Şimdi Ara

Tarayıcı ayar kaydetme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar ve uğur ola arkadaşlar.

    Bir konu ki uzun süredir kafamı kurcalıyor, ve benzeri bir yazı-makale bulamadım hiç bir yerde. Belki fikri olan olur ya da beyin fırtınası yapılabilir diye buradan yazmaya karar verdim. Ki bu konunun benzeri forumda varsa ve göremedi isem bakmama rağmen, affola.

    Merak ettiğim ve amacım şu:

    Tarayıcıları çok etkin kullanıyorum ve bir zaman sonra bildiğiniz üzre çerez, geçmiş ve cache denen zırzavatlar nedeni ile yavaşlıyor. Bunları temizlemek arada iyi ve güzel. Ama şorun şu ki, bazı kullandığım sitelerde, belli ayarlar yapıyorum ve malumunuz bu ayarlar her temizlikte 0'lanıyor. Bu durum için, bir bilgisayarın imajını almak gibi bir durum tarayıcılar için mevcut mudur? Yani İstediğim kaydetmeleri yaptıktan sonra bir imajı gibi bir şeyini alsam, temizlik sonrası tek tıkla o ayar ve parolalar vs. gibi tekrar hızlıca açabileceğim gibi kaydedebileceğim bir olay aslında.

    içe aktar-dışa aktar tarzı şeyleri denedim, ama istediğim sonucu alamadım. Kolay bir olay değil sanıyorum ama dijital dünyada yapılamıyor olması da olası gelmiyor bana.

    Şimdiden teşekkür ediyorum.
    Sevgi ve saygılarımla.







  • Merak ediyorum, ilgi alanı mı değil, yoksa hakikaten kimsenin bilgisi mi yok az da olsa :) ya da çok mu üst seviye bilgi gerektiriyor. En azından bir yerlerden başlama referansı dahi verilse razıyım :)
  • Elledan Elanesse kullanıcısına yanıt
    İnternet tarayıcılarından Opera, Firefox ve Chrome'da bir hesap üzerinden bağlanıp verilerinizi yedekleme özelliğinin var olduğunu biliyorum.

    Firefox'da yer imleri, eklentiler, geçmiş, sitelere ait şifreler vs açacağınız firefox hesabına yedekleniyor.
    Daha sonra yeni bir kurulum yaptığınızda bu hesaba bağlanırsanız yukarıda yazdığım veriler otomatik olarak bilgisayarınıza indirilip ayarlanıyor.
    Dediğiniz gibi bir nevi imaj alınıyor ve tekrar yükleniyor.

    Opera ve chrome'da da aynı özellikler var. Chrome için gmail hesabı gerekiyor. Opera ve firefox kendi hesaplarını kullanıyor.
    Bunları deneyin hangisi istedikleriniz tam olarak karşılıyor, deneyerek görürsünüz.
  • lost kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. içe-dışa aktar özelliklerini kurcalamıştım daha önce ancak sonrasında bir format, geçmiş-çerez temizleme ya da gizli sekme kullanımlarında kaydettiğim ayarlar işe yaramamış idi. Ama online olarak hesaba kaydetmek olarak ayrıntılı kurcalamak mantıklı. Güzel günler olsun.
  • Elledan Elanesse kullanıcısına yanıt
    Rica ederim; güzel dilekleriniz için de teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.