Şimdi Ara

Takım elbise, pantolon-gömlek ütü sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar, işim dolayısıyla takım elbise giymek durumunda olacağım yakın bir zamanda. Öte yandan tek yaşıyorum ve takımın bileşenlerinin temizliği ve ütüsü konusunda kafam karışık. Ceket ve pantolon zaten kuru temizlemeye gidecek, öte yandan pantolon ceketten daha sık sürelerde ütüye ihtiyaç duyabilir, gömlek zaten çok çabuk kirlenen birşey. Bunların ütüleri konusunda hiçbir bilgim yok, pantolonda kat izi, gömlekte yakası, kolu bilmem ne teferruat çok fazla. Ne yapabilirim? Parayla çamaşır yıkanan temizlik evleri gibi konseptler yardımcı olabilir mi bana?

• Konuyu açarken Konu Dışı bölümündeki yaş ortalaması göz önüne almalıydım anlaşılan...
  • Anneme sorar, yarın konuya cevap yazarım. Şimdi sütümü içip yatmam gerekiyor.
  • İşin gerçeği haftalık en az iki gömlek değiştirmeniz gerekecek. Yakalarından ve kollarından ötürü.
    Bir hafta aynı takımı giyinir misiniz orası da meçhul.

Elbette ki ceketler kuru temizleme olacak ancak pantolonları dediğiniz gibi makinede yıkamanız gerekiyor.
    İşin aslı; kuru temizleme ya da yıkamacılarda işinizi halletmeniz mümkün değil. Çünkü maliyeti çok yüksek olacak.

Yeni teknoloji ütüler zaten çok büyük kolaylık sağlıyor.
    Bir kişiyi bir kere izlemeniz size yeterli olacaktır. Pantolonda ütü izini yakalayıp çift iz yapmadıktan sonra gömlek kollarında da iki çizgi oluşturmadıktan sonra geriye sorun kalmıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 5 Ocak 2010; 23:18:09 >
  • :D:D
  • ütü sorunu her evde var off off
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

İşin gerçeği haftalık en az iki gömlek değiştirmeniz gerekecek. Yakalarından ve kollarından ötürü.
    Bir hafta aynı takımı giyinir misiniz orası da meçhul.

Elbette ki ceketler kuru temizleme olacak ancak pantolonları dediğiniz gibi makinede yıkamanız gerekiyor.
    İşin aslı; kuru temizleme ya da yıkamacılarda işinizi halletmeniz mümkün değil. Çünkü maliyeti çok yüksek olacak.

Yeni teknoloji ütüler zaten çok büyük kolaylık sağlıyor.
    Bir kişiyi bir kere izlemeniz size yeterli olacaktır. Pantolonda ütü izini yakalayıp çift iz yapmadıktan sonra gömlek kollarında da iki çizgi oluşturmadıktan sonra geriye sorun kalmıyor zaten.

son ütücü ömer reyiz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 Numara büyük ayakkabı giymek?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • %100 Yün elbiseler seçmeye özen gösterin.
    Fiyatları biraz yüksektir ama kolay kolay kırışmaz.
    3 günde bir elbise değiştirmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

%100 Yün elbiseler seçmeye özen gösterin.
    Fiyatları biraz yüksektir ama kolay kolay kırışmaz.
    3 günde bir elbise değiştirmenizi öneririm.

Bu bilgiye ek olarak da işinize uygunsa %100 yün ve 140s elbiseler tercih edin.
    Ama kıvrak olmanız gerekiyorsa, yıpranma ve yırtılma ihtimali bulunuyorsa pahalı olur yazık olur.
  • bütün elbiselerini yattıgın yatağın altına koy öyle yat. sabaha bir şeyin kalmaz
  • İşim gereği takım elbise giyiyorum. Tabi yaz olduğu için ceket ve kravat yok şuan. Takım elbiseyi asla pantolonu makinede yıkama. Ceket ile birlikte kuru temizlemeye vermelesin. Ben mesela şuan için takımların pantolonunu giyiyorum ama ceket giymiyorum. Yalnız pantolon kirlendiği zaman ceket ile beraber götürüyorum Kuru Temizlemeye. Aksi halde ton farkı oluşabiliyor.

