yok öyle bir şey. yalnız bu nedir ya? her kaza yapan dava açar oldu. adamın tamponu değişir, değer davası açar; taksisi gider, yatış davası açar. kaza ya bunun adı, illaki bir şeyler zarar görecek. gerçi bir tampon değişti diye aracın değerini kaybetmemesi lazım ama, neyse.
iyi akşamlar.
kaza var kaza var... apaçi apaçi makas atanlara, akıllılık yapmaya çalışıp araya girmeye çalışanlara benim canımı ve malımı ya da malımın değerini hiçe sayanlara hiç acımam kimse kusura bakmasın
istemeden olmuştur ona bişey demem, bir kere bir bayan önden çarptı onun far gitti benim tamponda çizikler vardı geçmiş olsun dedim eşiyle telefonda konuştuk ayrıldık ama apaçiyse o kazayı yapan arabanın değer kaybı benim zaman kaybım aracı kullanamamanın verdiği kayıp vs. ne alabilirsem alırım ki aklı başına gelsin adam olsun! anası babası adam etmemiş belki devlet adam eder
işin o kısmına lafım yok. trafiği oyun alanı zannedenlere değil lafım. verdiğiniz örnekteki gibi kazalardan bahsediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Stones_
quote:
Orijinalden alıntı: AliUmut07
Hımm, evet üslup farkı var. O zaman şöyle diyelim. FORUM üyesi, polemiği başlatan sizsiniz. Kendiniz dediniz forumda parmakla göstereceğim kişiler Türkçe'ye dikkat ediyor diye. Size layık değil bu forum
Anlatamıyorum ben yeterince sanırım? Ben böyle yazıyorum bu kimseyi ilgilendirmez. Neyi nasıl yazacağım ne sizi ne de başkasını ilgilendirir. Uzatmanın manası yok. Ben kendi kafamda size notumu verdim. Siz de nasıl istiyorsanız öyle yapın..
demeye çalıştığım da bu. ben neyi görüyorsam onu yazıyorum. üslubunuz rahatsız edici. evet bu beni ilgilendirmez ama bana karşı da böyle yazıyorsanız uyarma ihtiyacı hissederim. ''yaşınız kaç?'' vs. ithamlarda bulunan sizsiniz. oysa ben, siz bunları demeden böyle bir şey demedim, demem de. buradan çıkan sonuç da şu: polemiği başlatan sizsiniz.
ayrıca sizin değerlendirmenize ihtiyacım yok. ve evet; saygılı, konuşmayı-yazmayı bilen ve objektif insanları hakketmiyor bu forum. Taner Göde de en acı verici örnek. (yanlış anlamayın, bu lafım tamamen size değil.)
iyi günler.
Eğer kaza yaptınız suçsuzsanız ve karşıdaki artistlik yapmıyorsa tutanak tutun.eğer tantana yapıyorsa direkt polis çağırın üsütüne ceza yesin.ekstra olarak video falan koymuşlar kavga olayları ile ilgili birincisi taksici ile kavga etmeyin yada kavga edip indirin sonra topuklayın yakın süre içinde en az 10 kişi gelirler ikinci önerim ise kesinlikle insanlar acımaz kafan yarıldı yok beynin patladı sizde acımayın kolay kolay ölmezler en son emniyette uzarsa birşey çıkmaz dayak yiyen yediğiyle kalır eksra olarak belki para cezası olur.
Gerekli şartlar oluşursa alır (Kusurlu olmanız ve aracın zaten yatmayacak olması vs).
1979 yılından itibaren taksicilik yapan babamdan ötürü bende bir kaç şey demek istiyorum. Sizlerin görmüş olduğu ve beğenmediğiniz taksi sürücülerinin çoğu şöfördür. Taksi sahipleri genelde araca çıkmaz yada sabah 7.00- 15.00 arası çalışırlar. Bu sebeple bu araçları kullanan kişilerin kalitesi bu denli düşmüştür.Bundan mal sahipleri de şikayetçidir ama piyasada araca çıkıp çalışacak düzgün "ADAM" yoktur. Sevgili "djoz" ve "KrM's" abim bunları benden çok daha iyi bilir. Yapılacak başka bir işin bulunması dahilinde mal sahibi arabayı satarak koşarak kaçar. Kimiside başka mesleği olmadığından, yaşı geçtiğinden, deneyip başarısız olduğundan vb babam gibi çalışmaya devam eder..
Babamların şimdiye dek yatma parasını istediğini duymadım hiç ama onun yerine genelde şöyle yapılır. Exper ile konuşulup tutar biraz fazla gösterilir, tamirciyle de ucuza yapması için konuşulur ve aradaki fark ile arabanın yattı zamandaki kaybını karşılamaya çalışırlar. Sonuçta karşı tarafın cebinden değil de sigortadan karşılanır bir şekilde..
Değinmek istediğim diğer bir konuysa evet taksicilerin çoğu az vergi gösterir. Neden derseniz ödemek zorunda oldukları bir sürü üyelik aidatları ve vergilere karşılılık yıllık bazda aldıkları zam çok düşüktür ki enflasyonun genel olarak altında kalır herşeye yüklü tutarda zam gelirken. Taksicinin ne kadar kazandığını öğrenmel için aslında fişe vb ye de gerek yoktur. Kullanılan taksimetrelerin çoğu kişi tarafından bilinmeyen bir özelliği gidilen toplam yolu, müşterili ve müşterisiz yapılan yolu ve toplam kazancı göstermesidir. Yanlış hatırlamıyorsam cihazın bu özelliği şifrelidir ve sadece mal sahibi arabayı şöförden teslim alırken buraya girerek şöförün ne kazandığına, ne kadar yol yaptığına bakar. Günde 2 şöförle çalışan taksi toplamda ortalama 400 km yol yapar ve şöför 200 km den fazla yol yaptıysa mal sahibi hesap sorar "bilader sen bu kadar yol yaptın ama neden? gece kaçta çektin arabayı , taksimetre kapalı mı çalıştın vb .."
Taksicilik hakkında sormak istediğiniz varsa yanıtlamaya çalışırım elden geldiğince..
Aynı olay benim başıma geldi. Taksi geldi sürücü kapsına bindirdi. Hata bendeydi gerçi ama adam zaten şoförmüş. Aracın sahibi geldi,baya ilgili davrandılar. Geçmiş olsun , cana gelmesin vs. dediler para falan istemediler.
Konu tartışmalar nedeniyle kilitlenmiştir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme