< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (142. sayfa)

-
-
Görüldüğü gibi, yetkili servisler, sırf garanti kapsamı korkutmacasıyla fazladan 8 bin lira ücret talep edebiliyor. Her marka araçta bu dayatma böyle. Güvenilir özel servisler de kâr koyup para kazanıyor ama aradaki farka bakar mısınız? Motor yağının, filtrenin, balatanın fiyatı her yerde aynı ama işçilik adı altında 500 liralık polen filtresine 1800TL işçilik yazabiliyorlar.
Aracımı ikinci el 40bin km de aldım. Doğuş/Erel iyi niyet garantisi %10 bile değil.
Son kararı tabi ki siz vereceksiniz ama ben Bosch servise yaptırırım. Yetkili servise fazladan para verecek kadar zengin değilim.
donanımhaber forum
**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum ****https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161373422 -
Garanti geçerliliğini devam ediyor mu Bosch Car serviste yapıldığı zaman
-
Liste fiyatları güncellenmiş. Ufak bir zam daha aldı araç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Liste fiyatının bir önemi yok ki Taigo’da. 12 ay kampanyada araç.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Liste fiyati uzerinden indirim yapiyorlar ya, gercek fiyatida artmis oluyor.
Kanunen ediyor ama vw "tanımam" diyor.
Almanya'da 19.000 Euro bandında olan arabanın Türkiye fiyatına bakın.. 45.000 Euro. Ne utanan var, ne itiraz eden..
Almanya'da 30 asgari ücret olan araba, Türkiye'de 99 asgari ücrete denk geliyor..
-
Türkiye'deki vergi sisteminin, kamu çalışanlarının, vekillerinin yaptıklarina karsi yorum yapmaya kalkan vatandas ve gazetecilerin sahip oldugu muhtesem demokrasi ve adaletin durumu ortada. Almanya bizi kıskanıyor! O yuzden ulkere gore sıfır arac vergilendirmesine bir goz atabilirsiniz.
Bu nedenle zenginligimizden sikayet etmiyor, agzimizi acip talepte bulunmuyoruz.
Bizde uygulanan KDV ve OTV hesaplanırken uygulanan formulude hesaba katarsanız oran %80 uzerşnede cikar. Formulumuz:
Arac fiyatı + OTV = OTV li fiyat + KDV = Vergiler dahil fiyat
Türkiye’deki Sıfır Araç Vergileri:
- ÖTV: ÖTV oranları, aracın motor hacmine göre belirlenir. 1.6 litreye kadar olan motorlar için %80, 1.6 litre ile 2.0 litre arasında olan motorlar için %150, 2.0 litreden fazla olan motorlar için ise %180 ÖTV uygulanır. (Ayrıca araç fabrika çıkış fiyatı da değerlendirmede baz alınır fakat 280bin TL ye sıfır araba olmadığından bu parametre baz alınmaktadır)
- KDV: KDV oranı tüm sıfır araçlar için %18’dir.
Diğer Ülkelerdeki Sıfır Araç Vergileri:
Sıfır araç vergileri, ülkeden ülkeye önemli ölçüde değişiklik göstermektedir. Örneğin;
- Avrupa Birliği: AB ülkelerinde sıfır araçlar için uygulanan ÖTV oranları %0 ile %27 arasında değişmektedir. En yüksek ÖTV oranları Macaristan (%27), Hırvatistan (%25) ve Danimarka (%25) gibi ülkelerde görülmektedir. Almanya (%19) ve Fransa (%20) gibi ülkelerde ise ÖTV oranları daha düşüktür.
- Amerika Birleşik Devletleri: ABD’de federal bir ÖTV bulunmamaktadır. Eyaletler, sıfır araçlar için kendi vergi oranlarını belirlemektedir. Eyaletlere göre ÖTV oranları %0 ile %7.5 arasında değişmektedir.
- Japonya: Japonya’da sıfır araçlar için %3 ÖTV uygulanmaktadır.
-
Arkadaşlar sıfır taigoda hangi lastikler geliyor. Benim araç gelmiş st fotoğraf attı givi yazıyor sanırım
16'' jantlarda GITI marka geliyor.
Singapur kökenli eski bir firma.
Volkswagen, mercedes vb. markalar stok lastik olarak GİTİ ve HANKOOK kullanmaya basladilar. Turkiye'de cok bilinmemekle beraber eski ve guvenilir lastikler olarak kabul goruyor.
2 firmada ozellikle e-formula yarıslarinda, offroad ve kamyon pazarında yer alıyorlar.
Hatta GITI 2025'te mini cooper ile anlaşmış.
lastikmagazin.com
Giti Tire, yeni MINI’de OE uyumluluğunu güvence altına aldı | Lastik Magazinhttps://lastikmagazin.com/?p=21795Ama her markada oldugu gibi lastik model/kalite/fiyat dengesine gore çeşitlere ayrılıyor.
-
Yetkili servis yıllık bakımda Castrol Edge 0-20 koymuş Bosch 5-30 koymak istiyor. Doğrusu nedir bunun, 1.0 Taigo
0w20 dir sizin araç.
Niye 5w30 ?
Ben de anlamadım, teklife öyle yazmışlar, soğudum servisten.
- Forumun tepesinde şöyle yazıyor; Taigo kullanıcı yorumları: Gerçek Deneyimler ve Geri Bildirimler
ChatGPT'den Google'dan kopyala yapıştır yorumlar komik geliyor bana..
-
Benim Taigo kaputumda 0-30 Castrol önerisi etiketi var. Aracımda şuan 0-20 Motul kullanıyorum.
İstanbul'da kış ayları çok sert değil. 1.0 motorlar için 0 viskozite uygun. 5W yağ, 0W yağa göre daha geç ısınır. Kısaca 5-30 da da sorun yaşamazsınız ama fiyat farkı olabilir.
-
Kaç model aracınız?
0w30 altında onay kodları da yazıyor mu?
-
2022 Life - Onay kodu nedir anlamadım. İnternetten bulduğum fotoğrafa göre etiketi burada.
-
0w30 bu araçlarda hiç duymadımda.
0w20 ( 508 00 - 509 00 onay kodları) harici bir şey duymadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelordof -- 8 Eylül 2025; 14:28:2 > -
Arkadaşlar trafik işaret asistanı hatası aliyorum. Bu Türkiye’de levha okumadigi icin mi acaba sizde de bu şekilde hata veriyor mu sürekli? İnternette baktigimda basi kullanicilara servis guncellemeyle duzelecek demis net birsey bulamadim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X