Şimdi Ara

TAM 90 DERECEDE STOP EDIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LPG'li 95 Kartal aracım ilk marşta gayet sorunsuz. Marşa basıp yola çıkıyorum, 1-3 dk arası zamanda motor ısınana kadar da sorun yok ama tam hararet 90 üzerinde gelince; düz yolda normal 3. viteste giderken birden öksürmeye başlıyor, sert bir şekilde tekliyor, eğer yavaş gidiyorsam ya da frene basarsam lap diye duruyor, bu iki durumda da ayağım debriyajda gazı köklemezsem kesin stop ediyor. Geri kolay çalşıyor ama o 90 üzeri tehlikeyi evreyi bağırta bağırta geçmem, motoru ısıtmam gerekiyor. 90 +5 olunca da fan filan çalışıyor araba rahatlıyor. Ama rahatladıktan sonra da 500 metre filan acayip ağırlaşıyor, çekmiyor. O da geçince full performans gayet yağ gibi oluyor. Her seferinde aynen böyle oluyor. Nedeni ne olabilir?



  • hangi yakıt türünde sorun yaşadığınız yazmamışsınız. benzinde sorun yaşıyorsanız karbüratör bakım zamanı gelmiştir. yakıt kanalları tıkanmıştır. benzin otomatiği sağlıklı çalışmıyordur. en önemlisi benzin filtresi tıkanmmıştır. bunlara baktırın sorun çözülücektir.
    lpg de ise filtre kazanı fazla hava alıyordur. lpg beyni yeterince ısınmıyordur karlanıyorsa yakıtı keser araç gitmez bu da conta yaktıgınza işarettir. su ısınmayınca gaz beyni ısınmaz ha bir de dolu termostat kullanın boş termostat suyun geç ısınmasına sebep olur. geçen bu sürede araç fazla yakar ısınıcam diye. kolay gelsin
  • Araç lpg de iken bu oluyor, benzinde denemedim, en son denediğimde benzinde marş basmadı ben de uğraşmadım.

    Çalıştırma anında 90 dereceye gelen kadar gayet iyi ama 90 da motor duruyor. Bir kenarda 90'nın bir tık üzerine çıkana kadar 2 dk kadar gazlıyorum boş viteste. Sonra herşey tozpembe, problemsiz. Yani keramet o 90 derecede. Devreye giren fan ile ilgili bir şey olabilir mi? O da tam o aralar devreye giriyor çünkü.

    Araca hararet yaptırmış olamam diye düşünüyorum, böyle birşey gözümden kaçamaz.

    Termostatı nasıl dolu tutabilirim? Yani o parça nerede ne yapmam gerekir?
  • o zaman sıkıntıyı çözemediyseniz hararet çabuk 90 a geliyorsa termostatınız doludur. boş termostat da sıcaklık çabuk 90 a gelmez otomatik fan devreye giriyormu kontrol edin. fan açaçakken elktrik kesiyor olabilir bunu da kontrol ettirin. fan çalıştıkca yüksek akım çeker. kolay gelsin..
  • Elektronik ateşleme ise distribütör soğutucusu bozulmuştur üzerine su dökün araç çalışır.

    http://image.ibb.co/ddcWmF/distributor_sogutuculu_elektronik_modul_tofas_dogan_kartal_sahin_slx_uno_71337001_MA.jpg
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.