selim zamaninda, Iran Şahı İsmail kiymetli mücevherlerle süslü bir sandik hediye gönderiyor,Sultan Selime. Sandık açılıyor. İçinden çeşit çeşit değerli taşlar, kıymetli atlas, kadife kumaşar çıkıyor. Fakat bir de pis bir koku yayılıyor. Dehşet bir koku, herkes burnunu tikiyor.Neyse en alttaki bohçadan insan pisliği çıkıyor.. Yani Osmanlı'ya büyük bir bir hakaret ediliyor!!!!! Cihan Padisahı emir veriyor, herkes düşünsün, buna ince bir sekilde cevap vermemiz gerekir.

Ve cihan padişahı yine çözümü kendisi buluyor. Ayni şekilde değerli mücevher ve kumaşlarla süslü bir sandik hazirlatiyor. İçine o zamanın Osmanlı Istanbul´unda imal edilen gül kokulu en nadide lokumlardan bir kutu hazırlatiyor, en altina da küçük bir kağıt ve bir satir yazi ekleyip gönderiyor. Sah sandığı açıyor. Halılar,değerli taşlar... Açtıkça güzel bir koku ve en altta bir kutu lokum. Anlam veremiyorlar tabii. Bizim elçi yiyor önce,zehirsiz olduğunu göstermek için, sonra oradakilere ikram ediyor. lokum bittikten sonra kutunun içindeki notu Sah İsmail okuyor: "Biz biliriz ki,herkes yediğinden ikram eder."

Bunu yazmak için girmiştim, şimdi çıkıyorum.

Not: tam olarak böyle hatırlamıyorum ben ama neyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cobanmahmut

Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan?

Bunu cevabı hala hazır değil

Bu soruya be hep yumurtadan civcic çıkar tavuk değil derdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre'^

Tam Necip Fazılcılar gelir diyecektim ki konu o Cumhuriyet, Atatürk, Türkçe ve Türk düşmanı, kumarbaz, yalaka, arapperest kişilik bozukluğu yaşayan TC tarihinin en büyük iki yüzlü yobazıyla başlamış

necip fazil kim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtayd

quote:

Orijinalden alıntı: talha-25

Acun rusaya'da diskolardan birinde çevresindekilerle röportaj yapar. Etrafındakilere sarkıntılık yapan bir genç görür ve görüyorsunuz bunlar sadece bizim ülkemizde olmuyor tarzı bir şey der ve adama yaklaşıp rusça soru sorar, cevap ne olsa beğenirsin: Abi ben Türküm.

Videosu var mı bunun ya ?

fake

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muaz1984

quote:

Tam Necip Fazılcılar gelir diyecektim ki konu o Cumhuriyet, Atatürk, Türkçe ve Türk düşmanı, kumarbaz, yalaka, arapperest kişilik bozukluğu yaşayan TC tarihinin en büyük iki yüzlü yobazıyla başlamış

Senin Türk olduğundan bile şüpheliyim .

Türküm.Cumhuriyet'e ve Atatürk'e, diline, kültürüne, değerine sahip çıkan biriyim.O yüzden Necip Fazıl yobazıyla ilgili onları yazdım.Çelişki yok yani gayet uyumlu yazdıklarım Türklükle.Hatırlıyorum bir yerlerden seni, sanırım sen de Necip Fazıl üstadın gibi Arapseviciydin.İşine bak, boş yapma.

Bu kafayla gidersek hiçbir yazarı sevemeyiz, sonuçta hepsiyle siyasi ve dini açılardan uyuşmamız imkansız ama şiirler de edebiyatın bir ürünü sonuçta, insanın ruhuna etki eden şiirin şairi çok mu önemli, tamam sevmiyorsan sevme de sen bildiğin saçmalamışsın.

• gbzlim kullanıcısına yanıt
    benim aklımı hep kurcalayan bir soru
  • Bir erkek, bir kadına yaklaşıp, ayarlama pozısyonlarına gırecekken, kadınların hazır cevaplılığı nasıl olur?

Erkek:Senı ben daha önce bır yerlerde görmüştüm ama?
    Kadın:Doğrudur onun için ben artık oraya gitmiyorum.

