Şimdi Ara

Tanrı neden bizi yaratma sebebini ibadet etmemiz olarak belirtiyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
218
Cevap
1
Favori
4.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hakaret veya küfür içermediği halde gereksiz bir şekilde 3 yorumumu silen admine slm olsun, diğer forumlarda yerimizi sağlamlaştırmak lazım diye düşünüyorum,

ha bu arada şöyle düşünün , bu kadar büyük ve muazzam olan evrende bu kadar ufak olan gezegende bir o kadar ufak olan insanların,
    farklı dinlerde ve farklı bölgelerde ki hepsi birbirinden değişik cennet , cehennem sınavı ... sizede komik gelmiyormu

kendinize şunu sorun amerikada yada isveç vb .. ülkelerde doğsa idiniz hangi dine mensup olacaktınız ????

hep derim din konusu coğrafi kumardır ...!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Tanrı'nın bizim ibadetimize ihtiyacı yoktur.Bizim Tanrı'ya ibadet etmeye ihtiyacımız vardır.Günde 5 vakit namaz kılan insan , namazdan çıktıktan sonra şurdaki meyhaneye uğrıyayım demez.Kolay kolay aklı harama kaymaz.Namaz gün içerisinde 10'ar dakikalık molalardır.Bütün günün dünya telaşı içerisinde bu 10 dakikalık molalar , nefes almaya ve huzur bulmaya yarar.Günde 5 kere yaratıcıyı hatırlamamızı sağlar , dünya telaşesinden sıyrılıp yaratıcıya sığınacak vakit kazandırır.İnsan huzur bulur.Herşeyin üstündekini , en yüce olanı hatırlamamızı sağlar.

5 vakit namaz kilip milletin ahlak memurlugunu yapan yüzlerce kişi gördüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanri degil, dinler oyle.
    Dinler surekli ibadet etmeni ya da bir sekilde onun kurallarini uygulamani isterler. Tanri boyle calismaz. Din dedigini yapmani, aksi halde cezalandirilacagini soyler. Soyle kurallarim var, dilersen uy bence cok iyi oluyor diyen bir din yok. Bazi seyleri kesinlikle kabul etmelisin. Kan dokmeden yayilan major bir din yok. Aksini savunanla sabahlara kadar tartisalim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    “Derken Şeytan onların ayaklarını kaydırarak içinde bulundukları nimet yurdundan çıkardı. Biz de: “Haydi, dedik, birbirinize düşman olarak yeryüzüne inin! Siz orada belirli bir süre ikamet edip yararlanacaksız”

Allah insanlara yurt olarak cenneti vermişti. Ayetde de anlatıldığı gibi oradan sürüldüler. İlk insan yaratıldığında din, ibadet kulluk gibi kavramlar yoktu. Cennetde anadan üryan yaşıyorlardı. Tek yasak o ağacın meyvasıydı.
    Cennetden sürülüp, bugünkü yaşadığımız dünyaya gelince; edep - ahlak - din gibi kavramlar emredildi. Hz.Adem ve Hz.Havva birbirlerini çıplak görünce utandılar. Dolayısıyla Allah ın insanı ilk yaradılış gayesi O'na ibadet etmesi değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

“Derken Şeytan onların ayaklarını kaydırarak içinde bulundukları nimet yurdundan çıkardı. Biz de: “Haydi, dedik, birbirinize düşman olarak yeryüzüne inin! Siz orada belirli bir süre ikamet edip yararlanacaksız”

Allah insanlara yurt olarak cenneti vermişti. Ayetde de anlatıldığı gibi oradan sürüldüler. İlk insan yaratıldığında din, ibadet kulluk gibi kavramlar yoktu. Cennetde anadan üryan yaşıyorlardı. Tek yasak o ağacın meyvasıydı.
    Cennetden sürülüp, bugünkü yaşadığımız dünyaya gelince; edep - ahlak - din gibi kavramlar emredildi. Hz.Adem ve Hz.Havva birbirlerini çıplak görünce utandılar. Dolayısıyla Allah ın insanı ilk yaradılış gayesi O'na ibadet etmesi değildir.

bazı yanlışların var .

1- tüm mahluk un yaratılması kullukla ilgilidir melekler cinler de dahil . kabe nin insanlık tarihi kadar eski oldugunu biliyormusun ? ritüel anlamda ibadette insanın yaratılmasıyla vardır ilk ibadet yeridir kabe .
    2-cennete anadan üryan yaşamıyorlardı üzerlerinde elbise vardı .. yaşam agacından yasak agactan yediklerinde elbiseler düştü üzerlerinden . din yaşadıgn hayat tarzıdır dolayısıyla hayat bulmanla başlar .. edep ahlakta adı üstünde yaradılışla birlikte vardır . madem edep yoktu agactan tadınca elbiseler düşünce yaprakla neden avret mahallerini örtmeye calıştılar ?? demekki cennettede vardı ve yaratılıştan gelir hayvanlar bile örtülü ama tüyden ama deriden (yılan gibi )
    3-cennet burdaydı bana göre mekke muhtemelen sonradan çölleşti öncesi agaclarla kaplı bir cennetti

abd -------> köle veya kul

rabb -----> efendi - emir sahibi

agactan yemeyin !!! emir muhatab -------> kul olan

benim düşünceme göre insanlığın hayat buldugu doğdugu yer orta dünyadır . zaman içinde yakın farklı coğrafyalara göç oldu nüfus çoğaldı . ilk başlarda tek bir toplum vardı .. insan ırkı farklı cografyalarda çeşitlendi .. çekik göz mavi göz sarışın siyah .. enyakın coğrafya afrika ki eski mısırı biliyoruz babili biliyoruz anadolu dan avrupaya iran üzerinden hindistan çin asyaya geçiş derken yayılmışız iyice

sami diller insanlığın köken ata dilleridir . tüm diller burdan çoğalmıştır .. nuh peygamber dönemi sistem ; büyük selle resetlenmiştir . arablar başka bir kavim olan nuh kavminin soyundandır mesela ... türklerde diğer toplumlarda böyle ..

