Şimdi Ara

Tanık Olarak Bulunacağım Davaya Gitmesem Para Cezası Öder miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
7.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tanık Olarak Bulunacağım Davaya Gitmesem Para Cezası Öder miyim?

    Bir arkadaşıma facebooktan hakaret edildi arkadaşım hakaretin çıktısını aldı ve hakaret edeni mahkemeye verdi hakaret eden daha sonra iletisini sildi ileti silinmeden önce bende gördüğümden arkadaşım tanık olarak beni gösterdi. Şimdi elime mahkeme celbi ulaştı ve imza atıp aldım. Celpte ihtar başlığının altında bunlar yazıyor

    Belli gün ve saatte duruşma yerinde hazır olmadığınız ve mazerette bildirmediğiniz takdirde CMK 44 maddesi gereğince zorla getirileceğiniz ayrıca gelmediğinizden dolayı sebep olduğunuz mahkeme masraflarının kamu alacaklarının tahsili usulüne göre tarafınıza ödettirileceği ihtar olunur.

    Bana çağlayan adliyesi çok uzak gitmek istemiyorum sonuçta davacı değilim adım mahkeme celbinde tanık olarak geçiyor gitmesem para cezası öder miyim?



  • Mazeretinizi derhal çağrıldığınız mahkemeye yazılı olarak bildiriniz. Size gelen çağrı kâğıdında (davetiyede) sizi çağıran mahkeme ve dava numarası yazılıdır. O mahkemeye hitaben, dava numarasını da belirterek bir dilekçe yazmalısınız. Ancak her türlü mazeretin kabul görmeyeceğini unutmayınız. “Çok işim var”, “evime çok uzak”, “dükkânda duracak kimse yok” gibi beyanlar mazeret sayılmaz Eğer katılmaz iseniz; öncelikle mahkemece / savcılıkça ihzaren celbinize (polis vasıtası ile zorla getirilmenize) ve bundan da sonuç alınamaz ise hakkınızda yakalama kararı çıkarılmasına sebebiyet verirsiniz. Yakalandığınızda kendiliğinizden gitmediğiniz makam önüne ifadeniz alınmak üzere çıkarılır ve dosya kapsamına ve delil durumuna göre tutuklanmanızı gerektirir bir sebep yoksa ifadeniz alındıktan sonra serbest bırakılırsınız. Eğer yakalanmanız işgününe, mesai saatine değil de, haftasonuna denk gelir ise ilgili makam önüne çıkarılana dek bir-iki gün nezarethanede tutulabilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.