Şimdi Ara

Tamir e verilen aracımı kullanmış lar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
8
Favori
6.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mahvesm

Hemen kızmayın bence.sımdı bu tamırcı arkadaslar evet gercekten arabayı bıraz set kullanıyorlar.Frene sert basar vıteslerı devrı zorlayarak atar deyım yerındeyse arabayı dınlerler..tepkısını olcme babında...bızzat sahıdım eskı arabam arızalandıgında ustayla beraber test etmek ıcın cıktık bende hafıften sınırlenmıstım adama ama adam kullandı ve ınınce abı arabada su su problemler var dedı....anlıycan canını sıkmaya degmez..küp seker degılya bu merertler erisin....

Adam arabayı kaporta boyaya bırakmış sen neyin kafasını yaşıyorsun merak ettim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Benzer durumu arkadaşın aracıyla yaşadık. Araç kaportacıda . Aradık adamı abi yarın öğleden sonra 3 gibi gelin dedi kıl kuyruk. biz 4 te gidelim dedim sanayicinin saati bir saat geridir dedim bi gittik adam daha son yapacağı yere başlamamış bile.

bi çay için falan felan. Neyse adam bir ara kayboldu ortadan arabanın kaputa bi el attım kaput sıcak motoru açtım motora el değmiyor.

Yani bunlar hoş şeyler değil. Bizler geri zekalı değiliz. Aracın kullanılıp kullanılmadığı çoğu kez anlaşılır. Diyelim ki anlaşılmadı kul hakkı olur. O içindeki benziini beraber kazanmadık ki. Sen benım kazancıma niye göz dikiyorsun.

Sizin durumda gelince de hocam adamın yanına dükkanı kapatmak üzere olduğu bir zamanda gidin yanınıza sağlam adamlar alın. Ağır konuşun. yüzleri kızarsın biraz. Sonra da paranızı isteyin geri. O iş için ödediğiniz tüm parayı geri isteyin

Alıntıları Göster
    Arabanızı sanayi esnafına götürüyorsanız, vaktiniz var ise, mutlaka başında bekleyin. Biz tamir için arabamızı bırakmıştık tanıdık bir ustaya. 2 saatte bitecek tamir için bir kaç gün oyaladı. Vermedi arabayı. Hafta sonu oldu. Hafta sonu arabayı tesadüfen gelin arabası yapılmış olarak gördüm. Adam utanmasın, başkalarının yanında bozulmasın diye yanına gitmedim. Babama söyledim. Güldü.

Ben sürekli yetkili servise veriyorum. defalarca verdim. Her aldığımda en fazla 1 km kullanmış oluyorlar. O da normaldir. test sürüşüne çıkıyorlar. zaten faturada da belirtiliyor bu.

• quote:

Benzer durumu arkadaşın aracıyla yaşadık. Araç kaportacıda . Aradık adamı abi yarın öğleden sonra 3 gibi gelin dedi kıl kuyruk. biz 4 te gidelim dedim sanayicinin saati bir saat geridir dedim bi gittik adam daha son yapacağı yere başlamamış bile.

bi çay için falan felan. Neyse adam bir ara kayboldu ortadan arabanın kaputa bi el attım kaput sıcak motoru açtım motora el değmiyor.

Yani bunlar hoş şeyler değil. Bizler geri zekalı değiliz. Aracın kullanılıp kullanılmadığı çoğu kez anlaşılır. Diyelim ki anlaşılmadı kul hakkı olur. O içindeki benziini beraber kazanmadık ki. Sen benım kazancıma niye göz dikiyorsun.

Sizin durumda gelince de hocam adamın yanına dükkanı kapatmak üzere olduğu bir zamanda gidin yanınıza sağlam adamlar alın. Ağır konuşun. yüzleri kızarsın biraz. Sonra da paranızı isteyin geri. O iş için ödediğiniz tüm parayı geri isteyin

Alıntıları Göster
    emanete hıyanet etmektir benim gözümde ve çok adice bir harekettir.
    şikayet edin, mahkemeye verin.
    sürüm sürüm sürünsünler de ders olsun, bir daha yapmasınlar.
    aynısı van da beni de başıma gelmişti.
    çeyrek depo benzin kullanmışlard hayvanlar.
    dilimle önemli değil dedim artık ama içimden bayaa bi saydırdım.
    benim için o kaportacı ve onu tavsiye eden adam dahil bitmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

Alıntıları Göster
    resmen hırsızlık bu yahu. arabayı getirip geri vermişler sadece başka bir fark yok. araç çalanlar da kullanıp geri getirsin mesela kalmasın. sen hakkını hela et hocam, ama resmi yollara da lütfen başvur. emanet bu ya sen nasıl alır gidersin bunu, kendi malından daha iyi bakman lazım gerçekten ipin ucu kaçmış bazı mekanlarda.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    :) hocam sen ciddi misin :) şaşkınlıktan gülüyorum ya inanamadım da
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

Alıntıları Göster
    Yetkili servis harici aracı bir yere bırakmaya bir türlü güvenemiyorum ben. Bin bir türlü hali var dünyanın.

