Şimdi Ara

tampon tampona takip (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
7.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

Sol şeritte gidene(eğer benden yavaşsa) sellektör atarım ta ki çekilene kadar. Eğer dibine kadar girmişsem hala çekilmemiş ve önü boş ise çekinmeden sağ şeride geçer, sonra sert bir şekilde sol şeride geçerim. Bazı akıllılar kendilerini akıllı zannedip, ben kendimi sağa attığımda gaza yükleniyorlar. Gurur meselesi mi yapıyorlar anlamıyorum ki? Oysaki ben arkamdan bir araç hızlı geliyorsa sellektör bile yemeden bi sağ şeride geçiyorum

'' sert şekilde''

Dikkat ediniz, oda size ''sert şekilde'' hareket yapmasın, kaza yaşarsınız...

Tamam yol vermiyorsa anlıyorum ama bunu ''sert şekilde'' yapmayınız. Sertlik sertliği doğurur. Etki tepki meselesi yani...

Hele hele magandalarla dolu bir ülkede bu şekilde yapmak... Ben olsam bulaşmazdım, başıma bela almazdım...

Sonra pisliğin birisi sizi durdurup denize falan atar ve hiç ceza almaz. Burası Türkiye... Yinede siz bilirsiniz... Kurtlar vadisinde yaşamıyoruz,ayaklarımız yere bassın lütfen...

En temizi belaya bulaşmadan usul usul basıp geçmekdir...

Aynı şeyi diyorum bende. Yolu versin etki ortadan kalksın, bende herhangi bir tepki göstermeyeyim. Bugün gayet sakin kullandım (sabah saatlerinde). Sırf bu topicin amacını anlamak için takip mesafesi bıraktım ama bütün şirket araçları ve taksiler önüme doluştu, arkadaki adam da bıkmış ki sellektör attı bana yol verme artık gibisinden. Bu şehirde takip mesafesi işlemiyor ben bunu anladım.

• cevaplara bakarsan, sanki tampon tamponadan sikayet edenler kusurlu cikartilmak istenmis, sol seridi isgalle suclanmalarini mi ararsin, kendisinden hizli ve pahali arabayi cekemezlikle suclamalari mi ararsin, acemilikle ve araba surmeyi bildigini sanmakla suclamak mi ararsin...
    zaten buradakiler de ingilterenin nezih derbyshire sokaklarinda araba suruyordu, unutmusuz istanbul trafigini!
    burada boyleyse trafikte her gun gordugumuz tampon sevdalilari ne yapar, siz dusunun artik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 4 Aralık 2010; 7:31:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugraq

quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

Orijinalden alıntı: bugraq

Yazılanlara hayret etmemek mümkün değil. Okumuş – yazmış, statü sahibi, hukuk bilgisine sahip olduğunu iddia eden insanların, her ne halükarda olursa olsun, öndeki aracın tamponuna yapışıp taciz etmeyi, sağına geçip sertçe önüne kırmayı hak gibi göstermesine ve bu şekilde kendisi de dâhil birçok insanın hayatını bile bile tehlikeye atmasına insanın inanası gelmiyor. Araçların ön plana çıkartılan marka ve güçleri, dövme – dövülme mevzuları, çakma ileri sürüş bilgileri ise buram buram görgüsüzlük kokuyor. Hiç kimsenin bir başkasını, kişi istemediği takdirde eğitmeye, yola getirmeye, haddini bildirmeye, daha da ötesi cezalandırmaya hakkı yok. En fazla kural ihlalini yetkili mercilere ihbar eder, geçersin.

lafın bana mı kardeş..

Kurallar insanların güvenliği için konulmuştur. Şerit kullanımına dair kurallar da en az diğerleri kadar önemlidir. Ancak bu kuralı ihlal eden birini, çok daha fazlasını ihlal ederek (takip mesafesi, hız limitleri, aynen şerit ihlali, tehlikeli araç kullanarak can ve mal sağlığını tehdit etmek...) cezalandıramazsınız. Yazdığım ilk mesajdaki "hukuk bilgisi" vurgusu buna istinaden yapılmıştır.

