Şimdi Ara

Tarih Soru Bankası Tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ShanksTun01 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • atahoca A kullanıcısına yanıt

    Faydalı görüşleriniz için teşekkür ederim hocam.

  • Sınav zamanında tarihten Esen ve Final çözdüğünüzü söylemişsiniz. O dönem (tahmini girdiğiniz sene) Esen iyi gözüküyordu. Bakalım yeni güncellemeler, bitince nasıl olacak... Final'in ters köşe soruları vardı. Şu %20-%25'lik soru grubu için bakılacak bir kaynak gözüküyordu. Bunları çözmedim.

    Daha önce her iki yayın için yorum yazdım gerçi. Şimdi biraz inceleme imkanı buldum. Benim Hocam'ın soruları, TYT'de fazla öznel geldi. Israrla tavsiye edenleri çok anlamıyorum, ders anlatımı ayrı soru hazırlama işi ayrı. Konu anlatımı ise ilk gözlemime göre AYT konu anlatımından daha iyi gibi ama konu eksik (ki 2023 baskısında İnkılap Tarihi'nin yarısı yok, muhtemelen AYT soru bankasının satışı ile ilgili bir strateji) ve emsaliyle karşılaştırılmalı. Alanı bilince özetlerken sınava etki etmeyecek hataları (Ramazan Yetgin editör olduğu için, o da hatalara ortak sayılır.) görmek bizim durumumuzda olanların motivasyonunu bozuyor. AYT Soru Bankasını ise tam incelemedim. İlk göz gezdirmede daha kısa soru cevap tarzı gibi geldi. TYT kaynaklarından derinlemesine on civarı kaynak inceledim. Dört başı mamur kaynak yok gibi. Bir iki tanesi yaklaşmış. Fakat sınava girenlerin yorumları daha önemli.


    Sizden ve @Leonard07 başka şu ana kadar konuya katkı yapılmadı. O özellikle çıkmış soru ve detaylı konu anlatımına dikkat çekmiş ve bazı kaynak isimleri vermişti.


    Başka görüşleri de bekliyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atahoca -- 22 Ağustos 2022; 11:10:50 >




  • Çok iyi yayınlarda ve konu anlatım videolarında dahi sorunlar ve hatalar olabiliyor. Sınava hazırlık için bunlar faydalı olsa da hiçbiri ilmi kaynakların yerini almayacağını belirtmek ve tarihi forumumuzda da bulunan yetkin tavsiyelerden yararlanarak öğrenilmesini tavsiye etmek istiyorum.


    Bu sene sınava girenler ve araştırma yapanlar da konu hakkında yorumlarını yazarsa güzel olacaktır.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.