Şimdi Ara

Takamine G320 Ve G320ns Farkı Nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorum başlıktaki gibi. bu iki gitar arasındaki fark nedir? 320NS modeli daha ucuz ve NS Natural Satin anlamına geliyor ama nedir bu natural satin. Sesi etkilemeyen atıyorum cila gibi ıvır zıvır farkı mı var yoksa sesi de etkileyen farkları var mı? haybeden para harcamayalım aralarında 100 lira gibi bir fark var. (eğer aynı fiyat seviyesinde daha iyi bir gitar tavsiyeniz varsa alabilirim) ilginiz için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eranex -- 23 Mayıs 2014; 13:33:01 >

• Natural satin parlak değildir mat dokuludur. Daha doğal bi görünümü vardır... Misal ;

Takamine G320 Ve G320ns Farkı Nedir?

Doku değişince tonda değiştir tabiki ama bu subjektif bişey... satin tercih edende var, gloss tercih edende...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 23 Mayıs 2014; 18:28:55 >
  • sen harika deli manyak bi adamsın. yani ton farkının iyi kötü oluşu göreceli. ciddi oranda bi değişim yok. tahmin ettiğim gibi sadece birisi cilalı. lakin şu var. cilalı olması gitarın korunmasında ne kadar pay oynuyor?
    benim şuanki gitarım cilalı ve bir sürü çizik izi falan var üzerinde. ama sanırım o çizikler ahşap kısma işlemiyor cilaya işliyor. eğer cila olmazsa ahşapı mı delicem yani? ups.
  • ikisinde de cila var. birinde var birinde yok değil. sadece biri parlak diğeri mat... uygulama şekli ve kimyasal açıdanda farklıları vardır elbet ama çok bilgim yok o konuda...

çizilme konusunda ikiside çizilir ama parlak olanın temizlenmesi veya olası kılcal çiziklerde çizik losyonları ile vs. çiziklerin daha görünmez hale getirilmesi daha kolay...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 23 Mayıs 2014; 20:43:43 >
  • çok teşekkür ederim hocam. pekala şu lag t66d olayına ne diyorsun. forumlarda pek konuşuluyor. isminden dolayı takamine diyenler çok ama yenilikçi arkadaşlar da lag performansının aşağı kalmadığını söylüyor. senin fikrin nedir bu konuda?
  • Bende lagcıyım eğer bulabilirsem bi tramontane t100 asce modelini almak istiyorum ama stoklarda yokmuş...

Takamine biraz fazla abartılıyor gibi geliyo bana. Herkes kulaktan dolma bilgilerle takamin, takamin en iyisidr, en süperidir, tek çare takamin diyorlar ama ben takaminein çok ahım şahım bi farkınıda görmedim... Lag hem sesi hemde şekliyle "bana" daha çekici geliyor. İnlaysiz klavyesi, headstock kısmı, ses deliğinin çevresindeki süsleme vs. diğer basmakalıp gitarlardan görünüş itibarı ile fark yaratıyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten youtube'dan lag t66d ve takamine g320'nin seslerini dinledim, bire bir aynı diyebilir bile. aynı ton aynı tını. ama forumlarda genelde isminden dolayı takamine al takamine diye bağırdıkları için ben de birşey biliyorlar heralde ki diyorlar kafasında takamine almaya yöneldim. deneme fırsatı buldun mu bilmiyorum ama lag t66d klavyesi nasıldır? takamine g320 klavyesinin biraz sıkıntılı olduğunu duydum el ağrıtıyormuş sapı kalınmış falan. eğer lag'ın klavyesi farklıysa düşünmeden alıcam çünkü :D klavye benim için önemli zaten prof bi gitarist değilim zorlanmayayım yani çalarken. benim ilk akustiğim olucak bu bir de. klasik kullanıyorum senelerdir. akustiğin daha dar bi sapı var ne yazık ki :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sap rahatlığıda görecelidir. Rahat sap kavramına ben anlam veremiyorum. Milyon tane insan, milyon tane farklı büyüklükte, farklı genişlikte, farklı uzunlukta, farklı boyutta, farklı eklem uzunluğu olan, farklı parmak şekli ve boyutu olan milyon çeşit el var...

Neye göre kime göre kıyaslayıp "bu çok rahat mutlaka bunu alın" diyolar anlam veremiyorum. Zaten en rahat sap diye bi kavram olsaydı kimse rahatsız sapla çalmak istemeyeceği için tüm gitarlarda tek bir çeşit sap kullanılırdı. O yüzden rahatmı değilmi anlamak için illaki denemeniz lazım. Ben şahsen ikisinide de gayet rahat çaldım. İkisinde de bi sorun yoktu...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle diyeyim, 23 yaşında olmama rağmen elim, parmaklarım küçük ve kısalar. bir de çok yetenekli bir gitarist değilim. o sebepten dolayı istediğim şey sapın kalın olmaması, ancak akorları rahat basabilmek için yüzeyinin geniş olması. buna göre ikisini değerlendirebilme şansın var mı ikisini de kullanan biri olarak?
  • 320ns gitarımda en ufak çizik bile yok. Sesi de gayet hoş. 3 yıldır da aynı telleri kullanıyorum. çok fazla çalan bırisi degılım. Gitarda en ufak deforme yok
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    3yıldır aynı telleri kullanıyosun :D hmmm
  • quote:

Orijinalden alıntı: GetadakiAdam

3yıldır aynı telleri kullanıyosun :D hmmm

4. Sene oldu duruyo daha öyle. İstersen foto çekip gonderim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Valla siz bilirsiniz hocamda calmıyosunuz herhalde :D Ben ayda bir değiştiriyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.