çok doğru söylüyorsun..da, benim bunlar yaparak birini cezalandırmaya çalıştığımı nerden çıkarıyorsun...

ayrıca ben yaptığının doğru olduğunu hiçbir yerde söylemedim. hatta hatalı olduğumu bile kabul ettim/ediyorum. ama ne yazıkki sol şeritçiler hala "ama ben hız sınırları dahilinde gidiyorummm" demeye devam ediyorlar. işte aradaki en büyük fark bu.

• herkes kendince haklı fakat birisi de inandığı şeyin aşkına şuna cevap versin. 150-160 kaptırıp giden ve soldaki kendinden yavaş ilerleyenleri solu kapatmakla suçlayanlardan kaç tanesi solda işi bittiği zaman orta ya da sağ şeride geçerek ilerliyor?

100 le kapatınca suç, 150 ile kapatınca suç değilmiş gibi düşünen bir güruh var ortada. eminim burda solun kapatılmasından şikayetçi olan arkadaşlar böyle yapmıyordur fakat trafikte bir kere bile sağa geçen görmedim ben (bu kaptırıp gidenlerden).
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

herkes kendince haklı fakat birisi de inandığı şeyin aşkına şuna cevap versin. 150-160 kaptırıp giden ve soldaki kendinden yavaş ilerleyenleri solu kapatmakla suçlayanlardan kaç tanesi solda işi bittiği zaman orta ya da sağ şeride geçerek ilerliyor?

100 le kapatınca suç, 150 ile kapatınca suç değilmiş gibi düşünen bir güruh var ortada. eminim burda solun kapatılmasından şikayetçi olan arkadaşlar böyle yapmıyordur fakat trafikte bir kere bile sağa geçen görmedim ben (bu kaptırıp gidenlerden).

vallahi Allah yukarıda ben geçiyorum..hızım kaç olursa olsun sağ şerit müsait olduğu sürece sağdan giderim
  • efendi gibi yol istenecek, yol isteyene verilecektir. YOL GİDENİNDİR.........
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Tamponuma yapışan olursa bende freni pompalıyorum umrum değil istiyorsa vursun arkadan bana. 1 kere basıyorum frene o korkuyla bi daha yaklaşmıyor tampona şerefsiz dolu memleket ne diye yapışırsın sen tampona canımı tehlikeye atarsın.

Heh işte aynısını ben de yapıyorum. Uyuz oluyo. Eee ne demişler deli deliyi görünce sopasını saklarmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

herkes kendince haklı fakat birisi de inandığı şeyin aşkına şuna cevap versin. 150-160 kaptırıp giden ve soldaki kendinden yavaş ilerleyenleri solu kapatmakla suçlayanlardan kaç tanesi solda işi bittiği zaman orta ya da sağ şeride geçerek ilerliyor?

Bu da herkesi kendi gibi sanıyor ya, ben de ona yanıyorum.
  • o kadar yazılmış çizilmiş
    aranızda kırıkkale merkezde araç kullanmış kaç kişi var acaba :)
    amacım bir yeri ya da kitleyi yermek değil, mesele eğitim seviyesi yanında zihniyet meselesi.
    kırıkkalede, samsun bulvarı üzerinde 2 şeritli yolda gidiyorum. sol şeritte (sağ taraf dolu) tahmini 50 - 60 km hızla giden şahinci abimiz hiç bir sinyal, ikaz vermeden cart diye sola dönüş yapıyor. ölürmüsün öldürürmüsün? sinyalin yanmıyorsa camdan elini çıkart döneceğim işareti yap, elini kaldır özür dile ama yok. metrekareye düşen apaçi sayısı fazla.
    -
    şimdi ben tüm ısrarlarıma rağmen inadına yol vermeyenin sağından geçerim. normal şekilde önüne geçerim sonra düzgünce hızımı yavaşlatırım, aynadan takip ederim. sağından geçtiğim andaval sellektör ya da korna basmayıp efendi gibi sağ şeride geçiyorsa mesele yok ama haklı gibi sellektör yapıyorsa o adam hakkında siz ne düşünürsünüz?
    hiç birimiz peygamber değiliz o kadar sabrımız yok. en sakin adam bile bu durumda çileden çıkmaz mı? yapmayın etmeyin çoğumuz trafikte karşılaştığımız apaçi dediğimiz yaşam formları yüzünden stres olmuyor muyuz?

yapacak birşey yok. elimizden geldiğince, yolcu koltuğuna oturduğumuzda şöförü uyarmak, çocuklarımız varsa onları eğitmek, kuzenlerimizi, dayılarımızı her ne kadar insana ulaşabiliyorsak doğruyu göstermeye çalışmalıyız.

