Şimdi Ara

Tansiyonun durduk yere 19 a çıkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
22.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar tansiyonun durduk yere 19 a çıkıp baş ağrısı yapıp kusturması çok tehlikeli midir?Hemen hastaneye götürdük ama yinede korkuyorum açayım dedim bi buraya konu.Aranızda bilgisi olan yardım edebilirse...

• Anneannemin durduk yere 22 ye çıkıyor sık sık
  • Aynısı babamda vardı . kusma şikayetiyle hastanese gitti. Yüksek taniyon çıkmış. ilaç verdiler. ömrünün sonuna kadar kullanması gerekiyor...
    Bu arada benimde 19 - 10 yani yüksek . 5-6 yıla bende ilaca başlıayacam anlaşılan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Walerion

Anneannemin durduk yere 22 ye çıkıyor sık sık

Yaşı o kadar fazla değildir ve tansiyon hastası da değil normalde.Bir problem yaratıyor mu peki hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Aynısı babamda vardı . kusma şikayetiyle hastanese gitti. Yüksek taniyon çıkmış. ilaç verdiler. ömrünün sonuna kadar kullanması gerekiyor...
    Bu arada benimde 19 - 10 yani yüksek . 5-6 yıla bende ilaca başlıayacam anlaşılan

anladığım kadarıyla o kadar önemli bir durum değil o zaman hocam.Aslında tuzsuz yeriz ama nerden çıktıysa artık
  • Yüksek tansiyon hastasıdır eğer kalbi dayanamıyorsa artık anjiyo veya by pass yapılması gerekebilir ani ataklarda daha da yükseğe çıkıyorsa beyin kanaması bile yapar tabi bunlar çok ağır durumlarda her kişide olacak diye birşey yok tansiyon hapını düzenli kullandığı sürece bir sorun kolay kolay çıkmaz Allah acil şifa versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYNSTAYNın ta Kendisi

quote:

Aynısı babamda vardı . kusma şikayetiyle hastanese gitti. Yüksek taniyon çıkmış. ilaç verdiler. ömrünün sonuna kadar kullanması gerekiyor...

anladığım kadarıyla o kadar önemli bir durum değil o zaman hocam.Aslında tuzsuz yeriz ama nerden çıktıysa artık

Önemli değil demek yanlış olur. eğer doktor ilaç verirse kesinlikle kullansın ve bırakmasın... beyin kanamasına neden olabiliyormuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

Yüksek tansiyon hastasıdır eğer kalbi dayanamıyorsa artık anjiyo veya by pass yapılması gerekebilir ani ataklarda daha da yükseğe çıkıyorsa beyin kanaması bile yapar tabi bunlar çok ağır durumlarda her kişide olacak diye birşey yok tansiyon hapını düzenli kullandığı sürece bir sorun kolay kolay çıkmaz Allah acil şifa versin

Teşekkürler hocam.Tansiyon şikayeti önceden hiç yoktu hocam umarım ameliyat gerektiren durum olmaz.
  • quote:

quote:

quote:

Önemli değil demek yanlış olur. eğer doktor ilaç verirse kesinlikle kullansın ve bırakmasın... beyin kanamasına neden olabiliyormuş

Peki teşekkürler hocam

• quote:

quote:

Yüksek tansiyon hastasıdır eğer kalbi dayanamıyorsa artık anjiyo veya by pass yapılması gerekebilir ani ataklarda daha da yükseğe çıkıyorsa beyin kanaması bile yapar tabi bunlar çok ağır durumlarda her kişide olacak diye birşey yok tansiyon hapını düzenli kullandığı sürece bir sorun kolay kolay çıkmaz Allah acil şifa versin

Teşekkürler hocam.Tansiyon şikayeti önceden hiç yoktu hocam umarım ameliyat gerektiren durum olmaz.

Merak etmeyin Allahın izniyle birşey olmaz bendede tansiyon var ama fazla değil 15-9 16-10 gibi değerlerde dolaşıyorum bazen ilaç kullanıyorum çünkü çok uyku yapıyor düşürüyor tansiyonu.Benim söylediğim durumlar ortalama 26-19 28-20 gibi durumlar kişiden kişiye değişebilir tabiki

• quote:

quote:

quote:

Merak etmeyin Allahın izniyle birşey olmaz bendede tansiyon var ama fazla değil 15-9 16-10 gibi değerlerde dolaşıyorum bazen ilaç kullanıyorum çünkü çok uyku yapıyor düşürüyor tansiyonu.Benim söylediğim durumlar ortalama 26-19 28-20 gibi durumlar kişiden kişiye değişebilir tabiki

Allah razı olsun hocam teşekkürler ilgilendiniz.

