Şimdi Ara

Tam profosyonel en iyi makine önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fiyatı göz ardı ederekden. en iyi makine önerisi yaparmısınız. fiyat önemli değil..

anladık paran var gibi laf etmeyin öle bişey değil:D

• Hasselblad H4D-60. Daha iyisi yok. Daha pahalısı da tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaska Yolcusu -- 15 Temmuz 2010; 13:12:33 >
  • Canon EOS 5d MARK 2 yi mediamarktta bulabilrsin body fiyatı 7-8 milyar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 16 Temmuz 2010; 3:01:01 >
  • Fazla pahalıya kaçma bence bu yeterli

http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=1&P_ID=3765&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=253

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oeste -- 15 Temmuz 2010; 15:15:48 >
  • Bence ilk önce sakin olun; önce bilgi sahibi olun, sonra ne istediğinize karar verin, sonra da içinize sineni satın alın.

- Eğer hemen elimin altında olsun, her yere sığsın, güzel çeksin diyorsanız kompakt makine alın.
    - Eğer SLR kalitesinde olsun ama lens değiştirmekle, lenslere para vermekle uğraşamam derseniz SLR-like makine alın.
    - Eğer ben bu işe yeni gireceğim, güzel bir makine alayım, kendimi geliştireyim derseniz Canon 550D'ye bir bakın.
    - Eğer ben bu işi biliyorum, bana hamallık yapacağım ama çok iyi de sonuç alacağım makine lazım diyorsanız Canon 1D Mark IV ve Nikon D3X'i öneririm.
    - Eğer ben keyif adamıyım, otofokus değil manuel takılırım, siyah-beyaz ustasıyım derseniz Leica M9 alın.
    - Eğer Leica bana uyar ama daha rangefinder işine alışamadım, bir hazırlık olsun diyorsanız Olympus E-P2 alın.

Ve son olarak; eğer bunlar çocuk işi, ben poster bastıracağım diyorsanız sizi Hasselblad paklar.

• Ne konuda calısacagını soylemeniz lazım. En iyisi degilde calısmaya en uygunu denebilir.

Govdeler 35 mm , orta format, buyuk format seklinde sınıflanır.
    35 mm de en tepede 2 urun olur. Biri crop agırlıklı calısanlar biride buyuk ebat calısanlar seklinde.
    Mesela buyuk baskı calısan pro kesim 35 mm de yuksek cozunurluklu FF modele bakar.
    Ama vahsi doga yada spor fotografcısı buyuk objektif tasımaktansa crop faktorun avantajını kullanır APS-C sensoru tercih eder vs vs.

Su duraklarda gordugumuz reklam panoları gibi baskılar calısılacaksa orta format secilir.
    Mesela Hasselblad H4D-60 modeli 40.000 dolar civarıdır.

Cok daha buyuk baskılar yani yapı fotografcılıgı icin buyuk format secilir. Tabi buyuk format makinayı yanınıza alıp gezdiremezsiniz.

Asıl is govdeden cok objektifte biter. YAni ben iyi body aldım oldu diye bir sey yok. Ciddi rakamlara ulasan kaliteli optikler var.
    Optiginiz ne kadar iyiyse ısık ve fotograf kaliteniz o kadar iyi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 15 Temmuz 2010; 15:49:55 >

• para hiç önemli değilse buyrun leica s2 51.000 tl :))) nikon d3x 15.000 tl işinizi çok çok fazlasıyla görür :)) nikon d300 ve d700 canon eos 7d 550d slr makinalar arasında iyi bir yere sahiptir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunlu
    Bence ilk önce sakin olun; önce bilgi sahibi olun, sonra ne istediğinize karar verin, sonra da içinize sineni satın alın.

- Eğer hemen elimin altında olsun, her yere sığsın, güzel çeksin diyorsanız kompakt makine alın.
    - Eğer SLR kalitesinde olsun ama lens değiştirmekle, lenslere para vermekle uğraşamam derseniz SLR-like makine alın.
    - Eğer ben bu işe yeni gireceğim, güzel bir makine alayım, kendimi geliştireyim derseniz Canon 550D'ye bir bakın.
    - Eğer ben bu işi biliyorum, bana hamallık yapacağım ama çok iyi de sonuç alacağım makine lazım diyorsanız Canon 1D Mark IV ve Nikon D3X'i öneririm.
    - Eğer ben keyif adamıyım, otofokus değil manuel takılırım, siyah-beyaz ustasıyım derseniz Leica M9 alın.
    - Eğer Leica bana uyar ama daha rangefinder işine alışamadım, bir hazırlık olsun diyorsanız Olympus E-P2 alın.