bulut atlası filminin fragmanında yazdıgı gibi everything is connected insanlıkta birbirine baglıdır az önce Bajrangi Bhaijaan izledim pakistanlılarla hindular farklı millet degiller aynı kökten gelirler birisi paklanmış müslümanolupta diğer hindular eski inanışlarına dewam etmiş . hindu vedaları aslında önce vahyedilenlerden o topluma ulaşmiş yazmalardır içlerinde doğrularda vardır . muhtemelen buda (budizminbudası ) da iyi biriydi bence bir elçiydi fakat zamanla yozlaşmış hurafeler karışmış yahudilerin kabbala ile tevratı tefsir etmeleri gibi veya hristiyanların bir ton incil nüshaları oluşturmaları gibi ... aslında tek bir din var vahyedilenler zamanla unutulup hurafeler işin içine girmiş pagan dinler denilen inançlar ortaya cıkmış . bu tarihsel vakaları görmeyen bilmeyenler ""her şeyi çorba yapıp tüm dinleri insanların uydurdugu SAFSATASINI palavrasını""atıp tutar ...

p.k filmini izlemişinizdir hindulardada abuk subuk sacma sapan akıl dışı inanışlar var malesef müslüman pakistanlılardada .filmden gördüklerimden yorum yapmıyorum müslüman dünyadada ciddi problemler var kuranı dikkate almamak noktasında . halbuki aslolan VAHİY dir yani kuranı kerim . tüm insanlığıda aynı tek Allah yaratmıştır . fakat insanlar zamanla tek bir din olan islamdan kopup hurafe inançlar oluşturmuşlardır örnegin paganizm hümanizm .. başka 1 örnek isa peygamberin validesi meryem levy soyundandır aslında hristiyanlık veya yahudilik die bir din YOKTUR

vahiy yani kuran kerim bu sebeple çok degerlidir insanlık tarihini yüzeysel anlatır ve baglantıları kurmamızı sağlar . cünkü kainat dediğiniz şey bir kitabtır ve bizler bir kitabın içinde yasıyoruz komik gelecek ama bir hikaye gibi aynı sürekli yazılıyor kacıncı sayfadayız kimbilir ilk sayfalarda insanlığın tek bir kavimtoplum oldugunu kuran bize gösteriyor . kitab kelimeside arabcadır kelimenin kökeninde mantıgında şu var

harfler biraraya gelir kelimeleri cümleleri ayetler sureleri sureler kitabı oluşturur ve harfleri bir araya topluyorsunuz herbiri birbiriyle baglantılıdır .

• quote:

Oyle Bi yazmışsın ki sanki Allah bizi yarattıktan sonra beklenmedik bir hata olmuş, o yuzden böyle olmuş. Allah daha yaratmadan önce işin nereye varacağını biliyodu zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Olaylara dışarıdan baktığın için hep eksik yada yanlış anlıyorsun yorumları..
    Aynı hatayı resim ve ressam örneğinde de yapmışsın. Halbuki çok güzel bir örnekti.
    O örnekte Allah ın neden yarattığı, yaratma gereği duyduğunu izah etmeye çalıştım. Yaradan tarafından bir bakış açısıydı. Yaradılan tarafından değil. Dolayısıyla resmin ressama soru sorması bu konunun dışında kalıyor. Bizim ilgilendiğimiz, ressamın neden resim çizdiğiydi.

Hiçbirşey Allah ın bilgisi dışında değildir. Şeytanın cennete girme anından, Hz.Adem ve Hz.Havva nın vereceği karşılığa kadar herşeyi biliyordu. Allah' ın bir diğer ismide HAK tır... Bir insanı, delil, kanıt, şahitler olmadan yargılayıp ceza verebilirmisin? Allah, adildir ve bu dünya insanlar hakkında oluşacak kanıt ve şahitlerin hazırlandığı bir mekan olmuştur.
    Cennet ilk başta Hz.Adem ve eşine ve onların neslinden olacaklara koşulsuz olarak sunulmuştu. İblis in iddia ettiği gibi o insanlar arasında buna layık olanlarda vardır, layık olmayanlarda.. İşte bu dünyada çakal ve kuzu birbirinden gece ve gündüz gibi ayrılıyor.
    Allah , dileseydi en baştan herkesi dünyada yaşayacaklarına (imanlı- imansız) göre cennet veya cehennemde yaratırdı. Ama bu Allah' ın HAK sıfatına yakışmaz , ters düşerdi. Yani kısacası; suçu ispatlanana kadar herkes masumdur.

• quote:

Olaylara dışarıdan baktığın için hep eksik yada yanlış anlıyorsun yorumları..
    Aynı hatayı resim ve ressam örneğinde de yapmışsın. Halbuki çok güzel bir örnekti.
    O örnekte Allah ın neden yarattığı, yaratma gereği duyduğunu izah etmeye çalıştım. Yaradan tarafından bir bakış açısıydı. Yaradılan tarafından değil. Dolayısıyla resmin ressama soru sorması bu konunun dışında kalıyor. Bizim ilgilendiğimiz, ressamın neden resim çizdiğiydi.

Hiçbirşey Allah ın bilgisi dışında değildir. Şeytanın cennete girme anından, Hz.Adem ve Hz.Havva nın vereceği karşılığa kadar herşeyi biliyordu. Allah' ın bir diğer ismide HAK tır... Bir insanı, delil, kanıt, şahitler olmadan yargılayıp ceza verebilirmisin? Allah, adildir ve bu dünya insanlar hakkında oluşacak kanıt ve şahitlerin hazırlandığı bir mekan olmuştur.
    Cennet ilk başta Hz.Adem ve eşine ve onların neslinden olacaklara koşulsuz olarak sunulmuştu. İblis in iddia ettiği gibi o insanlar arasında buna layık olanlarda vardır, layık olmayanlarda.. İşte bu dünyada çakal ve kuzu birbirinden gece ve gündüz gibi ayrılıyor.
    Allah , dileseydi en baştan herkesi dünyada yaşayacaklarına (imanlı- imansız) göre cennet veya cehennemde yaratırdı. Ama bu Allah' ın HAK sıfatına yakışmaz , ters düşerdi. Yani kısacası; suçu ispatlanana kadar herkes masumdur.

