Şimdi Ara

Tanrı Olmak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir yanda 3 boyutlu dünyada 2 boyut olarak bakan insan, diğer yerde yaratıcı. 4 boyutlu varlık olsam dahi içini dışını görürdüm 3 boyutlu dünyaya bakarak. Yaratıcı acaba kaç boyuttadır veyahut boyutlar onun için geçerlimidir? Tanrı olmak zihinleri bulandıran bir kavram. Bilinmeyen, açıklanamayan. Yokluğa varlığı söylesen kavrayabilir mi çünkü yokluk baştan sona yok, varolmamış ki.

Şunu da anlarım. Tanrı kavramı sonsuz güç ve kavramları elinde bulunduran, yaratıcı, var eden, eşi benzeri olmayan vesaire uzayan özellikleri üzerinde bulundurduğu için biz hayalimizde şöyle yapardım, böyle düzenlerdim gibi fikirler söyleyebiliriz. Fakat keşfedilemeyen o kadar çok method var ki, ne düşünsek postmodern kalacaktır.

Tanrı olsam, yarattıklarımın anlayabilmesi için onların seviyesinde konuşurdum. Ben Tanrı olarak zaten konuşmuyorum kullandığım method farklı. Atomun da atomunun atomunun........'a etki edebilmem gerekir ben onu zaten anlıyorum fakat o anlamıyor ben kendi benliğimle yaklaşsam farkıma varamaz. Bu benim acizliğim olmazdı aksine sonsuz güç dediğimiz tek eğri üzerinde ileriye değil geriyede gidebilmeli, evreni yarattığım gücümde var gibi.

• tehlikeli bir cümle şekli bu ama bende zamanında düşünmüşümdür tanrı olmak nasıl birşey diye hiçbir kısıtlayıcı güç yok üzerinde herşeyi yapabilme gücüne sahip artı kısıtlanmış değil birçok şeyi yapabilir astığı astık kestiği kestik olurdu hiçkimse hesapta soramazdı adı üstünde tanrı yaratıcı yani.İstediğini diriltir istediğini öldürür.Bayağı birşey derdimde islamda din dairesine girip çıkmak hızlıdır hemen girer çıkarsın bir bakmışsın kafir olmuşsun bir bakmışsın müslüman ben bilmiyorum birşey söyleyemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainfall2535 -- 26 Aralık 2017; 21:15:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebellion

Bir yanda 3 boyutlu dünyada 2 boyut olarak bakan insan, diğer yerde yaratıcı. 4 boyutlu varlık olsam dahi içini dışını görürdüm 3 boyutlu dünyaya bakarak. Yaratıcı acaba kaç boyuttadır veyahut boyutlar onun için geçerlimidir? Tanrı olmak zihinleri bulandıran bir kavram. Bilinmeyen, açıklanamayan. Yokluğa varlığı söylesen kavrayabilir mi çünkü yokluk baştan sona yok, varolmamış ki.

Şunu da anlarım. Tanrı kavramı sonsuz güç ve kavramları elinde bulunduran, yaratıcı, var eden, eşi benzeri olmayan vesaire uzayan özellikleri üzerinde bulundurduğu için biz hayalimizde şöyle yapardım, böyle düzenlerdim gibi fikirler söyleyebiliriz. Fakat keşfedilemeyen o kadar çok method var ki, ne düşünsek postmodern kalacaktır.

Tanrı olsam, yarattıklarımın anlayabilmesi için onların seviyesinde konuşurdum. Ben Tanrı olarak zaten konuşmuyorum kullandığım method farklı. Atomun da atomunun atomunun........'a etki edebilmem gerekir ben onu zaten anlıyorum fakat o anlamıyor ben kendi benliğimle yaklaşsam farkıma varamaz. Bu benim acizliğim olmazdı aksine sonsuz güç dediğimiz tek eğri üzerinde ileriye değil geriyede gidebilmeli, evreni yarattığım gücümde var gibi.