Erkek:Bu sandalye boş mu?
    Kadın:Evet, o sandalyeye oturacaksan benim sandalyem de boş.

Erkek:Benım eve mi senin eve mi gidelim?
    Kadın:İkisinede. Sen kendi evine ben kendi evime.

Erkek:Telefon numaranı alabilir miyim?
    Kadın:Telefon kitabında var.
    Erkek:Peki ismin ne o zaman?
    Kadın:Numaranın önünde yazan ismimdir.

Erkek:Peki ne işle meşgulsün?
    Kadın:Kadın taklidi yaparım.

Erkek:Kadınların ne ıstediğini ben biliyorum.
    Kadın:O zaman neden beni rahat bırakmıyorsun?

Erkek:Seni bir çıplak göreyim, ölmeye razıyım.
    Kadın:Evet ama ben seni çıplak görsem gülmekten ölürüm.

Erkek:Vücudun adeta bir tapınak gibi.
    Kadın:Evet ama papazlar giremez."

Erkek:Senin için dünyanın ta öbür ucuna bıle giderim.
    Kadın:Orada kalmayı da ister misin?

Erkek:Kendimi sana ikram etmek istiyorum.
    Kadın:Özür dilerım ben ucuz şeyler almıyorum. . .

Erkek:Saclarının rengi de ne kadar güzel.
    Kadın:Teşekkürler, bunu kuaförüme demeniz lazım o boyadı da.

Erkek:Sen tam rüyaların kadınısın.
    Kadın:İyi o zaman sen uyumana devam et.

Erkek:Seninle herşeyimi paylaşmak isterdim.
    Kadın:İyi, banka hesabından başla o zaman.

Erkek:Son dansı sizden isteyebilir miyim? .
    Kadın:Biraz onceki son danstı zaten.

Erkek:Dünyanın en güzel kadını olmak nasıl bir duygu?
    Kadın:Dünyanın en büyük yağcısı olmak nasıl bir duygu?

Erkek:Benim hayatım boyunca, sen nerelerdeydın? .
    Kadın:Tipine bakılırsa ben daha doğmamıştım.

Erkek:Dans etmek ister misin?
    Kadın:Hayat çirkin insanlarla dans etmek için çok kısa.

HAZIR CEVAPLAR

1. Churchill, avam kamarasında konuşurken, muhalif partiden bir kadın milletvekili, Churchill` e kızgın kızgın şöyle seslenir:
    - `Eğer, karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım.`

Churchill, oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır: - `Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim.`

2. Sokrates ve eşi bir türlü iyi geçinemezlermiş. Bir gün eşi Sokrates`e verip veriştirmiş, ağzına geleni söylemiş. Bakmış kocası hiç bir tepki göstermiyor; bir kova suyu alıp başından aşağı boşaltmış.

Sokrat, gayet sakin: - `Bu kadar gök gürültüsünden sonra bir sağanak zaten bekliyordum` demiş.

3. Bernard Shaw ile Churchill hiç geçinemez ve sık sık birbirlerini iğnelermiş. Bernard Shaw, bir oyununun ilk gecesine, Churchill` i davet etmiş ve davetiyeye de bir pusula iliştirmiş:

- `Size iki kişilik davetiye gönderiyorum. Bir dostunuzu alıp gelebilirsiniz. Tabii dostunuz varsa.` Churchill, hemen cevap göndermiş:

- `Maalesef o gece başka bir yere söz verdiğim için oyununuzu seyretmeye gelemeyeceğim. İkinci gece gelebilirim, tabii oyununuz ikinci gece de oynarsa.`

4. Bir gün Eflatun, talebelerinden birini kumar oynarken yakalamış ve şiddetle azarlamış. Talebesi:

- `İyi ama ben çok az bir paraya oynuyordum` diye itiraz edecek olunca Eflatun cevap vermiş:

- `Ben seni kaybettiğin para icin değil, kaybettiğin zaman için azarlıyorum.`

5. Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır. İkisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek mümkün değildir. Mağrur zengin, hor gördüğü filozofa:

- `Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem` der. Diyojen, kenara çekilerek gayet sakin şu karşılığı verir:

- `Ben çekilirim.`

6. Meşhur bir filozofa:
    - `Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?` diye sorulduğunda:
    - `Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan` demiş.

7. Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile` ye hasımlarından biri:
    - `Efendim` demiş, `Kulaklarınız, bir insan için biraz büyük degil mi?`

Galile: - `Doğru` demiş, `Benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama,
    seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mı?`

8. Bir toplantıda, bir genç Mehmet Akif` i küçük düşürmek ister:
    - `Afedersiniz, siz veteriner misiniz?` Mehmet Akif hiç istifini bozmadan şöyle yanıtlamış:

- `Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu?`

9. Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış. Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca,

Yavuz ona: - `Sen sır saklamayı bilir misin?` diye sormuş.

Vezir: - `Evet hünkarım, bilirim` dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış: - `İyi, ben de bilirim.`

10.Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır.

İkisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek mümkün değildir...

Mağrur zengin, hor gördüğü filozofa:"Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem" der. Diyojen, kenara çekilerek gayet sakin su karşılığı verir:Ben çekilirim!!

11.Bir şemsiye tamircisi, yazmış olduğu türleri incelemesi için Sheaksper'a gönderdiğinde, ünlü yazarın cevabı şu olur:

Dostum siz şemsiye yapın, hep şemsiye yapın, sadece şemsiye yapın..

12.Dostlarında biri, Fransız kralı 15. Lui' ye:Majesteleri, demiş. Akıl vergisi almayı hiç düşündünüz mü?
    Hiç kimse budalalığı kabul etmeyeceğine göre, herkes böyle bir vergiyi seve seve öder.
    Kral, alaylı alaylı gülerek:
    Hakikatten enteresan bir fikir, cevabını vermiş. Bu buluşunuza karşılık,sizi akıl vergisinden muaf tutuyorum.

13.Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon' un bir muharebede tenkide kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek:

Önce şurasını almalıydınız, sonra buradan geçerek ötesini zapdetmeliydiniz, gibi fikirler belirtmeye başlayınca, Napolyon:Evet, demiş. Onlar parmakla alınabilseydi dediğin gibi yapardım.

14.İdam edilmek üzere olan bir mahkuma:Diyeceğin bir şey var mı? diye sorduklarında: Bu bana iyi bir ders oldu!!

15.Sultan Alparslan 27 bin askeriyle bizans topraklarında ilerlerken, keşife gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla:300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der.
    Alparslan hiç önemsemeyerek şöyle der: Biz de onlara yaklaşıyoruz.

16.Bir filozofa sormuşlar: Şansa inanır mısınız?
    Filozof : Evet, yoksa sevmediğim insanların başarısını neyle açıklardım

17.Sokrat Ölüme mahkum edildiğinde, eşi:Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca,
    Sokrat:Ne yani, demiş. Birde haklı yere mi öldürülseydim!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• gbzlim kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: Challengermert

Cumhuriyet'in ilânindan sonra, istanbul'da bir resepsiyon verilir. tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ataşeleri de davet edilir. davet güzel bir şekilde devam etmektedir, fakat ingiliz ataşesi olan binbaşı'nın bakışları mustafa kemal'in gözünden kaçmaz. bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir. ne olduğunu ögrenmek için yaverini gonderir.
    yaver mustafa kemal'e şöyle der:
    - paşam; kendisine neden ters bir tavir takındığını sordum, o da bana mustafa kemal'in çanakkale'de babasını öldürdügünü soyledi.
    bunun uzerine mustafa kemal soyle der:
    - git sor bakalım babasının çanakkale'de ne işi varmış..

Efsane bir söz bence.

• Konu takip sardı
  • Napoleon Bonaparte bir İspanyol kralını devirmişti;

ve kral o eziklik içinde:

"Siz para için savaşıyorsunuz. Biz en azından onurumuz ve şerefimiz için

savaşıyoruz."

Napoleon'un cevabı ise: "Doğruyu söylüyorsunuz, kimin neye

gereksinimi varsa onun için savaşır."
  • quote:

quote:

quote:

Türküm.Cumhuriyet'e ve Atatürk'e, diline, kültürüne, değerine sahip çıkan biriyim.O yüzden Necip Fazıl yobazıyla ilgili onları yazdım.Çelişki yok yani gayet uyumlu yazdıklarım Türklükle.Hatırlıyorum bir yerlerden seni, sanırım sen de Necip Fazıl üstadın gibi Arapseviciydin.İşine bak, boş yapma.