Ve son olarak; eğer bunlar çocuk işi, ben poster bastıracağım diyorsanız sizi Hasselblad paklar.

SLR kalitesinde bana SLR like onerirmisiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

quote:

Bence ilk önce sakin olun; önce bilgi sahibi olun, sonra ne istediğinize karar verin, sonra da içinize sineni satın alın.

slr kalitesinde slr like dünya üzerinde yok. aksini iddia eden olmasın bence

• D-SLR makinaların fotograf kalitesi neden yuksektir ? Sensorleri buyuktur. Peki bu neyi saglar fotodiodların buyuk olmasını.
    Fotodiodlar buyuk olursa yakaladıgı ısık daha fazla olur, elektrige karsı daha direncli olur az ısınır.
    Simdi kompakt makinaların sıkıntılarındna biri sensorlerinin de kompakt olması :)
    Haliyle kucuk sensore ne kadar pixel tıkarsan fotodiodlarda iyice kuculur buda ısık kalitesini bayagı dusurur.

D-SLR lerin pixel yogunlugu cok dusuktur. Aynı sekilde like makinalarında pixel yogunlugu dusuk olanlar tercih edilmelidir.
    Mesela Fuji F6500 modeli basarılıydı neden pixel yogunlugu 14 MP/cm² degerine sahipti. S6500 un optik carpanı (10.7x) cok fazlaydı ve oda dusuk olsaydı (3x gibi) kalitesi cok daha yuksek olurdu. Simdi bakınca 50 MP leri bulmus durumda kompaktlar.

D-SLR kalitesinde SLR-Like denirse tabi tartısmasız Sony R1 dir. Kocaman sensor ve cok degerli bir objektifi vardır.
    Aslında R1 genis acı objektifi sabitlenmis, ayna sistemi olamayan gizli bir D-SLR sayılır.

Sizde pixel yogunlugu dusuk ve optik kalitesi yuksek bir model secerek D-SLR ye yakın sonuclar ureten Like belirleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 15 Temmuz 2010; 17:06:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

D-SLR makinaların fotograf kalitesi neden yuksektir ? Sensorleri buyuktur. Peki bu neyi saglar fotodiodların buyuk olmasını.
    Fotodiodlar buyuk olursa yakaladıgı ısık daha fazla olur, elektrige karsı daha direncli olur az ısınır.
    Simdi kompakt makinaların sıkıntılarındna biri sensorlerinin de kompakt olması :)
    Haliyle kucuk sensore ne kadar pixel tıkarsan fotodiodlarda iyice kuculur buda ısık kalitesini bayagı dusurur.

D-SLR lerin pixel yogunlugu cok dusuktur. Aynı sekilde like makinalarında pixel yogunlugu dusuk olanlar tercih edilmelidir.
    Mesela Fuji F6500 modeli basarılıydı neden pixel yogunlugu 14 MP/cm² degerine sahipti. S6500 un optik carpanı (10.7x) cok fazlaydı ve oda dusuk olsaydı (3x gibi) kalitesi cok daha yuksek olurdu. Simdi bakınca 50 MP leri bulmus durumda kompaktlar.

D-SLR kalitesinde SLR-Like denirse tabi tartısmasız Sony R1 dir. Kocaman sensor ve cok degerli bir objektifi vardır.
    Aslında R1 genis acı objektifi sabitlenmis, ayna sistemi olamayan gizli bir D-SLR sayılır.

Sizde pixel yogunlugu dusuk ve optik kalitesi yuksek bir model secerek D-SLR ye yakın sonuclar ureten Like belirleyebilirsiniz.

Sayın İkarahal,
    Belki konuyla pek alakası yok ama yeni başlayacak arkadaşlara slr-like makine önermektense,temiz ikinci el nikon d40 veya pentax k100ds gibi, pixel yoğunluğu düşük ve imaj kaliteleri iyi olan modelleri önermek daha doğru bir yönlendirme olur kanısındayım.Tabiki sıfır almak her zaman daha iyi,ben de hep sıfır makine satın aldım ama yeni başlayacak olan arkadaşlar,slr-like makineye o kadar meblağ ödemektense,belirtmiş olduğum modellerin temiz ikinci ellerine baksalar daha iyi bir seçim yapmış olurlar diye düşünüyorum.
    Böylece dslr sisteme yeni başlamak isteyen arkadaşlar için hem daha hesaplı bir giriş olur hem de ısınma ve alışma devresini iyi makinelerle geçirmiş olurlar.Eğer dslr sistemden hoşlanmazlar ve ilerlemek istemezlerse de, çok fazla bir maddi kayba uğramadan ellerindeki makineyi satıp like makine falan alabilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 15 Temmuz 2010; 18:00:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mageji

quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

quote:

slr kalitesinde slr like dünya üzerinde yok. aksini iddia eden olmasın bence

• Sn c.james

Alternatif ve secenek cok fazla zaten. Onemli olan bilincli tuketim.
    Heves ugruna sagdan soldan gorup alıp basa cıkamadıgını gorunce ben kullanamıyorum yada kotu fotograf cekiyor bu vs diye elden cıkarma girisiminde bulunan kullanıcı cok var. isin kotu yanı fotograftan soguyan bile cok. Fotograf konusunda bilgi sahibi olanlar zaten biliyor ama bilmeyenler cok basite indirgeyip bayagı husrana ugruyor. Ne aldıgını, nelerin bekledigini bilmeli insan. Herkes en iyi makina diyor kimse hangi alanda ne tarz calısacagını yazmıyor bile.
    Bende genelde 2 nci el alırım. Hic sorun yasamadım. Boylece kaybım daha dusuk oluyor. Daha fazla objektife ekonomik yonden ulasmıs oluyorum.

Eger bir hevesle baslanıyorsa bilgisi yoksa D-SLR genelde yanlıs oluyor. Zorlukları fazla cunku. Bir kompakt yada like gibi rahat degil.
    Soyle dusunun D-SLR de bile bir giris, orta ve ust seviye var.

Her alanda bu boyle aslında. Sadece internete giren birinin gidipte bilgisayarına 1000 tl lik GTX 480 gibi bir vga kart alındıgını dusunun.
    Ben internete giriyorum ama olsun en iyisi buymus alayım dan ne farkı var bu isin.

Ben bu ornekleri malesef cok goruyorum. Bakıyorum boynunda D-SLR hatrı sayılır objektifte takılı muabbet ediyorum alakası yok. Bir cok seyden bihaber.
    Tatilde ayvalıktayım seytan sofrasında herkesin elinde makinalar ama neler neler. Soyle biraz bakınca cekme tutus tarzı ayar modu vs hersey anlasılıyor.
    Biri d-slr yi almıs tepeden asagıyı manzarayı cekiyor ama flash cakıp duruyor haberi yok.
    Baska biri canon orta seviye body ve su meshur 70-200 beyaz objektif var. Ruzgarlı ortamda rahat rahat objektifi cıkardı body oyle bas asagı degil ruzgar yonunde ve acık. Objektifi cantaya koydu diger objektifi aheste aheste cıkardı taktı ne diyim.
    Biri bende 17-50 takılıyken, elinde kompakt makina yaklasıp abi bu profesyonel makina degilmi cok yaklastırıyor olmalı ne farkı var bunun gibi sorular neler neler.
    Bir arkadasım bana foto makinası alıcam seninkinden alayım guzel gorunuyor cok ozelligide var otomatikte iyi cekiyor degilmi dedi. Bıraksam alacak.
    Objektif alması gerektigini detaylar vs anlattım yok abi ben bunlarla ugrasmam diyip vazgecirdim kompakt aldırdım.
    Obejktif degismek, sensor temizlemek, ayar yapmak hic ona gore degil ama goruntu iste D-SLR ya.

Umarım anlatabilmisimdir.

• quote:

Sn c.james

Alternatif ve secenek cok fazla zaten. Onemli olan bilincli tuketim.
    Heves ugruna sagdan soldan gorup alıp basa cıkamadıgını gorunce ben kullanamıyorum yada kotu fotograf cekiyor bu vs diye elden cıkarma girisiminde bulunan kullanıcı cok var. isin kotu yanı fotograftan soguyan bile cok. Fotograf konusunda bilgi sahibi olanlar zaten biliyor ama bilmeyenler cok basite indirgeyip bayagı husrana ugruyor. Ne aldıgını, nelerin bekledigini bilmeli insan. Herkes en iyi makina diyor kimse hangi alanda ne tarz calısacagını yazmıyor bile.
    Bende genelde 2 nci el alırım. Hic sorun yasamadım. Boylece kaybım daha dusuk oluyor. Daha fazla objektife ekonomik yonden ulasmıs oluyorum.

Eger bir hevesle baslanıyorsa bilgisi yoksa D-SLR genelde yanlıs oluyor. Zorlukları fazla cunku. Bir kompakt yada like gibi rahat degil.
    Soyle dusunun D-SLR de bile bir giris, orta ve ust seviye var.

Her alanda bu boyle aslında. Sadece internete giren birinin gidipte bilgisayarına 1000 tl lik GTX 480 gibi bir vga kart alındıgını dusunun.
    Ben internete giriyorum ama olsun en iyisi buymus alayım dan ne farkı var bu isin.