En başta örneği verdiğinde Tanrıya bizi neden yarattın demek ressama neden çiziyosun demek gibi demiştin. Ben de örneğini düzelttim hayır onun gibi değil resmin ressama beni neden çizdin demesi gibi dedim ki bu çok mantıklıydı.
    İkinci olarak diğer yönden yine guzel örnek değil, çünkü ressam resmi bir nedenden dolayı çizer. Resim yapmayı sevdiği için, para kazanmak için, ünlenmek için, içindekileri dışa vurmak için vs. Bu yuzden bir ressama neden çiziyosun diyebiliriz. Tanrı da bir nedenden dolayı yarattıysa bizi ki verdiğin örneğin bizi götürdüğü yer burası biz yine neden yarattın diye sorabiliriz.
    İkinci söylediğin ise hiçbir şeyin cevabı değil. Bizi en başa götürüyor çünkü. Yani, tamam adalet yerini bulsun diye sınava sokuyor, en başta cehenneme atsa niye beni buraya attın benim Bi suçum yok diyemeyelim diye. İşte sıkıntı şurda başlıyor, tamam da niye yarattın? Ben yaratılmak istedim mi? Bu da bizi şuraya götürür: Tanrı buna herhangi bir cevap verebilir. Bu cevaplar iki mantık etrafında olur. Birisi, bana kulluk edin diyedir, ve diğer sunacağı bütün nedenlerde bu mantıktadır. İkincisi de öyle istedim sana ne dir. Birinciyse eğer, bencilce olduğu bariz. İbadet edeyim diye beni bana sormadan yaratması bencilcedir. Bir Tanrıya ve Hak sıfatına yakışmayan bir özelliktir. İkincisi de yine bencilcedir ve kotu dur. Yine Tanrı ve Hak sıfatına yakışmıyor.
    Kısacası ben cehenneme gidince neden buraya geldim deme hakkım yok ama beni neden yarattın ben yaratılmak istemedim ki deme hakkım vardır. Eğer o dediğin Hak sıfatı gerçekten varsa ve Tanrı sonsuz adalete sahipse o zaman bana yaratılmak ister misin diye soracaktı. Değilse sorun yok o zaman. Bu birine zorla para verip al bu parayı benim istediğim gibi harca, benim istediğim gibi harcamassan 100000 misliyle alırım demek gibi. E verme istemiyorum parayı. Burda ne hak ne adalet var.

Örnekte ressama soruyu soran biz değiliz. Üçüncü bir şahıs... Yani çizilen resim değil, o resmi görüpte bunu neden çizdinki diyen kişidir. Burada o kişinin ressamı anlayabilmesi mümkün değildir. Ressamın resim çizme ihtiyacını insani arzu ve beklentilerle izah ediyor veya anlamaya çalışıyorsun. Fakat Allah bu ihtiyaç ve arzulardan çok uzak.
    Kaldı ki, bizim kıldığımız namazlar veya hac ibadeti, diğer sevaplar ve yaptığımız iyiliklerin Allah a hiçbir getirisi yoktur. Biz bunları yapmazsak, Allah a hiçbir zararı veya götürüsüde yoktur.

Var olmak güzel birşeydir. Dünyada kötü bir hayat yaşamış, hastalıklarla boğuşmuş, ızdırap çekmiş birisine; Zengin, sağlıklı güçlü, mutlu bir hayat yaşamak üzere tekrar geleceksin deseler; Hayır kalsın istemiyorum demez. Var olmak o kadar güzel birşeydir ki, bütün hayatı ızdırapla geçmiş olsa bile ikinci sefere daha iyi bir hayat teklifini duyunca hayır diyemez.
    Bunu şu yüzden söylüyorum; öyle büyük bir imtihanın altına girdikki, çok büyük riski var. Allah ın Hak sıfatı bir müslüman için kesin olarak vardır ve sonsuzdur. Buna dayanarak söyleyebilirim, Allah, ben yaratılmayı istemiyorum diyecek hiçbir insanoğlunuda yaratmış olamaz. Buna en büyük kanıtda insanoğlunun nefsidir.

Hani Rabbin (ezelde) Âdemoğullarının sulplerinden zürriyetlerini almış, onları kendilerine karşı şahit tutarak, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” demişti. Onlar da, “Evet, şahit olduk (ki Rabbimizsin)” demişlerdi. Böyle yapmamız kıyamet günü, “Biz bundan habersizdik” dememeniz içindir. A'RAF-172

Bir ateiste sor, yaratılmamış olmayı dilermiydi diye.. Eğer diliyorsa o zaman kendi yaşamına son versin. Yapamaz... Çünkü var olmak onu cezbediyor.
    Bu hayatdan ızdırap duymuşsa bile, yaradılışına lanetler ediyorsa bile demin de dediğim gibi daha iyi bir seçeneğede hayır diyemez. Tekrar gelmek ister.

• quote:

Örnekte ressama soruyu soran biz değiliz. Üçüncü bir şahıs... Yani çizilen resim değil, o resmi görüpte bunu neden çizdinki diyen kişidir. Burada o kişinin ressamı anlayabilmesi mümkün değildir. Ressamın resim çizme ihtiyacını insani arzu ve beklentilerle izah ediyor veya anlamaya çalışıyorsun. Fakat Allah bu ihtiyaç ve arzulardan çok uzak.
    Kaldı ki, bizim kıldığımız namazlar veya hac ibadeti, diğer sevaplar ve yaptığımız iyiliklerin Allah a hiçbir getirisi yoktur. Biz bunları yapmazsak, Allah a hiçbir zararı veya götürüsüde yoktur.

