Şimdi Ara

Tarihçiyim Soruları Alayım (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.656
Cevap
94
Favori
42.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pelerinli kullanıcısına yanıt
    Ne guzelde uyuyorsunuz daha fazla rahatsiz edip uyandirmak istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Sentus

quote:

Orijinalden alıntı: TurkyHacker

Merak ettimde Kanuni dizide oldugu kadar sürekli sarayda mıdı. Yanlislik cok az dermissiniz gibi .

Dizide sürekli sarayda olmasının nedeni şu hocam, savaş sahnelerinin oldukça masraflı olması.

Tabiki öyle .Benim aslında demek istediğim tarih film ve dizilerden öğrenilmez .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sentus

quote:

Merak ettimde Kanuni dizide oldugu kadar sürekli sarayda mıdı. Yanlislik cok az dermissiniz gibi .

Dizide sürekli sarayda olmasının nedeni şu hocam, savaş sahnelerinin oldukça masraflı olması.

Tabiki öyle .Benim aslında demek istediğim tarih film ve dizilerden öğrenilmez .

Kesinlikle. Filmi diziyi ya da herhangi sanat dallarını bilimsel anlamda referans almak saçmalıktan başka bir şey olamaz. Tarih bilimi bulduğu kaynaklara dahi tereddüt etmekte. Kurgu ile bilim, elma ile armut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tarihteki faşist-miiliyetci yonetim sistemleri (nazizm-falanjizm)anlatan kitap onerin varmi

• quote:

Orijinalden alıntı: notimportantali

Selam hocam. Dinler tarihi hakkında bilgin var mı?

Pek bilgim yok.
  • Amasya görüşmelerinde mustafa kemal in 5_6 tane isteği oldu. Şimdi sayamıcam tektek. Yani mutabık kalınan konu oldu.

İstanbul hükümetinden olan paşa. Bunları kabul ettirmek adına istanbula gitti.

Bu adam sadece mebusan meclisinin açılacağını mı kabul ettirdi?

Yoksa bütün başlıklarımı?

Soru bankaları hepsini kabul ettirmiş gibi yapıyor

Dinlediğim ramazan yetgin hoca sadece mebusan meclisi diyo kafam yandı

• ,Yukarı
  • Lozan başarı mi başarısızlık mi?

Detayıyla bilgi verirsen çok sevinirim.

• Şu an telefonda olduğum için detaylı bilgi elbette veremem. Bunun için özür dilerim.

Başarıdır. Başarısız olduğu yerler de vardır. Bu yüzden çok parlak bir başarı elde edildi diyemeyiz. Ancak içinde bulunduğu siyasi koşullar sebebi ile tamamen başarısız da diyemeyiz.

• KıZılderililer türk ise..Eskimolar ne ci.
    Eskiden kıtalar bitişik miydi.
  • Ne güzel konu..

• quote:

Orijinalden alıntı: NKFPK

KıZılderililer türk ise..Eskimolar ne ci.

Kızılderililer'in Türk olduğu henüz ispatlanmış bir şey değil. Sadece Asya'dan o bölgeye geçtikleri tahmin ediliyor. Proto-Türk, Proto-Moğol ya da Proto-Tunguz da olabilirler. Eskimolar neci bilmiyorum.

Evet böyle bir iddia da var. Kıtaların ayrılmadan önce bir bütün olduğuna dair. Bunun için de kanıt olarak ayrı kıtaların birbirine puzzle gibi oturması ve arasında binlerce km bulunan kıtalardaki ortak canlı iskeletleri. Bunun ismi de sanırım Pangea idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: LastShip

Kurtulus savasindan sonra ulke neredeyse bitik konumda iken bu elemanlar neden yeniden gelip saldirmadi? Ingilterede asker mi yok sagi solu somurge. Bu adamlar neden cekildi bu ulkeden? Bir savasi kazandik ama nasil kazandik, kazandiktan sonra bir savasa yetecek kadar mi gucumuz vardi yoksa tamamina yakini tukenmis miydi? Tukendiyse ki tukendi bu adamlar neden yeniden gelmedi?

Bahsi gecen gizli bogazlar sozlesmesi yalanlanirken o sozlesme tamamen oyledir yada degildir bilmiyorum ama benzeri bi sozlesmenin varligina inaniyorum. Bu adamlar bi savasi kaybedip koru korune bu ulkeden cekilmez. Bizim gucumuz yokken onlarin guc toplama konusunda sikintilari yok. Yeniden gelip darmaduman edebilirken sessiz sakince cekildiler bu ülkeden bizde KURTULUS SAVASINI kazandik diye kutluyoruz.

" ACABA GERCEKTEN KAZANDIK MI? "

Kardeşim Osmanlı'nın gücünü asla hafife alma, padişah efendimiz İngiliz gemisine bindi ve İngiltere'yi esir aldı. O yüzden bize saldıramadılar...

Şimdi bunu ciddiye alan olur, yok öyle bir şey. Birleşik Krallık'ın öyle sömürgelerden asker getirecek bir hali yok. Yani bu mantığa göre Almanya'ya da Hitler'in ilk dönemlerinde müdahalede bulunulsaydı 2. Dünya Savaşı olmaz diyebiliriz. Böyle bir tarih düşüncesi olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

quote:

Kızılderililer'in Türk olduğu henüz ispatlanmış bir şey değil. Sadece Asya'dan o bölgeye geçtikleri tahmin ediliyor. Proto-Türk, Proto-Moğol ya da Proto-Tunguz da olabilirler. Eskimolar neci bilmiyorum.

Evet böyle bir iddia da var. Kıtaların ayrılmadan önce bir bütün olduğuna dair. Bunun için de kanıt olarak ayrı kıtaların birbirine puzzle gibi oturması ve arasında binlerce km bulunan kıtalardaki ortak canlı iskeletleri. Bunun ismi de sanırım Pangea idi.

Dün gece rüyamda seni gördüm ciddi ciddi ama, forumda bana üniversitesi sınavım için başarılar diliyordun, ben de teşekkür ediyordum. Artık bilinçaltım nasıl işliyorsa umarım tarihten fullemeye delalettir

• Lozan antlaşması hezimet midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

quote:

Dün gece rüyamda seni gördüm ciddi ciddi ama, forumda bana üniversitesi sınavım için başarılar diliyordun, ben de teşekkür ediyordum. Artık bilinçaltım nasıl işliyorsa umarım tarihten fullemeye delalettir

Hadi bakalım hayırlısı.

Umarım çok başarılı bir sınav çıkarırsın ve istediğin okul, istediğin bölüme yerleşirsin.

İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarihçi -- 23 Ocak 2016; 22:43:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Per Aspera

Lozan başarı mi başarısızlık mi?

Detayıyla bilgi verirsen çok sevinirim.

Yav sana ciddi cevap verse ne olacak ?

Allah askina ne olacak ? Yine kendi bildigini okuyup yazacaksin yalan mi ? Yalansa yalan de

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

quote:

Hadi bakalım hayırlısı.

Umarım çok başarılı bir sınav çıkarırsın ve istediğin okul, istediğin bölüme yerleşirsin.

İyi çalışmalar.

Teşekkür ederim

• Çerkes Ethem hain miydi? Kendi kitabını ve değişik tarihçileri okuduğumda olmadığını, hatta hükümetin kurulması sürecinde batıdan gelen düşmanı durdurarak hayati bir kahramanlık yaptığı yönünde bir görüş mevcut.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.