Diyelim taksicisiniz. Düşünün, aracın ve plakanın sahibi sizsiniz. Toplam iki milyondan fazla sermayeniz bağlı bu işe. Elin adamı artist gibi gelip, 20 lirasıyla sizi satın almış gibi, "şuraya çek, buraya götür" diye emir verecek. Kısa mesafeye gidecek veya istemediğiniz yerlere gitmek isteyecek. Var mı böyle bir dünya? Siz olsanız müşteri seçmez misiniz? |
Taksici olsanız müşteri seçmez misiniz?

-
-
Yapmayacak ozaman o işi.
-
Ben seçerdim. Mesela eşofmanlı apaçiyi almazdım hele iki kişi falansa hiç almam. Gaspa geliyorlar. Gece sarhoşlar, ailecek dilencilik yapıp evine dönmek isteyen 5-6 kişilik aileyi de almam.
-
Taksiciyim müşteri seçmiyorum, konu kilit/kullanici ban pls.
-
Plaka sahipleri şoför olursa o zaman 20 liraylada kar eder. Dolaylı yoldan bir sürü kişiye tek plakadan para gidiyor. Taksi sayısının artmasının bu aracıları ortadan kaldıracağı için istemiyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
plaka sahiplerinin taksiye çıktığını mı sanıyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Plaka sahibi taksiye çıkmıyor ki Abuzer..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunlar nasıl da böyle özsaygısı düşük hitaplar. babasının abi diyeceği kimselerle ortaokul seviyesi arkadaşlarıyla konuştuğu gibi konuşuyor buradakiler.
Taksiye kendi aracıyla/plakasıyla taksiye çıkan kimseler var. Hiç yok değil. Lütfen kendimize saygımız olsun ki, başkaları da bizi saygıdeğer olarak değerlendirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 15 Ekim 2021; 23:32:36 > -
Bir taksici olarak, işini seven ve kendisine saygı duyan hiçbir taksici müşteri seçemez.
Taksimetre çalışma sisteminde problemler var. Bu sorunlar gereğince, gerekli kişilere bildirerek, gerekirse eylem yaparak çözülmelidir.
Kimsenin kimseyi çeşitli bahanelerle mağdur etme hakkı yok.Bu hem vatandaş hemde taksici için geçerli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence de müşteri seçilmemeli. Ancak şunu düşünüyorum. Hani fırsatçılık yapan esnafa kızanlar var ya. Eline fırsat geçse aynısını yapacak olanlar da yine onlar.
-
Ee ne diyecek? "Şuraya götürebilir misiniz lütfen" mi diyecek. Bu nezaketi hak ettiginizi düşünüyor musunuz? Marketçi de o zaman "Oradan 2 paket Marlboro ver" diyen müşteriye sigara vermesin mesela. Garson da 2 çay getir diyen adama çay getirmesin...
Kısa mesafeye gidemez gibi bir kural mi var? Adam belki rahatsız, belki 2 adım yürüyecek hali kalmadi? Hem parasıyla değil mi? Şoför diye girdiğin şirkette bir bulasikcilik yapmadığın kalıyor bu ülkede. Sen neyden bahsediyorsun? Adam senden işini yapmanı bekliyor. Yalvarmasini mi bekliyorsun.
Uber her ile, hatta her ilçeye gelse keşke. Bir gün bu olacak zaten. O gün gelmeden emekli olmaya bakın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 16 Ekim 2021; 21:55:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İş ahlakı diye bir şey var. Bir işi yapıyorsan düzgün yapacaksın. Bütün gereklerini yerine getireceksin. Hoşuna gitmiyorsa güle güle. Başka iş yap.
-
Haha, herkes beni taksici sanmış. Halbuki ben başkasında kızdığı huyları aslında kendinde de barındıranları uyandırmak istemiştim.
İlginçtir. Herkes cennete gitmek istiyor ama kimse ölmek istemiyor.
Halbuki uyanmadan ve kendini bilmeden cennete gitmek diye bir şey yok. :)
En Beğenilen Yanıtlar

plaka sahiplerinin taksiye çıktığını mı sanıyorsun |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X