Var olmak güzel birşeydir. Dünyada kötü bir hayat yaşamış, hastalıklarla boğuşmuş, ızdırap çekmiş birisine; Zengin, sağlıklı güçlü, mutlu bir hayat yaşamak üzere tekrar geleceksin deseler; Hayır kalsın istemiyorum demez. Var olmak o kadar güzel birşeydir ki, bütün hayatı ızdırapla geçmiş olsa bile ikinci sefere daha iyi bir hayat teklifini duyunca hayır diyemez.
    Bunu şu yüzden söylüyorum; öyle büyük bir imtihanın altına girdikki, çok büyük riski var. Allah ın Hak sıfatı bir müslüman için kesin olarak vardır ve sonsuzdur. Buna dayanarak söyleyebilirim, Allah, ben yaratılmayı istemiyorum diyecek hiçbir insanoğlunuda yaratmış olamaz. Buna en büyük kanıtda insanoğlunun nefsidir.

Hani Rabbin (ezelde) Âdemoğullarının sulplerinden zürriyetlerini almış, onları kendilerine karşı şahit tutarak, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” demişti. Onlar da, “Evet, şahit olduk (ki Rabbimizsin)” demişlerdi. Böyle yapmamız kıyamet günü, “Biz bundan habersizdik” dememeniz içindir. A'RAF-172

Bir ateiste sor, yaratılmamış olmayı dilermiydi diye.. Eğer diliyorsa o zaman kendi yaşamına son versin. Yapamaz... Çünkü var olmak onu cezbediyor.
    Bu hayatdan ızdırap duymuşsa bile, yaradılışına lanetler ediyorsa bile demin de dediğim gibi daha iyi bir seçeneğede hayır diyemez. Tekrar gelmek ister.

Üçüncü bir şahısın konuyla alakası yok onu demeye çalışıyorum. Neyse bunu geçelim.

Hayatı ızdırapla geçen birine, bidahakinde çok mutlu olacan dersen tabiki kabul eder. Ama hayatı ızdırapla geçen birine bir dahakine de böyle olacak ama ikinci bir yaşama hakkı veriyorum sana dersen kabul etmez. Hatta bidahakine ne olacağı belli değil, gene böyle olabilir ama istersen bidaha yaşa desen bile kabul etmeyebilir.
    Yine hiç yaratılmamakla, yaratıldıktan sonra intihar etmek aynı şey değil. Ayrıca burada Tanrının var olduğunu varsayarak konuşuyoruz, yani kısacası intihar etmek günah olduğuna göre biri intihar ederse cehenneme gider.

Bir ateist ben olayım, yaratılmamış olmayı diler miydim? Eğer yaratıldıysam evet yaratılmamış olmayı dilerdim. Yaratılmamışsam, zaten yaşamak yaşamamak veya herhangi bir şey benim için farketmeyecek. Koca bir hiçlik. Varolmamışım neden herhangi bir şey benim için farketsin. Ben yokum ki.

quote:

Allah, ben yaratılmayı istemiyorum diyecek hiçbir insanoğlunuda yaratmış olamaz

Yani kısacası Allah, dedi ki yaratırım, kurallarıma uyup yaşarsanız cennete alırım. Uymazsanız cehenneme. Uyacağınıza inanıyosanız sizi yaratayım, yoksa yaratmayayım. Kısaca bizi kumara soktu. Kurallarının ne kadar saçma olduğundan da hiç bahsetmedi. Onu da geçtim, en baştan böyle bir şeyi yapmasına zaten lüzum yok. Yani kısacası yine en başa dönüyoruz, niye yarattı niye böyle şeyler yapıyor ne gerek var. Benim cennet ihtimaliyle gözümü boyayıp, sonradan geçmişte yaşanan o olayları unutturarak haksız bir rekabete niye sokuyor beni? Haksız rekabete hiç girmeyeyim zaten, haksız rekabet dünyanın her alanında var. Bugün senle bunu tartışıyosak tek nedeni, yetiştiğimiz çevredir. Benim ailemde benim çevremle büyüsen, ben seninkilerle büyüsem rolleri değişmiş olurduk. O ayrı mesele.
    Yine cehennem ihtimaline karşı, cennet için bile yaşamayı seçeceğimi sanmıyorum.

Allah, ben yaratılmak istemiyorum diyen hiç kimseyi yaratmamıştır. Ama bu dünyada yaşadıklarından sonra, kendi hataları veya dünyevi nedenlerden dolayı üzülüp keşke böyle olmasaydı diyenler bile ilk yaradılışa memnun olan kimselerdi.

Allah, yine ahiretdeki hayat için bu kimselerede şöyle bir durumdan bahsediyor: Dünyada fiziki (engelli) yada manevi eksikliği bulunduğu halde şükredip sabreden ve imanını yitirmeyen, elbette ahiretde diğerlerinden daha üstün olacaktır. Allah'ın Hak sıfatı sonsuzdur.

İman edip salih ameller işleyenlere gelince -ki biz kişiye ancak gücünün yettiğini yükleriz- işte onlar cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalıcıdırlar.

Anne babası yanında yaşlanmış olup da cennete giremeyenin burnu yerde sürünsün. Hadis-i Şerif.

Diye de bir hadis vardır... Burada ana baba sahibi olmanın verdiği kolaylık anlatılıyor. Aksi durumun verdiği manevi eksiklik bir nevi mazeret olarak görülüyor.

