Şimdi Ara

Tarih Okuyacak Arkadaşlar Toplanalım (Koç, Boğaziçi, Şehir, Yeditepe, TOBB, İÜ, Marmara vs..)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
4.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet idealist kardeşlerim. Üniyi sallmayıp, bu sene sınava girdim, iyi de sıralama elde ettim. Amacım BOA ya da Koç Tarih'ti ama bu sıralamamla imkansız. (TS2 4K) Aramızda sağlam ünilerde okuyacak arkadaşlar varsa fikir alışverişi yapalım. Tarihi seviyorum, bilahhasa da İslam ve Fransız Tarihi. İleri düzey ingilizcem var, zaten ünide idedeyim. Orta düzey de Fransızca'ya hakimim. B1+ seviyesindeyim. Tarih istiyorum ama işsiz kalmaktan da çekiniyorum. Özellikle yorumlara bakınca tırım tırım tırsıyorum. (memurlar.net :D)
    Ama hayallerim de var. Erasmus'a gitmek, yüksek lisans yapmak, yurt dışında akademisyen olmak gibi. Yurtdışında akademisyenliğe baktığımda Koç'tan Oxford'a giden bir adam var Kerem Tınaz, bana ilham verdi kendisi ama araştırma yaptığımda yurtdışında akademisyenlik de kolay değil. Şimdi hangi iş kolay doğru ama vakıflar sosyal bilimlere pek burs olnağaı sağlamıyor. Bundan dolayı ikilemde kaldım ve kaç gündür neredeyse uyku uyuyamıyorum.

Sizlerin fikirleri nelerdir? Sıralamanız kaç ve hangi üniyi istiyorsunuz? Tartışalım lütfen.

• her tarih okuyan bir ilber ortaylı, kerem tınaz olmuyor.
  • Aynen öyle de kerem Tınaz yakın dönemde olduğu için örnek verdim.

Yeditepe de tarih okuyan bir tanıdığım erasmusla İspanya ya gitti o da durumundan memnun. Burada tarih okuyan arkadaşların fikirleri nelerdir mmeram ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuyacak

• tarih okunmaz tarih yazılır
  • Sözel 3k sıralamam var tm'yim. Felsefe bozdu biraz ama Koç tarihi üst sıralara yazmayı düşünüyorum ben de.

• Tarih okuyorum.

Okumayı seviyorsan yani ayda 2-3 tarih kitabı(baş yapıt niteliğinde) okurum diyorsan kendini geliştirirsen işsiz kalmazsın.

Türk kültür medeniyeti dersimize giren hocamız Ankara üniversitesi mezunu 50 kişilik sınıfta 40. olduğunu çok kitap okuması sayesinde buralarda olduğunu söylemişti tabi yabancı dilide var .

Ha bir profesör değil ama yardımcı doçent.

Hangi bölümü okursan oku layığıyla yaptığın bir işte işsiz kalmazsın .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya yök'ün sitesine giriyorum, sonuçta akademik ilanların kaynağı burası. Ama tarih ilanı pek olmuyor ne yazık ki.

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/

Bu arada başka yorumu olan arkadaşlar var mı?

@OguzhanTasd

Tebrikler. Koç'a girersin rahatlıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocif -- 6 Temmuz 2015; 13:59:27 >
  • Up beyler

Sözelde derece yapan o kadar arkadaş vardı. Boğaziçi'nde tarih okuyacak arkadaş vardı. Yorumlarınızı bekliyorum.

https://cssh.ku.edu.tr/sites/cssh.ku.edu.tr/files/keremtinaz.pdf
  • CAPUAAAAAAAAAAA

Tarih Okuyacak Arkadaşlar Toplanalım (Koç, Boğaziçi, Şehir, Yeditepe, TOBB, İÜ, Marmara vs..)

Up beyler. Tarih okuyacak arkadaşlar, haydin.
  • Ts2 578 sıralamam. Boğaziçi tarih yazdık ilk sıraya. %90 gelir ama insan o yazıyı görmeden rahat edemiyor. Bakalım hayırlısı olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peopledie Everyday kullanıcısına yanıt
    %90 değil, %100 gelir.
    Hedefin nedir? Akademisyenik mi, özele doğru da kaymayı düşünüyor musun?
  • nocif N kullanıcısına yanıt
    Tarihi seviyorum ama aklımda her ne kadar zor olsa da siyaset bil. ve uluslarası iliş. de çap yapıp diplomatlık sınavına girmeyi düşünüyorum. Hali hazırda tarih mezunları da bu sınava girebiliyor ama diplomatlıktan bahsettiğimiz için ul. ilişkileri yabana atamıyorum. Tm puanım çok iyi değil o yüzden direk ul. ilişkiler yazmadım. Geleceğin ne getireceği bilinmez tarihi sevdiğim için akademisyenliğe de sıcak bakıyorum. 1-2 sene içinde kesin karar vermiş olurum ne yapacağımla ilgili.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peopledie Everyday kullanıcısına yanıt
    boğaziçi tarihte çap ööyle kolay oluyor muydu ya? 1 kişi alıyorlar veya almıyorlar buna bel bağlama dostum. Her boğaziçili çap yapıcam diye girer ve yapamaz söyleyeyim dedim tebrik ederimm

peki ts2 1286 ya boun tarih gelir mi sizce? çap gibi çocuksu gerçek dışı hayallerim yok pek
  • @ Lotté

Öncelikle tebrikler. Geçen sene 1250 ile kapattı yanılmıyorsam ama bu sene TM'ciler çok geldi sözele hatta sınavda patlama oldu. Ondan dolayı hayal kırıklıığı yaşamanı istemem ama gelebilir.
  • Lotté kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tebrikler. Geçen sene 1250 ile kapattı yanılmıyorsam ama bu sene TM'ciler çok geldi sözele hatta sınavda patlama oldu. Ondan dolayı hayal kırıklıığı yaşamanı istemem ama gelebilir.
  • En yukarıdaki İlber Ortaylı mevzuuna hitaben şunu söylemek ihtiyacı hissettim. İlber Ortaylı gibi medyatik insanlar akademik anlamda çok da iplenmez bizim bölümde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.