Şimdi Ara

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (124. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.517
Cevap
122
Favori
294.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar haftaya çarşamba kısmetse life aracımı alacağım. Cam filmi için en arka ve arka yan camlar 3 ve ön iki yan cam 2 numara olsa sıkıntı çıkar mı denetlemelerde? Yoksa komple 2 mi yapılmalı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mhmthntr kullanıcısına yanıt
    selamlar benim arkalar 3 önler 2 yasal olarak uygun. 2.5 senedir biniyorum problem yaşamadım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkanngul F kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.

• Yanlış bildiklerinizi düzelteyim;

- Aracın muayeneden geçmesi ile trafik cezasının hiç bir bağlantısı YOKTUR. Cam filmi veya APP plakalar muayenede Hafif Kusur olarak değerlendirilir ve aracın trafikte seyretmesinin güvensiz olmadığına kanaat getirilerek muayeneden geçiş verilir. Aracın muayeneden geçmesi ceza yazılmayacağı anlamına GELMEZ. Araç muayenesi: Araç seyir halindeyken, trafikteki diğer araç ve yayaların güvenliğini tehlikeye atabilecek eksiklerini kontrol eder. Örneğin, far ayarınız düzgün değilse muayeneden kusurlu geçersiniz. Ama farınız arızalı ve yanmıyorsa, muayeneden geçemezsiniz. Fren lambanız çalışmıyorsa, freniniz tutmuyorsa, tamponunuz düşmüş ve iple bağladıysanız muayeneden geçemezsiniz. Cam filminde ise, far ayarında olduğu gibi kusurlu geçersiniz.

- Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliği gereğince; Işık geçirgenliği %70'in altında olan tüm cam filmlerinin taktırılması ve kullanılması yasalarımız itibariyle yasaktır ve cezaya tabiidir.

1 numara cam filmi %85 oranında ışık geçirgenliğine sahip. 2 numara ise %70 ışık geçiriyor. 3 numara %55, 4 numara ise %40 oranında ışık geçirir.

- Bu sebeple ışık geçirgenliği %70 'den az olan 3 numaralı cam filmi, belirtilen yasal sınırın üzerine çıktığı için yasak olarak kabul edilir.

- Derecesi veya numarası ne olursa olsun ön cama film yapmak YASAKTIR.

Bu sebeple; Ön cam hariç, yan ve arka camlar 2 veya daha üzeri numara cam filmi ile kaplı ise Trafik cezası yemeniz mümkündür.

Bu cezanın uygulanması ise şu şekildedir;

Birincisi; Trafik ekiplerinin çevirmesine neden girdiğinizle alâkalıdır. Rutin ehliyet ve ruhsat kontrolü, araç sigorta ve muayene güncelliği için yapılan uygulamalarda, herhangi şüphe veya bir eksiğiniz yok ise, ekipler sizin cam filminizle veya app plakanızla ilgilenmezler.

İkincisi; Yukarıda belirttiğim 4 sebep kontrol edilirken, olası bir eksikliğiniz var ise (örneğin, muayene süreniz geçmiş) bu durumda emniyet kemerinizden, trafik setinize, app plakanızdan cam filminize kadar her hatanıza cezai işlem uygulanır ve aracınız bağlanır.

Üçüncüsü; Seyir halinde işlediğiniz ve resmi veya sivil ekipler tarafından tespit edilen kural ihlalleri (Kırmızı ışık, şerit ihlali, radar, dur ihtarına uymama vs.) sebebiyle durdurulduğunuzda yine ikinci uygulamadaki gibi her eksiğinize bakılarak ceza kesilir. (2-3 numara cam filmi dahil)

Özetle; 2 ve 3 numara cam filmi yasal değildir, yasaktır ve cezaya tabidir. Ön cam filmi ise sökülmediği sürece yasaktır ve cezaya tabidir. Cam filmi ceza uygulaması tamamen sizi çeviren ekibin inisiyatifine ve toleransına kalmış bir durumdur. Sadece kontrolü esnek bir uygulamadır. Sebebi ise, diğer sürücüler için bir tehlike unsuru oluşturmadığı içindir.

Aracımda yan ve arka camlara yaptırdığım 2 numara filmin ilk sebebi çocuğum olduğu için güvenlik. Diğer sebepler ise ısı-ışık, döşeme koruma ve güzel görünme amaçlı.