Ölümlü bir insan olarak tanrının yanında yani yaratıcının hiçbirşeyiz yapabilecekleri karşısında.Bizim yapabileceklerimiz kısıtlı onunki sınırsız.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

İlahi kudret yanlış anlaşılıyor. İlahi kudret yeme içme isyan ölüm dahil binlerce mevzuuyu bilmez.

Hatta hayatı ve olumu o yarattı ise bunun nedeni deneme imtihan değil bu kavramları tanıma çabasıdır.

İlahi kudret tanım gereği olumu bilmediği gibi hayatı da ( ezel ebed) bilmez. O hep vardı deniyor.

Bu çerçeveden bakılınca ferrariyi yapanın şık diye yapmaması bunu yapanın zaten ilahi kudretle alakalı bir yapı olmasına binaen onun Teala kudretine işaret olarak zaten vardır ve bu ilahın sihirle değil say ve ilimle iş gorduğunu gösterir.

.............

İlahi kudretin yaratma vasfasındaki hususları iyi tahlil lazım.

Saygılar...

hocam ilahi kudret yeme içme isyan ölümü bilmez demişsiniz ama o bunları yaratıyor yani yoktan var ediyor
    bilmediği bişey yokki tanımaya çalışsın bildiğimiz herşeyi yaratan o
    o bizim mantığımızın dışında evrenin zamanın üstünde bunları yokran yaratan o
    hiç bir eksiği kusuru yok
    bunları düşündükçe dalıp gidiyorum

• umutcicen U kullanıcısına yanıt
    İlahi kudretin zatıyla deneyimlemediği bir konuyu bilmediğini söylemek gerekiyor. Yani ilahi kudret hiç doğmamış ve olmemişken doğum ve olumu bildiğini ileri surmek yanlıştır. Nasıl bilsin?

Yarattığını ileri suruyoruz. Ancak doğumu ve olumu yaratmış olsa idi yoktan var etme konusu nasıl açıklanacak?

Oldurme olayı var deniyor? Haşr ne olacak?

Biz doğduğumuzu ve olduğumuzu zan ediyoruz diye doğup oluyor muyuz yoksa bu doğumdur bu da olumdur ama aslında yoktan var edildik ve ebediyen cennet veya cehennem mi diyoruz?

Bizim dahi bildiğimiz şüpheli aslında.

Bunun dışında yaradanu tealanın doğma olme fiilleri bakımından hiç bir eksikği zatında taşımadığı anlaşılıyor. Yeme içme vs fiiller ebediyen devre dışı.

Cinsi ilişki aile hayatı insana has denir ancak bir suru insan bekar olur ve aile hayatını bilmez. Yapmadan nereden bilsin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsana ilahikudretin yarattığını duşunduren şey kendi fiilleridir. Siz evlenmeseniz çocuk da yapmasanız bir şey yaratılmaz. Gerçi yaratma bu değil ancak inşa buna yaratma demiş.

Bu ilaha inanıp onun gibi olma ve yaradanu Teala da benim demektir.

Yaratma fiil olarak eşyanın hukukuna yoneliktir.

Cinsi munasebet ilahın yaratma fiili ile karıştırılıyor. Halbuki cinsi munasebet olması için taraflardan birinin eril olması lazım. Ancak anlaşıdığı üzere erkek birey yok. Ayrıca bu fiil cinsellik değil olum denen halin insanımsı tarafından ilahlık tasladığı için yapabildiği hal.

Bu yüzden zina aile hukuku esasen kitapta yoktur. Zorla yamayla da olmaz. Bunun için hukuk var zaten.

