Arkadaşlar 2 - 3 hafta önce yeni bir iş yeri açıldı ve ben de burada çalışıyorum. İş yerine büyük bir mağazadan markalı bir bilgisayar aldık. İçinde win 8'de vardı. Bilgisayara herhangi bir kullanıcı adı ve parola yazmadan rahatça girebiliyorduk. Birkaç gün önce 8.1'e yükselttim. Tabi XP'den geldiğim için acemiliğime denk geldi. Yükseltme sırasında benden mail adresi vermemi istedi. Ben de kendi mail adresimi yazdım. Ve güncellemeyi tamamladım. Fakat şöyle bir sorunla karşı karşıyayım. Burası bir iş yeri. Benim dışımda bilgisayarı kullanan birkaç kişi daha var. Bu kişiler Hotmail adreslerine girmek istediklerinde hep benim şahsi mail adresim açık vaziyette oluyor. Başkaları tarafından mail adresime ulaşılıyor ve okunuyor olması beni rahatsız ediyor. Biraz araştırdım. Yerel hesap açılıyormuş. Fakat yerel hesap açınca da bu sefer iş yerine ait dosyalara, belgelere ulaşamıyor bu yerel hesaplar. Kısaca ben kendi mail adresimle girdiğim bu administrator hesabını bu bilgisayardan kaldırmak istiyorum. Ve bunu herhangi bir dosya ve veri kaybı olmadan yapmak istiyorum. Ya da iş yerine ait mail adresiyle değişiklik yapabilir miyim kendi mail adresim arasında. Sonuçta ben burada çalışanım. Yarın, öbür gün işten ayrılsam bu bilgisayarın yöneticisi hep ben mi kalacağım böyle. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim. Bu bilgisayardan kaldırmam lazım mailimi. Acaba Windows'u geri yükleme yapsam ya da silip yeniden kursam win 8'i sorun çözülür mü ? Yoksa bilgisayarda administrator olarak tanımlı ben olduğum için bir sonuç çıkmaz mı ? Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdi işteyim eve geçince cevap yazicam aklimdasin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Merhaba dostum bak şimdi sağ köşeye getir mausun okunu ayarlara tıkla en altta bilgisayar ayarlarını değiştir çıkıyo ona tıkla metro arayüzüne geçicek orada ikinci hesaplar var ona gir ve oradan hesabının ayarlarını falan değiştir
Bir şeyler denedim yaptım ama hoşuma gitmedi. En güzeli sıfırladım windowsu. Kafam rahat en azından :)