Şimdi Ara

Takata, hava yastığı hatası nedeniyle 3,3 milyon aracı daha geri çağırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Takata'nın hava yastığı sıkıntıları devam ediyor. Firma şimdi de 3,3 milyon aracın daha sorunlu hava yastığına sahip olduğunu duyurdu.
     
    Detroit Free Press'in haberine göre firma bu defa farklı otomobil üreticileri tarafından 2009, 2010 ve 2013 yıllarında üretilen araçları geri çağırıyor. Geri çağırmaya dahil olan modeller Audi, BMW, Fiat Chrysler Automobiles, Ford, General Motors, Jaguar-Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Tesla ve Toyota markalarına ait. Geri çağırmaya dahil olan modeller üreticileri tarafından bu ayın ilerleyen döneminde açıklanacak.
     
    Araçların hava yastıklarındaki arızaya patlayıcı kimyasal amonyum nitratın zamanla bozulması neden oluyor. Hava yastığının patlayarak hızla dolmasını sağlayan bu kimyasalın bozulması sonucu, istenenden hızlı bir yanma gerçekleşiyor ve bunun sonucundan patlayan hava yastığının metal kutusu araç içindekilere sıcak şarapnel parçaları fırlamasına yol açarak, onların yaralanma ve hatta ölümlerine neden oluyor.
     
    Dünya genelinde şu ana dek 180'den fazla kişi hatalı hava yastıkları nedeniyle yaralanırken, en az 20 kişi de bu sebepten hayatını kaybetti. Toplamda 19 otomobil üreticisini etkileyen geri çağırmanın 69 milyon aracı kapsayacağı tahmin ediliyor.
     







  • takataya sağlam takacaklar.

  • Bu ülkede ciddi ciddi 7-8 senelik arabasi icin bu mevzudan servise cagrilan var mi yok.

    bu sorunun mazisi geniş e bizde de satildi bol bol niye firmalar ilan verip su model araçlar acil gelsin ucretsiz bakalim diye çağirmiyor.

    La firma sana değer vermiyor işte ama avukati gibi savunan fanboi kesim girla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Ocak 2018; 13:20:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takata'ya takan takana :D

  • Takata varsa takma kafaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat ederseniz adamlar bir hata "olasılığı" üzerine çağrı yapıyor. Yani patlama sırasında şarapnel çıkma olasılığı var ama bu sizde olur sizi kesin öldürür diye bir durum söz konusu değil. Bunu neden söylüyorum onu da açıklayayım. Takata firmasına bu davranışından dolayı saygı ve hayranlık duydum da ondan. Geri çağırmaların çoğu Japon şirketler tarafından yapılıyor herkes fark etmiştir. Amonyum nitrattaki bozulma önceden hesap edilememiş olabilir ancak olay fark edilir edilmez de koruyucu önlem alınma yoluna gidilmiş. Avrupa ve Amerika menşeili kaç firma bu işi yaptı bu zamana kadar? Hep hatalar Japon araçlarında mı çıkıyor yoksa diğer markalar bu risklere gereken önemi vermiyor mu? Bende oluşan tek soru işareti bu. Geri çağırma hassasiyetini göseren firma linç edilmez takdir edilir ki bundan sonra yaşanması muhtemel olaylarda da aynı hassasiyet kuruluşlar tarafından gösterilsin, üstü örtülmesin.




  • önlem alınması önemli tabi

  • Darısı hata olupta söylemeyen araç markalarina

  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Bilip bilmeden atıyorsunuz. Bacanağımın 12-13 yaşındaki Honda civic, benim 8 yaşındaki Toyota Corolla aracım geri çağrıldı. Hava yastığı, benzin pompa ..vs parçaları ücretsiz değişti
  • Ortada atmasyon yok eksik var sayilan kaç firmadan sadece 2 si çağirmiş verdiğin bilgiye göre.

    Peki neredeyse 15 yillik mazisi olan bu olayda bu ülkede kaç kişi yaralandi veya öldü bunlari bilmiyoruz. Varmi bu firmalara yaptirim yok.

    Ayrica Takatanin bu sorunu uzun yillardir bildiği ve gizlediği daha önce ortaya çikmişti .Bu mu onurlu gururlu firma.Mahkeme de ezilmese sorunu ruhunuz duymazdi.Mahkemede daha buyuk cezadan kaçmak için anlaşma yoluna gittiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Ocak 2018; 16:12:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Ülkede adalet var mı önce onu tartışın park halindeki motoruma araç bilerek vurup devirmiş sigorta polis kim varsa aradım gelen olmadı kanun değişmiş artık polis tutanak tutmuyormuş bana dedikleri gibi güvenlik kamerası kaydını savcılığa götürdüm kayıt açtırdım tamam biz gerisiyle ilgileniriz dediler şişli adliyesinde 3 yıl oldu hala ilgileniyorlar. Hani demem o ki aile hekimliği gibi aile avukatı sistemi filan gelse yada aile tetikçiliği gibi filan bize yamuk yapanı topuğundan vurdursak nede olsa adalet sistemi şahin görünüm kartal kıvamında...

  • Takata geldi sakata

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde bunu söylemezler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: andan44

    Bilip bilmeden atıyorsunuz. Bacanağımın 12-13 yaşındaki Honda civic, benim 8 yaşındaki Toyota Corolla aracım geri çağrıldı. Hava yastığı, benzin pompa ..vs parçaları ücretsiz değişti

    Servis mi cagiriyor, siz mi basvuruyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takata makata herkes mizahçı kesilmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 model Toyota auris aracımın hava yastığı fişeği (sorun olabilir diye) 6 ocak 2018 de değişti. Toyota bu işin arkasında duruyor vesselam.

  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Mitsubishi çağırdı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    2009 model Toyota auris aracımın hava yastığı fişeği (sorun olabilir diye) 6 ocak 2018 de değişti. Toyota bu işin arkasında duruyor vesselam.

    Canım kardeşim arkasında falan olduğu yok mecburiyetten sen yaralansan veya vefat etsen milyon dolar tazminat ödeyeceklerinden ötürü başka bir sebebi yok yaptırımlar olmasa adamların umurlarında olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XPerience kullanıcısına yanıt
    35 sene önce Mercedes - Almanya Türkiye'ye gönderdiği bazı modellerdeki bir parçanın araçların geri çağrılarak ücretsiz değiştirilmesini çıkan parçanın merkez gönderilerek parasının alınmasını istediğinde o zaman en büyük mercedes bayii A.V.Mengerler buna itiraz etti, geri çağırma olmasın presitij kaybı olur, biz servise gelen araçlarda müşteri memnuniyeti olarak bakın bu parça arızalıydı ücretsiz değişim yaptık diyelim önerisi kabul gördü.

    Neticede ne oldu Mengerler o parçayı arızalı diye söktü araç sahibinden parasını aldı, parçayı merkeze gönderip bir daha aldı.

    Milletin aklı hep dalaverede...
  • Bugun Toyota tarafından arandım. Aracım konu ile ilgili geri cagrildi. Araç 2012 model servis bakımlı degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.