Şimdi Ara

tarih konusunda kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar,her türlü tarih kitabı önerisine açığım,önereceğiniz kitabı 1-2 satırla da açıklarsanız güzel olur

• İlber Ortaylı/Türlklerin Tarihi 1-2 ve Osmanlıya Bakmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet Ümit - Elveda güzel vatanım
  • Bütün Halil İnalcık kitapları.

• Tarih kitabı dersen yüzlerce kitap var. Ilgili olduğun bir alan var mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmparatorluğun en uzun yüzyılı: 19.yy, hani hem dışarda hem de içerde savaş ve ayaklanmalarla uğraştığımız bir taraftan ıslahat yapmaya çalışırken bir taraftan vatanın bütünlüğünü korumaya çalıştığımız, parise öğrenci gönderip sonra da onların görüşlerini beğenmeyip başımıza iş açmasın diye mısıra sürdüğümüz yüzyıl...
    Belki osmanlı okumak istemezsin ama belli bi sınır koymadığın için ilk bu aklıma geldi...

• Jönnnn J kullanıcısına yanıt
    en doğru cevap bu olmuş,sağolun. o kadar yazdım açıklayın diye önerinizi
  • Nihal Atsız- Türk Tarihinde Meseleler( Türk tarihinin halka nasıl öğretilmesi gerektiğini ve Türk Tarihindeki yanlışlıklardan bahseden , Türk tarihine nasıl bakmamız gerektiğini anlatan kitap. Üstte verilen altta verilecek olan tarih kitaplarından önce okunması gerekiyor. Bunu okumadan başka tarih kitabı okumayın derim. )

Nihal Atsız- Bozkurtların Ölümü ( Tarihimizde yaşanmış olan Kürşad ve 40 çerisinin Çin sarayını basmasını anlatan kitaptır. Zaten Nihal Atsız bu kitabı yazmadan önce Türk tarihinde bu olayı bilen adam yokmuş. Sizi alıp çok eskilere götürüyor. Yeri geliyor ağlıyor yeri geliyor gülüyorsunuz ve bazen kendinizi Kürşad dedemizin yanında hissediyor, düşmanlarla cenk ediyorsunuz. Kitabın en önemli yanı eski Türklerin yaşayış biçimi kanunları töreleri hakkında bilgi vermesi. Ayrıca kitabın bir kısmında felsefeye ve hristiyanlık dininede göndermeler var. Kesinlikle okuyun.)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Eski Roma-Simon Baker

Kolay okunan bir kitap. Romanın ilk günlerinden, aşşağı yukarı son günlerine kadar kabataslak bir özetlenişi. Gayet iyi.

• aybogan kullanıcısına yanıt
    Bence Halil İnalcık başta biraz ağır gelir. Gerekli kronoloji ve kavramlar bilinmeden başlanırsa itici olabilir. Bence de Osmanli'ya Bakmak günümüz adına daha uygun. Hem yakın tarih hakkında bilgi sahibi olursun hem de gerçekten Osmanlı 'nın ıslahatları ile ilgili carpıtıcı bilgi ve yorumlar bulabilirsin.

• henuz yeni baslıyorsanız roman tarih anlatımı ile Okay Tiryakioğlu ve Bayezıt Akman öneriririm herhangi bir kitabından baslayabilirsiniz ikisinin de daha sonra devam etmek isterseniz Ahmet Umit Patasana ve Sultanı Öldurmek bunlar romandır evet ama tarihin hangi alanına ilgi duyuyorsunuz bunu anlamanıza yardımcı olur Türk tarihini tek bir kitapta ağır da olsa anlamak isterseniz Türklerin Tarihi Jean Paul Roux öneririm yazımı yanlıs olabilir ama aratırsanız bulurum hocam biraz daha spesifik sorarsanız devam edebilirim önerilere bol keyifler efendim

• quote:

Orijinalden alıntı: rocky bayboğa

henuz yeni baslıyorsanız roman tarih anlatımı ile Okay Tiryakioğlu ve Bayezıt Akman öneriririm herhangi bir kitabından baslayabilirsiniz ikisinin de daha sonra devam etmek isterseniz Ahmet Umit Patasana ve Sultanı Öldurmek bunlar romandır evet ama tarihin hangi alanına ilgi duyuyorsunuz bunu anlamanıza yardımcı olur Türk tarihini tek bir kitapta ağır da olsa anlamak isterseniz Türklerin Tarihi Jean Paul Roux öneririm yazımı yanlıs olabilir ama aratırsanız bulurum hocam biraz daha spesifik sorarsanız devam edebilirim önerilere bol keyifler efendim

şah ismail dönemi ile ilgili ne önerirsiniz efenim
    Osmanlı İle etkileşim içerisinde mi olsun yoksa genel olarak turkmenler kızılbaslar ve devletin evrilimi hakkında mı olsun hocam ? Osmanlı tarafı mı ağır bassın Safevi ve Şah yönu mu ?

• quote:

Osmanlı İle etkileşim içerisinde mi olsun yoksa genel olarak turkmenler kızılbaslar ve devletin evrilimi hakkında mı olsun hocam ? Osmanlı tarafı mı ağır bassın Safevi ve Şah yönu mu ?

tufan gündüzün son kızılbaş eseri iyi geldi gözüme,bu tip olabilir ya da bu eseri önerir misiniz
    Okudum temel okunabilir bir kitap hocam öneririm baslangıc için iyi bence

• quote:

Okudum temel okunabilir bir kitap hocam öneririm baslangıc için iyi bence

teşekkür ettim efendim
    rica ederim kolay gelsin hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.