• Sürekli yüksek tansiyon kalp krizi ve inme riskini arttırır.
    Bir borunun içindeki akışkanın basıncı ne kadar yüksekse boru daha çabuk aşınır. Kan damarının iç yüzeyi de bu prensibe göre aşınarak yıpranır. Yıpranan bölge salgıladığı prostaglandinler ile o bölgeye trombosit denilen bir çeşit kan hücrelerinin tutunup bir yumak gibi pıhtı oluşumunu sağlar. Zamanla büyüyen bu pıhtı basınç etkisiyle bulunduğu yerden koparak damar içinde hareket eder. Her damar incelerek hedef organlara kan götürdüğünden nihayetinde bu pıhtı daha dar damara gelip onu tıkaç misalı kapatır. O damarın beslediği organ bölümüne kan gidemeyeceğinden organ hasarı oluşur, beyinde olursa inme, kalpte olursa kalp krizi olarak adlandırılır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Sürekli yüksek tansiyon kalp krizi ve inme riskini arttırır.
    Bir borunun içindeki akışkanın basıncı ne kadar yüksekse boru daha çabuk aşınır. Kan damarının iç yüzeyi de bu prensibe göre aşınarak yıpranır. Yıpranan bölge salgıladığı prostaglandinler ile o bölgeye trombosit denilen bir çeşit kan hücrelerinin tutunup bir yumak gibi pıhtı oluşumunu sağlar. Zamanla büyüyen bu pıhtı basınç etkisiyle bulunduğu yerden koparak damar içinde hareket eder. Her damar incelerek hedef organlara kan götürdüğünden nihayetinde bu pıhtı daha dar damara gelip onu tıkaç misalı kapatır. O damarın beslediği organ bölümüne kan gidemeyeceğinden organ hasarı oluşur, beyinde olursa inme, kalpte olursa kalp krizi olarak adlandırılır.

hocam sürekli değil ilk defa oldu.Şimdi geldi hastaneden düşmüş çok şükür.Teşekkürler

• quote:

quote:

hocam sürekli değil ilk defa oldu.Şimdi geldi hastaneden düşmüş çok şükür.Teşekkürler

Geçmiş olsun. İnşallah ileride birşeyi çıkmaz.

bu arada imzanı sevdim kullanabilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Armansky

quote:

quote:

Geçmiş olsun. İnşallah ileride birşeyi çıkmaz.

bu arada imzanı sevdim kullanabilirmiyim?

Teşekkür ederim tabiki kullanabilirsin

• Aniden çıkan tansiyon beyin kanaması olabilir.Eğer uzun süre 19 da kalıyorsa hipertansiyon olur eğer arasıra çıkıyorsa buna hipertansiyon denilemez.Panik atak olabilir.Dokturun idrar,kan tahlilleri yapıp EKG nide çektiyse doktorunun sözünü dinle kafana göre internete yazıp neyim var diye araştırma.Tansiyon çıkması psikolojikte olabilir.Özellikle bu YGS döneminde öğrencilerde stres nedeniyle tansiyon düzensizlikleri görülebilir.
  • Dedemin hep 20'lerde gezerdi tansiyonu.Beyin kanaması geçirdi vefat etti.
  • quote:

Arkadaşlar tansiyonun durduk yere 19 a çıkıp baş ağrısı yapıp kusturması çok tehlikeli midir?Hemen hastaneye götürdük ama yinede korkuyorum açayım dedim bi buraya konu.Aranızda bilgisi olan yardım edebilirse...

Rahatsızlanan kısının yası cınsıyetı nedır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aslıcıkcık

quote:

Arkadaşlar tansiyonun durduk yere 19 a çıkıp baş ağrısı yapıp kusturması çok tehlikeli midir?Hemen hastaneye götürdük ama yinede korkuyorum açayım dedim bi buraya konu.Aranızda bilgisi olan yardım edebilirse...

44 bu arada aradan bir hafta geçti arada tansiyon 16 ya çıkıyor tekrar galiba stresten oluyor tam anlayamadık.Tuzlu kullanmıyoruz aslıa
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aslıcıkcık

quote:

44 bu arada aradan bir hafta geçti arada tansiyon 16 ya çıkıyor tekrar galiba stresten oluyor tam anlayamadık.Tuzlu kullanmıyoruz aslıa

40lı yaslarda kalp krızı cok tehlıkedır baban (heralde) evde ıste hıc yalnız kalmasın benım babamda da anıden yuksek tansıyon cıktı 40 yasında 1 yıl sonra vefat ettı kalp krızınden ve ne yazıkkı yalnızdı hastaneye bıle goturemedık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.