Ben bu ornekleri malesef cok goruyorum. Bakıyorum boynunda D-SLR hatrı sayılır objektifte takılı muabbet ediyorum alakası yok. Bir cok seyden bihaber.
    Tatilde ayvalıktayım seytan sofrasında herkesin elinde makinalar ama neler neler. Soyle biraz bakınca cekme tutus tarzı ayar modu vs hersey anlasılıyor.
    Biri d-slr yi almıs tepeden asagıyı manzarayı cekiyor ama flash cakıp duruyor haberi yok.
    Baska biri canon orta seviye body ve su meshur 70-200 beyaz objektif var. Ruzgarlı ortamda rahat rahat objektifi cıkardı body oyle bas asagı degil ruzgar yonunde ve acık. Objektifi cantaya koydu diger objektifi aheste aheste cıkardı taktı ne diyim.
    Biri bende 17-50 takılıyken, elinde kompakt makina yaklasıp abi bu profesyonel makina degilmi cok yaklastırıyor olmalı ne farkı var bunun gibi sorular neler neler.
    Bir arkadasım bana foto makinası alıcam seninkinden alayım guzel gorunuyor cok ozelligide var otomatikte iyi cekiyor degilmi dedi. Bıraksam alacak.
    Objektif alması gerektigini detaylar vs anlattım yok abi ben bunlarla ugrasmam diyip vazgecirdim kompakt aldırdım.
    Obejktif degismek, sensor temizlemek, ayar yapmak hic ona gore degil ama goruntu iste D-SLR ya.

Umarım anlatabilmisimdir.

Merhaba,
    Sizi çok iyi anlıyorum.Haklısınız,etrafda bilinçsiz kullanıcı çok.Mesela İstanbul gibi dslr sistemin en çok kullanıldığı bir şehirde,etrafda hatalı çekim yapan bir çok dslr kullanıcısı var.Verdiğiniz örneklerin tamamına katılıyorum.Aslında fazla eleştirmek de istemiyorum,sonuç olarak herkes hangi sınıf ve model makine istiyorsa o modeli satın alsın.Ama sizin de belirtmiş olduğunuz bazı bilinçsiz kullanıcıların en büyük hatalarından biri de; aldıkları makineye tam manasıyla hakim olmadıkları halde,başarısız çekimlerden sonra makineyi kötülemeleri oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 15 Temmuz 2010; 19:02:54 >

• yurt dışından arkadaş getirticekde aldımı iyisinden alalım fiyatı önemli değil en iyisi leica s2 demişlerde lens falan bulunurmu TRde onuda yurtdışındanmı getirticem?

Canon Ve Nıkon Olarak en üst makine modeli nedir? D300 nasıldır mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

yurt dışından arkadaş getirticekde aldımı iyisinden alalım fiyatı önemli değil en iyisi leica s2 demişlerde lens falan bulunurmu TRde onuda yurtdışındanmı getirticem?

Canon Ve Nıkon Olarak en üst makine modeli nedir? D300 nasıldır mesela?

Hocam amatörsen nikon d300s ten canon 50D'den pentax K7'den vs. ötesi lüzumsuz.
    Bunlar en iyisi sen bize güven.
    Sana iyi lenste söyleriz merak etme pişman olmayacağın setler kurulur burada.
    Yurt dışından getiriyor olması birşey değiştirmez ayrıca daha güzel seti daha ucuza da kurarsın fena mı olur?
  • üstad önerin için teşekkürler fakat bana bedava gibi bişeye gelecek. o yüzden fiyatı önemli değil. aldımı en iyisiin alalım
  • quote:

Ben de "SLR kalitesinde SLR-like" sözümü Sony R1'i düşünerek söylemiştim.
    Esasen SLR-like'larda ayna olmaması ve direkt sensör ve lensin arka arkaya olması büyük avantaj, bunu unutmamak lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave
    üstad önerin için teşekkürler fakat bana bedava gibi bişeye gelecek. o yüzden fiyatı önemli değil. aldımı en iyisiin alalım

Sanırım yurtdışında hediye olarak gelecek.
    Ben olsam Leica M9 ve 50 mm. Noctilux f/0.95 lens isterdim, ikisi toplamda 15 500 USD civarı. Çok güzel bir makine, harika bir lens.
    Kurtaramazsan Leica M9 ve 50 mm. Summilux lens kurtarmaya bak, 8 000 USD civarı tutar.

• Leica efsanedir ama Canon ve Nikon boş durmuyor, bence Leica'yı dijitalde geçtiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Leica efsanedir ama Canon ve Nikon boş durmuyor, bence Leica'yı dijitalde geçtiler.

Aston Martin her zaman güzeldir, Ferrari'lerin tozunu yutsa bile.
    :-)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.