Sadece 10 dakika .. Sadece 10 dakika Atatürk gelip senin hal ve hareketlerini izlesin eğer O adam bile seni bu ülkeden dışlamazsa bende hiç bir şey bilmiyorum.

Sen ve senin gibi bir iki üye daha var ki bu forumda Atatürk mezardan kalksa kederinden tekrar ölürdü.

O kadar yozlaştırdınız onun bizlere göstermeye çalıştığı o yolu.. Artık yolunuz yol değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Bende yazcam mesaj dursun.

Dur yazıyım bi iki tane ; Bi konuşmacı konuklara '' Aklı mı tercih edersiniz yoksa Parayı mı ? '' diye sorar Bob Dylan harinç herkes aklı seçer. Konuşmacı Bob'a neden parayı seçtiğini sorar. Cevap ise '' Herkes ihtiyacı olan şeyi ister. '' olur.

Pique ile İbrahimoviç'in kafa kafaya fotoğrafları medyada ''gay'' dedikodusu çıkarır. Muhabirin biri İbra'ya gay misin diye sorar. İbra'da '' Akşam eşinle gel cevabını veriyim. '' der.

Muhabir :Aziz Yıldırım saha içindeki Alex'e kefilim ama saha dışındaki Alex'e kafil olamam dedi. Saha içindeki Alex'le saha dışındaki Alex arasında ne gibi farklar var ? Alex : Saha içinde lens takıyorum saha dışında gözlük.

Saat sabahın 6'sı yanlışlık varsa affola aklıma gelenleri yazdım.

Muhabir İbrahimoviçe gay mısın diye sorar. O da muhabire döner derki çok merak ediyorsan akşam kız kardeşini al gel.

• quote:

Orijinalden alıntı: Olgun Penguen

Üstad Necip Fazıl Kısakürek son günlerinde sakal bırakmaktaymış..

Bİr gün Aziz Nesin ile karşılaşmışlar Nesin;üstad'ın bu halini görünce,

Yahu Üstad bu ne hal? maymuna dönmüşsün; der

Üstadda Öylemi o zaman başka tarafa döneyim der.

şu ncip fazıl denen şahsiyetle ilgili olan anlatılanların çoğu uydurma anasını satayım. bu kadar büyütmeyin gözünüzde
  • şah ismailin, yavuz sultan selime hediye adı altında insan pisliği yollaması üzerine, yavuz sultan selimin de nadide gül kokulu lokumlarından hediye gönderip not olarak "herkes yediğini ikram eder" demesi
  • Ustad ustad dediginiz necip fazil mi ya sizin

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

quote:

quote:

Sadece 10 dakika .. Sadece 10 dakika Atatürk gelip senin hal ve hareketlerini izlesin eğer O adam bile seni bu ülkeden dışlamazsa bende hiç bir şey bilmiyorum.

Sen ve senin gibi bir iki üye daha var ki bu forumda Atatürk mezardan kalksa kederinden tekrar ölürdü.

O kadar yozlaştırdınız onun bizlere göstermeye çalıştığı o yolu.. Artık yolunuz yol değil.

Emin ol, Mustafa Kemal bu uyeye gelene kadar coktan Necip Fazil i kapi disari ederdi. Hayatini allahbilir arastirmamissinizdir, facebooktan yazilan uydurma hikayelerle gozunuzde buyutmussunuzdur bu adami. Hayatini okuyunca en nefret ettigim adamdir heralde necip fazil

• quote:

Orijinalden alıntı: Böck

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

quote:

quote:

Emin ol, Mustafa Kemal bu uyeye gelene kadar coktan Necip Fazil i kapi disari ederdi. Hayatini allahbilir arastirmamissinizdir, facebooktan yazilan uydurma hikayelerle gozunuzde buyutmussunuzdur bu adami. Hayatini okuyunca en nefret ettigim adamdir heralde necip fazil

Lütfen güzel paylaşımlar yaptığımız şu konuda kavga , tartışma çıkarma ...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.