En azından yetkili servislerde kamera vs var.

Sanayide ise en güzeli usta işini yaparken sen elinde çay onu izlemek.

Videodaki ahlaksızın yaptıkları ne kadar yanlışsa, bunu tüm sanayi esnafına yığmak da bir o kadar gaddarca...

• quote:

Orijinalden alıntı: konuşantahta

:) hocam sen ciddi misin :) şaşkınlıktan gülüyorum ya inanamadım da

Vallahi ciddiyim. Hatta şimdi bir şeyi daha hatırladım. O zaman Pazar günü sabah bizim komşumuz, aynı zamanda köylümüz kahvaltıda kriz geçirip vefat etti. Araba sadece bizde vardı. oraya buraya koşturmak gerekiyordu. Ölüm kağıdı alma işi filan. Eve doktor getirip öldüğünü tescillemek işleri vs. Taksi tuttuk hep. Bir iki yere dolmuşla gittik. Bu gidişlerden birinde tesadüfen trafikte gördüm bizim arabayı. Gelin arabası yapılmış. Kullanan da tamir için verdiğimiz usta.

Bozulmasın diye bir şey demedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 28 Ekim 2013; 11:24:37 >
  • malesef her usta ayni degil.. ustam arabasiyla evime gelir kendi arabasini bana birakir benimkiyle gider..

Not : usta aile dostumuzdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uurll -- 28 Ekim 2013; 11:32:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    hocam Allah rahmet etsin o zata, sizden de Allah razı olsun, güzel imtihan olmuşsunuz kayıpsız geçmişsiniz zannedersem :) tebrik ederim
  • quote:

hocam Allah rahmet etsin o zata, sizden de Allah razı olsun, güzel imtihan olmuşsunuz kayıpsız geçmişsiniz zannedersem :) tebrik ederim

Teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibi olmuştur.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Aynısı sivastada istanbul oto boya isimli bi yer bana yaptı.Eniştemin arabasını vurmuştum boyaya bıraktım ortalama tüketim 7lt lerdeyken aracı bi aldım tüketim 12 lt lere yükselmiş.Şerefsiz sahibinin kıyamadığı arabayı eşşek gibi kullanmış.geberteceksin böylesini

• quote:

Orijinalden alıntı: ttyahoss

merak edenler için kısa bir bölumhttp://www.youtube.com/watch?v=r8rMh4eTuAA&feature=youtu.be

4.40 dan sonra içim acıdı ayrıca 1. Vitese garezi var heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibi olmuştur.

Alıntıları Göster
    Nasıl bir kafa yapısı var anlamadım bu ustaların alfa gelmiş bir sürelim bakalım tarzında
  • quote:

Arabanızı sanayi esnafına götürüyorsanız, vaktiniz var ise, mutlaka başında bekleyin. Biz tamir için arabamızı bırakmıştık tanıdık bir ustaya. 2 saatte bitecek tamir için bir kaç gün oyaladı. Vermedi arabayı. Hafta sonu oldu. Hafta sonu arabayı tesadüfen gelin arabası yapılmış olarak gördüm. Adam utanmasın, başkalarının yanında bozulmasın diye yanına gitmedim. Babama söyledim. Güldü.

Ben sürekli yetkili servise veriyorum. defalarca verdim. Her aldığımda en fazla 1 km kullanmış oluyorlar. O da normaldir. test sürüşüne çıkıyorlar. zaten faturada da belirtiliyor bu.

yetkili servise aracı bıraktığımızda kenarda köşede iş yapılana kadar beklememize müsade ediyorlar mı acaba ? Bu konuda bir bilginiz var mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: halley yıldızı

quote:

yetkili servise aracı bıraktığımızda kenarda köşede iş yapılana kadar beklememize müsade ediyorlar mı acaba ? Bu konuda bir bilginiz var mı acaba ?

Evet. Müsaade ediyorlar. Hatta atölye tarafına girebiliyorsunuz. Arabanız gözünüzün önünde yapılıyor. Bağdatlılar'da (şimdiki ünvanı İnanlar Otomotiv) böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoTingMan

quote:

Orijinalden alıntı: ttyahoss

merak edenler için kısa bir bölumhttp://www.youtube.com/watch?v=r8rMh4eTuAA&feature=youtu.be