Haksız rekabetden bahsetmeye gerek bile yok... İslam dini kendilerine doğru olarak tebliğ edilmiş herkes din den sorumludur. Amerika da yaşıyorum. İslamafobia yüzünden yalan yanlış islam dini
    anlatılıyor. Karalama propagandaları ile islam dini bana şiddet ve savaş dini olarak anlatıldı ve beni islamdan soğuttular. Bunun mesulü ben değilim. Allah benden neden müslüman olmadın diye
    hesap sormaz. Çünkü ulaşabildiğim bütün islam hakkındaki kaynaklar, çarpıtılmış, aldatılmış. Bunun hesabı bana değil, beni aldatanlara sorulur.
    İslam tebliğ ile yayılan bir dindir. Tebliğin tam olarak doğru ulaşmadığı kimse bundan muaftır...
    Kaldı ki, islam memleketinde yaşayan sen ateist olabildiğine göre; en başta iddianı kendin çürütüyorsun. Yine Avrupa, amerika ve asya da yaşayıpta müslümanlığı seçenlerde bir örnektir.

Kim, Allah'a karşı yalan uyduran veya onun âyetlerini yalanlayanlardan daha zalimdir? İşte onlara kitaptan (kendileri için yazılmış ömür ve rızıklardan) payları erişir. Sonunda kendilerine melek elçilerimiz, canlarını almak için geldiğinde, "Hani Allah'ı bırakıp tapınmakta olduğunuz şeyler nerede?" derler. Onlar da, "Bizi yüzüstü bırakıp kayboldular" derler ve kâfir olduklarına dair kendi aleyhlerine şahitlik ederler.

İkisi (cennet ve cehennem) arasında bir sur A'râf üzerinde de bir takım adamlar vardır. Cennet ve cehennemliklerin hepsini simalarından tanımaktadırlar. Cennetliklere, "Selam olsun size!" diye seslenirler. Onlar henüz cennete girmemişlerdir, ama bunu ummaktadırlar.

Gözleri cehennemlikler tarafına çevrildiği zaman, "Ey Rabbimiz! Bizi zalim toplumla beraber kılma" derler.

A'râftakiler simalarından tanıdıkları bir takım adamlara da seslenir ve şöyle derler: "Ne çokluğunuz, ne de taslamakta olduğunuz kibir size bir yarar sağladı!"

"Sizin, ‘Allah bunları rahmete erdirmez' diye yemin ettikleriniz şunlar mı?" (Sonra cennetliklere dönerek) "Haydi, girin cennete. Size korku yok. Siz üzülecek de değilsiniz" derler.

İnsan, Allah ın o ana kadar yarattıkları içerisinde en değer verdiği, kıymetli olandır. Allah, insanları sıkıntıya sokmak, içlerinden kimini seçip cennete, kimini cehenneme atmak için yaratmadı.

Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı.

Allah, "Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?" dedi. (O da) "Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise çamurdan yarattın" dedi.

Allah, "Şimdi in aşağı oradan. Çünkü senin orada büyüklük taslamak haddine değil! Hemen çık! Çünkü sen aşağılıklardansın" dedi.

Allah, insanı meleklerden ve onların hocası İblis den bile üstün görmektedir. İnsanın yaradılışı basit veya rastgele bir durum değildir.

Şeytan dedi ki: "(Öyle ise) beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin dosdoğru yolunun üzerinde elbette oturacağım."

"Sonra (pusu kurup) onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükreden (kimse)ler bulamayacaksın."

Allah dedi ki: "Yerilmiş ve kovulmuş olarak çık oradan. Andolsun, onlardan sana kim uyarsa sizin, hepinizi cehenneme doldururum."

"Ey Âdem! Sen ve eşin cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. Fakat şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz."

Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: "Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedi kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı."

"Şüphesiz ben size öğüt verenlerdenim" diye de onlara yemin etti.

Bu sûretle onları kandırarak yasağa sürükledi. Ağaçtan tattıklarında kendilerine avret yerleri göründü. Derhal üzerlerini cennet yapraklarıyla örtmeye başladılar. Rableri onlara, "Ben size bu ağacı yasaklamadım mı? Şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi?" diye seslendi.

Dediler ki: "Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz."

Allah dedi ki: "Birbirinizin düşmanı olarak inin (oradan). Size yeryüzünde bir zamana kadar yerleşme ve yararlanma vardır."

Allah dedi ki: "Orada yaşayacaksınız, orada öleceksiniz ve oradan (mahşere) çıkarılacaksınız."

Kurallar saçma değil...

Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayâsızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.

Hemen cezalandırmaz, mühlet verir..

• Aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. Ben de aynı şeyleri tekrarlamak durumunda kalıyorum. Allah bize diyor ki alın size iki seçenek cennet ve cehennem. Kurallarıma uyarsanız cennete uymazsanız cehenneme gidersiniz. (Neden diyor, ne lüzumu var, bütün bunların ne anlamı var, neden böyle bir şey yapıyor belli değil) Önümüz tamamen karanlık. Henüz daha maddi olarak var olmamışız. Ama varız. Sonuçta Tanrı bize bunu diyebiliyorsa varız. Yani bu demek oluyor ki Tanrı zaten bizi var etmiş ve bize sormuş. O zaman Tanrı kimseye sormadan bizi var etmiş bir kere. Birincisi; Hiç var etmemekle, var edip, beğendin mi beğenmediysen seni geri göndereyim, demek aynı şey değildir.
    Yani kısacası Tanrı bizi, bize sormadan var etti. Bu mantıksal zorunlu sonuç. Bizi var etmeden önce bize sorabilmesi mümkün değil, bunun için zaten bizi var etmesi gerekirdi. Ama yine Tanrı her şeyi bildiği için, o var ettikten sonra kimin bu sınavı kabul edip etmeyeceğini de biliyordu. Yani var etmeden önce. O zaman Tanrı diyor ya, siz yarın bir gün biz bundan habersizdik demeyelim diye bize bunları yaşatıyormuş. O zaman ben bundan habersizdim diyebilirim ona. Var olma konusunda yani. Çünkü bana sormuş olamaz. Fakat bana sormadan önce benim vereceğim kararı bilebilir. Yani kısacası Tanrı kendi zaten var olmak istediğimi bildiği için yarattı beni. Ama ben bunu kabul etmiyorum, ben bundan habersizdim. Bunu söylüyorum çünkü bir şansı verirken diğer şansı vermiyosa sanıldığı gibi bir adalet yoktur ortada. Eğer sonsuz adaletten haktan bahsediyorsak her iki şansı da vermeli. Ama her iki şansıda vermesi zaten mümkün değil. Şimdi diyeceksin ki biz insan mantığımızla bunu kavrayamayız. Zaten insan mantığımızla kavrayabilelim diye sınava girmiyor muyuz? Sonuçta Tanrı sonucu zaten biliyor, ama biz onun bildiğini kavrayamayacağımız için sınava sokuluyoruz. O zaman bahsettiğim yaratılmak istemeyi isteyip istememem konusunda da benim insan mantığımla kavrayabileceğim bir şans sunulmalı bana.
    İkincisi,sen diyorsun ki Amerika'da Avrupa'da doğan zaten mesul değil. Kimisi de(Çoğunluk) diyor ki mesuldür çünkü ona her türlü imkan verilmiştir. Bu ikilem zaten var, ama hadi bir kenara bırakalım senin dediğin gibi olsun. Buradan ben mesul değilim gibi bir sonuç çıkardım. Benim ailem dindar değil, hatta babam kafir, çevremde neredeyse herkes yine kafir, kafir olmayanlar da dindar değil. Gördüğüm, işittiğim, okuduğum neredeyse her şey dinin yanlışlığına delalet ediyor. Dünya görüşüm tamamen dinin kurallarına zıt. Kabul edebileceğim hiçbir argüman yok dinde. O halde ben mesul olmalıyım. Amerika'daki adamdan bir farkım yok. Müslüman bir ülkede doğmam ekstra + puan bana, ateist olmam veya dine inanmamam için. Çünkü bir İslam ülkesinin, içinde bulunduğu berbat durumu en yakından gözlemleyebiliyorum. İslami kuralların bizi nereden nereye getirdiğini direkt gözlemleyebiliyorum. Yine Müslüman insanların davranışlarındaki yanlışlığı direkt olarak gözlemleyebiliyorum. İnsan diyor ki yahu bu Müslümanlık iyi bir şeyse, neden Müslümanlar böyle, neden İslam ülkeleri böyle, neden bilimsel ve mantıksal verilerin gösterdiğinin tam zıttında.
    Diyelim mesul değilim, e bana din empoze edilmedi. Ailem hayvan gibi dindar olsaydı bana dini empoze etseydi ben de azılı bir Müslüman olurdum.
    Diyosunki zor şartlarda Müslüman olanlar, diğerlerinden daha iyi bir yere gidecek. E haksızlık. Belki diğer adam da zor şartlarda yetişseydi o da Müslüman olacaktı, o da gidecekti daha iyi bir yere. Ve diğer haksızlık, belki zor şartlarda Müslüman olan adam, kolay şartlarda olmayacaktı. Ama kolay şartlarda Müslüman olmayan belki zor şartlarda Müslüman olacaktı. Yine alternatif seneryolar o kadar fazlaki burada her şey olabilir. Kısacası burada adalet 0. Sen ödül sistemini kademelendirdiğin an da adalet madalet kalmaz. Herkese aynı şansı sunmadığın gibi bir de sunduğun şansa göre ödül veriyosun. Adalet falan yok burada.
    Yine başka bir durum Cennette daha iyi bir yer istemeye gerek yok, cennetin en dandik köşesine de razıyım ben. Bu ne saçma bir ödüldür. Cennette daha iyi bir yer. Yani bu birine şunu yaparsan sonsuz para ödülü alacaksın, ama diğerini yaparsan sonsuz para+1 ödül alacaksın demek gibi bir şey. Farkeder mi? Kolay yoldan sonsuz paraya ulaşabiliyosam o şekilde ulaşırım. Sonsuz+1 e ulaşmasam da olur. Yani ne farkeder? Daha iyi yer versen ne daha kötü versen ne. Mesela ben 5 yaşında ölseydim cennete gidecektim. En kötü yerine gitseydim ne farkeder. Beleşe cennete gitmiş olacaktım. Hani adalet? Ayrıca en kötü yerine gitmemde ayrıca adaletsizlik. Ben mi dedim 5 yaşında öleyim diye. Benim 5 yaşımda ölmem nasıl benim suçum olabilir ki ben cennetin en kötü yerine gidiyorum. Belki yaşasaydım en süper yerine gidecek kadar iyi bir Müslüman olacaktım.

Yani neresinden tutarsan tut elinde kalıyor bu adalet olayı.

Bütün bunları geçtiğimizde bir de İslamiyeti sevmem için hiçbir neden olmaması ayrı bir şey. Kurallar var, ama çoğu saçma. Kabul etmem veya severek yapmam mümkün değil. Öyle bir şey ki yani benim tüm kişiliğime, tüm düşünce anlayışıma ters. Peki ben irade sahibi olarak yaratıldıysam ve iradeli olmak benim yaratılış amacımsa, o zaman ben Tanrının iradesine boyun eğip bütün bu sevmediğim kuralları kabul mü etmeliyim, yoksa iradem beni ne yönde götürüyorsa o yönde mi gitmeliyim? O yön cehennem olsa bile. Birincisiyse, o zaman nerede irade? Hani özgürdük. Hani benim en önemli özelliğim irademdi. İkincisiyse, benim suçum ne o zaman? Beni böyle yaratan Allah, benim bu şekilde düşünmeme sebep olan tüm faktörleri, çevreyi vs veren Allah. E suçum nedir? Benim olduğum kişiyken, bütün o kurallara uymam, kabul etmem mümkün değil. Çünkü sevmiyorum. Sevemiyorum. Anlamlandıramıyorum. Çünkü aşırı mantıksız.

