Şimdi Ara

Tam araba alınacak zaman... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
6.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yaz ve bayram önümüzde bence fiyatlar ancak sonbahar kışa doğru biraz gevşer o da biraz yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa iyi kötü, Avrupada şu kadarmış, vergi indirimi geliyormuş muhabbetlerine kimse kanmasın. İhtiyacı olan bütçesi kadar bir arabayı zaman geçirmeden alsın. Piyasa yüksek, bu paraları haketmiyor otomobiller ama bu durumlar gerçeği de değiştirmiyor. Konu hâla duruyormu bilmem, Sıfır otomobil fiyatları diye bir konu vardı takıldığımız, 2-3 sene önce bu muhabbetler döndü, inanıp almayanlar kafasını çok duvarlara vurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

3 sene önce 145 bine ara kat-kombili - 3 +1 daire satın aldım..
    ayda 1100 lira kira getiriyor..

şimdi gidip C sgemneti bi arabaya 200 bin gömmeyi normalleştirenler ; ya al - satçıdır yada araç satış danışmanıdır....

kesinlikle fiyatlar şu ortamda çok fahiş..

araç alırken maaşlarınıza oranlayın; on göre fikir beyan edin derim...

bir arabaya 36 -40 aylık maaşınızı bağlamak abestrir. KIROLUKTUR.

AB de adamlar en fazla 12 -15 aylık maaşları ile aynı arabaları alabiliyor.
    Aynı daireyi şimdi almak istesen kaç bin TL vereceksin ? Dolar kaç TL idi şimdi kaç TL bunları kıyaslarsan taşlar yerine oturur.

• sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    2017 mart dolar kuru 3.60; benim elimde 65 bin lira vardı nakit..
    üzerine 80 bin kredi çekerek daireyi aldım.

şu an da aynı sitede 330 bin ve 295 bin isteyen 2 ilan var..

36 ayda ortalama 850 liradan yaklaşık 30 bin gelir elde ettim..

sadece 1500 lira duşakabin masrafım oldu...

en önemlisi daire aldığım bölge kentsel dönüşüme girdi...

10-15 yıl içinde dönüşüm olsa evlatlar rahat eder...

o dönemde 65 bin üzerine 80 bin kredi çekip araba alsaydım mantıklı bir iş yapmış olur muydum?
  • 3 ay önce araba aldım 115.000'e şimdi eşdeğer ilanlar 140-155.000 arası . 3ayda %21-35 arası kâr. Dolar ise 5.77'de en 6.22 yani döviz ve altın dahi hızlı artışına rağmen 2. ele yetişemedi son birkaç ay.

Kâr zarar olayı dönem dönem değişir olduğu için herkes kendini haklı çıkarabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 12 Mart 2020; 9:58:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

2017 mart dolar kuru 3.60; benim elimde 65 bin lira vardı nakit..
    üzerine 80 bin kredi çekerek daireyi aldım.

şu an da aynı sitede 330 bin ve 295 bin isteyen 2 ilan var..

36 ayda ortalama 850 liradan yaklaşık 30 bin gelir elde ettim..

sadece 1500 lira duşakabin masrafım oldu...

en önemlisi daire aldığım bölge kentsel dönüşüme girdi...

10-15 yıl içinde dönüşüm olsa evlatlar rahat eder...

o dönemde 65 bin üzerine 80 bin kredi çekip araba alsaydım mantıklı bir iş yapmış olur muydum?
    Ben ev ile arabayı kıyaslamıyorum. Mesele şu evinin şuanki değeri ne kadar eğer alsaydın 0 arabanın emsalleri şuan ne kadar. Ne evinin değeri yerinde kaldı ne arabanın. Diğer ülkelerde 2. Elin fiyatı sürekli düşerken bizde enflasyon oranında artıyor.

• Biz biniciyiz gardaş.

Daha arabayı almadan satmayı düşünmek olmaz.

• sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    illa ki herşeyin fiyatı dramatik şekilde arttı-artıyor...
    ama araba yatırım aracı değil-olmamalı zaten...ne yazık ki ülke koşullarından :ÖTV den vs..vs.. den fiyatlar saçma sapan noktalara geldi..

C segmenti araç fiyatına çok rahat daire alınabiliyor..tabi konut stoğunun artması da bunda etken...

ama bence en kötüsü bu ülkede NAKİTTE kalmaktır.net.
  • Araba ile ev kıyaslamak yanlış olur ev dünyada yatırım aracı araba ise ülkemizde yatırım aracı ve uzun yıllar daha olmaya devam edecektir çünkü TL kırılgan ek olarak artı enflasyon olan ülkeyiz ne zaman enflasyon biter paramız kuvvetlenir araba da yatırım olmaktan çıkar ayrıca halkı cezbeden bir unsur daha krizlerde en güzel evi bile satamazken en büyük krizde bile doğru fiyatla 2. el arabanızı hemen paraya çevirirsiniz.
  • tica T kullanıcısına yanıt
    Yok hocam maalesef gevşeyemez dolar 6.25 üretim maliyet artış zamları yolda artı üretim kapasitesi düştü virüs ertesi yüksek fiyattan etkilenmiş bölgelerdeki ertelenen talebe gidecek araçlar zaten ülkemizde aldığımız hiç bir aracın fiyatını 1 yıl sonra daha ucuz görmek mümkün değil biz de önemli paralar diye konuşuyoruz da vergileri ekle TL'ye çevir adamların sattığı araba zaten 15 - 20 bin euro bize para gibi geliyor de global olarak bakınca para değil
  • Fiyatlar yaza doğru daha da artıcak yazın Rent a car'larda bile araba kalmıyor herkese araba lazım oluyor.Ha ondan sonra artmaz daha fiyatlar ama düşmez de sabit kalır 👍

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.