• tanrı olmak (veya başka inançlarda farklı ilah ) bence sıkıcı ve gereksiz .yaratmanın hiç bir izahi mantığı olamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: scooting2563

tanrı olmak (veya başka inançlarda farklı ilah ) bence sıkıcı ve gereksiz .yaratmanın hiç bir izahi mantığı olamaz

Kardeş bizim dinimiz İSLAM'da biz ALLAH'a sadece ALLAH deriz onu her an anar ve ibadet ederiz o olmasaydı hiç bir şey yaratılmazdı çünkü yaratan sadece odur bir iğneyi bile ustasız imal edilmediği halde nasıl o kadar canlı ve cansız varlık kendi kendine yaratılır ? Bundan daha mantıksız ve komik bir iddia olabilir mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawkbjk

Tanrı Olmak

Tanrı Olmak

• quote:

Orijinalden alıntı: Hotanlı 3477

quote:

tanrı olmak (veya başka inançlarda farklı ilah ) bence sıkıcı ve gereksiz .yaratmanın hiç bir izahi mantığı olamaz

Kardeş bizim dinimiz İSLAM'da biz ALLAH'a sadece ALLAH deriz onu her an anar ve ibadet ederiz o olmasaydı hiç bir şey yaratılmazdı çünkü yaratan sadece odur bir iğneyi bile ustasız imal edilmediği halde nasıl o kadar canlı ve cansız varlık kendi kendine yaratılır ? Bundan daha mantıksız ve komik bir iddia olabilir mi ?

kendi kendine yaratıldı demedim yaratmanın ne kadar saçma ,gereksiz olduğunu ve sadece insanları ve insanım diye gezenleri yaratanın yada yaratan kişinin gereksiz bir kişi olduğundan söz ediyorum

• quote:

quote:

quote:

kendi kendine yaratıldı demedim yaratmanın ne kadar saçma ,gereksiz olduğunu ve sadece insanları ve insanım diye gezenleri yaratanın yada yaratan kişinin gereksiz bir kişi olduğundan söz ediyorum

o zaman insanlığın yaratılışı islamdan sonra demek oluyor ve tüm islam alemi olarak kabul edilen bir şey olarak islamdan önceside yalan,hikaye ,kurgu demektir

• İnsanın kendisini halki mumkundur. Buna denklik ilkesi diyelim.

Kısaca şu inşa eğer ki olu ise bir şeyi yaratmış olması mümkün değil iken insanımsının aslında olume muhleti yaşaması da doğru ise aslında yaşayan bi şey zaten yoktur. Global çapta bizim varlığını zerreden azdır.

.........

Kuran nasıl birleştirildi konusu kaldırılmış gibime geldi. Son kertede kısaca ademu ile muhammedu aleyhisselamın karşılaşması denen sureçle bu mevzuu bitmiştir denebilir.

Bu süreçte efendimiz aleyhisselamın vefat etmiş 3 eril evladı ile bir donuş yaparsak elma şeytan havva hikayesinin aslının ilahın ayetlerinin bir rahimden çıkarılması hadisesi olduğunu ademu aleyhisselama isnad edilen halin esasen bu olduğu ve realite olarak ayetlerin insan gibi gozukmesinin yani muşahhaslaşmasının ilahın gazabını çektiği gorulur. Ademu denen(aslı ayettir) kişiye isnadın ayetin insanlaşması olduğu düşünülür.

Kitabın bileşimi suhuf ve kuran arasındaki sureçtir ve ademunun son halkası muhammedu olarak bir ihtimal bu duruma son vermiştir.

Doğru duşunuşte ilk rasul ileson rasul masum ise insanların ayetlerden insan yapması yani ilahiyata da putperestliğin yayımını engellemek istediği gorulecektir.

Kitabın birleştiği nokta bu şekildedir ve ademuya isnad edilen günah aslında insanımsı denen suretayadır .