4.40 dan sonra içim acıdı ayrıca 1. Vitese garezi var heralde

Alıntıları Göster
    Kağıthane'de Renault'un bir servisi var.Yaklaşık 2 yıl önce servisin önünde birini bekliyordum ama neredeyse içeriye girip siz ne biçim servissiniz diye bağıracaktım.İnsanların arabasını öyle bir kullanıyorlardı ki.Yüksek deviri geçtim böyle bir agresif kullanma olamaz.Geri viteste tam gaz yapmalar, garaj çıkışındaki rampadan çok hızlı geçmeler.Açıkcası aracını verenlere çok üzüldüm.Dünya para verdiği aracını kendisi adeta çocuğu gibi görürken bu sorumsuz insanların böyle yapmasını kabul edemiyorum.Her ülkede vardır biraz ama Türkiye'de özellikle otomotiv dünyasında hangi firma olursa olsun servise bırakılan araçlar hor kullanılıyor.Neden ? Çünkü kendisinin değil.İş ahlakı yok.Elindeki aracın ne için kendisine verildiğinin bilincinde değil.Neden aracın bir yerine zarar vereyim veya ömrünü azaltayım bunu kullanan da insan diye bir düşünce yok.Önüne geleni servis elemanı yapıyorlar.Ondan sonra sanki tonlarca iş yapmış gibi 1 liralık işe 10 lira ücret alıyorlar.İnsanların kiralık araçları hor kullanmasının da bir farkı yok tabi.Örnekler çoğaltılabilir.Burada Renault firması kesinlikle hedef alınmamıştır.Bu gördüklerimden sadece bir tanesiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MERT237

Kağıthane'de Renault'un bir servisi var.Yaklaşık 2 yıl önce servisin önünde birini bekliyordum ama neredeyse içeriye girip siz ne biçim servissiniz diye bağıracaktım.İnsanların arabasını öyle bir kullanıyorlardı ki.Yüksek deviri geçtim böyle bir agresif kullanma olamaz.Geri viteste tam gaz yapmalar, garaj çıkışındaki rampadan çok hızlı geçmeler.Açıkcası aracını verenlere çok üzüldüm.Dünya para verdiği aracını kendisi adeta çocuğu gibi görürken bu sorumsuz insanların böyle yapmasını kabul edemiyorum.Her ülkede vardır biraz ama Türkiye'de özellikle otomotiv dünyasında hangi firma olursa olsun servise bırakılan araçlar hor kullanılıyor.Neden ? Çünkü kendisinin değil.İş ahlakı yok.Elindeki aracın ne için kendisine verildiğinin bilincinde değil.Neden aracın bir yerine zarar vereyim veya ömrünü azaltayım bunu kullanan da insan diye bir düşünce yok.Önüne geleni servis elemanı yapıyorlar.Ondan sonra sanki tonlarca iş yapmış gibi 1 liralık işe 10 lira ücret alıyorlar.İnsanların kiralık araçları hor kullanmasının da bir farkı yok tabi.Örnekler çoğaltılabilir.Burada Renault firması kesinlikle hedef alınmamıştır.Bu gördüklerimden sadece bir tanesiydi.

Alıntıları Göster
    Canınızı sıkmayın. Olmuş yapacak bişey yok. Akıl karı oldu sayın. Hak aramaya kalksanız sonuca varamadığınız gibi dahada canınız sıkılacak.
    Çoğu sanayi ustası araç sahibi arabadayken bile arabanın anasını ağlatabiliyor.
    En azından tümseklerde filan dikkat etmiş. İnanın ben kendi aracımı bundan daha sert kullanıyorum yer yer.

• quote:

Orijinalden alıntı: MERT237

Alıntıları Göster
    Deneyimlerime dayanarak söylüyorum; oto sanayideki ustalara araba bırakmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: halley yıldızı

quote:

istinye borusanda araciniz alt katta camli bir bolumde yapilirken siz de ust katta cay icerken hatta yemek yerken aracinizi izleyebiliyorsunuz.. Zaten o kadar profesyoneller ki mudahele etme geregi duymuyorsunuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Rakipsiz Fırtına

quote:

Orijinalden alıntı: oguz38x

Bende Kayseri'de yaşıyorum, bmw araç markamız ama işimiz düşer bellimi olur..

Gerçi hoş babam en önemli işlerini bile erteleyip 1 saniye araba başından ayrılmayan tipik '' kıl insan '' modeli, bu huyu sayesinde herşeyi düzenli yaptırıyoruz ve kesinlikle aracı sanayiye bırakmıyoruz sabah marşa basıcaz vs gibi şeyler söylerlerse tamam siz dükkanı açmadan söyleyin yiterekde olsa getirir o ( ev sanayi arası 1-2km ) :D

babanız en doğrusunu yapıyor.ben de çok titizim arabama.en ufak yağ değişiminde bile elemanın iyice burnuna girerim ne yapıyor diye.kısacası sanayiye aracımı hayatta güvenip bırakamam.rahatsız olurum.

Bende öyleyim hocam,mesela aracımda bi parçamı değişti,göster abi bana eski parçamı,sonra aç motoru taktığın parçayı göster,sökülen eski parçamı alırım,parayıda öyle veririm,eski parçayı gözümle görmeden para mara vermem

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.