Bu sebeple, olası bir çevirmede karşıma çıkartılacak cezayı ödemeyi önceden kabul etmiş oluyorum ve itiraz etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur83 -- 22 Mayıs 2025; 14:3:43 >

Kamerayı nasıl taktınız fitillerin yanından geçirerek mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogecoin kullanıcısına yanıt
    kapı fitillerin içine sokarak oturtturdum arkaya kadar hep üstten fitillerden götürdüm

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanngul

kapı fitillerin içine sokarak oturtturdum arkaya kadar hep üstten fitillerden götürdüm

Teşekkür ederim fitilleri tamamen sökmeye gerek yok gibi gördüm söktünüz mü?. Airbag sıkıntı olmaz herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 22 Mayıs 2025; 22:13:21 >
  • Dogecoin kullanıcısına yanıt
    hiç sökmenize gerek yok plastiklerin arasından ittirdiğinizde giriyor kablo. fitillerde ise direkt fitilin kenarını kaldırdıgınızda kablo içerisine oturuyor

Çok teşekkürler hocam

• Merhaba arkadaşlar, aracımı 2 gün önce teslim aldım ,oturduğum yer dik rampalı olan bir yer işe gidiş 4 km iniş, 4 km çıkış yokuş kısa mesafe oluşundan mı bilmiyorum ortalama yakıt tüketimi aracın 12 lt/100 km bandında bu değer çok yüksek geldi bana sakin kullanan biriyim araç şun an 130 km de belli km den sonra tüketim normale düşüyormu konu ilgili fikirlerinizi rica edeceğim.

• toros67 T kullanıcısına yanıt
    Kısa mesafeden dolayı ekranda çok yakıyor gibi gözüküyor.
    Karma tüketim, benzinin 47 tl olduğu bir durumda benim araç kilometre başına 3-3.20 TL yakıyor. Sizinkide aşağı yukarı aynıdır.

• Bilgi için teşekkür ederim

Yol bilgisayarı ortalama veya uzun vadeli yakın sarfiyatını hesaplarken aracın kontak bastığınız andan itibaren süresini de hesaba katıyor.

Örneğin, aracı ilk marşa bastınız ve hareket etmeden 3-4 dakika beklediniz, (Radyo ayarladınız, kemer taktınız, belki telefondan bir şey baktınız vs.) o 3-4 dakika rolantide çalışırken yakıt sarfiyatını bazen 25-30 lara çıkarıyor. Sonra siz yola çıktığınızda sarfiyat 30 dan aşağıya düşmeye başlıyor ama hesaplamayı ilk marştan itibaren yapıyor.

Benim aracım 4 km lik yolda, İstanbul dur-kalk yoğun trafikte, start&stop kapalı 8-9 yakıyor. Siz buna bir de rampa çıkış eklerseniz 10-11 normal bir veri gibi. Tabi aracı nasıl kullandığınızı, gaz-fren pedalına ne sıklıkla bastığınızı, dur-kalk trafikte N konuma alıp almadığınızı veya geriye kalan başka 40 tane faktörü nasıl kıyasladığınızı bilemem.

Belki kadran ekranınızda "ANLIK TÜKETİM" görselini açarak, dönüş yolunda gaza bastıkça ne yaktığını görerek bir ortalamaya ulaşabilirsiniz. (Fikir olarak)

En doğrusu, Özetle; Aracınız gerekli veriyi toplayabilmek için henüz çok yeni. 1 ay sonra oluşacak "Uzun Süreli Kullanım" ortalamanız çok daha doğru veri gösterecektir.

Benim 5 aylık ortalamam şehir içi 7,4. Şehir dışı 5.2

Farklı bir örnekle yorumladığım duruma da bu linkten ulaşabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161093688

• Uğur83 kullanıcısına yanıt

Yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bugün git/gel 30 km yol yaptım,klima açık (ortalama hız 28 km/h),ortalama tüketim 8.2 lt/100 km oldu. Uzun kullanım sonucu tüketim düşecek gibi görünüyor. (tabi trafik durumuna bağlı olarak)

• ByEG B kullanıcısına yanıt

Verdiğin bilgiye göre;

3,20 TL yakıt ile 1km yol gidiyor,

47 TL yakıt ile 14,69 km yol gitmen lazım.

Bu durumda karma tüketimin 100km de 4,6 litre yakması lazım. Bu da Taigo 'nun 5.1 olan karma fabrika verisinden daha aşağıda.

Özetle, MÜMKÜN değil.

• Uğur83 kullanıcısına yanıt

Hesabınız yanlış, 320 TL /100 km dersek, 320 TL/47 =6,8 lt /100 km yapar buda makul bir değer.

Evet, dediğin doğru.

Hatta benim dediğim de doğru. 47TL x 100Km / 14,69Km = 320 TL (100Km'için)

Bir önceki yorumda 4,6 Litreyi nasıl bulduysam şuan bulamıyorum.

• Taigo’nun yurt dışı fiyatları t-cross’dan biraz daha ucuz ama ülkemizde genelde taigo daha pahalıya satılıyor nedenini bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eddy -- 24 Mayıs 2025; 0:3:12 >
  • eddy kullanıcısına yanıt
    vw.de'de T-Cross 1.0 tsi 116hp dsg 30.370eu
    vw.de'de Taigo 1.0tsi 116hp dsg 30.060eu

• eddy kullanıcısına yanıt

Donemsel kampanyalarla surekli degisiyor durum TR de. Bir suredir t-cross kampanyalarla stok erittiler. Şimdi aynısı Taigo icin bekleniyor. Ancak Taigo sunroof modellerle tercih edilir olunca yine fikir degistirebilirler. Biraz arz talebe gore gidiyorlar sanki.

• 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.