• quote:

Orijinalden alıntı: joushkun
    Bu da herkesi kendi gibi sanıyor ya, ben de ona yanıyorum.

delikanlı senin acına ben derman olamam, başka yerlerde ara derdine çareyi

@alikum

sen söylüyorsan inanırım hocam, genele yansımıyor malesef bu iş. bahsetmeye çalıştığım bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 5 Aralık 2010; 12:38:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Ya bazı şeyler eğitim bilgi vesaire ile olmuyor kültür meselesi.. arkadaş halen dikiz aynasından aldığı elektirikten falan bahsediyor.umarım hiç bir zaman yaşamazsınız ama o dibine girdiğiniz araç bir gün ani fren yaptığında ancak durumu anlarsınız ne yaparsınız mukadderat işte

Yahu benim sorduğum şu niye anlamak istemiyorsunuz?
    "dibinize girilmesine ne sebeple neden oluyorsunuz?"
    Sıkıldım artık aynı şeyi yazmaktan, normal şartlar altında milletin dibine niye gireyim? Öyle bir eziklik yaşama gereği duymuyorum.
    Eğer gerçekten benim sorumun muhattabı sizler olmasanız bu kadar itiraz etmezdiniz, ama bariz ortada ki anlattığım senaryolardaki karakterlerden birisiniz.
    Aklınızda bir sürü tasarı var farkındayım ama benimki hiç biri ile uyuşmuyor, sadece yoluma gitmek istiyorum müsaadenizle. Ne heyecan arıyorum, ne üstünlük sağlamaya çalışıyorum.
    Sadece sizlerin arabanızın canına okumak pahasına yol vermemesinden bıktım o kadar, bunu dile getiriyorum.

senin araba 500 bg sol serııte gıdıyorsun benım araba 125 bg bende sol serıttetım benım hız 160 km senın hız 140 km kım kıme yol vermek zorunda sımdı.

• konuyu bıraz hortlattık ama
  • Arkamda gördüğüm andan 5 saniye içinde basar ortadan kaybolurum yol vermeme gerek kalmaz, ya da sağ şerit müsaitse oraya geçerim bu öyle düşünüp tasarlanacak bir aksiyon değil zira.
  • Bende takip mesafesini koruyarak yol aldığımda hemen safları siklastiriyor millet sagolsunlar!!!
    Buna ne yapacaz??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sikinti yapmayin. O selektorlerden zevk almaya bakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öndeki şoför acemi olabilir, panik yapabilir, fren yapabilir. Yol boş olsa bile aracın durabileceği kadar bir boşluk vermek en güzeli...
  • Özellikle şehir içinde öndeki araba ile takip mesafesi bırakırsanız sağ veya sol şeritten iki ayaklı bir öküz arabasıyla araya girebilir. Siz biraz geride kalırsınız. Yine boşluk verirsiniz. Bir başka öküz daha girer. O sebeple insanlar öndeki araba ile aralarında takip mesafesi bırakmak istemezler. Tetikte giderler.
  • Aklıma 160 km/h hızla dibimde selektör yapan dorsesiz TIR geldi. Bu adama yol versem bir dert yol vermesem bir dert. Senin ne işin var o hızda en sol şeritte...
    Ayrıca selektör olayına gelirsek ben de sol şeridi kullanmaları yasak olan otobüs, kamyon gibi araçlara yanaşıp selektör yapıyorum. Gerekiyor bazen.
  • yakın takip denince aklıma gelen ilk bu video oldu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bugra_s88

Aklıma 160 km/h hızla dibimde selektör yapan dorsesiz TIR geldi. Bu adama yol versem bir dert yol vermesem bir dert. Senin ne işin var o hızda en sol şeritte...
    Ayrıca selektör olayına gelirsek ben de sol şeridi kullanmaları yasak olan otobüs, kamyon gibi araçlara yanaşıp selektör yapıyorum. Gerekiyor bazen.

Sol şeridi sadece otobüslerin ve kamyonların değil, bütün araçların devamlı kullanması yasak. Bir araç sürekli sol şerit kullanıyorsa selektör yapın. Fakat başka bir aracı solladığını farkederseniz sollamasına da izin verin.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.