Şimdi Ara

Talisman vs diğerleri ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • LaViTz kullanıcısına yanıt
    Bu enflasyonla bu tür araçların değer kaybının 70-80 bin ₺ düşeceğini düşünmüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burcink

    Cevap veren herkese teşekkür ediyorum. Superb ve 508 e de baktım aynı zamanda. iki aracın da kendine göre artıları eksikleri var. Ama L&K superb olmadıktan sonra bana boş geliyor donanım olarak. Amacım araç için ayırdığım miktarı hak eden en donanımlı aracı almak. DSG den sorun çıkıyor evet ama bu EDC den çıkmayacak anlamına gelmiyor ama bu oran daha az gibi. sadece şanzımanı için 508 e baktım ama bi superb talisman gibi heybetli durmuyor. Passat'a hiç bakmıyorum.

    ACC, Deri koltuk ısıtmalı, cam tavan ve otomatik park gibi donanımlar girince işin içine Talisman var gibi. Keşke Superb in multimediası otomatik parkı (sadece L&K donanımda var) olsa düşünmeden ona yönelirim.

    Allah sattırmasın ama alınca uzun süre en az 5 yıl kullanacağım bir araç.

    Araştırmalarım devam ediyor.

    Tekrardan teşekkür ederim herkese.

    Saygılarımla
    Böyle çok genel bir tavsiye sorarsanız aldığınız cevaplar çok işinize yaramaz; herkes farklı bir araç önerir.

    Önce olmazsa olmazlarınızı belirleyin, belirlediğiniz kriterlere/önceliklere ve araçların 2. el fiyatlarına göre kafanızda 3-4 modelden fazla olmayacak şekilde seçenekleri daraltın. Hatta sizin için kıymetli özellikler ve cebinizden çıkacak yaklaşık para bilgisini de içeren bir tablo yapın. Ardından bu araçları bayilerde inceleyin, hatta test sürüşü yapın. Sonrasında bu araçlar hakkında "hangisini tavsiye edersiniz" diye değil de; "şu 2 araçtan hangisinin yol tutuşu daha iyi", "x aracının a donanımı başarılı çalışıyor mu", "hangisinin şanzımanı daha sorunsuz" gibi "nokta atışı" sorular sorun ve aldığınız cevaplara göre son kararı kendiniz verin.

    Ben bahsi geçen hiç bir model/marka/şanzıman/motorun mükemmel ve rakipsiz olduğunu düşünmüyorum. Örneğin; Talisman'ın 160ps gücü, zengin donanımı ve enfes dış tasarımı avantajken; arka süspansiyonun torsiyon olması benim için bu segmentte kabul edilemez bir eksikliktir. Insignia'nın tork konvertörlü şanzımanı nedeniyle performans törpülenir ve tüketimi artarken; DSG/EDC vb. çift kavramalılar size daha iyi performans sunar ancak kavrama maliyeti ve sorun çıkarma ihtimali nedeniyle benim ve bazı kullanıcıların gözünde avantaj değil dezavantajdır. Passat 2.eli önemseyen bir kullanıcı için en iyi seçenekken; aynı paraya daha azını verdiği için benim ve bazı kullanıcıların tercihi olmaz... Bu yüzden de her kafadan farklı sesler çıkar, sizin de aklınız karışır.

    Ek olarak; ben EDC'nin DSG'den daha sorunsuz olduğunu sanmıyorum. Bir Insignia kullanıcısı olarak mutlaka dikkate alınması gereken bir araç olduğunu düşünüyorum. Mondeo ve Mazda 6 da hak ettiği değeri bir türlü göremeyen harika otomobiller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 9 Mayıs 2019; 10:47:16 >
  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Aslında söylemiş olduğunuz tüm soruların cevaplarını belirttim yukarıda,

    ACC, Cam Tavan, Isıtmalı koltuk ve otomatik park aradığım özellikler. Tavsiye olarak da zaten tüm araçlar değil, talisman - Superb - belki 508 arasındayım. Passat mondeo bunlara hiç bakmıyorum. ben al satçı değilim alınca uzun süreler kullanmak istiyorum.

    Saygılarımla
  • 160lık Talismandan 2.0lt 150-160hp dizellerin çekiş kuvvetini beklemeyin yalnız, daha ziyade 135-140hp gibi gidiyor. Aracı kullanan kişi de 150hp 2.0 Tdi Passatın geçtiğini söylemişti. Birde Talisman'ın ilk çıktığında tek başına muhteşem bir tasarımı olsa da, birebir aynı dizaynla Megane gelip kanser gibi piyasaya yayılınca bütün dizayn vuruculuğu yok oldu arabanın. Kendi elleriyle yaptıkları bir tasarımı ucuzlattılar, bu yüzden işte her otomobil tasarımının biraz kendi karakteri olmalı.

    Ben adaptif süspansiyon opsiyonlu 1.6 Superb alırdım. Hangar gibi geniş, kullanışlı, fiyat uygun ve yalıtımı sürüşü de o dev aks mesafesinden midir Octavia'ya göre hissedilir biçimde iyi. Çok çok iyi bir otomobil değil ama f/p olarak iyidir Superb.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    160lık Talismandan 2.0lt 150-160hp dizellerin çekiş kuvvetini beklemeyin yalnız, daha ziyade 135-140hp gibi gidiyor. Aracı kullanan kişi de 150hp 2.0 Tdi Passatın geçtiğini söylemişti. Birde Talisman'ın ilk çıktığında tek başına muhteşem bir tasarımı olsa da, birebir aynı dizaynla Megane gelip kanser gibi piyasaya yayılınca bütün dizayn vuruculuğu yok oldu arabanın. Kendi elleriyle yaptıkları bir tasarımı ucuzlattılar, bu yüzden işte her otomobil tasarımının biraz kendi karakteri olmalı.

    Ben adaptif süspansiyon opsiyonlu 1.6 Superb alırdım. Hangar gibi geniş, kullanışlı, fiyat uygun ve yalıtımı sürüşü de o dev aks mesafesinden midir Octavia'ya göre hissedilir biçimde iyi. Çok çok iyi bir otomobil değil ama f/p olarak iyidir Superb.
    Adaptif süspansiyon yanlış bilmiyorsam Talisman'da da mevcut. sürüş modlarına göre aracın süspansiyonu elektronik olarak devreye giriyor.

    Superb in donanımlarına hakım olamıyorum. hangisi standart hangisi opsiyon eski kataloglarına ulaşamadım. Otomatik park ve ACC donanımı bulamadım prestige donanımda

    Saygılarımla
  • SuperB varken Talisman ı kim napsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rbcntechnic

    SuperB varken Talisman ı kim napsın
    Bu mesajı yazmanızdaki amaç neydi ?
  • burcink kullanıcısına yanıt

    sitede gezerken bu mesajımı gördüm konuyu hortlatayım dedim :D "passat mondeo bunlara hiç bakmıyorum" diye büyük konuşmuşum. 3 yıldır passat variant kullanıyorum. istediğim tüm donanımları kendim ekledim severek ailecek büyük geniş ferah kullanıyoruz :D


    tekrardan konuya cevap yazan herkese teşekkür ederim


    saygılarımla

  • burcink kullanıcısına yanıt

    3 sene önce ne kadar almıştınız?

    Ve alırken kaç ay sıra beklemiştiniz :)

  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    185 e almıştım lakin 2.el aldım üstat 2016 model
    80.000 km idi şuan 150.000 oldu bu gidişle 200-300 ü götürürüz gibi :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.