Aynı şeyleri tekrarladığın için aynı şeyleri tekrarlıyor olabilirmiyim sence?

5 yaşında ölen birisi yargılanmazki. Onlar cennettiklerdir. Ana ve babalarının inancı ne olursa olsun.
    Keşke bende 5 yaşında ölseydim de bende cennete girseydim sözünü bırak,Hz. Muhammed (S.A.V) , Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’in “Keşke kuş olsaydım, keşke saman çöpü olsaydım da bu sorumlulukları yüklenmeseydim” dediği de vardır.
    Bu tür düşünceler oyun bozanlıktır. Rabbimiz olarak kabul ediyoruz, sözünü verdikten sonra; senin görevin bu dünyada bu sözü tutabilmek, şeytana galip gelebilmektir.
    Yaratmasaydı o zaman... Yaratılmamayı dileyecek hiç kimseyi yaratmadı, yaratamaz zaten. Bu Hak sıfatıyla çelişir.
    Ben, o verdiğim sözü hatılamıyorum... Mahşerde sana ispatlanacak.
    Dünyada hatırlatılsaydı? Elçiler, kitaplar gönderdi zaten hatırlatmak için. Ve her defasında da sana OKU denildi. Sana verilen irade ve aklı kullan...
    O aklı kullandın ve inanmayı veya inanmamayı seçtin. Ahiretde karşılığını alacaksın.
    Felanca adam daha rahat bir hayat yaşadı müslüman oldu. Bende zengin olsaydım bende daha çok hayır işleri yapardım, daha çok sevap alırdım. Ameller niyetlere göredir. Allah rızası için verilen 1 kuruş, başka vesile için verilen 1 milyon liradan daha kıymetlidir.
    Allah hiçbir kuluna taşıyamayacağı yükü yüklemez. Afrikada açlıktan ölenler olduğu gibi, amerikada şişmanlıktan ölenlerde vardır.

Bluğ çağına ermeden vefat eden çocuğun yaradılış vazifesi belkide ana babasının imtihanıdır. Onun en baştaki yaradılış nedeni bunun içindir. O tam anlamıyla diğer insanlar gibi değildir. Ondan ibadet etmesi yada mümin bir kul olmasıda beklenmiyordur.

“Kız çocukları şâyânı merhamettir. Techiz edilmişlerdir ve bereketlidirler. Kim ki bir kızı olur, (ona Allah ve Rasûlüne imanı öğretir) se, Allah o kızı o kimseye cehenneme perde eder.

İki olursa, onlar sebebiyle o kimseyi cennetlik eder. Kimin ki üç kızı varsa veya üç kız kardeşine bakıyorsa, ondan cihad ve (nâfile) sadaka sâkıt olur.

Hiçbir Müslüman yok ki, buluğ çağına gelmeden üç tane çocuğu ölsün de, Allah-ü Teâla’da onu, çocuklarına olan rahmetinden dolayı cennete koymasın.

Allah iyiliği emreder, kötülüğü yasaklar. Kuran ı ve islamın şartlarını görüp yinede; ben bunları beğenmedim ve kabul etmiyorum diyorsan...

Allah sonsuz merhamet sahibidir. Umulurki seni de unutmasın.

• mahmudhudavendi kullanıcısına yanıt
    Rabbimiz olarak kabul ediyoruz sözünü kim verdi? Ne sözü? Neden hiçbir şey hatırlamıyoruz? Nerde bu sözleşme? Annelerimiz-babalarımız bizi dünyaya getirir ve bunun için de bize sormazlar "Yavrum sen bu hayatı yaşamak istiyor musun demezler." Bak tanrı yarattı filan demiyorum bile. Desem de sonuç yine değişmezdi çünkü var olan taraf olan biz-ben böyle bir şeyi hatırlamıyorum. Şimdi ben evlensem ya da evlenmesem bir kadınla yaşayacağım ilişkinden kendi iradelerimizle doğacak bir çocuğu büyütsek yarın bana veya annesine şunu diyebilir haklı olarak "Beni neden dünyaya getirdiniz? Ben istemedim ki!". Ve bunu dediğinde mantıklı hiçbir açıklama yapamazsın. Biz istedik dersin ya da dini masallar anlatırsın. Sen istedin diyemezsin, çocuğa. Ne diyeceksin? "Biz milyonlarca spermime ve annenin yumurta hücrelerine bunu sorduk, kararlaştırdık galip gelecek spermi seçtik. İşte orada sen bunu kabul ettin." mi diyeceksin? Lokomotif Portakal'ın anlattığı ve benim de aynı fikirde olduğum şey bu. Aynı şeyleri yazmışsın. Sen dini kuralları ve kendince mantıklı gibi görünen ya da dini kuralların kendi mantığını yazıyorsun hatta dini kuralları yazıyorsun, Lokomotif de bu kuralların mantıksızlığı ortaya döküyor ya da çelişkileri. Çünkü mantıklı ve çelişmeyen bir tarafı yok. Oyunbozan olmak için önce o oyuna kişinin kendi iradesi ile katılması gerekir, zorla oyuna sokulan biri oyunbozanlıkla suçlanamaz, çünkü zaten o kurallar baştan o kişiye "Kurallar bunlar kabul ediyor musun etmiyor musun?" diye bir teklifle sunulmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 9 Ekim 2015; 22:59:42 >

• quote:

5 yaşında ölen birisi yargılanmazki. Onlar cennettiklerdir. Ana ve babalarının inancı ne olursa olsun.
    Keşke bende 5 yaşında ölseydim de bende cennete girseydim sözünü bırak,Hz. Muhammed (S.A.V) , Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’in “Keşke kuş olsaydım, keşke saman çöpü olsaydım da bu sorumlulukları yüklenmeseydim” dediği de vardır.
    Bu tür düşünceler oyun bozanlıktır.

