Şimdi Ara

Tam size göre bi anketim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir araştırmacı; “Bana bir düzine sağlıklı bebek verin ve onları büyüteceğim belirli bir ortam sağlayın. İçlerinden rastgele seçeceğim birini; yetenekleri, eğilimleri, becerileri, ilgi duyduğu konular ve anne babasının ırkı ne olursa olsun istediğim mesleğe göre yetiştirebileceğimden eminim. Bu meslek doktorluk, avukatlık, tüccarlık, yöneticilik, hatta dilencilik ve hırsızlık da olabilir.” diyor

Bu görüşe katılıyor musunuz?

Neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malum Adam -- 16 Mart 2019; 16:54:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üniversite sınavı ile çok alaklı gözükmeyebilir ama bu meslekler için sınava girmek gerekiyor. Varlılkı ailede olsaydım daha iyi bir mesleğim olurdu diyenlern olduğunu da biliyorum burada. O yüzden burada açtım konuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ona J. Watson olup olmadığını sorardım

Bence bebek sahibi olmak için çok varlıklı olmaya gerek yok (ki öyle olsaydı nüfus kalmazdı da) ancak aileler çocukları fırt fırt doğurtacağına, çocuk doğmadan önce belli bir birikim yapmaları daha mantıklı olur. Daha düğün masraflarını nasıl ödeyeceğim diye düşünürken çocuğu olursa maddi açıdan illa ki zorlanacaktır, Almanya'da falan değiliz ki çocuk başına iyi yardımlar yapılsın. Yardımı bırak, özeldeysen işe geri almıyorlar anneyi.

Bankada bir hesap açılıp, çocuğun geleceği de düşünülerek ona gerek eğitimi gerek "yaşam"ı için belli bir para ayrılmalı bence. Ben o durumda değilim ama günümüzde sık sık olan bir sıkıntı da var. Anne baba çalışıyor ama bakamayacaklarını bildikleri halde çocuk(lar) yapıyorlar. Ebeveynlerin biraz bilinçlenmesi gerek bu konuda.

Ee çocuğu yaptınız, Allah analı babalı büyütsün, artık onu serbest de bırakmıyor çoğu ebeveyn. Bırakın kendi zevk aldığı şeylere yönelsin, kendi istediği mesleği hayal etsin. Tabii ebeveynler de kendi yapamadıkları şeyleri haliyle çocuklarının yapmalarını istiyorlar. Bu da büyük bir sıkıntı. (Gerçekten de yaşayan arkadaşlarım var bu durumu)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.