Konu kapatılınca bağlama gereği duydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Prezidente

quote:

Orijinalden alıntı: hawkbjk

Tanrı Olmak

Tanrı Olmak

Kardeş biz burada ciddi bir konuyu tartışıyoruz ama siz alakasız bir şekilde konuyu sulandırıyorsunuz bence sizi KONU DIŞI'na alalım çünkü orada her şey serbest

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hotanlı 3477 -- 4 Ocak 2018; 1:50:34 >

• quote:

quote:

quote:

Kötü ve gereksiz insanların oluşu ALLAH'ı bağlamaz ve onun sorumluluğu dışındadır her insan kendinden sorumludur, akibetini kendi çizer ve dünyada işlediği günahlar sonucu ebedi olarak kalınacak CEHENNEM'e girebilir ve bunun sonucunda ALLAH'a asla şikayet etme hakkı yoktur

• Hotanlı 3477 kullanıcısına yanıt
    adam nerdeyse ben allahım demiş. siz de onu tartışıyorsunuz bence konu baştan sulanmış.
  • Haklısın dostum hatta arkadaş yorumunun sonunda ALLAH'ı insanları cezalandırmasını merhametsizlik olarak görerek haşa ALLAH'ı zalim göstermiş

• quote:

Orijinalden alıntı: El Prezidente

adam nerdeyse ben allahım demiş. siz de onu tartışıyorsunuz bence konu baştan sulanmış.

Kusura bakmayın dikkatimden mi kaçtı acaba kim kendini tanrı ilan etti? Atladığım bir paragraf mı var?

Rica ediyorum arkadaşlar birbirimizi kıracak,üzecek ifadeler kullanmayalım. Burada amaç fikirleri, düşünceleri paylaşarak yeni bir şeyler hissedebilmek,öğrenebilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 4 Ocak 2018; 20:58:56 >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    nietzsche'den bahsediyordum ben zaten. yukarlarda sözünü paylaşmışlar nerdeyse allah yok olsa ben olurdum demiş.
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Tanrı, Ferrari? Her şey sonsuz maddenin bir önemi var mı sanıyorsun? Ne kadar düşünürsek düşünelim insan olduğumuz için madden ulaşamadığımız şeyleri hayal edebiliriz ancak. İşte sorun burda eksiğiz, her şeye sahip değiliz. Senin için ferraridir, aç bir insan için muhteşem bir yemektir en güzel şey.

Tanrı gibi düşünememek 'bu kavram gerçekse' Tanrı olmadığımız içindir. Basit varlıklarız isteklerimiz basit arzularımız hayallerimiz basit

• quote:

Orijinalden alıntı: Centrefolds

Tanrı, Ferrari? Her şey sonsuz maddenin bir önemi var mı sanıyorsun? Ne kadar düşünürsek düşünelim insan olduğumuz için madden ulaşamadığımız şeyleri hayal edebiliriz ancak. İşte sorun burda eksiğiz, her şeye sahip değiliz. Senin için ferraridir, aç bir insan için muhteşem bir yemektir en güzel şey.

Tanrı gibi düşünememek 'bu kavram gerçekse' Tanrı olmadığımız içindir. Basit varlıklarız isteklerimiz basit arzularımız hayallerimiz basit

Genel de insan vücudu ve doğadaki verimsizlikler,kusurlar sert bir şekilde eleştirildiğinde de dini ideolojilere daha yakın olan insanlar insan türünün nasıl mucizevi gelişmişlikte bir canlı türü olduğunu, dünyanın , evrenin inanılmaz bir sistemle,düzenle,gelişmişlikle yaratıldığını iddia ederler. Bu konu bu tarz bir konu olsaydı belki burada böyle yorumlar görebilirdik.

Bu konuda size katılmıyorum Tanrıyı , yarattığı insanı küçümseyerek veya yücelterek Tanrıya olumlu katkı yaptığımızı düşünmüyorum.

Şunu unutmamakta fayda var bazı konularda kendi vücudumuzdan, doğadaki diğer canlıların , gezegenlerin yapılarından daha verimli sistemler üretebiliyoruz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.