Neresi oyun bozanlık? Bundan daha hakettiğim bir şey yok dünyada. Adil bir şekilde yargılanmak istiyorum. Herkesin eşit şartlarda olmasını istiyorum. Madem hak madem adalet bunları istiyorum. 5 yaşında olup ölüp cennete gitmek istiyorum ben de. Benim o kişiden ne eksiğim var. Allah neden onun için özel planlar yapıp onu cennetine alıyor? Beni niye almıyor? Burada oyun bozan biri varsa Tanrının kendisi.

quote:

Yaratmasaydı o zaman... Yaratılmamayı dileyecek hiç kimseyi yaratmadı, yaratamaz zaten. Bu Hak sıfatıyla çelişir.
    Ben, o verdiğim sözü hatılamıyorum... Mahşerde sana ispatlanacak.

Ben yaratılmak istemedim bence. Bence böyle. Hadi bakalım. Bunu nasıl test ettiğini merak ediyorum. Zira beni yaratmadan önce benim yaratılmak isteyip istemediğimi, benim yaratılmamış, hiçlik halindeki yokluğuma nasıl danışarak karar verdiğini merak ediyorum.
    Mahşerde kanıtlanacak demek. Madem kanıtlanabiliyor, madem mahşerde alacağımız cevaplar bize yetebiliyor o zaman sınava da gerek yoktu. Benim cehenneme gideceğimi en başında kanıtlayıp cehenneme gönderebilirdi beni.

quote:

Felanca adam daha rahat bir hayat yaşadı müslüman oldu. Bende zengin olsaydım bende daha çok hayır işleri yapardım, daha çok sevap alırdım. Ameller niyetlere göredir. Allah rızası için verilen 1 kuruş, başka vesile için verilen 1 milyon liradan daha kıymetlidir.

Peki Allah rızası için verilen 1 milyon lira mı daha iyidir Allah rızası için verilen 1 kuruş mu? Yoksa ikiside eşit midir?

• Yazılarınızı biraz okudumda ateiste yaratılmamış olmayı dilermiydi diye sormak nasıl bir şeydir ya.

Ben ateistim kendime bunun sorulduğunu düşünüyorumda dalga geçiliyor hissine kapılırım.

Doğmamış olmayı yada vağrolmamış olmayı dilermiydin diye sormak lazım.

Bunu sorduğunuzu farz ederek cevap veriyim.

Fark etmezdi. Vağrolmamış olsaydım bunların benim için anlamı olmazdı. Çünkü ben yokum. Peki vağrolmuş durumdayım anlamı varmı? Şahsen hayır benim için hiç bir anlamı yok. Saçma sapan şeyler için yarışılan bir ortamdayız. Bu gün ölsem umrumda olmaz. Hatta uzamadan bitmesini bile istiyorum ama intihar edecek cesaretim yok. Araya kaynayıp gittiği yere kadar gidiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emc2xy -- 9 Ekim 2015; 20:46:24 >
  • nie sana sorulsunki ki hayat sahibi olmak istiyormusun veya istemiyormusun die ? sen kimsin

bu kibir nerden geliyor bu büyüklenmenin sebebi ne ? sen bir mahlukatsın yaratılmış sın .. saa nie hesap verilsin !!!

dilediğini dilediği şekilde yaratır hayat verir 2 ayaklı sürüngen 4 ayaklı dişi erkek ... hesap soran Allah tır sen hesap verensin !!

Yaratanı sorgulamak kibrin ve isyankarlığın tipik göstergesidir .

bide inanmıyorum demiyorlar mı aynı dawkins gibi tanrı yanılgısı madem inanmıyorsun ne diye konuşursun .. bir şeyi reddetmen için kabullenmen lazım demi .. hem inanmıyorum dio hemde çürütmeye calışıyor . bu tip konularda hiç konuşmasalar daha tutarlı olurlar . inanmadıgın bir konunun varlığı yokluğu veya çürütmesini geyiğini her neyse konuşmak tamamen bir mantıksızlık

ben ateist olsam bu konularla hiç ilgilenmem banane der gecerim . çünkü inanmıyorum ne die tartışayım demi

bu konularda en cok tartışan ateistler agnostikler gerci hepsi aynı aileden

insan olarak yaratıldın bir secim yapacaksın hayatta ....... öleceksin ve yeniden hayat bulup secimlerinin karsılığını göreceksin . bu kadar basit

• İbretlik.

• quote:

Orijinalden alıntı: emc2xy

Yazılarınızı biraz okudumda ateiste yaratılmamış olmayı dilermiydi diye sormak nasıl bir şeydir ya.

Ben ateistim kendime bunun sorulduğunu düşünüyorumda dalga geçiliyor hissine kapılırım.

Doğmamış olmayı yada vağrolmamış olmayı dilermiydin diye sormak lazım.

Bunu sorduğunuzu farz ederek cevap veriyim.

Fark etmezdi. Vağrolmamış olsaydım bunların benim için anlamı olmazdı. Çünkü ben yokum. Peki vağrolmuş durumdayım anlamı varmı? Şahsen hayır benim için hiç bir anlamı yok. Saçma sapan şeyler için yarışılan bir ortamdayız. Bu gün ölsem umrumda olmaz. Hatta uzamadan bitmesini bile istiyorum ama intihar edecek cesaretim yok. Araya kaynayıp gittiği yere kadar gidiyorum.

senin türkçe hocana slm diyorum noktalama işaretlerinde hata yapsan baglaclar felan harfleri ingilizce yazsan tamamda .

vağrolmak nedir yaff

sen zaten yaşamıyorsun ölüsün zombi gibi diğerleride öle lokomotif kartal göz felan .

vahyi kuranı oku anlamaya calış düşün .. geceleyin oku özellikle ..

• Tamam "varolmak". Senin dediğin gibi olsun. TDK zalım.

Beni mi bekliyordun konuya dalmak için?.s.s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emc2xy -- 9 Ekim 2015; 20:59:57 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.