Şimdi Ara

tanecik ve dalga modeli ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
5.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mebin 12.sınıf fizik kitabında ışığın renklere ayrılması ve yüzeye basınç yapması tanecik modeli ile açıklanıyor diye yazmışlar diğer kaynaklarda farklı şeyler yazıyor hangisine inanacağımı şaşırdım meb kitabında yazan hiç aklıma yatmıyor

• Işığın renklere ayrılması sadece dalga modeliyle açıklanır fakat yüzeye basınç yapması hem tanecik hem dalga modeli ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Işığın renklere ayrılması sadece dalga modeliyle açıklanır fakat yüzeye basınç yapması hem tanecik hem dalga modeli ile.

12.sınıf meb kitabı yanlış almış bence de senin söylediğin gibi olmalı teşekkürler
  • sınav için esas kaynak meb kitaplarıdır sınavdaki hiçbir soru kitapla çelişemez. eğer kitap yanlış basıldıysa o bilgiden soru soramazlar sorarlarsa da soru %100 iptal olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkoali9

Konuyu 3 yıl sonra yeniden açıyorum fakat mebin kitabında halen ışık kırılması tanecik özelliği gösterir diyor diğer kaynaklar dalga diyor.hatta meb in sitesinden güncel pdf indirip baktım gene aynı durum.Ne olacak şimdi ? (Bu arada ışığın basıncı sorunuda var.)

ışığın basın hem dalga hem tanecik değil mi?
  • Güvender Konu Anlatımlı Meble Uyumlu nedeni de izah ediliyor
     tanecik ve dalga modeli ?? tanecik ve dalga modeli ?? tanecik ve dalga modeli ?? tanecik ve dalga modeli ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş sorun değil ben bu konuda eksiği olan arkadaşlar için attım resimleri :) Aksini iddia etme amacım yoktu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogisay -- 18 Haziran 2015; 21:18:12 >
  • Tanecik olarak bilmekte fayda var cunku fem dergilerde de tanecik geciyor yanlis olsa duzeltirlerdi .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak sadece dalga ozelligi gosteren olaylar:
    Isigin kirinimi, girisimi, polarizasyonu.
    Prizmadan gecen beyaz isigin renklere ayrilmasi
    Bi yuzeye dusurulen isigin hem yansimasi hem kirilmasi.
    Sadece tanecik:
    Fotoelektrik olay, kara cisim isimasi, compton olayi.
    Geri kalanlarin hepsi hem dalga hem tanecik :) meb de dogru sen de dogrusun yani lol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.