Bildirim
tanecik ve dalga modeli ??
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
upp -
Işığın renklere ayrılması sadece dalga modeliyle açıklanır fakat yüzeye basınç yapması hem tanecik hem dalga modeli ile. -
quote:
Orijinalden alıntı: sonics093
Işığın renklere ayrılması sadece dalga modeliyle açıklanır fakat yüzeye basınç yapması hem tanecik hem dalga modeli ile.
12.sınıf meb kitabı yanlış almış bence de senin söylediğin gibi olmalı teşekkürler -
sınav için esas kaynak meb kitaplarıdır sınavdaki hiçbir soru kitapla çelişemez. eğer kitap yanlış basıldıysa o bilgiden soru soramazlar sorarlarsa da soru %100 iptal olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: turkoali9
Konuyu 3 yıl sonra yeniden açıyorum fakat mebin kitabında halen ışık kırılması tanecik özelliği gösterir diyor diğer kaynaklar dalga diyor.hatta meb in sitesinden güncel pdf indirip baktım gene aynı durum.Ne olacak şimdi ? (Bu arada ışığın basıncı sorunuda var.)
ışığın basın hem dalga hem tanecik değil mi? -
-
Kardeş sorun değil ben bu konuda eksiği olan arkadaşlar için attım resimleri :) Aksini iddia etme amacım yoktu :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogisay -- 18 Haziran 2015; 21:18:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tanecik olarak bilmekte fayda var cunku fem dergilerde de tanecik geciyor yanlis olsa duzeltirlerdi .
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Bak sadece dalga ozelligi gosteren olaylar:
Isigin kirinimi, girisimi, polarizasyonu.
Prizmadan gecen beyaz isigin renklere ayrilmasi
Bi yuzeye dusurulen isigin hem yansimasi hem kirilmasi.
Sadece tanecik:
Fotoelektrik olay, kara cisim isimasi, compton olayi.
Geri kalanlarin hepsi hem dalga hem tanecik :) meb de dogru sen de dogrusun yani lol
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X