Kaliteli bir Takım elbise alırsan birazda işine göre değişir gerçi. Kolay kolay ütü ihtiyacın olmaz. En önemli şey eve geldiğin zaman hemen askıya intizamlı bir şekilde asmandır. Eğer pantol çok kırışırsada zaten ütü izi bellidir. Daha önce hiç ütülemediysen burdan anlatmaklada olmaz en az birkez ütüleyen birini görmen gerekli.

Gömleği gerçekten fazla alman gerekli. Bir kaç kez ütü yapılmasını gördükten sonra kendin yaparsın. Her günde ütüye ihtiyacın olmaz yeterki Akşamları askıya güzel bir şekilde as. Ve mutlaka kaliteli kumaş önmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

İşim gereği takım elbise giyiyorum. Tabi yaz olduğu için ceket ve kravat yok şuan. Takım elbiseyi asla pantolonu makinede yıkama. Ceket ile birlikte kuru temizlemeye vermelesin. Ben mesela şuan için takımların pantolonunu giyiyorum ama ceket giymiyorum. Yalnız pantolon kirlendiği zaman ceket ile beraber götürüyorum Kuru Temizlemeye. Aksi halde ton farkı oluşabiliyor.

Kaliteli bir Takım elbise alırsan birazda işine göre değişir gerçi. Kolay kolay ütü ihtiyacın olmaz. En önemli şey eve geldiğin zaman hemen askıya intizamlı bir şekilde asmandır. Eğer pantol çok kırışırsada zaten ütü izi bellidir. Daha önce hiç ütülemediysen burdan anlatmaklada olmaz en az birkez ütüleyen birini görmen gerekli.

Gömleği gerçekten fazla alman gerekli. Bir kaç kez ütü yapılmasını gördükten sonra kendin yaparsın. Her günde ütüye ihtiyacın olmaz yeterki Akşamları askıya güzel bir şekilde as. Ve mutlaka kaliteli kumaş önmeli.

B bloğa geldim burda takım elbise yok

• Ütü gerekmeyen kumaşlardan yapılmış gömlekler var ben bir kaç yıl önce almıştım. Ama ütülü gömlek gibi tabiri caiz ise jilet gibi durmuyorlar. Fakat naçizane bir kaç tavsiyem var gömlek ile ilgili. Yıkarken mümkünse sıkma işlemini yapabildiğiniz en düşük devir ve sürede yapın. Ve gömleklerinizi askıyla kurutun. Mandal yerine ceket askısı ( geniş omuzlu olanlar) kullanırsanız kırışıkların çok belirsiz olduklarını göreceksiniz.
  • abartmayın her hafta 2 takım elbise falan. ben takım elbise giyilen bir yerdeyim ve senelerini 2 takımla geçiren insanlar tanıyorum.

dert etme zamanla alırsın takım elbise. gömlek için de ütü mecbur yapacaksın. ben bugün 10a yakın gömlek ütüledim. iğrenç birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

quote:

İşim gereği takım elbise giyiyorum. Tabi yaz olduğu için ceket ve kravat yok şuan. Takım elbiseyi asla pantolonu makinede yıkama. Ceket ile birlikte kuru temizlemeye vermelesin. Ben mesela şuan için takımların pantolonunu giyiyorum ama ceket giymiyorum. Yalnız pantolon kirlendiği zaman ceket ile beraber götürüyorum Kuru Temizlemeye. Aksi halde ton farkı oluşabiliyor.

Onların Takımla alakası yok ki Saç sakal bıyık

Ben C Bloktayım

Takım elbise bir erkek için çok önemli. En tipsiz adamı bile farklı bir hava katıyor. Ama güzel giyineceksin. Yoksa şalvar gibi pantolon üzerine paranın satın alabileceği en tipsiz gömleği giyersen hiç giyme daha iyi.

• quote:

quote:

quote:

Ben C Bloktayım

Takım elbise bir erkek için çok önemli. En tipsiz adamı bile farklı bir hava katıyor. Ama güzel giyineceksin. Yoksa şalvar gibi pantolon üzerine paranın satın alabileceği en tipsiz gömleği giyersen hiç giyme daha iyi.

bi gün görüşelim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben C Bloktayım

bi gün görüşelim

Elbette.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.