Şimdi Ara

Tarih kitaplarına ilgim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben Düzenli olarak kitaplar alıyorum ve bunların yarısı Tarih kitapları oluyor.Ben tarih araştırmayı çok seviyorum ve kitapta öğrendiklermi çizip,not edip tarih bilgimi genişletmek istiyorum ama zaman kaybı olurmu diye düşünüyorum.Çünkü daha az kitap okumak zorunda kalacağım.Ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.



  • Biz iki arkadaş tarih kitaplarına müptela olmuştuk. Ben okur geçerdim, çok üzerinde durmazdım.Günde 1, bazen 2 günde 1 kitap bitiriyordum ama sonraları çok sıkılmaya başlamıştım.Haliyle tarih kitabı okumayı bıraktım.
    Arkadaşım ise okurken önemli yerleri çizer ve not alırdı. Benim okuduklarım onun okuduklarına kıyasla baya bir fazlaydı. Ama o yavaş da olsa bana yetişmişti..
    Sonuç olarak ben okuduğum her şeyi unuttum o ise ansiklopedi gibi dolanıyor

    Kısacası, eğer çizip,not almaktan zevk alıyorsan sana boş ve sıkıcı gelmiyorsa böyle yap.Emin ol böylesi diğerine göre daha sağlam olacak. Yavaş giderse de gitsin ne olacak. Okuduğunu unuttuktan sonra hızlı gitmenin de bir anlamı yok.

    Ve son olarak ekleyeyim. Ne tür tarih kitabı okuyorsun bilmiyorum ama her zaman olaylara tek bir noktadan bakma, farklı görüşleri de oku.. Bir sitede havuz var ama her evden, apartmandan görünüşü bir olmuyor ..




  • ManeviKesif M kullanıcısına yanıt
    Görüşün için teşekkürler.Bunu uygulayacağım.
  • ManeviKesif M kullanıcısına yanıt
    Birşey daha sormak istiyorum.Aynı anda araştırmalarımda bir tarih kitabı ve bir romanı aynı anda okusam olur mu ? günlük araştırmamı yaparım sonra kafamı dağıtmak için fantastik edebiyat vb. şeyler okurum.Birde dergi takip etmemi önerirmisin ? arkakapak,#Tarih ve Bilim Teknik dergisini takip edeceğim.
  • Eğer okuduğun şeyler birbirine karışmayacaksa bir sıkıntı yok. Ben sırayla yaparım.Ama sen kendini daha iyi bilirsin. İkisini birlikte yürütürüm diyorsan problem yok..



    Dergi konusunuda sen bilirsin, hiç yapmadığım birşey konusunda fikir veremem..



    Bu sordukların benim bileceğim konular değil. Sormana bile lüzum yok. Herhangi bir kural yok.Canın nasıl istiyorsa öyle yap..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.