Şimdi Ara

Takıldığım fizik Enerji 2 sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1) dünya yüzeyinden merkeze doğru çap doğrultusunda gidilebilseydi bu yoldaki cismin kinetik enerjisi potansiyel enerjisi nasıl değişir ? Ek artar ep azalır

2) Kütlesi 4 kg boyu 2 m olan zincirin 80 cm lik kısmı masadan sarkıyor zincirin tamamını masaya sabit hızla çekmek için gereken enerji kaç jouledur? 6,4 j

2.soruyu yaptım ama çok mantıklı bir çözüm olmadı... Teşekkürler

• şöyle düşündüm ilki için.şimdi dünya yüzeyinden dışa gidersek ek azalır ep artar bunu biliyoruz o zaman merkeze gittikçe de ek artar ep azalır

digerini de şöyle yaptım şimdi sarkan kısmın en altını 0 noktası kabul ettim zincirin ortasından da 80 cm oldugundan 1.6kg sarkıyor gibi düşün yani 1,6x10x 0,4m 6,4 j oluyor böyle yptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !mmortal -- 24 Haziran 2011; 14:11:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !mmortal
    şöyle düşündüm ilki için.şimdi dünya yüzeyinden dışa gidersek ek azalır ep artar bunu biliyoruz o zaman merkeze gittikçe de ek artar ep azalır

digerini de şöyle yaptım şimdi sarkan kısmın en altını 0 noktası kabul ettim zincirin ortasından da 80 cm oldugundan 1.6kg sarkıyor gibi düşün yani 1,6x10x 0,4m 6,4 j oluyor böyle yptım

sağol 1. Soruda dünya içinde her şey zıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dohdor -- 24 Haziran 2011; 15:16:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 tane matematik, limit sorusu...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.